הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ערכים תזונתיים "ליום"

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
יש לי שאלה בנוגע ל"סייקל" הערכים התזונתיים ולתזמון.

נגיד שחזרתי הביתה ב00:30 ולא אכלתי את ה300 גרם חזה עוף והאורז מאתמול, אני מתחיל להכין אותם ומסיים את הערוכה ב 01:00. האם באמת הגוף "מכניס" את הערכים האלה לאותו היום או לאתמול, או בצורה פחות מפגרת, האם יש לזה אפקט "רע"? ( התשובה הראשונה שעולה לי לראש היא - זה לא משנה ).

זה היה הקדמה, עכשיו נלך צעד קדימה, אני מכיר דיאטה ( ששכחתי את שמה) שאוכלים רק ארוחה אחת או שתיים ביום ובעצם מכניסים את הערכים ב"מכה אחת". אם נקצין את המצב, האם יהיה הבדלים ( שמשפיעים על פיתוח גוף וכוח) בין אדם שאוכל 2500 קלוריות ביום כל יום או בנאדם שמכניס 5000 קלוריות ביומיים, יום אחד הוא צם ובשני הוא אוכל? יחס ה חלבון-פחמימה- שומן הוא אותו יחס.

מקווה שהבנתם את השאלה כי היא קשה לניסוח....

הבנתי
עשו מחקר כזה בדיוק
נתנו לאנשים לאכול X קלוריות במשך יומיים ולאנשים חציX ביום. ורצו לראות אם יש הבדל ירידה במשקל, לא היה.

יום= מהרגע שאתה קם עד שאתה הולך לישון.

אם יום אחד תצום, ויום אחרי זה תאכל כמות של יומיים תתהפך לך הבטן

• פותח/ת השרשור
הבנתי
עשו מחקר כזה בדיוק
נתנו לאנשים לאכול X קלוריות במשך יומיים ולאנשים חציX ביום. ורצו לראות אם יש הבדל ירידה במשקל, לא היה.
תודה על התגובה, זה תקף גם לגבי עלייה במסת שריר וכאלה?
יום= מהרגע שאתה קם עד שאתה הולך לישון.

אם יום אחד תצום, ויום אחרי זה תאכל כמות של יומיים תתהפך לך הבטן
בגלל שאני לא מכיר אותך לא הבנתי אם אתה צוחק או לא, אני מאמין שאתה צוחק, התגובה היתה מיותרת בלי פואנטה וטיפת חוש הומור.

יום זאת הגדרה של נוחות.
הגוף שלך שורף קלוריות כל הזמן,זה לא שבום 12 בלילה הגוף שרף 2500 קלוריות,זה לא עובד ככה.
למרות שלפי ההגיון יש כמות זמן מסויימת של צום שאחריה הגוף ייכנס למצב הישרדות ויאגור שומן(למרות שלייל אומר שזה שטויות).

תאורטית כן. אם תכניס אחרי יומיים 5000 קלוריות במקום 2500 כל יום, זה אותו דבר. ההבדל הוא שלאחר היום הראשון הגוף שלך כבר יהיה בסוג של צום, רעב, וכתוצאה מזה סביר להניח שחלבונים יתחילו להתפרק מהשריר לצורך אנרגיה. אז זה לא מומלץ.

תודה על התגובה, זה תקף גם לגבי עלייה במסת שריר וכאלה?

בגלל שאני לא מכיר אותך לא הבנתי אם אתה צוחק או לא, אני מאמין שאתה צוחק, התגובה היתה מיותרת בלי פואנטה וטיפת חוש הומור.
לא רואה סיבה שלא
כמו שאמרו פה..יום זה סתם פרק זמן שקבעו כדי לספור קלוריות (כי מן הזמן הוא הכי נוח) , אתה יכול גם לספור כל יומיים אם נוח לך

שלאחר היום הראשון הגוף שלך כבר יהיה בסוג של צום, רעב, וכתוצאה מזה סביר להניח שחלבונים יתחילו להתפרק מהשריר לצורך אנרגיה. א
תלוי למי אתה מאמין. החבר'ה הטובים מ intermittent fasting טוענים (עם רפרנס!) שרק אחרי כמה וכמה ימים - לא זוכר בדיוק כמה - מתחיל תהליך הרס השריר. בזמנו הם נשמעו לי די משכנעים, אבל לא בדקתי לעומק.

תלוי למי אתה מאמין. החבר'ה הטובים מ intermittent fasting טוענים (עם רפרנס!) שרק אחרי כמה וכמה ימים - לא זוכר בדיוק כמה - מתחיל תהליך הרס השריר. בזמנו הם נשמעו לי די משכנעים, אבל לא בדקתי לעומק.
יכול להיות, בכל מקרה, זה לא תהליך טבעי לגוף לא לאכול יממה שלמה.. ככה שאני לא ממליץ על זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית