לחץ על מפרק כף היד

• פותח/ת השרשור Shalgi
  • פורסם בתאריך

Shalgi

משתמש מתחיל
47
0
נק' מוניטין:
4
47
0
מרכז עלית - אוניברסיטת תל אביב
מידי פעם יש לי באימונים כאבים במפרק של כף היד.
אני יודע שזה בגלל שאני לא תמיד מחזיק אותו ישר בבנץ' פרס, מיליטרי פרס, לחיצות חזה בשיפוע למיניהן, ואולי גם במקבילים.
הבעיה היא שכנראה השריר שמחזיק את המפרק ישר חלש אצלי במיוחד. אז נוצר מצב שאו שאני לא מקפיד להחזיק אותו ישר, וכנראה גורם לעצמי לדלקות שם, או שאני מקפיד אבל יכול להרים משקל הרבה יותר קטן, ברמה כזאת שהאפקטיביות של האימון נפגעת מאוד. לדעתי החולשה של השריר הזאת משפיעה גם על הביצועים שלי במתח ואולי בדדליפט (אחיזה חלשה), הגיוני? נתנו לי פעם תרגיל שאמור לחזק את השריר הנ"ל (שריר האמה אם אני מבין נכון?) עשיתי אותו חודש ומשהו אימון כן אימון לא ולא הרגשתי שינוי בכלל.
טיפים?

תשתמש ברצועות אחיזה [Wrist Wraps].

כאב שמקביל אותך בתרגילים או כאב המום כזה שאתה רק מגיש אותו?

הייתי אומר תנסה סיבובי מפרקים לפני, אבל ברמה שלך זה נשמע כמו פציעה.
לא חייב להיות קשר בין אמה חלשה ללחץ במפרק.

יכול להיות שיש לך דלקת שלא עוברת. תנסה להוריד בעומס לתקופה (שבוע-שבועיים), אולי זה יעבור.

• פותח/ת השרשור
חשבתי שהרצועות האלה מיועדות לתרגילי משיכה, הבעיה שלי היא בתרגילי דחיקה.
הכאב לא קבוע. ההפך, הוא מופיע לעיתים רחוקות, ואני לא בטוח שהוא מגביל אותי פיסית אבל אם אני ממשיך להעמיס הוא מתגבר מאוד. הקטע הוא שאני מנסה לשמור על המפרק ישר כדי שהכאב לא יחזור אלא יפסיק, אבל אני יכול לעשות את זה רק עם משקל נמוך. אם אני שם משקל נורמאלי אז המפרק מתעקם אחורה והחזה נגיד מקבל עבודה טובה אבל זה כנראה מה שגורם לי לכאב/דלקת באימונים הבאים.

חשבתי שהרצועות האלה מיועדות לתרגילי משיכה, הבעיה שלי היא בתרגילי דחיקה.
הכאב לא קבוע. ההפך, הוא מופיע לעיתים רחוקות, ואני לא בטוח שהוא מגביל אותי פיסית אבל אם אני ממשיך להעמיס הוא מתגבר מאוד. הקטע הוא שאני מנסה לשמור על המפרק ישר כדי שהכאב לא יחזור אלא יפסיק, אבל אני יכול לעשות את זה רק עם משקל נמוך. אם אני שם משקל נורמאלי אז המפרק מתעקם אחורה והחזה נגיד מקבל עבודה טובה אבל זה כנראה מה שגורם לי לכאב/דלקת באימונים הבאים.
יש 2 סוגים של רצועות, Lifting Wraps שאלו רצועות לאחיזה ויש Wrist Wraps שאלו הם רצועות למפרק כף היד שמטרתם לשמור על המפרק מקובע וישר.

• פותח/ת השרשור
ש 2 סוגים של רצועות, Lifting Wraps שאלו רצועות לאחיזה ויש Wrist Wraps שאלו הם רצועות למפרק כף היד שמטרתם לשמור על המפרק מקובע וישר.
אחלה תודה. אני ישקול לקנות כאלו. אתה יודע איפה קונים? כמה עולה? יש חברה מועדפת?

אחלה תודה. אני ישקול לקנות כאלו. אתה יודע איפה קונים? כמה עולה? יש חברה מועדפת?
אני לא יודע אם יש בארץ, אבל מחו"ל אפשר להביא וזה לא יקר כל כך, עולה בערך 15-25$ לזוג, של אינזר\LL\אנימל ודומיהם.

Back
למעלה תחתית