הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[ייעוץ] עזרה בבחירת תוכנית חדשה

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

שמי עומר וכפי שכולכם שמים לב אני חדש כאן ואני אשמח לקבל מכם ייעוץ לגבי כמה נושאים.

קודם כל קצת רקע:

גובה: 186 ס"מ
משקל: פה הקאטצ' - אני נכון לעכשיו שוקל 80, אבל הקטע הוא שאני אחרי ירידה מסיבית במשקל של 51 קילו (עד לפני שבוע זה היה 53, אבל שבוע בבורגס עשה את שלו). משמעות הירידה הוא שיש לי מן הסתם עור עודף ולדעת מה אחוז השומן שלי זה נושא בעייתי.
הדיאטה שלי הייתה במילים פשוטות - לא בריאה ומאוד מאוד אינטנסיבית והתבססה בעיקר על ירקות, חזה עוף, טונה במים וקצת גבינה בולגרית/לבנה. זהו פחות או יותר (מלבד ימי שישי שלאכול בהם זו מצווה ;-)).
רצוי לציין שמבחינת מבנה גוף אני לא שחיף או משהו, אני חצי טריפוליטאי (וגאה ;-)) והגנים עושים את שלהם.

מחר בשעה טובה לאחר סיום הבחינות אני נרשם לחדר כושר, ואני לא כ"כ סגור על מה אני צריך לאכול ואיך אני צריך להתאמן. חדר כושר זה לא נושא שחדש לי, אבל אף פעם לא ניסיתי להסתכל על זה בצורה רצינית מקריאה ברשת וכו' אלא פשוט באתי, עשיתי מה שהמאמנים אמרו והלכתי הביתה - בלי תזונה ובלי מחשבה עמוקה.

בכל אופן, המטרות שלי הן מן הסתם הזיווג המוכר - העלאה במסת שריר + חיטוב, וכרגע אני בהתלבטויות.
עברתי על מאמרים כאן בפורום ונתקלתי בשתי אופציות:

האחת היא SS המוכרת, והשנייה היא The Ultimate Diet 2.0.
עכשיו ככה - אני רואה שכולם מהללים כאן את SS אז אני אניח לעצמי שהיא עובדת מן הסתם - מצד שני אין לי מושג מה אני אמור לאכול במקביל אליה וקצת קשה לי להבין איך בדיוק היא פועלת על כל שרירי הגוף הקטנים יותר (ידיים וכו').

ה-Ultimate Diet ממש ממש קורצת לי - מסתדרת לי מבחינת האכילה וכן מבחינת האימונים - התוכנית מפורטת ונוחה להבנה אבל הבעיה היחידה היא שלא ראיתי אף משתמש כאן בפורום ששואל לגבייה או ציין שהשתמש בה, וכמו כן אין מה לעשות - כשכולם אומרים SS גם אני נוטה ל-SS.

כמו כן, בגלל הנטייה שלי להשמנה (פעם שמן, תמיד האופציה מרחפת מעליי) אני רוצה מאוד לשלב אירובי משמע יום 3-4 אימוני אירובי בשבוע, ואימוני משקולות לפי התוכנית שתיבחר כמובן. האם זה תקין מבחינת התוכנית? מה צריך לשנות בשביל זה?

שאלה נוספת היא מה לגבי לשלב את התזונה של "הדיאטה האולטימטיבית" עם SS?

לסיכום:
האופציות הן:
*SS + תזונה של "הדיאטה האולטימטיבית" (אם אפשרי).
*SS + תפריט למשקל 85 ק"ג מכאן למרות שאני חייב לציין שנורא מפחידה אותי כמות הפחמימות האימתנית (בכל זאת אני רוצה להוריד מסת שריר).
* הדיאטה האוטימטיבית 2.0 וכל המשתמע מכך.

תודה רבה מראש 😃 הקפצה 😃
תכף הולך להירשם למכון ואני רוצה לדעת כיצד להתחיל.

נערך לאחרונה:
בתכנית SS יש צורך לעלות בצורה מאסיבית במשקל גוף, אין אפשר לשלב אותה בתפריט תזונה נמוך מאלה שציינת.

אני מבין את הפחד שלך ולאחד כמוך לא הייתי מייעץ לעשות SS, תתחיל בתכנית FBW מהפורטל(שכוללת כמובן סקוואט), תרשום אותה פה ונתקן מה שצריך.
*חשוב ללמוד טכניקה פיקס בכל התרגילים שעובדים בהם במשקל חופשי

בקשר לתפריט תזונה תבנה לך אחד ע"ס העקרונות הבאים:
-תבדוק מה הRMR שלך וכמה קל' את שורף ביום, תתחיל מאסה "עדינה" של 200 קלוריות מעל הRMR.
-תשתמש במחשבון תזונה(לא חסרים) בעקרונות הבאים:
1. חלבון פי 2-1.8 ממשקל גוף, 160 גרם חלבון(בערך 650 קלוריות)
2. שומן פי 1 ממשקל גוף, 80 גרם שומן(בערך 720 קלוריות)
3. קלוריות שנשארו מפחמימות(לדוג' אם הRMR שלך 1800 תתחיל מ2000, זה אומר ש650+720=1370, נשארו 630 קלוריות, כדי לראות כמה פחמימות זה נותן מחלקים 630 ב4, יוצא 157 גרם פחמימה)

תתחיל 4-6 שבועות, תראה איך הגוף שלך מגיב לתכנית ולתזונה ומעבר לשם משנים בהתאם

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה 😃

אז ככה:
יצא לי RMR של 2250, וזה כמובן בלי לחשב את האימונים + האירובי שאתחיל לעשות מעכשיו.

200 קלוריות מעל ה-RMR? אבל אני בעיקרון רוצה עדיין מאוד לחטב. FBW + סוג כזה של מאסה יעשה את העבודה? אני גם אעלה במסת שריר וגם אתחטב כתוצאה ישירה מירידה באחוזי שומן לעומת משקל הגוף הקיים?

לגבי התזונה - את החלבון אני כמובן מבין, אבל לגבי השומן - למה צריך לאכול כ"כ הרבה גרם שומן? הרי הפחמימות נותנות את האנרגיה והחלבונים בונים את השריר - אז למה כל השומן הזה?
כנ"ל לגבי הפחמימות - מפחיד אותי מאוד לאכול כ"כ הרבה גרם פחמימה ביום - אני מרגיש כאילו אני הולך להשמין מזה בטירוף...

בחישוב זריז יוצא שאני צריך לאכול:
1. 150 גרם חלבון.
2. 80 גרם שומן.
3. 250+ (!) גרם פחמימה!

זה ממש ממש המון פחמימה - זה הגיוני?!

לגבי התוכנית - למה לא לעשות SS? מכל מי שאני שומע ממנו - אנשים מדווחים על תוצאות מפחידות!

שוב אני שואל - לגבי הפחמימות - לא המון מידיי?

אני בדיוק יוצא למכון - נראה מה יהיה היום - כשאחזור אני אשב על תפריט, ארשום כאן ואחכה לתיקונים 😃

תודה רבה על התשובה 😃

אז ככה:
יצא לי RMR של 2250, וזה כמובן בלי לחשב את האימונים + האירובי שאתחיל לעשות מעכשיו.

200 קלוריות מעל ה-RMR? אבל אני בעיקרון רוצה עדיין מאוד לחטב. FBW + סוג כזה של מאסה יעשה את העבודה? אני גם אעלה במסת שריר וגם אתחטב כתוצאה ישירה מירידה באחוזי שומן לעומת משקל הגוף הקיים?

לגבי התזונה - את החלבון אני כמובן מבין, אבל לגבי השומן - למה צריך לאכול כ"כ הרבה גרם שומן? הרי הפחמימות נותנות את האנרגיה והחלבונים בונים את השריר - אז למה כל השומן הזה?
כנ"ל לגבי הפחמימות - מפחיד אותי מאוד לאכול כ"כ הרבה גרם פחמימה ביום - אני מרגיש כאילו אני הולך להשמין מזה בטירוף...

בחישוב זריז יוצא שאני צריך לאכול:
1. 150 גרם חלבון.
2. 80 גרם שומן.
3. 250+ (!) גרם פחמימה!

זה ממש ממש המון פחמימה - זה הגיוני?!

לגבי התוכנית - למה לא לעשות SS? מכל מי שאני שומע ממנו - אנשים מדווחים על תוצאות מפחידות!

שוב אני שואל - לגבי הפחמימות - לא המון מידיי?

אני בדיוק יוצא למכון - נראה מה יהיה היום - כשאחזור אני אשב על תפריט, ארשום כאן ואחכה לתיקונים 😃

הייתי מעלה טיפה את השומן והחלבון אם אתה מגיע ל250 גרם פחמימה, עוד 10 גרם שומן ועוד 30 גרם חלבון.
200 גרם פחמימה לתכנית אימונים רצינית זה בסדר, בגלל שיש לך היסטוריית השמנה אני ממליץ להיות על 200 ולא על יותר, למרות שגם 250 לאדם פעיל בגילך זה בסדר(כשתשתמש במחשבון תזונה תראה שלהגיע ל200 גרם פחמימה מגיעים בקלות).

בקשר לשומן:
תוכל לקרוא על זה בפורטל ובשלל כתבות, השומן חשוב מאוד לכל התפקודים ההורמונליים של הגוף ולשלל דברים אחרים(ספיגת ויטמינים מסיסים בשמן, בניית ממברנת תאים לכל תא חי בגוף, הקטנת תחושת הרעב וכו')
אנשים משמינים מעודף פחמימות ולא משומן, שומן בדרך כלל מהצומח מגיע עם שלל מינרלים(שקדים ואגוזים) חיוניים לגוף.
לצערי הפרסום היום אומר ש"שומן זה רע" ודברים כמו "פיטנס באר"(שמפוצץ בפחמימות) זה בריא, כשבפועל הגוף שלנו יכול להסתדר עם 50 גרם פחמימה, אבל חוסר בחלבון ו/או שומן יגרום לבעיות בריאות חמורות

תקרא בפורטל את המדריך לחיטוב הגוף, יש לך שם הסברים על עליה במאסת שריר ירידה בא"ש ויעשה קצת סדר בבלאגן

השומן חשוב מאוד לכל התפקודים ההורמונליים של הגוף ולשלל דברים אחריםספיגת ויטמינים מסיסים בשמן, בניית ממברנת תאים לכל תא חי בגוף, הקטנת תחושת הרעב וכו')
אתה מערבב כאן שני דברים שונים: השומן במזון אכן עוזר לספיגת כל מיני דברים מסיסים בשומן (דה!) מהמזון, ונכון גם שיש לו השפעה על תחושת הרעב. כל שאר היתרונות שמנית באים מהשומן שבגוף, וכידוע עודף קלורי הופך לשומן כזה גם אם מקורו בפחמימות או חלבונים, כך שהם אינם קשורים לפולמוס "שומן או פחמימות".

אתה מערבב כאן שני דברים שונים: השומן במזון אכן עוזר לספיגת כל מיני דברים מסיסים בשומן (דה!) מהמזון, ונכון גם שיש לו השפעה על תחושת הרעב. כל שאר היתרונות שמנית באים מהשומן שבגוף, וכידוע עודף קלורי הופך לשומן כזה גם אם מקורו בפחמימות או חלבונים, כך שהם אינם קשורים לפולמוס "שומן או פחמימות".

אני לא יודע אם הבנת מה רשמתי, בכל מקרה אני התכוונתי לחומצות שומן חיוניות, איך אפשר להשוות ביניהן לפחמימה בכלל?
אני מכיר שבניית ממברנות של התאים באה מחומצות שומן חיוניות בדיאטה, בנוסף יש קבוצות שלמות של הורמונים שתפקוד הנכון שלהן תלוי בחומצות שומן חיוניות כמו הeicosanoids

רשמתי פה כדי להבהיר שחומצות שומן הן חיוניות כמו ה9 חומצות אמינו החיוניות בחלבון, בזמן שפחמימות לא קריטיות לתפקוד תקין של הגוף שומן קריטי ולרוב אנשים לא מודעים לזה
אם יש לך השגות על מה שרשמתי על חומצות שומן/שומן בתפריט תזונה אתה מוזמן לפרט תמיד טוב לשמוע דברים חדשים

אני לא יודע אם הבנת מה רשמתי
הבנתי, אבל פרח מזכרוני שהגוף מתקשה לייצר חומצות שומן מסוג אומגה-3 ואומגה-6. אי לכך ההערה שלי היתה לא נכונה ואיתך הסליחה.

Back
למעלה תחתית