תוכנית SS

• פותח/ת השרשור MorXP
  • פורסם בתאריך

MorXP

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
0
37
0
הולמס פלייס
באתי היום למכון במטרה לעשות SS, רשמתי לעצמי את התוכנית אבל הבעיה היחידה שאין לי מושג איך עושים ומה עושים..
באתי למאמן שהיה פנוי והוא הביא אותי לסמית' משין.. אמרתי לו שאני רוצה לעשות בכלוב והמילה הפחידה אותו... הוא התעקש שאני אעשה בסמית' ואמרתי לו שאני לא רוצה, שאני אעשה רק עם המוט בלי המשקולות בכלוב. בקיצור בסוף הוא לקח אותי למין ספסל כזה והראה לי את הטכניקה של הסקוואט... עשיתי כמה סטים והאמת שלא הרגיש לי שאני עושה טוב בכלל..
הראתי לו את שאר התרגילים והוא לא הבין מה הם אומרים ואמר שהוא מעדיף שזה יהיה רשום בעברית והוא לא ככ הבין מה התרגילים..
בקיצור אין לי מושג איך לעשות את התרגילים האלה... מה לעשות?

יש לך כמה אפשרויות

לחזור אל אותו המאמן עם שמות התרגילים בעברית (במידה והוא באמת ילמד אותך לבצע אותם נכון)
לפנות למאמן אחר
ללמוד מהסרטונים שבפורטל במאמר שאלות ותשובות SS (האופציה המועדפת)

אלו התרגילים אולי הכי מוכרים ונפוצים בעולם. יש יוטיוב ואני מאמין שגם כאן בפורום אפשר למצוא סרטונים של אנשים עושים כל אחד ואחד מהתרגילים בSS ומסבירים איךם לעשות אותם, מה כן לעשות ומה לא.
אל תקשיב למאמן שאומר לך לעבוד בסמית' משין וגם לא למאמן שלא יודע מה זה דדליפט, בנץ' פרס או פרס...
תראה גם סרטונים, תנסה פעם או פעמיים לפחוות את התנועות עם משקל ממש נמוך ואם אתה רואה במכון אנשים עושים את אותם תרגילים תנסה אולי להתייעץ איתם אם הם נראים לך קצת מבינים עניין (ועדיין תיקח בערבון מוגבל מה שהם אומרים)

נערך לאחרונה:
אני מאוד ממליץ לך לרכוש את הספר starting strength basic barbel training third edition
זה ספר שנכתב על ידי מחבר התוכנית ss , מארק ריפטו והוא מפרט בו בצורה מאוד מפורטת את הטכניקה של כל התרגילים בנוסף להמון עקרונות חשובים שעליך לדעת לפני שאת מתחילה את התוכנית. את יכול להריץ חיפוש באמאזון.

רבים מהמאמנים לא מיומנים בלימוד התרגילים הבסיסיים עם המוט, הלוואי שהייתי יכול לומר שכן אבל זה המצב(וזה מתחיל ממי שמכשיר אותם, וינגייט, שיאים וכו' שבעצמם לא מלמדים כמו שצריך)
אני יכול לומר שלימדתי כמה עשרות לעשות סקוואט ועם הזמן השתפרתי, היום אני לוקח אדם שבחיים לא עשה את התרגיל לטכניקה סבירה בערך ב20 דקות(כשלי לקח ללמוד לבד חודש וחצי לפני שהתחלתי להעמיק בנושא)

יש לך 2 אופציות:
1. להשקיע זמן, ללמוד לבד(לא חסר מאיפה, הרבה עשו את זה לפניך ויעשו אחריך)
2. למצוא מאמן רציני, לא חסרים, שילמד אותך את כל התנועות כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
מאמן עצלן! בושה למכון כושר בו אתה מתאמן שיש מאמן כזה
חחחח האמת שכשהוא התחיל לדבר הבנתי כבר שאני מתעסקת עם מישהו שלא מבין יותר ממני

אני מאוד ממליץ לך לרכוש את הספר starting strength basic barbel training third edition
זה ספר שנכתב על ידי מחבר התוכנית ss , מארק ריפטו והוא מפרט בו בצורה מאוד מפורטת את הטכניקה של כל התרגילים בנוסף להמון עקרונות חשובים שעליך לדעת לפני שאת מתחילה את התוכנית. את יכול להריץ חיפוש באמאזון.
יש אפשרות למצוא את הספר בארץ?

אלו התרגילים אולי הכי מוכרים ונפוצים בעולם. יש יוטיוב ואני מאמין שגם כאן בפורום אפשר למצוא סרטונים של אנשים עושים כל אחד ואחד מהתרגילים בSS ומסבירים איךם לעשות אותם, מה כן לעשות ומה לא.
אל תקשיב למאמן שאומר לך לעבוד בסמית' משין וגם לא למאמן שלא יודע מה זה דדליפט, בנץ' פרס או פרס...
תראה גם סרטונים, תנסה פעם או פעמיים לפחוות את התנועות עם משקל ממש נמוך ואם אתה רואה במכון אנשים עושים את אותם תרגילים תנסה אולי להתייעץ איתם אם הם נראים לך קצת מבינים עניין (ועדיין תיקח בערבון מוגבל מה שהם אומרים)
יש לך כמה אפשרויות

לחזור אל אותו המאמן עם שמות התרגילים בעברית (במידה והוא באמת ילמד אותך לבצע אותם נכון)
לפנות למאמן אחר
ללמוד מהסרטונים שבפורטל במאמר שאלות ותשובות SS (האופציה המועדפת)
רבים מהמאמנים לא מיומנים בלימוד התרגילים הבסיסיים עם המוט, הלוואי שהייתי יכול לומר שכן אבל זה המצב(וזה מתחיל ממי שמכשיר אותם, וינגייט, שיאים וכו' שבעצמם לא מלמדים כמו שצריך)
אני יכול לומר שלימדתי כמה עשרות לעשות סקוואט ועם הזמן השתפרתי, היום אני לוקח אדם שבחיים לא עשה את התרגיל לטכניקה סבירה בערך ב20 דקות(כשלי לקח ללמוד לבד חודש וחצי לפני שהתחלתי להעמיק בנושא)

יש לך 2 אופציות:
1. להשקיע זמן, ללמוד לבד(לא חסר מאיפה, הרבה עשו את זה לפניך ויעשו אחריך)
2. למצוא מאמן רציני, לא חסרים, שילמד אותך את כל התנועות כמו שצריך
ראיתי עכשיו הרבה סרטונים באינטרנט ואני חושבת שהבנתי את העקרונות שלהם.. מצאתי הסברים טובים..

תודה לכולם!

עכשיו עוד שאלה אחרונה:
משה המנהל של האתר, אמר שאני לא צריכה פאוורקלין ואני יכולה לעשות גרביטון במקום, עכשיו כשהייתי עם המאמן הזה היום שאלתי אותו על הגרביטון וגם הוא לא ידע מה זה והוא אמר שהוא לא יודע מה זה.. בגלל שזה בעברית ולא במונחים שקשים לו אני מניחה שכנראה באמת אין את המכשיר הזה.. בקיצור, מה לעשות במקום? או איך לוודא שבאמת אין את המכשיר?

משה המנהל של האתר, אמר שאני לא צריכה פאוורקלין ואני יכולה לעשות גרביטון במקום, עכשיו כשהייתי עם המאמן הזה היום שאלתי אותו על הגרביטון וגם הוא לא ידע מה זה והוא אמר שהוא לא יודע מה זה.. בגלל שזה בעברית ולא במונחים שקשים לו אני מניחה שכנראה באמת אין את המכשיר הזה.. בקיצור, מה לעשות במקום? או איך לוודא שבאמת אין את המכשיר?

תשאלי אם יש מכשיר שעושים בו כאילו מתח אבל עם עזרה ע"י משטח שמניחים עליו את הברכיים. (זה תיאור של הגרביטרון פחות או יותר)
אפשרויות אחרות הן מתח רגיל אם את יכולה, או חתירה עם מוט - Bent over Rows או בקיצור BORs.
יש פה סרטון לדוגמה:
אני לא יודע בדיוק איזה גרסה יותר מומלצת כי יש כמה.
בהצלחה בכל מקרה!

חחחח האמת שכשהוא התחיל לדבר הבנתי כבר שאני מתעסקת עם מישהו שלא מבין יותר ממני

יש אפשרות למצוא את הספר בארץ?

ראיתי עכשיו הרבה סרטונים באינטרנט ואני חושבת שהבנתי את העקרונות שלהם.. מצאתי הסברים טובים..

תודה לכולם!

עכשיו עוד שאלה אחרונה:

את לא יכולה גם ללמוד פאוורקלין כרגע, בכל מקרה גרביטון=מתח כמו שאפשר לראות ב1:10 פה:

יש סיבה שהחלטת לעשות SS דווקא?

מעניין למה הוא הציע לך גרביטון
ציינת בשיחה איתו איפה שהוא שאת לא יכולה לעשות מתח?

• פותח/ת השרשור

את לא יכולה גם ללמוד פאוורקלין כרגע, בכל מקרה גרביטון=מתח כמו שאפשר לראות ב1:10 פה:

יש סיבה שהחלטת לעשות SS דווקא?

כשדיברתי איתו שאלתי איפה אני מוצאת את המוט לדדלפיט, פאוורקלין וזה.. והוא אמר שאין לי למה לעשות פאוורקלין ואני יכולה להסתפק בגרביטון.
והחלטתי לעשות SS אחרי התייעצויות בפורום, אני רוצה לעלות במסה וזאת תוכנית טובה.. לא?

בגלל חוסר מאסת שריר בפלג גוף העליון חזרה אחת של מתח לנשים יכולה להיות מאוד קשה, אישה שעושה 5-6 חזרות נחשבת חזקה ו10 חזרות ומעלה זה מחזה נדיר בצורה בלתי רגילה(כמו גבר שעושה 10 חזרות עם 60 קילו)
גרביטון אופציה די טובה לנשים להרגיש שהן עושות מתח

כשדיברתי איתו שאלתי איפה אני מוצאת את המוט לדדלפיט, פאוורקלין וזה.. והוא אמר שאין לי למה לעשות פאוורקלין ואני יכולה להסתפק בגרביטון.
והחלטתי לעשות SS אחרי התייעצויות בפורום, אני רוצה לעלות במסה וזאת תוכנית טובה.. לא?

SS תכנית מעולה, לנשים יכולה להיות קשה קצת, הרבה נשים שעבדתי איתן לא יכלו להשתמש במוט אולימפי והיו צריכות מוט קצר
יש הרבה דברים שצריך לשנות כדי שהתכנית תעבוד לאישה, בטח מישהי שמתחילה להתאמן, לא הייתי ממליץ להתחיל תכנית כזו בלי מישהו מנוסה שיכול לעזור מהצד

• פותח/ת השרשור
בגלל חוסר מאסת שריר בפלג גוף העליון חזרה אחת של מתח לנשים יכולה להיות מאוד קשה, אישה שעושה 5-6 חזרות נחשבת חזקה ו10 חזרות ומעלה זה מחזה נדיר בצורה בלתי רגילה(כמו גבר שעושה 10 חזרות עם 60 קילו)
גרביטון אופציה די טובה לנשים להרגיש שהן עושות מתח

SS תכנית מעולה, לנשים יכולה להיות קשה קצת, הרבה נשים שעבדתי איתן לא יכלו להשתמש במוט אולימפי והיו צריכות מוט קצר
יש הרבה דברים שצריך לשנות כדי שהתכנית תעבוד לאישה, בטח מישהי שמתחילה להתאמן, לא הייתי ממליץ להתחיל תכנית כזו בלי מישהו מנוסה שיכול לעזור מהצד
כן אני חושבת שאתה צודק... איזה תוכנית לדעתך אני כן יכולה לעשות?

תכנית FBW שכוללת את התרגילים הקלאסיים עם משקולות בתור התחלה(סקוואט, לחיצת כתף, לחיצת חזה וכו')

קחי את התכנית הראשונה:
כל מה שרשום "מוט" תמירי ב"כנגד משקולות יד", תתחילי ממשקל נמוך(נגיד 2 קילו) ותעלי בהדרגה, ברגע שתגיעי לאזור ה6-7 קילו בסקוואט/לחיצת חזה אפשר לעבור בהם למוט
מתח במקום חופשי עם משקל- מתח בגרביטון
ידיים- במקום מוט, משקולות יד גם

לא מסובך...

• פותח/ת השרשור
קחי את התכנית הראשונה:
כל מה שרשום "מוט" תמירי ב"כנגד משקולות יד", תתחילי ממשקל נמוך(נגיד 2 קילו) ותעלי בהדרגה, ברגע שתגיעי לאזור ה6-7 קילו בסקוואט/לחיצת חזה אפשר לעבור בהם למוט
מתח במקום חופשי עם משקל- מתח בגרביטון
ידיים- במקום מוט, משקולות יד גם

לא מסובך...
תודה ענקית!!

נראה לי שזאת הבחורה הראשונה בארץ שעושה את התוכנית הזאת.

Back
למעלה תחתית