אחיזה בדדליפט

• פותח/ת השרשור StasZ
  • פורסם בתאריך

StasZ

משתמש משקיע
3,171
2,676
נק' מוניטין:
9,487
3,171
2,676
ACT חיפה
אז ככה
אני מכיר את כל האחיזות וניסיתי את כולם
אבל לא יודע באיזו להשתמש והכי כדאי להשתמש
אחיזה רגילה בסדר גמור למשקלים הקלים אבל לא מספיק חזקה למשקלים הכבדים
HOOK GRIP אחיזה טובה לא ממש מכאיבה לי באגודלים אבל האגודלים שלי מחליקים לי מהאחיזה
MIXED GRIP האחיזה הככל הנראה הכי טובה אבל שמעתי שאפשר לקרוע את הגיד של הבייספ

אז באיזה אחיזה הכי כדאי להשתמש

ואיפה אני יכול לקנות מגנזיום?

גיד של הבייספס? עזוב שטויות
אחיזה משולבת הכי טובה, בלי יותר מדי לחפור.

• פותח/ת השרשור
גיד של הבייספס? עזוב שטויות
אחיזה משולבת הכי טובה, בלי יותר מדי לחפור.

bicep tendon tear באנגלית
אני עדיין ימשיך להשתמש באחיזה הזאת בעתיד

ועוד דבר אחד איפה אני יכול לקנות מגנזיום כי הכפות ידיים שלי מזיעות די הרבה ואני בכללי אדם שמזיע די הרבה

bicep tendon tear באנגלית
אני עדיין ימשיך להשתמש באחיזה הזאת בעתיד

ועוד דבר אחד איפה אני יכול לקנות מגנזיום כי הכפות ידיים שלי מזיעות די הרבה ואני בכללי אדם שמזיע די הרבה
אני יודע למה אתה מתכוון, אבל זה לא נובע מהמנח של הידיים בדדליפט... הדבר הזה נובע מסיבוב של הכף יד (סופינציה) ורוטציה לטרלית בכתף ... זה יכול לקרות אם אתה עושה את התרגיל הבא - הרחקת ידיים עם משקולות יד בסופינציה (כף היד פונה פה כלפי מעלה), אבל זה גם לא משהו שיקרה לכל בנאדם ורוב הסיכויים שלא יקרה לאף אחד...

• פותח/ת השרשור
אני יודע למה אתה מתכוון, אבל זה לא נובע מהמנח של הידיים בדדליפט... הדבר הזה נובע מסיבוב של הכף יד (סופינציה) ורוטציה לטרלית בכתף ... זה יכול לקרות אם אתה עושה את התרגיל הבא - הרחקת ידיים עם משקולות יד בסופינציה (כף היד פונה פה כלפי מעלה), אבל זה גם לא משהו שיקרה לכל בנאדם ורוב הסיכויים שלא יקרה לאף אחד...

אוקי תודה רבה על העזרה

ועוד איך יכול לקרות..

לפותח הפוסט, אני הייתי מציע מגנזיום כל עוד אתה יכול להתמודד עם המשקל ואז רצועות בסטים האחרונים.

ועוד איך יכול לקרות..

לפותח הפוסט, אני הייתי מציע מגנזיום כל עוד אתה יכול להתמודד עם המשקל ואז רצועות בסטים האחרונים.

אני דיברתי על בעיה אחרת בכלל, מה שהצגת פה זה פשוט מישהו שעובד לא נכון. אם הוא עובד לא נכון הוא יכול גם לפגוע בגב ועוד מקומות אחרים, אז מה חשוב הבייספס?

תדאג שהידיים יהיו נעולות לגמרי ואז הכל יהיה בסדר

אחיזה רגילה כל עוד אפשר.. ובסטים שאחיזה רגילה מחליקה לעבור למשולבת.. אבל כמו שצויין חשוב לשמור על הידיים ישרות בזמן המשיכה..
יצא לי לראות בלייב קריעה של הבייספס עקב טכניקה לא נכונה.. יד ישרה בזמן המשיכה והכל בסדר

אני דיברתי על בעיה אחרת בכלל, מה שהצגת פה זה פשוט מישהו שעובד לא נכון. אם הוא עובד לא נכון הוא יכול גם לפגוע בגב ועוד מקומות אחרים, אז מה חשוב הבייספס?

הסיכון גבוה יותר באחיזה משולבת, הבאתי שתי דוגמאות אבל אני מכיר הרבה יותר.
אם האחיזה נוחה לך לבריאות, לדעתי היא מועדת לפורענות ואני לא אשתמש בה.

הסיכון גבוה יותר באחיזה משולבת, הבאתי שתי דוגמאות אבל אני מכיר הרבה יותר.
אם האחיזה נוחה לך לבריאות, לדעתי היא מועדת לפורענות ואני לא אשתמש בה.
שטויות. כשאנחנו מדברים על סיכון מוגבר לפציעות אנחנו מדברים על טכניקה נכונה. לכן סקוואט לא נחשב לתרגיל עם סיכון גבוה לפציעות, אותו דבר דדליפט. אם הטכניקה לא מבוצעת כמו שצריך, אז כן, יש סיכוי גבוה יותר לפציעה. עם מישהו מרים את המוט עם הידיים, אז הוא לא עושה דדליפט, הוא עושה תרגיל שהוא המציא. דדליפט מתבצע עם ידיים ישרות ואין פה שום סיכון לפציעה בבייספס.

שטויות. כשאנחנו מדברים על סיכון מוגבר לפציעות אנחנו מדברים על טכניקה נכונה. לכן סקוואט לא נחשב לתרגיל עם סיכון גבוה לפציעות, אותו דבר דדליפט. אם הטכניקה לא מבוצעת כמו שצריך, אז כן, יש סיכוי גבוה יותר לפציעה. עם מישהו מרים את המוט עם הידיים, אז הוא לא עושה דדליפט, הוא עושה תרגיל שהוא המציא. דדליפט מתבצע עם ידיים ישרות ואין פה שום סיכון לפציעה בבייספס.

הרבה מן האנשים שנפצעו היו בודיבילדרים ופאוורליפטרים שהתאמנו שנים ויודעים את הטכניקה יותר טוב מכולנו.
דרך המחשבה שלי היא:
1. אחיזה משולבת - יש סיכוי קטן לפציעה לבייספס.
2. אחיזה רגילה - אין סיכוי לפציעה בבייספס.

מבחינתי גם אם הסיכון הוא קטן עד קלוש ואפשר להימנע ממנו - מה טוב.
במידה והמשקל כבד וצריך עזרה, אפשר להשתמש באחיזת hook:

HookGrip.jpg

או, לחלופין, להשתמש ברצועות בסטים הכבדים.
את האחיזה ניתן לאמן גם בתרגילים האחרים וזו לא המטרה העיקרית של הדדליפט.

• פותח/ת השרשור
הרבה מן האנשים שנפצעו היו בודיבילדרים ופאוורליפטרים שהתאמנו שנים ויודעים את הטכניקה יותר טוב מכולנו.
דרך המחשבה שלי היא:
1. אחיזה משולבת - יש סיכוי קטן לפציעה לבייספס.
2. אחיזה רגילה - אין סיכוי לפציעה בבייספס.

מבחינתי גם אם הסיכון הוא קטן עד קלוש ואפשר להימנע ממנו - מה טוב.
במידה והמשקל כבד וצריך עזרה, אפשר להשתמש באחיזת hook:

HookGrip.jpg

או, לחלופין, להשתמש ברצועות בסטים הכבדים.
את האחיזה ניתן לאמן גם בתרגילים האחרים וזו לא המטרה העיקרית של הדדליפט.

בעיה שהאגודל שלי תמיד מחליק מהאחיזה
גם כשהידיים יבשות האגודל תמיד מחליק

כף יד מדיום זה נחשב קטן?
גם לי קצת קשה לאחוז במוטות של ה20 ק"ג.
בפרס אני בכלל לא מצליח עם מוט אולימפי, אני מחליף למוט 15 ק"ג.

כף יד מדיום זה נחשב קטן?
גם לי קצת קשה לאחוז במוטות של ה20 ק"ג.
בפרס אני בכלל לא מצליח עם מוט אולימפי, אני מחליף למוט 15 ק"ג.
לא יודע אם זה נחשב קטן או לא, אבל זה לא כזה משנה.
אם קשה לך לאחוז במוטות אז כנראה שהיד שלך לא מאוד גדולה.
עוד אפשרות היא שהמוטות במכון שאתה מתאמן בו באמת שוקלים 20 ק"ג והם באורך תקני אבל הם עבים יותר מהרגיל,
אצלי במכון מתוך 4 שני מוטות הם כאלה.

כשאנחנו מדברים על סיכון מוגבר לפציעות אנחנו מדברים על טכניקה נכונה...
אם מותר לי להביע את דעתי בתור צופה מהצד בדיון הזה, גם אם נקבל את הטענה שבטכניקה מושלמת אין סיכוי לפצוע את הדו-ראשי - טענה שנראית מובנת מאליה אם הידיים נשארות ישרות עם מרפקים נעולים לאורך כל התנועה - זאת הסתכלות מזוית צרה מדי על הבעיה. בחיים האמיתיים צריך להתחשב גם בכך שאנחנו, כבני אדם, מועדים לטעויות, כך שכל הדיבורים על "טכניקה נכונה" מניחים הנחות אופטימיות מדי. "טכניקה נכונה" היא לא כל הפתרון, חלק הלא פחות חשוב ממנו הוא השאלה איך מגיעים לאותה טכניקה נכונה, איך שומרים עליה, מה אפשר לעשות כדי להקטין את הסיכוי ל"פספס", ומה המחיר ש"פספוס" כזה עלול לגבות.

משתי הדוגמאות שרוסי הביא עולה האפשרות (אפשרות, לא יותר, מדובר על מדגם קטנטן) שאחיזה משולבת מעלה את הסיכוי לחבל בטכניקה. בשתי הדוגמאות נראה שהמרים כן כופף, במידה מזערית, את המרפק, מן הסתם בגלל שבעומס גדול הגוף מנסה להפעיל כל שריר עזר כמעט באופן אינסטינקטיבי. בשתי הדוגמאות זאת היתה אותה יד: ההיא שאוחזת בסופינציה, כלומר זאת שכף היד מופנית קדימה כך שכיפוף המרפק "עוזר" כביכול להרמת המשקל. בסרטון הראשון זה קורה בתחילת ההרמה: בשניה השביעית אפשר לראות בברור שיש כיפוף קל במרפק והדו-ראשי מתנפח לרגע. בסרטון השני זה פחות מודגש, אבל בסוף ההרמה, בשניה 47-48 רואים תופעה דומה. במשקלים הגבוהים של הדדליפט זה לא נורא מפתיע שכיפוף המרפק, אפילו אם הוא כיפוף קל, עלול לקרוע כמות רצינית של סיבים בדו-ראשי. שוב, אני לא יודע אם אפשר להסיק הרבה משתי דוגמאות אבל אם אני הייתי עושה דדליפט לא הייתי מתעלם מהן. אגב, אולי זאת הסיבה שאף אחד(?) לא ממליץ על דדליפט בסופינציה מלאה.

אבל האמת היא שההודעה הזאת יותר משנועדה לעסוק בשאלת הדדליפט נועדה להביע את דעתי הכללית בקשר ל"טכניקה נכונה". אז אולי ביצוע של סקוואט מלא בטכניקה מושלמת לא מזיק בכלל גם אם עושים אותו שלוש פעמים בשבוע במשך שלושים שנה, אבל יסלחו לי כל המאמנים והמומחים, אני מכיר את עצמי ויודע שאני ו"טכניקה מושלמת" נפגשים רק בדיונים תיאורטיים, כך שהחלטתי שגם אני וסקוואט (או דדליפט) ניפגש רק בנסיבות כאלה, כפי שהההודעה הזאת מראה. פריצת דיסק היא לא מחיר שאני מוכן לשלם תמורת התובנה "אוף, ברור שאיבדתי ריכוז ולא שמרתי על גב ישר, דביל שכמותי".

קודם כל אני אוהב את התגובות שלך...😃 אבל...

בחיים האמיתיים צריך להתחשב גם בכך שאנחנו, כבני אדם, מועדים לטעויות, כך שכל הדיבורים
על "טכניקה נכונה" מניחים הנחות אופטימיות מדי.
אז בוא נפסיק לנסוע ברכב (יותר בטוח הרי ללכת ברגל), גם מי שיודע לנהוג נכון ובעל ניסיון יכול לעשות תאונה בגלל מיליון אפשרויות.. אבל אנחנו לא עושים את זה .. למה? כי יעיל יותר לנסוע באוטו מאשר ללכת ברגל... אז אם אני יכול להרים משקל גדול יותר בעזרת אחיזה משולבת, זה עדיף.

שוב, אני לא יודע אם אפשר להסיק הרבה משתי דוגמאות אבל אם אני הייתי עושה דדליפט לא הייתי מתעלם מהן.
נכון, אי אפשר להסיק מסקנות משתי הדוגמאות האלה. בוא נהיה יותר קטנוניים, אולי בשני המקרים היה משהו לשניהם באותה יד? אולי מראש השריר היה חלש יותר? קרוע? אתה מתייחס לזה כאילו שזה מחקר ואתה מסיק מסקנות, אתה שוכח שבשביל מחקר צריך קודם כל הרבה יותר משתתפים, דבר שני, במחקר אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שכל המשתתפים עובדים בתוכנית אימונים מסוימת, בריאים, וכו'.. מה שאתה לא יודע פה.
אנשים נוטים להסיק מסקנות מהר מדי, נתקעתי בבנץ' פרס במשקל עבודה, התשובה האוטומטית של חצי מהאנשים תהיה : "תאכל יותר", אבל רגע, אולי הבעיה היא משהו בטכניקה?

אז בוא נפסיק לנסוע ברכב (יותר בטוח הרי ללכת ברגל)
אין טעם למשוך את הדיון הזה לכיוון אד-אבסורדום. ברור שיש סיכונים כמעט בכל פעולה בחיים, השאלה היא שאלה של מידתיות. כמעט כל אחד מוכן לקחת את הסיכון שכרוך בנסיעה במכונית בגלל המחיר של המנעות מהפעולה הזאת, אבל לעומת זאת יש מי שלא מוכן לקחת סיכון גדול יותר על אופנוע, והנימוק "אז למה מכונית כן?" לא ממש ישכנע אותו, ובצדק (בהתאם לסטנדרט האישי שלו על סיכונים מול תועלות). אני רק מנסה להגיד ש... בעצם, אמרתי את מה שרציתי בהודעה הקודמת, אין טעם לחזור על הדברים.

אני מסכים עם כל מה שכתבת בפיסקה השניה. למעשה, אני עצמי כתבתי באותה רוח שאני לא רואה בשני הסרטונים שום דבר שמתקרב להוכחה. אבל זאת נראתה לי נקודה שהייתי שמח לשמוע מה חושבים עליה אנשים שיודעים קצת יותר ממני. אבל שוב: אפילו אם אחיזה מעורבת מעלה את הסיכון לפציעה, אני לא מעביר ביקורת על מי שמחליט שהוא מוכן לקחת את הסיכון הזה; פשוט כדאי לו לדעת שהוא קיים (אם יתברר שזה נכון).

גם בטכניקה מושלמת 100% יש סיכון להפצע בכל תרגיל שמעמיסים בו משקלים עם הזמן(ראו ערך היולט שקרע 2 ראשים בבייספס בטכניקה טובה של סקוואט או מגנוסון שקרע בייספס ויש לו טכניקה טובה מאוד)
בדדליפט השריר שהכי נוטה להקרע זה הבייספס כי הוא לא בנוי להרים רבע מהמשקלים שמרימים בתרגיל.

לנושא, אני בדרך כלל אומר למתאמנים שלי במשקל דומה לשלך להגיע לפחות ל120 ל5 חזרות לפחות בלי להחליף אחיזה(לליפטרים עד 140).
אני אישית מתחמם עד 150 באחיזה רגילה ועד 190(כולל) בהוק- עם ידיים לא כ"כ גדולות/קטנות משל אנשים נמוכים ממני.

אם אין לך אצבעות קטנות בצורה קיצונית, תקנה מגנזיום ותתחיל לעבוד על האחיזה

Back
למעלה תחתית