הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיתוס האימון האירובי

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
http://www.kilogram.co.il/150/אימון-אירובי/

לפי מה שהבנתי בכתבה יש שני סוגים של ריצה
1. לרוץ בקצב איטי של 65%-85% צריכת חמצן מירבית. במידה והלכתי הליכה מהירה במשך 40 דקות שרפתי נגיד 200 קלוריות שרובם הגיעו מהשומנים
2 לרוץ בקצב מהיר של 85-100% צריכת חמצן מירבית במידה ורצתי במשך 20 דקות שרפתי 200 קלוריות שרובם הגיעו מהפחמימות
עד פה זה פשוט להבנה. מה לגבי שאר החלק במאמר/מיתוס ? מה הם מנסים לומר בגדול?

http://www.kilogram.co.il/150/אימון-אירובי/

לפי מה שהבנתי בכתבה יש שני סוגים של ריצה
1. לרוץ בקצב איטי של 65%-85% צריכת חמצן מירבית. במידה והלכתי הליכה מהירה במשך 40 דקות שרפתי נגיד 200 קלוריות שרובם הגיעו מהשומנים
2 לרוץ בקצב מהיר של 85-100% צריכת חמצן מירבית במידה ורצתי במשך 20 דקות שרפתי 200 קלוריות שרובם הגיעו מהפחמימות
עד פה זה פשוט להבנה. מה לגבי שאר החלק במאמר/מיתוס ? מה הם מנסים לומר בגדול?
רשום לך את זה בשורה אחת.
אתה צריך לרוץ בקצב הכי גבוה שתוכל לעמוד בו לאורך זמן.
ואם אתה על אחוז שומן נמוך או בכושר אירובי טוב, תקרא את המאמר עלהאינטרוולים.

בשורה התחתונה, ככל שתרוץ יותר מרחק אתה תשרוף יותר קלוריות, ככל שתשרוף יותר קלוריות אתה תשרוף יותר שומנים.

תרוץ למרחק הכי גדול שאתה יכול.

• פותח/ת השרשור
אבל למה לא לעשות את זה בעצימות נמוכה אם אני רוצה לשרוף שומנים ולא פחמימות.
רצתי 40 דקות בעיצמות 60-70 מצח"מ ,באימון הזה שרפתי אחוז גבוהה של שומנים.
אם ארוץ 40 דקות בעצימות נמוכה ואשרוף נגיד 400 קלוריות באימון ,לעומת 20 דקות בעצימות גבוהה שאשרוף בה גם 400 קלוריות, אז מה ההבדל פה בעצם? בשניהם אני שורף אותו דבר, רק שלראשון יש יתרון גדול יותר כי הוא מגיע ממקור שומנים בגוף אז למה לקרוע את עצמי?
מדברים על כך שאחרי האימון עד טווח של 24 שעות תיהיה יותר השפעה של שריפה קלורית של האימון בעצימות גבוהה, אבל בכמה כבר קלוריות יותר? נגיד 100-50? אני חושב שהמקום הקריטי בוא נשרף קלוריות זה בריצה עצמה ולא אחרי. אני טועה פה?

נערך לאחרונה:
אבל למה לא לעשות את זה בעצימות נמוכה אם אני רוצה לשרוף שומנים ולא פחמימות.
רצתי 40 דקות בעיצמות 60-70 מצח"מ ,באימון הזה שרפתי אחוז גבוהה של שומנים.
אם ארוץ 40 דקות בעצימות נמוכה ואשרוף נגיד 400 קלוריות באימון ,לעומת 20 דקות בעצימות גבוהה שאשרוף בה גם 400 קלוריות, אז מה ההבדל פה בעצם? בשניהם אני שורף אותו דבר, רק שלראשון יש יתרון גדול יותר כי הוא מגיע ממקור שומנים בגוף אז למה לקרוע את עצמי?
מדברים על כך שאחרי האימון עד טווח של 24 שעות תיהיה יותר השפעה של שריפה קלורית של האימון בעצימות גבוהה, אבל בכמה כבר קלוריות יותר? נגיד 100-50? אני חושב שהמקום הקריטי בוא נשרף קלוריות זה בריצה עצמה ולא אחרי. אני טועה פה?
קודם כל הדוגמה שהבאת היא מצחיקה, כי שאנחנו אומרים לך "תרוץ את המרחק הכי גדול שאתה יכול", זה בפרק זמן מסוים, אז אתה לא יכול לבוא ולהגיד שתרוץ 40 דקות בעצימות נמוכה לעומת 20 דקות בעצימות גבוהה... תרוץ את אותם 40 דקות שעשה בעצימות נמוכה, בעצימות יותר גבוהה. תעשה בזמן הזה של 40 דקות את המרחק הכי גדול...

לגבי הדבר השני, השומנים (או לפחות רובם) נשרפים אחר כך במנוחה... בשביל לחדש את מאגרי האנרגיה הגוף משתמש במאגרי שומן (לא להרוג אותי אם יש אי דיוק , אבל זה הרעיון הכללי)

• פותח/ת השרשור
אתה טוען שאם רשום בהליכון ששרפתי 300 קלוריות באותו אימון, אז השריפה מדברת על מה ישרף באותו יום ולא על אותו רגע?
כמה אחוזים נשרף באימון וכמה לאחר מכן מהאימון אירובי?

אתה טוען שאם רשום בהליכון ששרפתי 300 קלוריות באותו אימון, אז השריפה מדברת על מה ישרף באותו יום ולא על אותו רגע?
זה לא שאחרי זה נשרפות עוד קלוריות, מה שקורה אחרי האימון שהגוף נמצא ב"פער" קלורי, יש חוסר באנרגיה, והגוף צריך למצוא את האנרגיה הזאת... בשביל זה, יש תהליך ששכחתי את שמו, מפרק את השומנים שבמאגרי השומן לאנרגיה שהגוף יכול להשתמש בה... הטענה היום (ויש המון מחקרים וגם מאמר או שניים בפורטל), שאימון בעצימות גבוהה (איטרוולים למשל), גורמים לשריפת מאוחרת של שומנים בצורה יעילה יותר... בכל מקרה, השומנים שאתה שורף ברובם זה לא מהחצי שעה אימון שאתה עושה, זה אחר כך....

אינטרוויאלים זה הדבר האמיתי אם אתה באמת רוצה לתת בראש לשומן , אבל שוב זה דורש רמת כושר גבוהה על מנת שהאימון יבוצע בצורה יעילה.

מעבר לזה עדיף לרוץ בעצימות בינונית לאורך זמן מאשר "להשתולל" בריצה בעצימות מלאה לפרק זמן קצר...

יש תהליך ששכחתי את שמו
גלוקוגנסיס.
נדמה לי שמדברים על עוד 15% קלוריות שנשרפות אחרי האימון.
באימון הזה שרפתי אחוז גבוהה של שומנים
בנוסף למה ששחר אמר לך, מה איכפת לך אחוז השומנים שאתה שורף? מה שצריך להיות איכפת לך היא הכמות האבסולוטית.

• פותח/ת השרשור
למה? אבל המטרה שלי היא לשרוף שומנים.
לא אכפת לי להשאר במשקל שאני נמצא בו עכשיו אבל שיהיה פחות אחוזי שומן . המטרה היא לפגוע במסת הגוף השמן לא הרזה.

שומנים שאתה אוכל הם לא השומנים שנמצאים אצלך בגוף.
אתה צריך להיות במאזן קלורי שלילי ואתה יכול גם לא לעשות אירובי בכלל ולהגיע לאותה תוצאה חוץ מהסיבולת לב ריאה.
שים לב שאתה לא במאזן קלורי שלילי גדול מידי ואתה מתאמן ויושן טוב ואוכל בריא לא פחות חשוב.

למה? אבל המטרה שלי היא לשרוף שומנים.
לא אכפת לי להשאר במשקל שאני נמצא בו עכשיו אבל שיהיה פחות אחוזי שומן . המטרה היא לפגוע במסת הגוף השמן לא הרזה.
אז תהיה במאזן קלורי שלילי. האימון האירובי זה לא הנקודה פה. זה לא חשוב איך אתה תרוץ מה שחשוב בסוף זה הכמות קלוריות ששרפת בריצה... תדאג בסוף יום להיות במינוס 500-700 קלוריות (לאחר השקלול של הכמות קלוריות מהאימון האירובי)... זה לא אמור לעניין אותך אם הקלוריות זה פחמימות או שומנים כי כמו שכתבנו לך קודם השומנים שאתה שורף זה אחר כך במנוחה

לא אכפת לי להשאר במשקל שאני נמצא בו עכשיו אבל שיהיה פחות אחוזי שומן
אחוזי השומן שאתה רוצה להוריד הם מתוך המסה הכללית של הגוף, לא אחוזי שומן מתוך מה שאתה שורף, שהם אחוזי שומן מתוך (שומן+פחמימות זמינות) בגוף. נניח שבאימון אחד שרפת 100 קלוריות משומן ו-50 קלוריות מפחמימות(67% שומן), ובאימון אחר שרפת 150 קלוריות משומן ועוד 150 קלוריות מפחמימות("רק 50% שומן). איזה משני האימונים יועיל לך יותר מבחינת הורדת אחוזי השומן בגוף? תשובה: האימון השני. בגלל ששרפת פי שניים קלוריות המאזן הקלורי שלך יותר שלילי וזה ייתרגם, בסופו של יום (או שבוע) לפחות שומן.

כשאתה מעלה את הדופק זה לא ששריפת השומן נפסקת ומתחילה במקומה שריפת פחמימות, אלא ששריפת הפחמימות מתווספת לשריפת השומן, כך שכל אותן המלצות לגבי הדופק האופטימלי לשריפת שומן הן שטויות. כל זה בנוסף למה ששחר אמר לגבי התהליכים המטבוליים שבסיומם הגוף ממילא יחזור לשיווי המשקל שנראה לו מבחינת הפחמימות שיהפכו לשומנים.

• פותח/ת השרשור
אז לפי מה שאתה אומר נשווה שני דרכים של אדם לרדת במשקל
כמובן שמדובר פה על אדם שעושה אימון התחטבות ונמצא במאזן קלורי שלילי.
דרך 1- רץ 20 דקות בעזרת 85 אחוז צריכת חמצן מרבית. הוא ישרוף 400 קלוריות. 150 קלוריות של שומן 250 קלוריות של פחמימות. בזמן האימון.
אחרי האימון ישרפו כמו שאמרת עוד 15% לרצים בעלי עצימות גבוהה שזה אומר עוד 60 קלוריות שיתחלקו בין שומנים לפחמימות. כלומר שריפה של 180 קלוריות שומן בסה"כ
דרך 2-
רץ 20 דקות בעזרת 55 אחוז צריכת חמצן מרבית. הוא ישרוף 200 קלוריות. 150 קלוריות משומן 50 קלוריות של פחמימות. בזמן האימון. ואחרי האימון כמעט לא ישרף כלום בגלל שהוא רץ בעצימות נמוכה.

אז אם לצורך העניין לבנאדם יש משקל שומן של 10 קילוגרם בגוף(שוקל 100 בעל 10 אחוזי שומן) הוא ירד בסופו דבר יותר בדרך 1 , אבל הירידה פה היא קריטית כלפי המשקל הכללי יותר, ופחות לגבי אחוזי השומן.
כי בשביל 30 קלוריות של ירידה בשומן, למה קרעתי את עצמי ככה מלכתחילה?אני יכול להבין אם מדובר פה על אדם שמן שחשוב לו להוריד מספר קלוריות רב אבל איך זה מתקשר לאדם שרוצה להתחטב ולשרוף כמה שיותר אחוזי שומן? אוקיי עכשיו שחזרתי על מה כתבתם הבנתי שבזה שאני אשרוף יותר קלוריות אני אהיה במאזן קלורי שלילי יותר גדול
וככל שהמאזן הקלורי השלילי שלי יותר גדול ככה אחוזי השומן שלי ירדו יותר.
אז אם נגיד המאזן קלורי הניטרלי שלי הוא 2000 ובעזרת הדרך הראשונה אני מגיע ל1600 והדרך השניה אני 1800 , מה200 קלוריות ניצחון של הדרך הראשונה הגוף יחסל יותר אחוזי שומן.

נערך לאחרונה:
אם אתה יכול לך על אינטרוואלים. זה גם לוקח פחות זמן;)

מגה טרון אתה באמת מדבר כמו רובוט :D לפי מה שרשמת על "דרך 1" ו "דרך2" .. שאתה רץ אתה לא מחובר למחשב ואתה לא רובוט שיכול לווסת בצורה אופטימלית את מה שהגוף שלך עובר...

בגדול ריצה בעצימות בינונית (ואורבי בכלל) בתקופת המסה מומלצת גם לשרפת שומן ואולי הכי חשוב זה להתאוששות של הגוף לאימון האןארובי הבא.

• פותח/ת השרשור
ממתי בתקופת המסה שורפים שומן? אם נמצאים במאזן קלורי חיובי אי אפשר לשרוף שומן. אולי אם זה העלאה נקייה ממש נקייה אבל גם זה כמעט בלתי אפשרי

Back
למעלה תחתית