הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מישהו יכול להסביר לי רק את הקטע של הנשימה בתרגילי הבסיס?

• פותח/ת השרשור Mrb0dy
  • פורסם בתאריך

Mrb0dy

משתמש מתחיל
216
1
נק' מוניטין:
33
216
1
אני לומד את כל תרגילי הבסיס דרך קריאה של מאמרים וסרטונים
אבל אני אף פעם לא רואה בסרטונים הסבר על איך וכיצד לנשום בזמן ביצוע התרגילים

אשמח אם מישו יוכל להסביר לרשום לי פה איך לנשום בכל תרגיל .

סקוואט / דדליפט / פרס/ חתירה

לדוגמא - בסקוואט אני חושב שאני יודע - מגיעים למצב ההתחלתי של איך שמתחילים סקוואט ואז נושמים עמוק ויורדים למטה
ורק ממש לקראת סוף העלייה אני משחרר אוויר .

סקוואט - לוקח אוויר למעלה, מחזיק אותו, יורד, בעת העליה אתה משחרר (אתה כבר תרגיש צורך לבד, אם המשקל מספיק כבד).
דדליפט - לוקח אוויר, מחזיק, ועולה למעלה.
חתירה - מחזיק אוויר ומשחרר בסיום כל חזרה.
פרס - לוקח אוויר ולוחץ, כשהידיים למעלה אתה משחרר, לוקח שוב, מחזיק ולוחץ.

• פותח/ת השרשור
סקוואט - לוקח אוויר למעלה, מחזיק אותו, יורד, בעת העליה אתה משחרר (אתה כבר תרגיש צורך לבד, אם המשקל מספיק כבד).
דדליפט - לוקח אוויר, מחזיק, ועולה למעלה.
חתירה - מחזיק אוויר ומשחרר בסיום כל חזרה.
פרס - לוקח אוויר ולוחץ, כשהידיים למעלה אתה משחרר, לוקח שוב, מחזיק ולוחץ.

תודה רבה אחי עזרת לי מאוד ! אני כבר שעה מחפש באינטרנט הסבר ולא מוצא

רק לגבי הדדליפט , אני לוקח אוויר , מחזיק , עולה למעלה ומתי אני משחרר את האוויר ? שאני מסיים את העלייה ?

ובפרס - אני לוקח אוויר ולא מחזיק אותו בפנים ? פשוט לוקח אוויר לפני ולמעלה משחרר ?

נערך לאחרונה:
בכל תרגיל הנשימה נעצרת כאשר אתה עם אוויר מלא לכל החזרה. הוצאה והכנסה של אוויר רק בין החזרות. בדדליפט, זה אומר רק כשהמוט על הריצפה. בפרס תלוי איזה אתה עושה, אם אתה עושה את הפרס של המהדורה השלישית של SS אז הנשימה מתבצעת כשהמוט למטה.

• פותח/ת השרשור
בכל תרגיל הנשימה נעצרת כאשר אתה עם אוויר מלא לכל החזרה. הוצאה והכנסה של אוויר רק בין החזרות. בדדליפט, זה אומר רק כשהמוט על הריצפה. בפרס תלוי איזה אתה עושה, אם אתה עושה את הפרס של המהדורה השלישית של SS אז הנשימה מתבצעת כשהמוט למטה.

אז זה אומר שאם אני עושה דדליפט , אני לוקח אוויר בתחילת החזרה ומחזיק אותו עד סוף החזרה ומשחרר רק שהמוט על הרצפה ?

לגבי הפרס , אני עושה פרס כזה :

ופרס , אני לוקח אוויר בתחילת החזרה , לוחץ ומשחרר למעלה את האוויר , ונושם שוב , כמו שהבחור למעלה אמר לי ?
או שאני נושם בתחילת החזרה ומשחרר אוויר רק שהמוט שוב פעם באותו מקום שבו התחלתי ?

בפרס הישן החזרה הראשונה מתחילה מלמטה ושאר החזרות מלמעלה. לכן הנשימה של החזרה הראשונה תתבצע למטה, וההכנסה וההוצאה של האוויר בין שאר החזרות, תתבצע למעלה.
בדדליפט, כפי שאמרתי - הכנסה והוצאה של אוויר צריכה להתבצע אך ורק כשהמוט נח על הריצפה.

• פותח/ת השרשור
בפרס הישן החזרה הראשונה מתחילה מלמטה ושאר החזרות מלמעלה. לכן הנשימה של החזרה הראשונה תתבצע למטה, וההכנסה וההוצאה של האוויר בין שאר החזרות, תתבצע למעלה.
בדדליפט, כפי שאמרתי - הכנסה והוצאה של אוויר צריכה להתבצע אך ורק כשהמוט נח על הריצפה.

הבנתי אותך !
הכנסת אוויר בתחילת תרגיל , ובסוף תרגיל הוצאת אוויר וכך הלאה ... אני מקווה שהבנתי נכון הקטע הזה כבר שיגע לי תראש

לגבי חתירה , איזה חתירה מומלץ לעשות בזמן SS ?

Pendlay Row או Barbell Row ?

הבנתי אותך !
הכנסת אוויר בתחילת תרגיל , ובסוף תרגיל הוצאת אוויר וכך הלאה ... אני מקווה שהבנתי נכון הקטע הזה כבר שיגע לי תראש

לגבי חתירה , איזה חתירה מומלץ לעשות בזמן SS ?

Pendlay Row או Barbell Row ?
אני הכי אוהב מתח / צ'ין אפס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית