הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה חזה קצת בפיגור מה דעתכם?

AsherIsPW

מושעה
632
17
נק' מוניטין:
8
632
17
לפי דעתכם החזה שלי בפיגור או שזה נראה ככה בגלל האחוז שומן ?
ixyg.jpg

jvm2.jpg

זה קשה לדעת לפי תמונות באחוז שומן כזה, איך המשקלי עבודה בבנץ' לעומת אחרים?

• פותח/ת השרשור
מה עם סקוואט,דדליפט,פרס...?
סקוואט היה 130 ל10 היום יש 120 ל10
דדליפט אני לא עושה החלפתי את זה בחתירה ,בחתירה אני עושה 25KG כל צד במוט קטן ל15
פרס בישיבה 60KG ל6 חזרות יכול יותר מסה הבאה נעלה 😃
אהמ מה הדעה בקשר לחזה 😲

כי חזה לא גדל מלחיצות אתה 25 אש אז איך אתה חושב שאפשר להבין

כי חזה לא גדל מלחיצות אתה 25 אש אז איך אתה חושב שאפשר להבין

בוא נגזים ? אתה צוחק או רציני?
ברור שחזה גודל מלחיצות אבל אין מספיק גירוי, צריך להוציא טיפה נפח.
בוא נגזים אתה על 60% שומן !.!

במשקלים החזה לא נראה לי בפיגור...
לגבי התמונות, בתמונה השניה הוא באמת נראה קצת בפיגור...

• פותח/ת השרשור
אני לא עובד רק לחיצות אני עובד גם לחיצה בעליון עם משקולות יד וגם פרפר בעליון

איך זה שונה בדיוק?
ואיך 80 קילו בנץ' לעשר חזרות זה משקל של מתחיל? זה כבר לקראת המתקדם לדעתי
שאתה שואל איך זה שונה אתה באמת רוצה לדעת את התשובה? או שאתה שואל רק בשביל להגיד שמה שאני יענה זה חרטא? בכל זאת אני יענה לך:
היפרטרופיה זה בעיקר תוצר לוואי של עלייה בכוח. ובתור מתאמן מתחיל אתה יכול להתחזק מאימון לאימון, כלומר תעלה בכוח בצורה מאוד מהירהואתה תשיג את ההיפרטרופיה בהכי פחות זמן. כשאתה מתאמן בינוני-מתקדם אתה מתחזק משבוע לשבוע או בשלבים מאוחרים יותר אפילו מחודש לחודש, זאת אומרת שאתה בקושי מתחזק. ואז אפשר להכניס יותר נפח, זה בדיוק השוני.
ו-80 קילו בנץ' ל-10 חזרות זה משקל של מתאמן מתחיל. אפילו למישהו ששוקל פחות מ-80 קילו זה לא משקל גבוה.

שאתה שואל איך זה שונה אתה באמת רוצה לדעת את התשובה? או שאתה שואל רק בשביל להגיד שמה שאני יענה זה חרטא? בכל זאת אני יענה לך:
היפרטרופיה זה בעיקר תוצר לוואי של עלייה בכוח. ובתור מתאמן מתחיל אתה יכול להתחזק מאימון לאימון, כלומר תעלה בכוח בצורה מאוד מהירהואתה תשיג את ההיפרטרופיה בהכי פחות זמן. כשאתה מתאמן בינוני-מתקדם אתה מתחזק משבוע לשבוע או בשלבים מאוחרים יותר אפילו מחודש לחודש, זאת אומרת שאתה בקושי מתחזק. ואז אפשר להכניס יותר נפח, זה בדיוק השוני.
ו-80 קילו בנץ' ל-10 חזרות זה משקל של מתאמן מתחיל. אפילו למישהו ששוקל פחות מ-80 קילו זה לא משקל גבוה.
אני אתייחס לכל חלק בהודעתך.
'תוצר לוואי של כח' - האם הגוף יודע שהוספת 1.25 כל צד בסקוואט ולכן הוא יערב גדילה, או שהגוף מרגיש שהוא ממש התאמץ וכמעט נכשל בתרגיל, לכן הוא יערב גדילה כתוצר לוואי של הפעילות?
עליה בכוח - האם לא תוכל לעלות בכוח כאשר תבצע 8-10 חזרות? הגוף יתנגד להוסיף את ה1.25 האלה בכל צד?
שוב, תהיה מתאמן בינוני- מתקדם ותתקדם בצורה פחות עקבית, אבל מי אמר שבתור מתאמן מתחיל אתה לא תוכל להתחזק תוך כדי שתבצע חזרות גבוהות יותר?? מנסיון אישי זה לא נכון, ולא התחלתי ממש להתאמן 'נפח' כמתאמן מתחיל, אלא הייתי קצת מעל זה, ובכל זאת התקדמתי .
תוכנית לא בהכרח חייבת להתמקד בכוח, אפשר לשלב בין שניהם ואף רצוי.

אתה מתבלבל לדעתי, 80 קילו ל10 חזרות לבנאדם שלדעתי שוקל באיזור ה75 (לפי התמונה כמובן) זה משקל מאוד מכובד, זה לא ל5 חזרות ולא ל3, במיוחד לאנשים כמונו עם גפיים ארוכות המשקל בכל חזרה מרגיש יותר ויותר כבד.
כשאני הייתי עובד חזרות נמוכות הגעתי למצב של 92 קילו ל2 חזרות אבל ברגע שהתחלתי להעלות את החזרות בקושי יכולתי לסגור 70*10.. אתה מבין כמה היחס משתנה כשאתה מערב חזרות שונות וזמני מנוחה שונים?

אני אתייחס לכל חלק בהודעתך.
'תוצר לוואי של כח' - האם הגוף יודע שהוספת 1.25 כל צד בסקוואט ולכן הוא יערב גדילה, או שהגוף מרגיש שהוא ממש התאמץ וכמעט נכשל בתרגיל, לכן הוא יערב גדילה כתוצר לוואי של הפעילות?
עליה בכוח - האם לא תוכל לעלות בכוח כאשר תבצע 8-10 חזרות? הגוף יתנגד להוסיף את ה1.25 האלה בכל צד?
שוב, תהיה מתאמן בינוני- מתקדם ותתקדם בצורה פחות עקבית, אבל מי אמר שבתור מתאמן מתחיל אתה לא תוכל להתחזק תוך כדי שתבצע חזרות גבוהות יותר?? מנסיון אישי זה לא נכון, ולא התחלתי ממש להתאמן 'נפח' כמתאמן מתחיל, אלא הייתי קצת מעל זה, ובכל זאת התקדמתי .
תוכנית לא בהכרח חייבת להתמקד בכוח, אפשר לשלב בין שניהם ואף רצוי.

אתה מתבלבל לדעתי, 80 קילו ל10 חזרות לבנאדם שלדעתי שוקל באיזור ה75 (לפי התמונה כמובן) זה משקל מאוד מכובד, זה לא ל5 חזרות ולא ל3, במיוחד לאנשים כמונו עם גפיים ארוכות המשקל בכל חזרה מרגיש יותר ויותר כבד.
כשאני הייתי עובד חזרות נמוכות הגעתי למצב של 92 קילו ל2 חזרות אבל ברגע שהתחלתי להעלות את החזרות בקושי יכולתי לסגור 70*10.. אתה מבין כמה היחס משתנה כשאתה מערב חזרות שונות וזמני מנוחה שונים?
זה עניין פיזיולוגי, יש כל מיני תהליכים שמתרחשים בשריר שמגדילים אותו כתוצאה מעלייה בכוח. השריר גודל כתוצאה מעלייה בכוח, זאת עובדה, מה זה משנה לך מעבר לזה?
פה אתה כבר מדבר מחוסר בקיאות, חוסר נסיון, לא יודע מה. תנסה לעשות סט ל-rm5 וסט ל-rm10 , לאחר כמה ימים תיגש שוב ותוסיף 2.5 קילו למשקלים, אתה תראה שאתה תצליח את ה-rm5 אבל rm10 סביר להניח שלא תצליח, וגם אם תצליח, פעם הבאה אתה תכשל. לגוף יש יכולת הסתגלות הרבה יותר טובה לטווח חזרות נמוך מאשר גבוה.
כמוך, יש לי בחדר כושר 100 מתאמנים לפחות שנכשלו בזה. לעומת זאת יש לי בחדר כושר עוד 2 מתאמני כוח פחות או יותר, וכולם מצליחים במטרה שלהם. מפתיע אה? וגם לתוצאות שלך, סביר להניח שהייתי יכול לקצר את הזמן. גם ה-100 מתאמנים שעובדים נפח בחדר כושר אצלי יכול להיות שמתישהו יגיעו לתוצאות, אבל בהרבה יותר זמן ממה שהם יכלו.
אני מרים 95 קילו בבנץ' ל-5 חזרות, אני נחשב מתאמן מתחיל - זאת אומרת שאימון הבא אני ירים יותר. אני שוקל פחות מ-80 קילו ואני מצליח להרים 80 קילו בבנץ' ל-10 חזרות. לא אמרתי שהמשקל הזה נמוך, אמרתי שהוא לא גבוה. זה משקל סביר, ומתאים למתאמן מתחיל כמוני. ותחסוך לי את החוב לראק, כי זה בדיחה ואני לא הולך לדפוק את האימון שלי בגלל זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית