הייתם רוצים להגר מפה?

ייתה לצפון אמריקה. מדינות אירופה הישראלים חיים גרוע ושלא
דרך אגב כשאמרתי להגר הכוונה הייתה לצפון אמריקה. מדינות אירופה הישראלים חיים גרוע ושלא ימכרו לכם סיפורים. המחירים דומים והמסים גבוהים, ההבדל היחיד רק שהרכבים זולים. אם אין גב כלכלי כמו שמשה אמר אז תמשיכו לחלןם, חזרתי מאירופה אגב:)

כן עחי! כי במדינות ההגירה שלך החיים הם דבש!!!2@!
בוא נגיד שכפוסט אני מרוויח כרגע נטו יותר ממשכורת בארץ של דוקטור בסגל בכיר (רוב הדוקטורים הצעירים בסגל זוטר כמרצים מן החוץ) + תקציב מחקר. המשכורת ההתחלתית באקדמיה בגרמניה לדוקטור בדרגה הנמוכה ביותר היא 3000 יורו ברוטו, וזה מתעדכן כל שנתיים כי אתה צובר זכויות סוציאליות.

אני מבין. תגיד, הסבירות לקבל משרה באוניברסיטה, נניח בגרמניה, "טוב יותר" מבארץ? האם גם שם יש את האימפולסיביות של המוסד (כלפי הסטודנט) לפרסם כמה שיותר מאמרים (בעיתוני זבל ועם טעויות)?

יש לי דרכון אירופאי, שבוע אחרי השיחרור מהצבא טסתי לעשות כסף בלונדון, אחרי חודשיים חזרתי רק עם הפסדים.
החיים שם בהחלט הרבה יותר טובים אבל קשה לתאר כמה זה קשה לחיות במדינה זרה לבד לגמרי, לקרוע ת'תחת 10 שעות ולגרד משכורת שבקושי מספיקה לדירה, תחבורה ואוכל.

• פותח/ת השרשור

תגיד לי אתה, בוא ניקח לדוגמא את ארה"ב וקנדה:

1. רכבים עולים חצי מאשר בארץ ובחלק מהמקרים אפילו שליש.
2. מחיר הדלק הוא בערך רבע.
3. אין סכנה של מלחמות ואחוז הפשיעה ברוב האזורים נמוך יותר מאשר בישראל.
4. דיור עולה חצי מאשר בישראל. דירה הכי זולה בשדרות תהיה באזור ה300 אלף שקל, בארה"ב או קנדה קונים במחיר הזה בית פרטי באזורים סבירים.
5. הנשים לא מפונקות כמו בישראל שרגילות רק שהגבר הישראלי רודף אחריהן כמו כלב.
6. הספורט מפותח וזוכה להשקעה של המדינה ומוסדות לימוד(מלגות וכו).
7. בן אדם משכיל ירוויח כפול אם לא יותר ממה שמרוויחים פה(לא חסר בוגרי תואר שעובדים פה בשביל 5 אלף שקל-ביזיון). גם בן אדם ללא השכלה יכול לחיות שם בכבוד ולקנות דירה/בית בלי הון התחלתי ועזרה מההורים.
8. אין כפייה דתית ויש הפרדה בין דת למדינה.
9. אין גיוס חובה.

ועם כל זה, "אין כמו בארץ", ויש לנו ים וחופים!
יש לי דרכון אירופאי, שבוע אחרי השיחרור מהצבא טסתי לעשות כסף בלונדון, אחרי חודשיים חזרתי רק עם הפסדים.
החיים שם בהחלט הרבה יותר טובים אבל קשה לתאר כמה זה קשה לחיות במדינה זרה לבד לגמרי, לקרוע ת'תחת 10 שעות ולגרד משכורת שבקושי מספיקה לדירה, תחבורה ואוכל.
לונדון זה לא ארה"ב או קנדה, גרוע שם יותר מישראל, גם אני חזרתי משם

רציתי לסיים תואר בקנדה ולהתמחות במקצוע ולקבל שם אזרחות, אבל מבחינת עלויות כרגע זה לא ריאלי. אבל כן, בתאחלס הייתי מהגר בלי לחשוב פעמיים.

הכתבה הזאת יושבת לי פתוחה באינטרנט כבר משבוע שעבר, אומנם יש כאן הרבה סטטיסטיקות בעיקר על מדינות אחרות ופחות על ישראל אבל כשאתה יושב וקורא את הסיפורים האישיים של כל האנשים בכתבה אתה מגלה שאין במדינה הזאת עתיד אמתי, זאת רק אשליה אופטית.
כתבה באמת מטרידה, אבל קח בחשבון שמשקללים את כל הפרמטרים של עלות המחיה מגלים כי המצב בארץ לא כ"כ גרוע כמו שמתארים, נכון שמכוניות עולות הרבה מאוד וגם אבקות חלבון, אבל עלויות חינוך, בריאות, נסיעות, דיור כאשר משווים לאזורים מקבילים בארה"ב הפער מצטמצם.
מבוסס על דבריו של חבר שעבר לפני חצי שנה לעבוד בגוגל קליפורניה.

לגבי הכתבה, העתיד אכן מבאס. עלויות המחיה הפכו להיות מאוד גבוהות והתופעה בו הורים תומכים במקביל גם בילדים שלהם וגם בהורים שלהם (הסבא והסבתא) הופכת להיות נפוצה הרבה יותר.
כמי שכבר למעלה מ-10 שנים מקיים משפחה, הקפיצה בעלות הדלק, ארנונה, מוצרי מזון היא גדולה מאוד ולא עולה באותה פרופורציה כמו השכר.

לונדון זה לא ארה"ב או קנדה, גרוע שם יותר מישראל, גם אני חזרתי משם
איפה כתבתי שזה כמו ארה"ב או קנדה?!
וממש לא גרוע שם יותר מישראל, שכר מינימום שם 6.20 פאונד לשעה שזה 35 שקל, והכל שם יותר זול חוץ מהדירות.

תאמין לי שרוב הצעירים החילונים שאין להם מחשבה בראש שא"י זו הארץ המובטחת וחייבים להיות פה בכל מחיר היו עוזבים ואני אחד מהם.
הבעיה היא שפה כבר יש לך משפחה,חברים,בית,שפה,וסביבה תומכת.. 99% מהצעירים לא עוזבים כי המשפחה שלהם פה וזה הרגשה רע לחיות במקום רחוק ללא ההורים שלך בסביבה זרה. לפחות כך אני הרגשתי כשהייתי בחו"ל ועם היתי יכול להביא איתי את המשפחה שלי הייתי נעלם מפה.
כי אתה רוצה שההורים שלך יחיו איתך כשאתה מביא ילדים ויהיו חלק מהמעגל שלך וזה משהו שלא קיים בחו"ל ואני אישית לא מוכן לעזוב את המשפחה שלי כדי להעלות את רמת החיים שלי

• פותח/ת השרשור
אז ממשיכים לזיין פה את האזרחים כי יודעים שהם לא יעזבו כך או כך(משפחה, חברים)

כתבה באמת מטרידה, אבל קח בחשבון שמשקללים את כל הפרמטרים של עלות המחיה מגלים כי המצב בארץ לא כ"כ גרוע כמו שמתארים, נכון שמכוניות עולות הרבה מאוד וגם אבקות חלבון, אבל עלויות חינוך, בריאות, נסיעות, דיור כאשר משווים לאזורים מקבילים בארה"ב הפער מצטמצם.
מבוסס על דבריו של חבר שעבר לפני חצי שנה לעבוד בגוגל קליפורניה.

לגבי הכתבה, העתיד אכן מבאס. עלויות המחיה הפכו להיות מאוד גבוהות והתופעה בו הורים תומכים במקביל גם בילדים שלהם וגם בהורים שלהם (הסבא והסבתא) הופכת להיות נפוצה הרבה יותר.
כמי שכבר למעלה מ-10 שנים מקיים משפחה, הקפיצה בעלות הדלק, ארנונה, מוצרי מזון היא גדולה מאוד ולא עולה באותה פרופורציה כמו השכר.
אני לא חיי בסרט שבמדינה אחרת חיים את החלום, ומרוב שיש הרבה כסף כבר אין איפה לשים אותו,
אבל ממתי דיור בארה"ב \ קנדה יקר יותר מישראל? אף אחד לא אמר שאתה צריך לקנות דירה במרכז ניו יורק,
אפשר לקנות שם אחלה בית במחירים נמוכים משמעותית מישראל.
אם לומר את האמת, אני בן 16 ואני לא רואה לעצמי עתיד בישראל.
אני רק אזכיר שוב, אני לא חושב שכשמהגרים ישר חיים את החלום, אבל בוא נהיה ריאליים.
להורים שלי יש נכס, הדירה שבה אנחנו גרים כרגע, נקנתה לפני 5 שנים ב-550,000 ש"ח בעיר במרכז.
היום היא שווה 850 אלף, ועם הזמן זה רק ממשיך לעלות.
עכשיו אוקיי, להם כבר יש נכס, אבל עוד 5-10 שנים המחירים יהיו בכלל מטורפים, המשכורות ישארו אותו דבר, המחירים ימשיכו לעלות
ואז באיזה כסף אני אמור לקנות לעצמי דירה? איך אפשר לממן רכב, אוכל, שכ"ד והוצאות מסביב?
אז בגיל 2X אתה לוקח הלוואה, נכנס למינוס כבר בשלב מוקדם כל כך, זה נהיה כדור שלג שיימשך כל החיים.
בינתיים בכנסת יושבים חבורה של טמבלים שבמקום לעשות משהו מועיל למען המדינה הזו הם הלכו וקנו ל-100 חברי כנסת טאבלט.
עלק מנסים לכסות את הגרעון, בינתיים נראה שהוא רק גודל.
אז העלו את המע"מ ל-18%, העלו מיסוי על סיגריות ואלכוהול, העלו את יוקר המחייה ואת מחירי האוכל, ועוד שנה כשהם יראו שלא מספיק כסף נכנס, הם יעלו את המע"מ ל-19%, גם ל-30% אם יהיה צורך.

משהו במדינה הזאת ממש דפוק, ונראה שלא משנה מה נעשה, הם ימשיכו לזיין אותנו עד השקל האחרון.

נערך לאחרונה:

אני מבין. תגיד, הסבירות לקבל משרה באוניברסיטה, נניח בגרמניה, "טוב יותר" מבארץ? האם גם שם יש את האימפולסיביות של המוסד (כלפי הסטודנט) לפרסם כמה שיותר מאמרים (בעיתוני זבל ועם טעויות)?
הסבירות בכל מקום לקבל עבודה כשהתואר שלך ממקום אחר לא גבוהה. זה לא תקף לתארים "סוסיים" ממדינות "סוסיות" כמו הארוורד, שלא תהיה להם בעיה עקרונית לקבל עבודה בכל מקום בעולם. ופרסומי מאמרים היא מחלה עולמית של כל אקדמיה בעולם, בכל תחום של תארים מתקדמים. ככל שיש יותר פרסומים יש יותר "בשר" והמשפט publish or perish תקף גם בגרמניה. אבל כאן מסתכלים ב-7 עיניים על איכות ומקום הפרסום, ופרסומים בכתבי עת זבל דווקא יורידו סיכויים לקבל משרה.

אנחנו חיים במדינה בסכנה קיומית תמידית שמחייבת אותנו להחזיק את אחד הצבאות החזקים בעולם ללא כל פרופורציה לגודל שלנו או לתל״ג, דבר שיוצר כלכלה בעייתית אבל צריך לזכור שאנחנו לא יכולים לגור בכל מקום כיהודים, במיוחד שאירופה מתאסלמת בקצב מסחרר אז מבחינתי ארצות הברית היא בהחלט אפשרות ריאלית.

אני לא חיי בסרט שבמדינה אחרת חיים את החלום, ומרוב שיש הרבה כסף כבר אין איפה לשים אותו,
אבל ממתי דיור בארה"ב \ קנדה יקר יותר מישראל? אף אחד לא אמר שאתה צריך לקנות דירה במרכז ניו יורק,
אפשר לקנות שם אחלה בית במחירים נמוכים משמעותית מישראל.
אם לומר את האמת, אני בן 16 ואני לא רואה לעצמי עתיד בישראל.
אני רק אזכיר שוב, אני לא חושב שכשמהגרים ישר חיים את החלום, אבל בוא נהיה ריאליים.
להורים שלי יש נכס, הדירה שבה אנחנו גרים כרגע, נקנתה לפני 5 שנים ב-550,000 ש"ח בעיר במרכז.
היום היא שווה 850 אלף, ועם הזמן זה רק ממשיך לעלות.
עכשיו אוקיי, להם כבר יש נכס, אבל עוד 5-10 שנים המחירים יהיו בכלל מטורפים, המשכורות ישארו אותו דבר, המחירים ימשיכו לעלות
ואז באיזה כסף אני אמור לקנות לעצמי דירה? איך אפשר לממן רכב, אוכל, שכ"ד והוצאות מסביב?
אז בגיל 2X אתה לוקח הלוואה, נכנס למינוס כבר בשלב מוקדם כל כך, זה נהיה כדור שלג שיימשך כל החיים.
בינתיים בכנסת יושבים חבורה של טמבלים שבמקום לעשות משהו מועיל למען המדינה הזו הם הלכו וקנו ל-100 חברי כנסת טאבלט.
עלק מנסים לכסות את הגרעון, בינתיים נראה שהוא רק גודל.
אז העלו את המע"מ ל-18%, העלו מיסוי על סיגריות ואלכוהול, העלו את יוקר המחייה ואת מחירי האוכל, ועוד שנה כשהם יראו שלא מספיק כסף נכנס, הם יעלו את המע"מ ל-19%, גם ל-30% אם יהיה צורך.

משהו במדינה הזאת ממש דפוק, ונראה שלא משנה מה נעשה, הם ימשיכו לזיין אותנו עד השקל האחרון.

מה שאתה אומר על מחירי הנדל"ן לא בטוח נכון, בכלל אי אפשר "לחזות" את עתיד הכלכלה בעולם אם היה אפשר כולנו היינו עשירים וחיים טוב

הצבא חזק? כל מי ששירת בקרבי יודע עד כמה זה חרטא, חסר ציוד ואוכל, הכסף לבטחון הולך למשכורות של הקצינים שאחר כך גם הופכים למנהלים בכירים במשק ופוליטיקאים. המצב הבטחוני הזה נוח למדינה ואותנו מאכילים בבולשיט עוד מהבית ספר

מה הקשר בין התנאים של החייל הפשוט לבין כוח הצבא, אני יכול להבין?
מה שכן לישראליות יש אחלה שדיים

נמחק (והתגובה שהייתה כאן למי שלא הבין נאמרה בציניות על כך ששינה את התגובה שלו כשהבין שטעה)

נערך לאחרונה:
Hehe europe is expansive? When did you visit germany lately?

I'm now in Australia, got engaged recently to my Australian fiance (together for 2+ years) and next year I will move here permanently.

People doesn't understand the differences between EVERY other westernise country, and Israel.
In here a bartender can live like an engineer in Israel. Australia consider to be an expansive country, especially Sydney, but I still find all the time much cheaper prices comparison to israel.
Minced beef 5$/kg (fresh aussie beef)
Patrol 1.4$/liter
Mazda 2 16000$

Some things are more expansive like healthcare, insurance, restaurants, but overall when you think a waiter get 20$+/ hour, any basic job like teacher is around 50K$/year- it means almost everyone lives very decent nice lifestyle. Even normal basic jobs. You have here 40-50 year old waiters and bartenders, why? because it is enough to live from. 95% of the houses here are private houses in the city!

It is very difficult to understand they all have different meaning to money, all of my fiance's friend heard that we are getting married in Thailand and said "oh sounds good we'll come" without even thinking about it.

People in Israel who never lived elsewhere and think in Israel it's OK just don't have a clue what's going on in every civilised country if you have a job.

• פותח/ת השרשור
לא צריך להגזים, לא כזה גרוע בישראל. בכל זאת אנחנו בטופ ה30 בעולם מבחינת רמת חיים, אבל יש צורך בשיפור והמחירים פה בגלל שפשוט הישראלים מוכנים לקחת הלוואות ולשלם כמה שיבקשו כמו כבשים ואז רק להתלונן בבית

לא צריך להגזים, לא כזה גרוע בישראל. בכל זאת אנחנו בטופ ה30 בעולם מבחינת רמת חיים, אבל יש צורך בשיפור והמחירים פה בגלל שפשוט הישראלים מוכנים לקחת הלוואות ולשלם כמה שיבקשו כמו כבשים ואז רק להתלונן בבית
אם אתה צריך הלוואה איזה עוד ברירות יש לך חוץ מלשלם את מה שהם דורשים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית