הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הייתם רוצים להגר מפה?

מי אמר את זה??
ידע רב. קראתי המון ספרים, מאמרים, ראיתי הרצאות, הסתכלתי על נתונים ועל המציאות. וכבר המון זמן יש לי דעה מגובשת בנושא הזה.
אני איפשהו בין עלה ירוק לליכוד/בית יהודי בתחום הכלכלה. אפשר לומר שאני פייגליניסט. אני עד עכשיו נימקתי וכתבתי טענות, מה שחבריך השיבו לי עליהן "בצעיר טיפש אידוט אפס!!" והמשיכו לגדף כמיטב המסורת הבולשיביקית במקום לענות לעניין.

דבר, איזה הרצאות, איזה ספרים, איזה נתונים. שמות ומקור.

הצבא ישים עליך זין מהדברים הקטנים כמו לבקש החזר נסיעה של 50 שקל כי איבדת חוגר, ויגידו לך "כן כן" ולעולם לא תראה את ה-50 שקל האלה (עכשיו זה נשמע לך דבילי, אבל חכה ותראה כמה שזה מעצבן), זה ימשיך לדברים יותר רציניים שכבר קשורים לבריאות שלך (אז מה אם כואב לך הגב? לך תעשה פטרול), לזמן בית שלך (הקצין הפקיר צל"ם בשטח, אבל הוא יכסת"ח את עצמו... בזה שהוא יתן את השבת לך ויאשים אותך), ועוד ועוד ועוד. הזמן יעבור ואתה תבין, זה דברים שצריך לחוות..
זו לא המדינה או הערכים שאתה משרת עבורם, אלא מפקדים בריונים שחושבים שמותר להם לעשות כרצונם. לגבי החזר כספי - אז אם כל אחד יגיד שנאבד לו החוגר הוא יכול לקבל 50 שקל? מה אנחנו פה בעולם הדמיוני של שלי קומונוביץ? זה יוביל אותנו לאבדון. אני מניח שזה שאנשים מסוימים במערכת הביטחונים לא מתיחסים אליך כמו אל הבן שלהם לא מצדיק שנאה אל המקום.

דבר, איזה הרצאות, איזה ספרים, איזה נתונים. שמות ומקור.
אני לא ארשום לך רשימה ופירוט כולל, אלא רק יביא שני אנשים שמאוד השפיעו עלי וחיזקו את משנתי הכלכלית:
פרידריך הייק
מילטון פרידמן (לא אחד לאחד בדעותיו כי אני יותר מתון)

אני לא ארשום לך רשימה ופירוט כולל, אלא רק יביא שני אנשים שמאוד השפיעו עלי וחיזקו את משנתי הכלכלית:
פרידריך הייק
מילטון פרידמן (לא אחד לאחד בדעותיו כי אני יותר מתון)

העיקר שקיבלת 100 בלשון אם כבר רשמת *ארשום אז למה לא *אביא?
זיין!!

אם היית יודע באיזו מהירות אני מקליד, היית מדבר אחרת. כשעושים מבחן עוצרים, נושמים, חושבים טוב ובודקים לאחר מכן.
אז מה שאתה אומר בעצם שאתה יודע עברית נכונה רק במבחן...מעניין מה שאתה אומר. תואם את כל הוויכוח הדבילי שניהיה פה.

אז מה שאתה אומר בעצם שאתה יודע עברית נכונה רק במבחן...מעניין מה שאתה אומר. תואם את כל הוויכוח הדבילי שניהיה פה.
אני יודע עיברית נכונה גם כשאין מבחן. אני לא בטוח בכלל אם זו לא היתה חליקה בהקלדה ויצא לי י' במקום א' בטעות, כי גם ככה זה לא רלבנטי.

בקיצור שפטל,על אף אחת מהטענות שלי לא ענית אלא רק ניסית להעליב אותי,אדי והמומינים! אדי והמומינים!
בקיצור לך לישון על האף,אתה לא מבין בשיט מהחיים שלך,ואני בספק אם תכנס ליחידה מובחרת בצה"ל אלא אם כן אתה מדבר על 8200,ואז זה מתאים לך

הדיון הזה בידר אותי יותר מהסרט החדש של שוורצנגר.
אני בעבר לפני הצבא בכלל לא עלה על דעתי לרדת מהארץ לעומת זאת עכשיו אני חייל שאוטוטו משתחרר מסתכל ומוצא שהאופציות למצוא שקט כלכלי גדולות יותר משמעותית בחול, במיוחד לאור זה שאני יוצא יחידה מיוחדת ויכול להשתלב במשרות אבטחה בחול עם משכורות עתק. הדור הציוני שיותר דאג לישב את הארץ מאשר רווחה כלכלית לאט לאט מתדלדל.

שפטל אתה מזכיר לי את 2 זוכי פרס נובל לכלכלה שפתחו קרן גידור, קיבלו מיליארדים, והפסידו הכל תוך כמה שנים (יכול להיות שלא דייקתי במס השנים, אל תתעצבן).
יכול להיות שקראת הרבה ספרים, מאמרים,כתבות,סרטים ומה לא. הבעיה שזה הכל תיאוריות אקדמיות שנראות נהדר על הנייר. בחיים האמיתיים הדברים עובדים אחרת. אני מציע לך להוריד קצת מאגו שלך, תחיה קצת מחוץ לבית של ההורים, תראה בעיניים שלך,ולא מספרים, איך חיים במדינות אחרות.
רק אחרי שעשית את זה תוכל לגבש דיעה משלך.
אם אתה בוחר להגיב לזה, אל תשתמש במילים מסובכות כדי להראות כמה אתה חכם, אין לי כח לחפש כל מילה שלישית שלך בגוגל.

אגב יש לך טעות, בעמוד 6 רשמת ש2 מתוך כל 8 גרמנים מובטל ופה רשמת שאחד מתוך 3, תשים לב, זה פוגם באמינות שלך.
עכשיו תסלח לי, אני חייב לעוף לעבודה כדי לשלם שכר לימוד.
@Sheftel

Yesterday I set with my friends here, one of the guys, my age (26) young police officer, saved up money (by himself), payed 20% deposit, got mortgage, bought a brand new apartment here. All by himself.

If that doesn't prove how decent life in other places and you don't need to be rich or lucky for a house - I don't know what is.

Anyone want to calculate how long an Israeli police officer need to save by himself to get a mortgage?

Yesterday I set with my friends here, one of the guys, my age (26) young police officer, saved up money (by himself), payed 20% deposit, got mortgage, bought a brand new apartment here. All by himself.

If that doesn't prove how decent life in other places and you don't need to be rich or lucky for a house - I don't know what is.

Anyone want to calculate how long an Israeli police officer need to save by himself to get a mortgage?
הבעיה שבישראל נהיו בחרדת דירות, אז משווים עושר של אדם כזה או אחר אם יש לו או אין לו דירה. להזכירך, באירופה כמעט חצי מהאוכלוסיה חייה בשכירות ואני לא רואה שהם מתלוננים. אותם האירופאים לא מתלוננים כי מחירי השכירות ריאלים לעומת השכר, מה שלא קורה בישראל וזו הבעיה העיקרית (וזה כמובן חוזר לאותה הסיבה של היצע וביקוש).

לא יכול לחכות לעוף מפה. כרגע בצבא ומחכה לי משכורת היי טק בחוץ, אבל אני לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית