הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן קלורי ניטרלי

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
1. נגיד ניקח מתאמן חדש בחדר הכושר שיאכל במאזן קלורי ניטרלי וירים משקולות. האם זה אומר שהוא גם לא יעלה מסת השריר וגם לא יוריד אחוזי שומן? אז מה הוא עושה פה בעצם?

2.אדם שלא התאמן לעולם ואוכל במאזן קלורי שלילי בלי אימון משקולות יורד באחוזי שומן וגם במסת שריר . ואם הוא עושה אימון משקולות הוא יורד באחוזי שומן תוך כדי שימור מסת שריר עד לכאן הבנתי. השאלה שלי כמה זה כבר קריטי לאדם שלא התאמן בחיים בחדר כושר שעושה דיאטה ולא מרים משקולות? לדוג:
אדם ששוקל 90 קילו ומוריד ל60 קילו. עם דגש על מאזן קלורי שלילי מתון ואכילת חלבון בשביל לשמור על מסת השריר , כמה כבר הוא יוריד במסת שריר ב30 קילו האלה בלי אימון משקולות? 3-4 קילו מסת שריר?.
לפי דעתי אדם שמן שלא התאמן עדיף שירד בלי משקולות , כי הוא יכול בזמן של ה40 דקות אימון משקולות, לעשות בזמן הזה אימון אירובי שיהיה יותר אפקטיבי , מסכימים איתי או חולקים על דבריי?
כמובן שזה שונה לגבי אדם שכבר התאמן ובעל מסת שריר שמתחיל את תקופת ההתחטבות ,שעדיף בשביל אותו אדם לאכול פחות ולעשות אימון משקולות בשביל לשמור על מסת השריר עלייה הוא עמל.

1. נגיד ניקח מתאמן חדש בחדר הכושר שיאכל במאזן קלורי ניטרלי וירים משקולות. האם זה אומר שהוא גם לא יעלה מסת השריר וגם לא יוריד אחוזי שומן? אז מה הוא עושה פה בעצם?

2.אדם שלא התאמן לעולם ואוכל במאזן קלורי שלילי בלי אימון משקולות יורד באחוזי שומן וגם במסת שריר . ואם הוא עושה אימון משקולות הוא יורד באחוזי שומן תוך כדי שימור מסת שריר עד לכאן הבנתי. השאלה שלי כמה זה כבר קריטי לאדם שלא התאמן בחיים בחדר כושר שעושה דיאטה ולא מרים משקולות? לדוג:
אדם ששוקל 90 קילו ומוריד ל60 קילו. עם דגש על מאזן קלורי שלילי מתון ואכילת חלבון בשביל לשמור על מסת השריר , כמה כבר הוא יוריד במסת שריר ב30 קילו האלה בלי אימון משקולות? 3-4 קילו מסת שריר?.
לפי דעתי אדם שמן שלא התאמן עדיף שירד בלי משקולות , כי הוא יכול בזמן של ה40 דקות אימון משקולות, לעשות בזמן הזה אימון אירובי שיהיה יותר אפקטיבי , מסכימים איתי או חולקים על דבריי?
כמובן שזה שונה לגבי אדם שכבר התאמן ובעל מסת שריר שמתחיל את תקופת ההתחטבות ,שעדיף בשביל אותו אדם לאכול פחות ולעשות אימון משקולות בשביל לשמור על מסת השריר עלייה הוא עמל.
לגבי 1, בהתחלה הוא יוכל להתחזק על ידי כך שהוא ישפר את המערכת העצבית, השליטה ביחידות המוטריות והקוארדינציה, אבל באיזשהו שלב הוא יתקע.
לגבי 2, האימון משקולות נועד בשביל לתת גירוי לשריר ולשמור על הכוח, בגלל זה צריך אותו בחיטוב. האימון אירובי הזה שאתה יכול להכניס במקומו, לא נותן לך שום דבר חוץ מעוד קלוריות שאתה שורף, שזה שווה לערך לכך שפשוט תאכל פחות, בגלל זה אימון משקולות זה חובה ואין לו תחליף, לאירובי יש תחליף וזה התזונה (אני מדבר רק בהקשר של משקל-קלוריות, כמובן שיש לאירובי עוד הרבה דברים חיוביים שהוא נותן לגוף).

• פותח/ת השרשור
1. אדם שמשפר את הדברים שאמרת לא מעלה מסת שריר?

2. נראה לי שיותר קל זה לאכול 1500 קלוריות ולשרוף 300 באירובי הרבה יותר מלאכול 1200 בלי אירובי אתה לא מסכים? זה גם מעלה את רמת חילוף החומרים בגוף ואתה שורף יותר קלוריות במנוחה.
ולא ענית לי לגבי מה ששאלתי. ברור לי שהקרטיות של אימון משקולות חשוב לאדם בהתחטבות שכבר התאמן וצבר מסת שריר! אין לי ספק בזה.
אבל מה לגבי אדם שמן שבחיים לא התאמן?? כמה זה כבר קריטי לאותו בנאדם שמן שגם ככה אין לו בגוף מסת שריר??
שיתמקד קודם כל בלהוריד את המשקל ואחר כך שיתחיל אימון משקולות אתה לא מסכים?

1. אדם שמשפר את הדברים שאמרת לא מעלה מסת שריר?

2. נראה לי שיותר קל זה לאכול 1500 קלוריות ולשרוף 300 באירובי הרבה יותר מלאכול 1200 בלי אירובי אתה לא מסכים? זה גם מעלה את רמת חילוף החומרים בגוף ואתה שורף יותר קלוריות במנוחה.
ולא ענית לי לגבי מה ששאלתי. ברור לי שהקרטיות של אימון משקולות חשוב לאדם בהתחטבות שכבר התאמן וצבר מסת שריר! אין לי ספק בזה.
אבל מה לגבי אדם שמן שבחיים לא התאמן?? כמה זה כבר קריטי לאותו בנאדם שמן שגם ככה אין לו בגוף מסת שריר??
שיתמקד קודם כל בלהוריד את המשקל ואחר כך שיתחיל אימון משקולות אתה לא מסכים?
לא, אני לא מסכים. קודם כל אין דבר כזה שאין לו מסת שריר. נניח שבן אדם מאוד שמן והוא שוקל 100 קילו על 40% שומן, עדיין יש לו 60 קילו של מסה רזה. אני מעדיף שהבן אדם הזה ישמור כמה שיותר על המסה הרזה שלו בחיטוב ויאכל קצת פחות מאשר שיעשה אירובי ויאכל יותר (על חשבון אימוני כוח)

גם אני לא מסכים, לרדת במשקל בלי אימוני משקולות ורק לטחון אירובי זה אחד הדברים היותר גרועים שאפשר לעשות.
גם לבנאדם שלא התאמן מעולם (במיוחד אם הוא שמן) יש מסת שריר שנרצה לשמור עליה.

Back
למעלה תחתית