הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זקוק לעזרה/המלצה בנוגע לתפריט חיטוב

• פותח/ת השרשור Alex89
  • פורסם בתאריך

Alex89

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני בן 24 שוקל 62 ק"ג (נראה לי קצת מאוד) גובה 1.75
התחלתי לפני שבועיים ללכת לחדר כושר ולפי בקשתי בנו לי תוכנית לחיטוב הגוף שכוללת בעיקר תרגילים על מכונה אשר כוללים תרגילים על כל השרירים. שלוש פעמים בשבוע

אני יודע הדבר הכי חשוב בחיטוב ובכללי בכושר הוא התזונה. על איזה תפריט תזונה הייתם ממליצים בשבילי?
התפריט חייב להתחשב בזה שאני מתחיל ללמוד שבוע הבא ולא יהיה לי כל כך קל בנושא התזונה.
דבר אחד שאני כן מקפיד בתזונה הוא לאכול שלושה בייצים (3 חלבון 1 חלמון) + טונה במים אחרי אימון.

אני בן 24 שוקל 62 ק"ג (נראה לי קצת מאוד) גובה 1.75
התחלתי לפני שבועיים ללכת לחדר כושר ולפי בקשתי בנו לי תוכנית לחיטוב הגוף שכוללת בעיקר תרגילים על מכונה אשר כוללים תרגילים על כל השרירים. שלוש פעמים בשבוע

אני יודע הדבר הכי חשוב בחיטוב ובכללי בכושר הוא התזונה. על איזה תפריט תזונה הייתם ממליצים בשבילי?
התפריט חייב להתחשב בזה שאני מתחיל ללמוד שבוע הבא ולא יהיה לי כל כך קל בנושא התזונה.
דבר אחד שאני כן מקפיד בתזונה הוא לאכול שלושה בייצים (3 חלבון 1 חלמון) + טונה במים אחרי אימון.
למה 3 חלבון ו1 חלמון? כל הויטמינים נמצאים בחלמון

יש לך בפורטל תפריטים לעליה במאסה, תתחיל בתפריט ל65 קילו
החברים שלך בזמן הלימודים זה אבקת חלבון/חטיפי חלבון, סנדוויצ'ים עתירי חלבון(סנדוויץ' עם 3 פרוסות גבנ"ץ לדוג')
אם יש לך בעיות ואתה רוצה שנעזור לך למצוא ארוחות מתאימות תשאל, זה לא כ"כ סיפור

http://www.kilogram.co.il/856/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-העלאה-במסת-ה/

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה.
כמה זמן לפי דעתך יקח לי לראות תוצאות בחדר כושר?
תאמת שכבר עכשיו אני מרגיש תוצאות כי אני עולה במשקלים ובמספר חזרות כלומר השריר שלי גדל. אבל מה לגבי המראה?

תוצאות רואים בד"כ לאחר 10-16 שבועות (באופן ויזואלי ברור). חוששני שתוכנית האימונים שלך לא יעילה, פרסם אותה כאן לביקורת.

התיאור של התכנית שלך נשמע זוועתי. בשביל לעבוד ברצינות תצטרך ללמוד תרגילים מורכבים ולוותר על מכונות.
חוץ מזה הבאת רושם שאין לך מושג על התחום, תתחיל לקרוא בפורטל. ככה תחסוך את הזמן על טעויות.

כמו לכל מתחיל הייתי ממליץ לך על SS אבל במקרה שלך זה בעייתי, התכנית דורשת הקפדה והרבה אוכל. נראה לך שזה אפשרי?

• פותח/ת השרשור
חימום 15 דק'

במכונה:
לחיצת רגליים 3*12 41 ק"ג
כפיפת ברכיים 2*12 18 ק"ג
פשיטת ברכיים 2*12 18 ק"ג
משיכה 3*12 29 ק"ג
לחיצת חזה 3*12 18 ק"ג
לחיצת כתפיים 3*12 14 ק"ג
-------------
כפיפות מרפקים + משקולות בעמידה 2*12 5 ק"ג ליד
פשיטת מרפקים בפולי קרוס + חבל 2*12 14 ק"ג
כפיפות בטן במזרן 2*20
פשיטת גו בכיסא רומי 2*20

אני לא יודע כמה זה אפשרי כי כמו שציינתי כבר אני מתחיל ללמוד שבוע הבא ביום ראשון ולא יודע כמה אני יוכל להקפיד אם זה אוכל ואם זה אימונים.
אני ישתדל ללכת שלוש פעמים לחדר כושר ולגבי האוכל אני חושב שזה יהיה בעייתי אבל נראה

תסיים את התכנית הזו עוד שבוע-שבועיים ותבקש שיבנו לך "תכנית FBW עם משקולות חופשיות ותרגילים מורכבים לשרירים הגדולים"(במילים האלה)

• פותח/ת השרשור
סבבה
אבל אשמח לקצת הסבר למה? מה זה תרגיל מורכב? ולמה משקולות ולא מכונה?

סבבה
אבל אשמח לקצת הסבר למה? מה זה תרגיל מורכב? ולמה משקולות ולא מכונה?

להתקדמות במאסת שריר אנחנו משתמשים בתרגילים כנגד מוט לרוב, כי אפשר להתקדם בהם בצורה ליניארית(כל אימון/שני אימונים להוסיף קילו ורבע בכל צד) לעומת מכונה שהקפיצות בה הן של 7 קילו, היא בנויה עם גלגלות ומנופים(ככה שאם רשום שאתה מרים "40" ייתכן שאחרי שכלול של המנופים וכו' אתה מרים בפועל יותר/פחות)

זה פשוט: הרמת יותר משקל והתחזקת, עלית במשקל גוף= בנית שריר

בנוסף במשקולות חופשיות ניתן לעבוד על תנועות מורכבות שאין להן תחליף מבחינת מעורבות שרירית וטווח תנועה: סקוואט, לחיצת חזה, לחיצת כתף(פרס), דדליפט וכו'
תרגיל מורכב= תרגיל שנע בו יותר ממפרק בודד, לדוג' בתנועת פשיטת ברך המפרק הפעיל היחיד הוא הברך, זה תרגיל מבודד ל4 ראשי
בסקוואט לעומתו יש תנועה גם באגן וגם בברך ומעורבים הרבה יותר שרירים(יותר שרירים= יותר טוב)

התכנית שיש לך כרגע לא בנויה מי יודע מה אבל מובן לי השימוש בה למתאמן מתחיל, מעבר לחודש להמשיך בה יהיה בזבוז זמן

רק לי נראה מוזר שהוא שוקל 62 קילו על1.75 ומבקש עזרה על חיטוב? :(

Back
למעלה תחתית