הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

- פאוור-בילדינג ניסיוני -

זה מסתדר טוב אם המשוואה של משקל גוף X מרחק בקילומטרים = שריפת קל'.
[93.5 כפול 4.5 שווה 420].

יכול להיות שהתבלבלתי וזה המשוואה להליכה, אני כבר לא זוכר.
חייב אומגה 3 בדחיפות 😵

אף פעם לא הייתה ולא תהיה משמעות למהירות... מרחק+משקל בלבד

אני נוטה לא להסכים איתך. קשה לי להאמין שבהליכה איטית של מאה מטר שורפים אותו מספר קלוריות כמו ריצה למרחק זה בשיא המהירות. אתה מזיע הרבה יותר והשרירים מתאמצים יותר. אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל זה צריך להיות מגובה בסימוכין.

אני נוטה לא להסכים איתך. קשה לי להאמין שבהליכה איטית של מאה מטר שורפים אותו מספר קלוריות כמו ריצה למרחק זה בשיא המהירות. אתה מזיע הרבה יותר והשרירים מתאמצים יותר. אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל זה צריך להיות מגובה בסימוכין.
ספרינט של 100מטר זה לא אירובי , זה אנארובי ככה שאי אפשר להשוות ביניהם

קלוריות זה אנרגיה... אנרגיה מוגדרת כיכולת לבצע עבודה מסוימת... אני מאמין שאתה יודע קצת פיזיקה
W=F*D
W=עבודה
F=כוח
D=מרחק

אתה מבין שבן אדם ששוקל 90 קילו (90 קילו זה בעצם הכוח שהוא מפעיל על הרצפה), ישרוף אותה כמות קלוריות בין אם הוא ירוץ ובין אם הוא ילך, כי אין פה משמעות לזמן (מהירות לצורך העניין)...
ספרינט של 100מטר זה לא אירובי , זה אנארובי ככה שאי אפשר להשוות ביניהם
אפשר, ההוצאה האנרגטית היא זהה
זה שמקורות האנרגיה (פחמימות/שומנים) שונה, זה כבר סיפור אחר.. אבל הכמות הכוללת זהה

קלוריות זה אנרגיה... אנרגיה מוגדרת כיכולת לבצע עבודה מסוימת... אני מאמין שאתה יודע קצת פיזיקה
W=F*D
W=עבודה
F=כוח
D=מרחק

אתה מבין שבן אדם ששוקל 90 קילו (90 קילו זה בעצם הכוח שהוא מפעיל על הרצפה), ישרוף אותה כמות קלוריות בין אם הוא ירוץ ובין אם הוא ילך, כי אין פה משמעות לזמן (מהירות לצורך העניין)...
אפשר, ההוצאה האנרגטית היא זהה
זה שמקורות האנרגיה (פחמימות/שומנים) שונה, זה כבר סיפור אחר.. אבל הכמות הכוללת זהה

You are incorrect, after a workout the body keeps on using energy, there is a lot of parameter to this equation.

We actually studied this in physics and the teacher (doctor) said as far as the human body this equation is irrelevant.

אם אתה מסתכל על הקלוריות שהגוף שורף במהלך הפעילות אז אין הבדל X ק"מ שעברת יצרכו X קלוריות ללא קשר לזמן
אבל כמו שנכתב כאן, ככל שאתה עושה את הפעילות האירובית בעצימות גבוהה יותר הגוף ימשיך לשרוף קלוריות ( עד עשר שעות אחרי האימון)
- אפקט תרמי.
לגבי התכנית למה התחלת כמעט במשקלי שיא של SS סביר להניח שתתקע די מהר אם אתה בחיטוב, לא?

You are incorrect, after a workout the body keeps on using energy, there is a lot of parameter to this equation.

We actually studied this in physics and the teacher (doctor) said as far as the human body this equation is irrelevant.
ברור שאחרי פעילות הגוף ממשיך להוציא אנרגיה, גם עכשיו שאני כותב הגוף מוציא אנרגיה. ההבדל הוא שאחרי הפעילות יש חוסר גדול באנרגיה והגוף משתמש במאגרים (שומנים) בשביל האנרגיה החסרה.
אם עכשיו ביצעתי ריצה של 6 ק"מ ושרפתי 500 קלוריות, זאת טעות לחשב את זה כאילו שרפתי 800 קלוריות או כמה שאתה חושב, הגוף שרף 500 קלוריות, ועכשיו הוא משתמש במאגרים למלא את החסר.... 500 זה המספר שצריך להתייחס אליו, כנ"ל לגבי הליכה...

בסופו של דבר ההבדל בין ריצה להליכה הוא מזערי ומה שחשוב זה המרחק... העוד כמה קלוריות ששורפים אחרי פעילות מאוד עצימה בגלל שהגוף עדיין בטרואמה וכו' וכו' זה משהו שאי אפשר למדוד וחוץ מבונוס לא כל כך צריך להתייחס לזה
אם אתה מסתכל על הקלוריות שהגוף שורף במהלך הפעילות אז אין הבדל X ק"מ שעברת יצרכו X קלוריות ללא קשר לזמן
אבל כמו שנכתב כאן, ככל שאתה עושה את הפעילות האירובית בעצימות גבוהה יותר הגוף ימשיך לשרוף קלוריות ( עד עשר שעות אחרי האימון)
- אפקט תרמי.
לגבי התכנית למה התחלת כמעט במשקלי שיא של SS סביר להניח שתתקע די מהר אם אתה בחיטוב, לא?
הוא כתב שהוא מנסה לשמור על המשקלי עבודה

הנה ציטוט מתוך מאמר בפורטל של טל (beast and chest)
"שריפת קלוריות: מרחק הריצה בקילומטרים * משקל הגוף (כלומר, קלוריה לקילו לקילומטר) זו ההוצאה הקלורית שלכם בריצה. הקצב משפיע בצורה מזערית, מכיוון שכאשר תרוצו מהר יותר, אתם אכן תשרפו יותר קלוריות (ביחס לזמן), אך הזמן יקטן (לאותו מרחק) – ולכן ההוצאה הקלורית מושפעת כמעט אך ורק ע"י המרחק, ביחס למשקל הגוף.
כמו כן, האנרגייה הדרושה לשם העברת קילוגרם מרחק של קילומטר, בטכניקת הריצה הממוצעת של האדם, הינה קלוריה (כלומר, אלף קלוריות – קק"ל).טכניקת הריצה, כמובן משפיעה על דיוק כלל אצבע זה.
לגביי ההבדלים בין שריפת קלוריות לאחר האימון בין אימון בעצימות גבוהה לאימון בעצימות נמוכה – ההבדל הקיים הינו זניח, ומדובר על כ-20 קל' ב-3 השעות הראשונות שלאחר האימון [9].
ניתן להעריך כי ככל שהזמן עובר ההבדל בין האימונים קטן. בכל מקרה, זו בעיה לחשב זאת או לייחס לזה חשיבות כלשהי – לא תוכלו לכמת את ההבדל מכיוון שהוא זניח. אי לכך, עדיף להתעלם מפרמטר זה."

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
- אפקט תרמי.
את הss לא סיימתי עד הסוף,
אז החלטתי להוריד משקלים לפי ההרגשה של כמה הייתי קרוב להתקע(בנץ 110 היה קל, הורדתי רק 5% וכך הלאה) ואני ממש לא מצפה להתקדם, רק לשמור על המשקלים.

• פותח/ת השרשור
שבוע 2 מדקאו,
יום ראשון, A, נפח (יצאתי מטומטם אתמול- ראה בנץ פרס-)

Squat 70,90,105,125.5,145kg x5 - היה סביר מאוד, 145 זה הפיאר שלי לחמישייה, לא רואה סיבה לא להגיע ל150 עוד שבועיים.
Bench Press 55,70,80,92.5,115Kg x5 - אז ככה, הייתי צריך חמישייה של 107.5, הPR שלי זה 110 לחמישייה, התבלבלתי ושמתי 115 ק"ג,
לא יודע כנראה כי מיהרתי הביתה ממש שמתי כל צד 47.5, היה קשה מאוד, 4 חזרות פיקס החמישית ספוטר נגע>צעקתי עליו>הוא עצב את המוט> סיימתי את החמישית, בשבילי זה חמישייה לכל דבר. בכל מקרה אני בוחר להתעלם מהמשקל הזה ולהוריד ל110 ולנסות להגיע לשם בהדרגה(בכל מקרה מרוצה בטירוף, PR חולההההההההההה)

Pullups 10,9,8 - מ.ג 94 באימון, מיהרתי ולא נחתי בכלל.

זהו PR חדש לחמישייה בבנץ(115) בטעות ובטיפשות, אבל בכל זאת משמח.

• פותח/ת השרשור
אימון התאוששות הלך טוב:

Squat 70,90,110,110 - התאוששות.

Deadlift 95,110,130 x5 150kg x6 - כל חזרה הייתה סבירה, אבל לא מתישה את החזרה שאחרי, יכלתי לסגור גם שמינייה + +, מתקדם לאט 5ק"ג בשבוע אבל בטוח, מת לסיים את הפיגור בדדליפט כבר :|.

1x Clean to 5x Press 40,50,57.5,65Kg - אחרי 3 שבועות PR נחמד, מתחיל להתקדם עם התרגיל, גם הוא בפיגור אצלי.

עזר:
בייספס 2x12
טריספס 2x12
(כנראה יומיים מנוחה אז מרשה לעצמי) עדכון משקל גוף,
שבוע 2 בגירעון 300-400 ביום, אירובי 1-2 פעמים בשבוע.
התחלה- 96|שבוע-1 93.5| שבוע 2 92.0|
סה"כ ירידה שבוע 2: 1.5 ק"ג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית