Resource icon

FAKE IT TILL YOU MAKE IT

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
שמע אחי מאז שאני אצל הכירופרקט הכאב חזר למקור שלו, כבר כמעט ולא כואב לי הגב (פעם כל מה שכאב זה השרירים בגלל שהתקשחו), רק כואב לי בצד של האגן בדיוק איפה שהכל התחיל.
הבעיה היא שכמעט כל תנוחה שלי (כולל שכיבה וישיבה) גורמת לי לכאבים 😭
תעדכן אותי אם יש לך שיפור במצב
האגן החמיר לי ואז חזר לא לכאוב, הכל חוץ מהכאב בצד. יותר מזה טפו טפו כרגע לא כואב לי. הכירופרקט עובד לי על כל הגוף ועושה לי כל מיני מתיחות, תרגילים ותזוזות באזור הצוואר, שדרה, אגן וכדומה. נראה בסדר. קיבלתי מצב רוח קצת יותר טוב כשראיתי את הפוסטים האלה בפורום של ריפטו:
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=44821
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=44744
נכתבו לא מזמן

וסירטונים:

כרגע אני במנוחה מיום שישי, עובד על מתיחות \ בטן ומנסה לברר על נעליים תומכות. מלבד זה, אני מתפלל שהכירופרקט יתקן אותי..🫤

י מצב רוח קצת יותר טוב כשראיתי את הפוסטים האלה בפור
האגן החמיר לי ואז חזר לא לכאוב, הכל חוץ מהכאב בצד. יותר מזה טפו טפו כרגע לא כואב לי. הכירופרקט עובד לי על כל הגוף ועושה לי כל מיני מתיחות, תרגילים ותזוזות באזור הצוואר, שדרה, אגן וכדומה. נראה בסדר. קיבלתי מצב רוח קצת יותר טוב כשראיתי את הפוסטים האלה בפורום של ריפטו:
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=44821
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=44744
נכתבו לא מזמן

וסירטונים:

כרגע אני במנוחה מיום שישי, עובד על מתיחות \ בטן ומנסה לברר על נעליים תומכות. מלבד זה, אני מתפלל שהכירופרקט יתקן אותי..🫤

אני גם כן אעשה את זה.. נקווה שיעזור

• פותח/ת השרשור
מתחיל רוטינת אימונים אחרי שבוע מנוחה, עדיין מטופל אצל כירופרקט אולם מפעת אילוצים היו לי רק שני טיפולים
כל התרגילים הולכים להיות עכשיו רחבים יותר בגלל האגן
סקוואט רחב 3X10
בנץ 60 3X5
דדליפט סומו 60 1X10

• פותח/ת השרשור
סקוואט 3X10, כל האזור הימני לא מרגיש נוח, אוף...
פרס 40 3X5
מתח 7.50 3X5
תרגילי עזר.

• פותח/ת השרשור
סקוואט HB 3X5 הרגיש ממש ממש טוב...
בנץ 62.5 3X5
דדליפט 1X5, לא הרגיש טוב בכלל.

• פותח/ת השרשור
פורש מסקוואט ודדליפט עד להודעה חדשה.
פרס 45 3X5 אני עושה שוב אימון הבא כי הטכניקה הייתה חרא
מתח 8.50 3X5
תרגילי עזר
תסכול.

אל תתן ליאוש ההתחלתי לדכא אותך גבר!
זה קורה לכולם אל תדאג עם הזמן תלמד את הטכניקה ותתחדד!

בהצלחה שיהיה אח שלי!

פורש מסקוואט ודדליפט עד להודעה חדשה.
פרס 45 3X5 אני עושה שוב אימון הבא כי הטכניקה הייתה חרא
מתח 8.50 3X5
תרגילי עזר
תסכול.
נסה סקוואט חופשי בלי משקל ותרד עד שטיפה כואב לך (אם בכלל )
ותנסה לעשות סקוואט לא מלא עם משקל קל

• פותח/ת השרשור
נסה סקוואט חופשי בלי משקל ותרד עד שטיפה כואב לך (אם בכלל )
ותנסה לעשות סקוואט לא מלא עם משקל קל
כרגע מאוד מאוד מציק לי גם לשים משקל על האזור, כל האזור פשוט מציק. אני מנחש שזה פשוט דלקת באזור המפרק ואין שום פתרוון אחר שאני רואה מלבד לתת לאזור לנוח ולעבוד על השרירים באזור...סקוואט רק מחמיר.
קניתי את זה בשביל לעזור למקום להחלים ביעילית רבה יותר מאשר לפצוע את המקום כל הזמן http://www.ebay.com/itm/New-Serola-...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item20c59495f4

רגע, הכאב הזה בSI JOINT יכול להוביל לכאבי גב? אני חייב להבין כבר מה זה החלק המציק הזה יש לי את הפציעה הזאת כבר כמה חודשים טובים, לפעמים הכאב נעלם לי אבל רוב הזמן הוא שם ורק הפאומרולר עוזר לי להעלים את הכאב. השאלה היא האם אני מחמיר את המצב ויכול לגרום לפציעה רצינית בזה שאני ממשיך להתקדם בסקוואט ומשתמש בפאומרולר בישביל להעלים את הכאב? (התקדמתי מ90 ק"ג ל120 ק"ג בסקוואט עם הפציעה) בזמן האחרון התחילו לי כאבים בגב אחרי סטים כבדים של סקוואט, לא כאבי דקירות כאלה שאתה ישר חושב לעצמך "שיט אני צריך רופא דחוף" כאילו כאבי שריר כאלה שמחייבים אותי לשבת לנוח איזה 3 דקות. יש לי כאבים כאלה גם שאני יושב בלי תמיכה לגב כמה דקות, נגיד ישיבה מזרחית. יכול להיות שזה משהו רציני? אני בצבא ואין לי זין לרופאים עכשיו שפשוט יגידו לי לנוח ולא באמת יעזרו אז אני אודה לך אם תבהיר לי כמה דברים כי נראה שאתה בקיא בנושא.. (אגב אני לא רואה מנוחה כפיתרון כי אני עשיתי כמה פעמים שבוע הפסקה או שבוע DELOAD וזה עזר להעלים את הכאב זמנית עד שחזרתי לעבוד כבד)

• פותח/ת השרשור
רגע, הכאב הזה בSI JOINT יכול להוביל לכאבי גב? אני חייב להבין כבר מה זה החלק המציק הזה יש לי את הפציעה הזאת כבר כמה חודשים טובים, לפעמים הכאב נעלם לי אבל רוב הזמן הוא שם ורק הפאומרולר עוזר לי להעלים את הכאב. השאלה היא האם אני מחמיר את המצב ויכול לגרום לפציעה רצינית בזה שאני ממשיך להתקדם בסקוואט ומשתמש בפאומרולר בישביל להעלים את הכאב? (התקדמתי מ90 ק"ג ל120 ק"ג בסקוואט עם הפציעה) בזמן האחרון התחילו לי כאבים בגב אחרי סטים כבדים של סקוואט, לא כאבי דקירות כאלה שאתה ישר חושב לעצמך "שיט אני צריך רופא דחוף" כאילו כאבי שריר כאלה שמחייבים אותי לשבת לנוח איזה 3 דקות. יש לי כאבים כאלה גם שאני יושב בלי תמיכה לגב כמה דקות, נגיד ישיבה מזרחית. יכול להיות שזה משהו רציני? אני בצבא ואין לי זין לרופאים עכשיו שפשוט יגידו לי לנוח ולא באמת יעזרו אז אני אודה לך אם תבהיר לי כמה דברים כי נראה שאתה בקיא בנושא.. (אגב אני לא רואה מנוחה כפיתרון כי אני עשיתי כמה פעמים שבוע הפסקה או שבוע DELOAD וזה עזר להעלים את הכאב זמנית עד שחזרתי לעבוד כבד)
SI JOINT מלווה לרוב בחיכוחים ולכן 'נוטה' לדלקות בתנועות מסויימות. שכיח מאוד בקרב הריוניות. זה להוביל לכאבי גב, אבל לפי הבנתי זה עצבי בלבד. אולם יש כאבי גב שיכולים להוביל לכאבים במפרק הסאקרואיליאכ(SI בעברית) אבל אני לא רופא...רק מהמון חיפושים. ממה שאני מבין הפתרונות האידיאלים הם התערבות של כירופרקט לאזור, פזיוטרפיה ספציפית, מתיחות ותנועה של האזור, ובמקרה של דלקת אין מנוס מלנוח ולעבוד על השרירים. אני לא יודע אם סקוואט מחמיר את הפציעה, אבל אני מפסיק כי אין לי שום סיבה להמשיך.
במקרה שלך יש לך כאבים שהם לא כרונים \ רציניים, אז התערבות של רופאים בצבא לא רלוונטים או יעילים. אבל כן תשקול להתחיל עם מציחות \ משחות אנטי דלקתיות \ פזיותרפיה שאולי יעלימו לך את הכאב בזמן שאתה מצליח להתקדם במשקלים.

יש לך המלצה על משחה מסויימת? ואיפה למרוח? אגב סקוואט בעמידה רחבה גם עוזר לי ממש להעלים את הכאב, למרות שאני עושה HB אז זה לא אידיאלי. בכל מקרה אני אנסה להגיע לאורטופד בקשר לכאבי גב שיש לי, מי יודע אולי אני יפול על אחד שלא עייף ושבוז מהחיים ויתן לי פיתרון אחר חוץ ממנוחה..

• פותח/ת השרשור
יש לך המלצה על משחה מסויימת? ואיפה למרוח? אגב סקוואט בעמידה רחבה גם עוזר לי ממש להעלים את הכאב, למרות שאני עושה HB אז זה לא אידיאלי. בכל מקרה אני אנסה להגיע לאורטופד בקשר לכאבי גב שיש לי, מי יודע אולי אני יפול על אחד שלא עייף ושבוז מהחיים ויתן לי פיתרון אחר חוץ ממנוחה..
אין לי ממש בהמלצות..אני משתמש בוולטרן כרגע. אני לא יודע גם עד כמה זה יעיל.. ולמרות בצד של האגן. וכן, גם לי עמידה רחבה ממש עזרה (והיי באר הרבה יותר טוב מלוא באר) למרות שיש טענות שהמפרק פחות יציב\חלש יותר כשהעמידה רחבה יותר (יש לו יותר חסרון מכני) אבל אני לא קשה להתווכח עם הרגשה.. מי שבובל מתסמינים דומים לשלי, בהמשך למחקריי וחיפושיי, נתקלתי בהנל:
http://cafe.themarker.com/post/2950129/

http://www.gav-clinic.com/articles/307-piriformis-syndrome

גם אפשרות. יש לי את אותם תסמינים והבעיות שגורמות לתופעה( פלטפוס, לא הולך עם מדרסים, ישיבה\הליכה\עמידה לא נכונה) אז גם יכול להיות. אני אמשיך לחקור את זה ואחפש עוד מתיחות \ פזיוטרפיה.

נ.ב משהוא חשוב ששכחתי לציין, קראתי על אנשים שהחלימו כתוצאה משינויים בחיי היום יום בלבד, כמו עמידה נכונה ישיבה נכונה והליכה נכונה, משהוא שהתחלתי לעשות, יכול להיות שחיי היום יום הלקויים של ו גורמים פשוט להמשך התופעה ואי יכולת להחלים כל פעם מחדש מהתופעה. בהצלחה...

@talp
@PomFect
@akyeruc

אני פחות ממליץ לך על משחות.
בעיקרון הן "מסתירות" את הכאב ולאוו דווקא פותרות אותו (כמו אקמול לכאב ראש), ואז אתה חושב שאתה בריא אז אתה מעלה במשקלים של הסקוואט כמו שרשמת...
כנ"ל לגבי חגורה, לדעתי אם תשתמש בחגורה קבוע אז תצטרך אותה כל עוד תתאמן, וכשתרצה להפטר ממנה אז אתה לא תהיה רגיל לטכניקה בלי חגורה והשרירים המייצבים יהיו חלשים יחסית לכן יש שוב סיכוי להפצע.

המטרה של כולנו (כולנו עם תסמינים מאוד דומים) זה לשמור על אורך חיים תקין (לשבת, ללכת, לרוץ, לשכב ולעמוד) כמו שצריך! כדי להמנע מהכאב, אם יש לנו בעיה במפרק של ה SI אז כל תנועה לא טובה בעצם מוסיפה דלקת או אפילו במקרה הגרוע(סקוואט כואב?) גורמת למרווח קטן/גדול יותר ואת זה אנחנו רוצים למנוע. לכן צריך להזהר עם הטכניקה וכל המשחות/כדורים שמסתירים מאיתנו את מה שהגוף משדר לנו.
במקביל לחזק ולהגמיש את השרירים כדי שיהיה לנו יותר טווחים "עבודה" כדי שוב למנוע מאותו האיזור לזוז יותר מידי.

אין לי ממש בהמלצות..אני משתמש בוולטרן כרגע. אני לא יודע גם עד כמה זה יעיל.. ולמרות בצד של האגן. וכן, גם לי עמידה רחבה ממש עזרה (והיי באר הרבה יותר טוב מלוא באר) למרות שיש טענות שהמפרק פחות יציב\חלש יותר כשהעמידה רחבה יותר (יש לו יותר חסרון מכני) אבל אני לא קשה להתווכח עם הרגשה.. מי שבובל מתסמינים דומים לשלי, בהמשך למחקריי וחיפושיי, נתקלתי בהנל:
http://cafe.themarker.com/post/2950129/

http://www.gav-clinic.com/articles/307-piriformis-syndrome

גם אפשרות. יש לי את אותם תסמינים והבעיות שגורמות לתופעה( פלטפוס, לא הולך עם מדרסים, ישיבה\הליכה\עמידה לא נכונה) אז גם יכול להיות. אני אמשיך לחקור את זה ואחפש עוד מתיחות \ פזיוטרפיה.

נ.ב משהוא חשוב ששכחתי לציין, קראתי על אנשים שהחלימו כתוצאה משינויים בחיי היום יום בלבד, כמו עמידה נכונה ישיבה נכונה והליכה נכונה, משהוא שהתחלתי לעשות, יכול להיות שחיי היום יום הלקויים של ו גורמים פשוט להמשך התופעה ואי יכולת להחלים כל פעם מחדש מהתופעה. בהצלחה...

@talp
@PomFect
@akyeruc
פיריפורמיס סינדרום היה החשד הראשוני שלי עד שדי ״שללתי״ שהמקום דלקתי בגלל המנוחות הארוכות שלי והדיקור שעברתי, אם זאת הייתה דלקת זה כבר היה צריך לעבור.

• פותח/ת השרשור
פיריפורמיס סינדרום היה החשד הראשוני שלי עד שדי ״שללתי״ שהמקום דלקתי בגלל המנוחות הארוכות שלי והדיקור שעברתי, אם זאת הייתה דלקת זה כבר היה צריך לעבור.
לא בהכרח, אם יש לך תנועות לא נכונות והזור עדיין פעיל אז קשה לאזור להחלים

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית