הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

FAKE IT TILL YOU MAKE IT

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
חזרתי הרגע מהכירופרקט והוא העיר לי על האוכל שאני אוכל.
לפני שבועיים בערך עשיתי בדיקת רוק ושתן בשביל לבדוק חומציות והיה לי יחסית הרבה חומציות בשתן.
הוא ביקש ממני לרשום לו מה אני אוכל באחד הימים ולהראות לו.

יש לי פה ניגודי אינטרסים:
הוא אומר שאני אוכל המון המון חלבון ( רשמתי שניצלים, קוטג שלם, טונה שלמה ואבקת חלבון )
אפילו שאני רץ מלא ומתאמן מלא
שאני שותה יותר מידי קפה ( 3 נס קפה ביום) בנוסף יותר מידי סוכרלוז ( 9 ביום )
שאני אוכל יותר מידי לחם ( 5 פרוסות לחם מלא)
שאני שותה יותר מידי קולה ( 2 כוסות קולה זירו )

הוא אומר שתזונה לא טובה גורמת לגוף להיות נוקשה וחא משוחרר ורק מכבידה עליו.
חוץ מאולי להוריד מהסוכרלוז ואולי כוס קפה אני לא חושב שאני אשנה משהו

מה אתה אומר? אמרו לך משהו דומה?

• פותח/ת השרשור
לפני שבועיים בערך עשיתי בדיקת רוק ושתן בשביל לבדוק חומציות והיה לי יחסית הרבה חומציות בשתן.

הוא אומר שאני אוכל המון המון חלבון ( רשמתי שניצלים, קוטג שלם, טונה שלמה ואבקת חלבון )

לא...לא העיר לי על התזונה. הדברים היחידים שהוא עשה היו מתיחות כיווצים, משחק עם העמוד שדרה\רגליים\צוואר. אני מרגיש טוב. אבל אני חושב שאני בפריצת דרך כשאני חושד שבאמת יש לי את הפיריפורמיס סינדרום (אני מרגיש הרבה יותר טובה וכל מה שאני מרגיש זה לחץ מעצבן בטוסיק בתנועות מסויימות. הפזיוטרפיה \ מתיחות עושה פלאים

images

לא...לא העיר לי על התזונה. הדברים היחידים שהוא עשה היו מתיחות כיווצים, משחק עם העמוד שדרה\רגליים\צוואר. אני מרגיש טוב. אבל אני חושב שאני בפריצת דרך כשאני חושד שבאמת יש לי את הפיריפורמיס סינדרום (אני מרגיש הרבה יותר טובה וכל מה שאני מרגיש זה לחץ מעצבן בטוסיק בתנועות מסויימות. הפזיוטרפיה \ מתיחות עושה פלאים

אני לא רוצה לבאס אותך, אבל גם אני הייתי שם. הייתי כבר בטוח שזה מה שיש לי. זה התחיל במתיחות רגילות, פתאום הפציעה עברה וחזרה. אחר"כ הזמנתי מויטה קוסט פואם רולר ועוד איזה כדור טניס מיוחד כזה, עבר לי ואז חזר אחרי 2 אימונים. אחר"כ הגעתי לפיזיוטרפיסט שהיה בטוח ב100% שהוא מעביר לי את הבעיה, וככה גם אני חשבתי. מה הוא לא עשה לי - מתיחות, דיקור בשריר עצמו (דיקור שהוא מבצע עם מחט, כשהיא נוגעת בשריר ואם הוא "קופץ" אז זה דלקתי והיא בעצם משחררת את השריר התפוס או מה שזה לא יהיה. בקיצר השרירים קפצו וגם זה לא עזר). ניסיתי גם להשים חבישה שתמשוך את "הבאט ווינק" למעלה.. די קשה להסביר. גם זה לא עבד. בקיצור כרירפוקרט בראשון, אני אעדכן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ביחד נעבור את זה חחחח
images

אני לא רוצה לבאס אותך, אבל גם אני הייתי שם. הייתי כבר בטוח שזה מה שיש לי. זה התחיל במתיחות רגילות, פתאום הפציעה עברה וחזרה. אחר"כ הזמנתי מ*אין לציין חנויות מחו"ל באתר* פואם רולר ועוד איזה כדור טניס מיוחד כזה, עבר לי ואז חזר אחרי 2 אימונים. אחר"כ הגעתי לפיזיוטרפיסט שהיה בטוח ב100% שהוא מעביר לי את הבעיה, וככה גם אני חשבתי. מה הוא לא עשה לי - מתיחות, דיקור בשריר עצמו (דיקור שהוא מבצע עם מחט, כשהיא נוגעת בשריר ואם הוא "קופץ" אז זה דלקתי והיא בעצם משחררת את השריר התפוס או מה שזה לא יהיה. בקיצר השרירים קפצו וגם זה לא עזר). ניסיתי גם להשים חבישה שתמשוך את "הבאט ווינק" למעלה.. די קשה להסביר. גם זה לא עבד. בקיצור כרירפוקרט בראשון, אני אעדכן.
יש לך בעיה ביומכנית כלשהיא? יש לך פלטפוס או משהוא דומה? פציעה מסויימת שעברת בצד (לא אזור) של הפציעה? יושב הרבה\לא מאוזן\לא הולך נכון\נשען הרבה\הולך עם ארנק מאחורה? יש לי תאוריה שפשוט תהליכים מסויימים בחיי היום יום שלי גורמים לפציעה הזאת, לדעתי לפחות. את ה'פציעה' הזאת אני חשתי עוד לפני 4 שנים ובמהלכם (אולם לא ממש הבחנתי בזה או נתתי לזה חשיבות) הרגשתי עקיצות קלות בחלק הימני שלי. קרה בעיקר כשהייתי מסתפר ועומד ~15 דקות בתנוחות לא פרופורציונליות...ישנן תנועות שפשוט משפיעות על האזור הזה, ויכול להיות שאנחנו לא מחלימים כי אנחנו לא מנטרלים את כל התנועות\הבעיות האלה, ולכן הכאבים הם כרונים.

ביחד נעבור את זה חחחח
יש לך בעיה ביומכנית כלשהיא? יש לך פלטפוס או משהוא דומה? פציעה מסויימת שעברת בצד (לא אזור) של הפציעה? יושב הרבה\לא מאוזן\לא הולך נכון\נשען הרבה\הולך עם ארנק מאחורה? יש לי תאוריה שפשוט תהליכים מסויימים בחיי היום יום שלי גורמים לפציעה הזאת, לדעתי לפחות. את ה'פציעה' הזאת אני חשתי עוד לפני 4 שנים ובמהלכם (אולם לא ממש הבחנתי בזה או נתתי לזה חשיבות) הרגשתי עקיצות קלות בחלק הימני שלי. קרה בעיקר כשהייתי מסתפר ועומד ~15 דקות בתנוחות לא פרופורציונליות...ישנן תנועות שפשוט משפיעות על האזור הזה, ויכול להיות שאנחנו לא מחלימים כי אנחנו לא מנטרלים את כל התנועות\הבעיות האלה, ולכן הכאבים הם כרונים.
שום כלום, אני הבן אדם הכי "בריא" ביומכנית שתפגוש. גם אני קראתי את מה שקראת, מאז שאני לא עושה סקוואטים ודדליפט אין לי כלום ככה שזה לא נשמע ריאלי

ביחד נעבור את זה חחחח
3 שנים בצבא הייתי בין היחידים בלי פציעה ( היה לי גימלים רק על מחלה או עקירות שיניים ) היה לי טיפה כאבים בדדליפט וכשרצתי במהירויות גבוהות..
דדליפט שיפרתי טכניקה וסקוואט עבדתי עם משקלים קלים אז לא הרגשצי כלום.
ברגע שהשתחררתי העלתי משקלים ואז זה קרה

• פותח/ת השרשור
פרס 45 3X5
מתח 9.5 3X4 ממשיך לעלות
תרגילי עזר, פזיוטרפיה, מתח, פואם רולר
15 דקות אופניים

• פותח/ת השרשור
פרס 47.5 3x5 PR 😃
מתח 10.5 3x5
בטן 3x10 http://www.beyondstrengthperformance.com/dont-forget-about-the-psoas-why-hip-flexion-is-necessary
http://sanfranciscocrossfit.blogspot.co.il/2009/03/stretch-your-psoas-peoples.html

תמתחו את האיליופסואס חברים, אני חושב שזה חלק חשוב מהפציעה שלנו. גם אם לו, עדיין תמתחו אותו קבוע, אחרת בעתיד הוא כן יפגע בכם.
@talp
@PomFect
@akyeruc עוד על החשיבות של הפסואס: http://www.sdbodytherapies.com/blog/post/3564080
אומנם אחרי יום אין לי הרגשת כאב בכלל, אבל אני לא יודע עד כמה זה קשור באופן ישיר למתיחות של הפסואס. אני עדיין מרגיש לחץ בצד הימני של האגן כשאני יורד לסקוואט, אבל כאב תמידי אין לי בכלל עכשיו.

• פותח/ת השרשור
בנץ 70 3x5
לחיצה צרפתית 3x10, האימון נראה ממש ריק בלי סקוואט ודדליפט אז הוספתי תרגיל ליד אחורית בנתיים. יש תרגיל יותר מומלץ?
בטן 3x10
פזיוטרפיה
אופניים

• פותח/ת השרשור
מתחיל פרוטוקול פציעות, 7-10 ימים עם סקוואט כל יום, 3 פעמים בשבוע פזיוטרפיה ואופניים, מתיחות ~3 פעמים ביום. לא הולך לעשות בזמן הזה דדליפט.
סקוואט מוט ריק 25x3 ממחר מתחיל עם משקל קל. הירך הימנית פשוט דפקה תרתי משמע יכולתי להרגיש את הדופק והאזור ה״כואב״ ממש בער אחרי הסטים, אבל בזמן הרגיש ממשטוב ואחרי שעשיתי מתיחת לפירופורמיס ואיליו פסואס חזרתי הביתה ללא שום כאב ( רגע שלא הרגשתי כבר חודש!) היו לידי 3 אנשים שבדקו בכל זווית אם יש לי בעיה סימטרית כלשהיא חחח

• פותח/ת השרשור
סקוואט 30 קילו 3X25 הרגיש טוב, מגיש משהוא לא סימטרי בסקוואט שלי, למרות שאף אחד לא מבחין באי סימטריה באופן חיצוני. ממשיך להקדיש לזה צומת לב והוספתי תרגיל עזר לעבוד על מכופפי הירך שבד"כ כל הזמן תפוסים \ שורפים וחלשים כתוצאה מהברך הפגועה שלי. אימון הבא יהיה 35 קילו.

פרס 50 432 לעזאזל! אפילו לא הרגיש כבד. המשכתי עם 40X1X7 לגמור את הסט כי לא הרגשתי שעבדתי מספיק. אימון הבא אני כנראה אצלם את הפרס, איזה זווית כדי לצלם?
מתח 11.15 3X5
בטן 3X10

יום שני לפרוטוקול,
35 קילו סקוואט 2X25, 40KX1X25 מצחיק כמה ש25 חזרות זה קשה. ניסיתי היום פילוסופיה חדשה והיא להפסיק לעקוף את הבעיה מסביב, החלטתי להפסיק עם העמידה הרחבה וחזרתי לעמידה צרה יותר, ושמתי לב לאי סימטריות מסיומות. אני שם לב לשני דברים: לאגן\בטן או מה שזה לא יהיה, יש רוטציה קטנה לכיוון שמאל, 2: הברך הימנית קורס באופן אי סיטמרי ובהרבה יותר (הברך הפגועה) מאשר בברך השמאלית, דבר שאכן יכול לגרום לרוטאציה שיש לי באגן. לכן אני נזקק לעבודה דחופה על מרחיקי הירך.
בתרגיל עזר שאני קושר חגורה על הירך וכורע יש קריסה ברורה של הברך הימנית לעומת השמאלית שדורש תיקון...אני מקווה שהתרגיל הזה יעזור לי לפתור אותה. חוץ מזה, מרגיש טוב. good times they are a changing 😭 😃

שיט שכחתי את השייקר שלי במכון.

נערך לאחרונה:
שמע קניתי היום כדורי טניס, התחלתי לעשות עיסוי כזה באגן, רציתי לבכות והפסקתי באמצע מרוב כאבים חחחחח
אני מתכוון לעבוד על זה חזק..
ממליץ לך מאוד

• פותח/ת השרשור
שמע קניתי היום כדורי טניס, התחלתי לעשות עיסוי כזה באגן, רציתי לבכות והפסקתי באמצע מרוב כאבים חחחחח
אני מתכוון לעבוד על זה חזק..
ממליץ לך מאוד
יש לי פואם רולר שאני מתגלגל עליו כל הזמן. תנסה על ה IT BAND הדבר הזה גורם לי להוזיל דמעות כל פעם מחדש 😛

יש לי פואם רולר שאני מתגלגל עליו כל הזמן. תנסה על ה IT BAND הדבר הזה גורם לי להוזיל דמעות כל פעם מחדש 😛
כמה עולה הפואם רולר? הזמנת מאיביי? זה הזה עם ה"דוקרנים" לא?

• פותח/ת השרשור
כמה עולה הפואם רולר? הזמנת מאיביי? זה הזה עם ה"דוקרנים" לא?
יש כל מיני סוגים, יש דוקרנים כמו שתיארת ושהבחור פה מוכר, ויש חלק חלקים. לי יש חלק שקניצי צוצרת יד מקרוספיט כפר סבא. אפשר להזמין את הרגילים בכל מיני מקומות במחירי זנות של 50 עד 150. הדוקרנים הרבההה יותר יקרים אבל גם לא לבעלי לב חלש 😛

יש כל מיני סוגים, יש דוקרנים כמו שתיארת ושהבחור פה מוכר, ויש חלק חלקים. לי יש חלק שקניצי צוצרת יד מקרוספיט כפר סבא. אפשר להזמין את הרגילים בכל מיני מקומות במחירי זנות של 50 עד 150. הדוקרנים הרבההה יותר יקרים אבל גם לא לבעלי לב חלש 😛
הרגיל מספיק לך? אני מתלבט אם לקנות, ואם כן אז אם לקנות דוקרנים או רגיל חחחחח

בלי קשר פעם אחת עשיתי את זה עם מערוך חחחח

• פותח/ת השרשור
הרגיל מספיק לך? אני מתלבט אם לקנות, ואם כן אז אם לקנות דוקרנים או רגיל חחחחח

בלי קשר פעם אחת עשיתי את זה עם מערוך חחחח
חחחח התסכול 😛 מבחינתי, הרגיל לא מספיק לי. הרומבל כל הדרך אבל הוא מאוד יקר ומתאר לעצמי שמאודדדד כואב סקוואט 40X3X25 ממש קשה לעשות כ"כ הרבה חזרות עם משקל כזה, אימון הבא יהיה 42.5 הברך הימנית משקשקת כשאני עומד צר ומנסה להשתמש במקרבי ירך, מצאתי חוליה חלשה..
בנץ 72.5 3X4 פניקה?
בטן 3X10

אם אני אמשיך להיתקע בלחיצות אני שוקל או להוסיף תרגיל עזר או להוסיף עוד חזרה back of sets בשביל להוסיף מעט נפח. מעלה את כמות האוכל.

חחחח התסכול 😛 מבחינתי, הרגיל לא מספיק לי. הרומבל כל הדרך אבל הוא מאוד יקר ומתאר לעצמי שמאודדדד כואב סקוואט 40X3X25 ממש קשה לעשות כ"כ הרבה חזרות עם משקל כזה, אימון הבא יהיה 42.5 הברך הימנית משקשקת כשאני עומד צר ומנסה להשתמש במקרבי ירך, מצאתי חוליה חלשה..
בנץ 72.5 3X4 פניקה?
בטן 3X10

אם אני אמשיך להיתקע בלחיצות אני שוקל או להוסיף תרגיל עזר או להוסיף עוד חזרה back of sets בשביל להוסיף מעט נפח. מעלה את כמות האוכל.
לא הגיע הזמן להחליף את השם של הלוג?
משהו בסגנון של "לוג SS כואב לי בישבן למרות שאני סטרייט"

לא סתם... במקום חפש"ש, שחרור

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית