הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה הצמיחה יופי של כרס

עמיאל10

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
8
31
1
התחלתי מסה לפני 2 חודשים ואימון בתוכנית FBW מהפורטל ומרגיש שינוי לטובה במסת השרירים בכתפיים, ידיים וכו' ויש עלייה יפה מאד של 11 קילו שבאה לידי ביטוי בעיקר בכרס רצינית שהחלה לבצבץ.

1. האם זו עלייה מהירה מדי?
2. אני יודע שזה בעיקר עניין גנטי, אבל האם יש דרך כלשהי בכל זאת לצמצם את השומן בכרס ולהמשיך במסה?
3. האם חיטוב בהכרח מוריד מסת שרירים או שאפשר לעבור חיטוב עם הורדת אחוזי שומן בלבד מבלי לפגוע כלל במסת השריר?

תודה לכל העונים

התחלתי מסה לפני 2 חודשים ואימון בתוכנית FBW מהפורטל ומרגיש שינוי לטובה במסת השרירים בכתפיים, ידיים וכו' ויש עלייה יפה מאד של 11 קילו שבאה לידי ביטוי בעיקר בכרס רצינית שהחלה לבצבץ.

1. האם זו עלייה מהירה מדי?
2. אני יודע שזה בעיקר עניין גנטי, אבל האם יש דרך כלשהי בכל זאת לצמצם את השומן בכרס ולהמשיך במסה?
3. האם חיטוב בהכרח מוריד מסת שרירים או שאפשר לעבור חיטוב עם הורדת אחוזי שומן בלבד מבלי לפגוע כלל במסת השריר?

תודה לכל העונים

1. עלייה די מהירה אבל תזכור שזה מלא נוזלים, עליתי בחודשיים 13 קילו בשבוע ניטראלי-גירעון קטן ירדתי 2.5 קילו.
2.בלי סוכר, פחות פחמימות יותר שומנים.
3.תמיד ירד משהו, בתפריט נכון ותכנית נכונה זה יהיה מזערי.

אתה לא יכול להאשים גנטיקה במצב כזה.
גם אם מחשיבים נוזלים, 11 ק"ג בחודשיים זה המון, וגם לבנאדם עם גנטיקה מטורפת כנראה שתצא כרס.
תוריד הילוך, לא צריך להגזים עם העליה במשקל.

מעבר לעלייה במשקל והמראה, משקלי העבודה עלו בהתאם?

• פותח/ת השרשור
גם משקלי העבודה עלו יפה ובסך הכל אני מאד מרוצה מהתוכנית וההתקדמות, העניין הוא שהכרס מאד מפריעה לי.
אני עדיין לא מרוצה מהגודל הכללי שלי ולא ממשקלי העבודה ולכן אני מאד רוצה להמשיך עוד קצת במסה כדי לגדול ולהגיע לגוף שאני אהיה יותר שלם איתו.
אתם ממליצים להתחיל בכל זאת חיטוב ואחרי הורדת אחוזי השומן בגוף לחזור למסה או להמשיך במסה למרות גוש השומן המטריד בבטן?

• פותח/ת השרשור
מצטער שאני לחוץ על תשובה, פשוט כל החיים שלי הייתי שחיף רציני וסוף סוף בתקופה האחרונה התחלתי לצבור נפח ולהיראות כמו בן אדם ולא כמו גפרור ונורא מבאס אותי שיחד עם פלג הגוף העליון שהתפתח גם הופיעה כרס מעצבנת, כי בתכלס כשאני עם חולצה, הדבר הכי בולט זו הכרס וזה לא מראה אופייני לבן אדם שמתאמן..... אז האם מומלץ לי:
1. להמשיך במסה למרות הכרס עד שאגיע למשקל שאני רוצה?
או
2. להתחיל חיטוב להורדת אחוזי השומן בגוף ורק אחרי שהכרס תרד קצת לחזור לתקופת מסה כדי לגדול?
תודה!!!

אתה יכול לצאת לחיטובון של חודשיים אבל לדעתי תמשיך במסה לפחות עוד חצי שנה .
מסה צריכה להיות ארוכה ואיכותית הכרס תרד בחיטוב אז תיקח הכל בפרופורציה
אם ממש אבל ממש הכרס מציקה לך ואתה לא יכול לסבול אותה לעוד חצי שנה תיצא לחיטובון ואחרי החיטוב תעשה מסה על הילוך איטי

מצטער שאני לחוץ על תשובה, פשוט כל החיים שלי הייתי שחיף רציני וסוף סוף בתקופה האחרונה התחלתי לצבור נפח ולהיראות כמו בן אדם ולא כמו גפרור ונורא מבאס אותי שיחד עם פלג הגוף העליון שהתפתח גם הופיעה כרס מעצבנת, כי בתכלס כשאני עם חולצה, הדבר הכי בולט זו הכרס וזה לא מראה אופייני לבן אדם שמתאמן..... אז האם מומלץ לי:
1. להמשיך במסה למרות הכרס עד שאגיע למשקל שאני רוצה?
או
2. להתחיל חיטוב להורדת אחוזי השומן בגוף ורק אחרי שהכרס תרד קצת לחזור לתקופת מסה כדי לגדול?
תודה!!!
אחי RELAX
עוד רגע חורף ולא יראו לך שום בטן כי תהיה עם ג'קאט או מעיל.
אני בידיוק במצב שלך.
אני מחכה לסוף החורף בשביל להתחיל חיטוב עד תחילת הקיץ

מבחינה 'מקצועית' ההמלצה היא להמשיך במאסה עד 18-20% שומן ואז להתחיל חיטוב, תעלה תמונה ויוכלו לעזור לך להעריך את אחוז השומן שלך.
אבל אם זה כ'כ מפריע לך בסגנון של 'חברה שלי לא מוכנה לשכב איתי עד שאני מוריד את הכרס' תתחיל חיטוב

בכל מקרה תבדוק שהתפריט שלך בנוי נכון מבחינת כמות קלוריות, חלבון, פחמימות,שומן

• פותח/ת השרשור
זה בעיקר עניין של הרגשה. נראה לי שאמשיך עוד קצת במסה.

מבחינת תפריט, כדאי לקצץ קצת בפחמימות ולתגבר בעוד חלבונים? מה היחס המומלץ של חלבון, פחמימות, שומן?
היום אני עומד על משהו כמו 1.5-1.8 גרם חלבון לקילו משקל גוף.

חלבון שיהיה 1.8-2.5 לקילו משקל גוף
זה לא באמת משנה פחמימה או שומן. אם אתה מתקשה לאכול רצוי שתוכל יותר שומן מפחמימה.
עלייה של 11 קילו בחודשיים= אכילה מוגזמת=צבירת אחוזי שומן שבסופו רואים הקרס שלך גודלת.
בגדול היית אמור לגדול ב4 קילו בחודשיים האלה(עלייה נכונה זה חצי קילו לשבוע)
לגבי השאלה שלך אם להתחיל חיטוב או מסה זה תלוי בהעדפות אישיות. אני באופן אישי הייתי מוריד את הקרס אם היא הייתה מוגזמת בעיניי.

• פותח/ת השרשור
החלטתי להמשיך עוד חודש-חודשיים במסה ולמתן קצת את הפחמימות.
תודה לכולם

אחי אני היתי ממליץ לך להשאר בתפריט שלך ובתוכנית אימונים. תן דגש על הבטן תעשה 2 תרגילים לבטן כל סוף אימון ובנוסף תעשה ארובי של 10 דקות זה יכול להוריד לך אחוזי שומן. לי זה הוריד במסה 2 אחוזי שומן. שיהיה לך בהצלחה

אחי אני היתי ממליץ לך להשאר בתפריט שלך ובתוכנית אימונים. תן דגש על הבטן תעשה 2 תרגילים לבטן כל סוף אימון ובנוסף תעשה ארובי של 10 דקות זה יכול להוריד לך אחוזי שומן. לי זה הוריד במסה 2 אחוזי שומן. שיהיה לך בהצלחה
אתה יודע שתרגילי בטן לא באמת מורידים בטן?
זה סתם מיתוס

אתה יודע שתרגילי בטן לא באמת מורידים בטן?
זה סתם מיתוס
ראיתי הרבה אנשים שמדלגים על תרגילי בטן וחבל. גם אם לא רואים קוביות לפחות הבטן מקבלת צורה ולא כרס. חוץ מיזה בחיטוב זה יסתדר. אני עושה תמיד 2 תרגלים שונים לבטן בכל תרגיל 4✖15.

ראיתי הרבה אנשים שמדלגים על תרגילי בטן וחבל. גם אם לא רואים קוביות לפחות הבטן מקבלת צורה ולא כרס. חוץ מיזה בחיטוב זה יסתדר. אני עושה תמיד 2 תרגלים שונים לבטן בכל תרגיל 4✖15.
זה חשוב שיהיה בטן חזקה ויציבה כי זה בסיס להרבה תרגילים אבל זה בהחלט לא מה שיוריד לו כרס.
כרס יורדת רק על ידי הורדת אחוזי שומן או עלייה מסיבית במסת השריר ביחס לשומן ( מה שיוצר הורדה באחוזי שומן )

זה חשוב שיהיה בטן חזקה ויציבה כי זה בסיס להרבה תרגילים אבל זה בהחלט לא מה שיוריד לו כרס.
כרס יורדת רק על ידי הורדת אחוזי שומן או עלייה מסיבית במסת השריר ביחס לשומן ( מה שיוצר הורדה באחוזי שומן )
ברור שלא הכוונה היתה לזה שהוא יקבל צורה יותר יפה לבטן. רק כאשר הוא יוריד אחוזי שומן תרד הכרס.

גם אני מתעניין בנושא של צבירת מסה ,אני שומע בזמן האחרון יותר נכון קורא שיש קשר ישיר בין סוג התוכונית לעליה במסה
ושיש תוכניות שכן עוזרות לעלות במסה
לא אכפת לי מסה נקייה או מלוכלכת אני רוצה כרגע רק מסה אני בתוכנית ABC
יוצא לי להתאמן 3 פעמים בערך בשבוע ..איזה תוכנית טובה לי למסה ?ואם מישהו נותן שם אשמח לשמוע איפה אפשר לקבל פרטים על התוכנית
לגבי תזונה אני עושה את המקסימום ואוכל בכל הזדמנות שאני מצליח לדחוס עוד ארוחה ועוד משהו ועוד פרי ועוד שייק וכו

קל מאוד להוריד משקל/נוזלים/שומן לרמה סבירה(לא מדבר על 7-8, אלא ל12-14) כשיש מאסת שריר בגוף(תפריט מסודר סה"כ וזהו)
מצד שני קשה לעלות במאסת שריר רצינית כשאתה מתאמן טבעי ותחילת האימונים זו התקופה בה תהיה העליה הכי חדה במאסת שריר(חבל להרוס את זה)

עכשיו תעשה את השיקולים שלך

Back
למעלה תחתית