הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ RM5 בהכרח משפר RM1?

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
אם לדוגמא יש לי RM1 של 200 ק"ג דדליפט על RM5 של 166 ק"ג, זה בהכרח אומר שה-RM1 שלי יהיה גבוה יותר במידה וסגרתי RM5 של 169 ק"ג? תודה.

אתה מתעסק בהבדלים ממש קטנים והיחסים הם לא מוחלטים.
אם תשפר את המשקל שלך על המוט בצורה כלכך מזערית ולא משמעותית, כנראה שזה לא יזיז לך את המשקל המקסימלי לחזרה.
זה לא שאם ה-RM5 יגדל בקילו אז ה RM1 יגדל בחצי קילו.
שורה תחתונה, אם אתה מושך למשל 200 RM1 ומשקל העבודה שלך לחמישיה הוא, נניח, 180 קילו ואתה משפר אותו ל 190 לחמישיה, גם הסינגל שלך ישתפר בכמה קילוגרמים.

• פותח/ת השרשור
אתה מתעסק בהבדלים ממש קטנים.
שורה תחתונה, אם אתה מושך למשל 200 RM1 ומשקל העבודה שלך לחמישיה הוא, נניח, 180 קילו ואתה משפר אותו ל 190 לחמישיה, גם הסינגל שלך ישתפר.
אני כמעט בטוח שה-RM5 שלי יקפוץ ב-10-15 ק"ג עד התחרות, אבל רציתי לדעת אם זה תקף גם ל-3-4 ק"ג ב-RM5.

לדעתי הבדל של 3-4 קילו לא ישפר לך את הסינגל, במיוחד כשהפער שלך בין הסינגל לחמישיה הוא כלכך גדול.
בכל אופן, לא תנסה - לא תדע.

• פותח/ת השרשור
לדעתי הבדל של 3-4 קילו לא ישפר לך את הסינגל, במיוחד כשהפער שלך בין הסינגל לחמישיה הוא כלכך גדול.
בכל אופן, לא תנסה - לא תדע.
כן האמת שזה באמת משפיע, הפער שלי באמת עצום בין הסינגל לחמישייה. בסדר, עד התחרות אני מצפה ל-RM5 של 176 ק"ג 😃

אם אתה מסתכל על זה ככה ש-RM5 זה אחוזים מ-RM1 , שזה במידה מסוימת נכון, אז אם תשפר את ה-RM5 אז גם ה-RM1 שלך ישתפר ולהפך...
אם למשל יש לך rm5 של 174 קילו ו-rm1 של 200 קילו, ושיפרת את ה-rm5 שלך ל-180 קילו אז ה-rm1 שלך אמור להיות באיזור ה-207 קילו...
אבל זה על הנייר.. במציאות זה לא תמיד ככה... צריך לזכור שככל שמגיעים לrm נמוך יותר, יש השפעה גדולה יותר של הטכניקה (טעות הכי הכי קטנה והמוט לא יעלה), השפעה גדולה יותר בריכוז (טיפה יצאת מריכוז, המוט לא יעלה), השפעה של המערכת העצבית גדולה יותר... כי צריך לזכור, מדובר ב-100% מהיכולת, כלומר טעות הכי קטנה ולא חשוב מה היא, המוט לא יעלה.

כן האמת שזה באמת משפיע, הפער שלי באמת עצום בין הסינגל לחמישייה. בסדר, עד התחרות אני מצפה ל-RM5 של 176 ק"ג 😃

אני חייב להבין, למה אתה כל פעם מעגל קילו במשקלים, כל הזמן 146\151\201\126.561 וכו' וכו'.
תרשום משקלים עגולים, הקילו ימינה-שמאלה לא מעניין אף אחד מחוץ לתחומי התחרות.
90% מהפורום לא מתאמן עם פלאטות מכויילות ומדוייקות במשקל, ככה שאם תרשום 145 ולא 146 אף אחד לא יגיד לך "אחיייי הרמת קילו יותר אבל!".

• פותח/ת השרשור
אני חייב להבין, למה אתה כל פעם מעגל קילו במשקלים, כל הזמן 146\151\201\126.561 וכו' וכו'.
90% מהפורום לא מתאמן עם פלאטות מכויילות ומדוייקות במשקל, ככה שאם תרשום 145 ולא 146 אף אחד לא יגיד לך "אחיייי הרמת קילו יותר אבל!".
חחחח זה הרגל.. יש לי פלטה של 20.5 ככה שאוטומטית אני מחשיב עוד קילו.

שחר, לגבי מה שרשמת, יש עוד פקטור ששכחת לדעתי.. זה משהו ש-Beast and Cheat אמר, זה שיש אנשים שהגוף שלהם יודע להתמודד פחות עם RM5 בגלל מאגרי גליקוגן ריקים ועוד כמה דברים, ככה שלעשות 5 חזרות זה חתיכת סיפור בשביל הגוף אבל לנצל את כל הכוח לחזרה אחת זה הרבה יותר קל, ובגלל זה יש לי פער כ"כ גדול בין ה-RM1 ל-RM5, אז תכלס יכול להיות שה-RM5 שלי בכלל לא קשור ל-RM1, וגם אם הוא ישתפר זה לא בהכרח ישפיע..

אולי הוא מחשב את הסוגרים

חחחח זה הרגל.. יש לי פלטה של 20.5 ככה שאוטומטית אני מחשיב עוד קילו.

שחר, לגבי מה שרשמת, יש עוד פקטור ששכחת לדעתי.. זה משהו ש-Beast and Cheat אמר, זה שיש אנשים שהגוף שלהם יודע להתמודד פחות עם RM5 בגלל מאגרי גליקוגן ריקים ועוד כמה דברים, ככה שלעשות 5 חזרות זה חתיכת סיפור בשביל הגוף אבל לנצל את כל הכוח לחזרה אחת זה הרבה יותר קל, ובגלל זה יש לי פער כ"כ גדול בין ה-RM1 ל-RM5, אז תכלס יכול להיות שה-RM5 שלי בכלל לא קשור ל-RM1, וגם אם הוא ישתפר זה לא בהכרח ישפיע..
לדעתי זה יותר קשור ליכולת המוטרית והעצבית. מאגרי גליקוגן וקלוקוז בדם זה דבר שאפשר בעזרת תזונה לפתור. ככה שזה לא תירוץ לדעתי

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה יותר קשור ליכולת המוטרית והעצבית. מאגרי גליקוגן וקלוקוז בדם זה דבר שאפשר בעזרת תזונה לפתור. ככה שזה לא תירוץ לדעתי
היום אחרי הדדליפט היד שלי רטטה, ממש כמו פרקינסון. לא הצלחתי להחזיק אותה במקום, היא פשוט רטטה שם כמו מטורפת. המאמן שלי אמר שחסר לי סוכר. זה נכון?

אני חושב שאם תעלה את ה RM 5 שלך בכמה ק"ג (קצת) זה יעזור לך יותר מנטאלית להרים כבד יותר בסינגל.

גם אצלי הפלטות משונות הן 20.4, 16, 11.5, 4.5, 2.3 ו1.1 זה מעצבן רצח לספור את המשקל....
גם אצלי זה ככה.. פשוט תספור בפאונדים... הרבה יותר נוח לספור 400 פאונד מאשר 181.4 קילו.

מאור, ניסית אולי פעם להתקדם בשלשות? אולי יכול להיות שאם באמת הגוף שלך כל כך מתקשה עם חמישיות שאתה צריך להתקדם עם פחות חזרות... (סתם זורק רעיון לאוויר)

5RM זה נגזרת של 1RM ככה שברור שאחד ישפר את השני, אם השאלה שלך היא מה הדרך האופטימלית לשפר 1RM זה כבר סיפור אחר...

• פותח/ת השרשור
גם אצלי זה ככה.. פשוט תספור בפאונדים... הרבה יותר נוח לספור 400 פאונד מאשר 181.4 קילו.

מאור, ניסית אולי פעם להתקדם בשלשות? אולי יכול להיות שאם באמת הגוף שלך כל כך מתקשה עם חמישיות שאתה צריך להתקדם עם פחות חזרות... (סתם זורק רעיון לאוויר)
כשניסיתי להתקדם בשלשות זה דפק לי את כל העסק.
הגעתי עד 180 לשלשה ואז לא משנה איזה משקל עשיתי, הצלחתי אותו רק לשלשה ולא לחמישייה [סתם דוגמא אם הייתי עושה 180 לשלשה אז גם 160 הייתי מצליח רק לשלשה]

כשניסיתי להתקדם בשלשות זה דפק לי את כל העסק.
הגעתי עד 180 לשלשה ואז לא משנה איזה משקל עשיתי, הצלחתי אותו רק לשלשה ולא לחמישייה [סתם דוגמא אם הייתי עושה 180 לשלשה אז גם 160 הייתי מצליח רק לשלשה]
חחחח מוזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית