מידע עלייה במאסה וריצות

• פותח/ת השרשור mmmos
  • פורסם בתאריך

mmmos

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
רציתי בבקשה לשאול אני מתאמן מתחיל שרוצה לעלות מסת שריר התחלתי עכשיו לקחת גיינר כתוסף לארוחות (אני בחור רזה ) רציתי לדעת האם אני צריך לעשות ריצותת בנוסף לאימוני המשקולות כי פשוט נראה לי מוזר שמצד אחד אני רוצה לעלות מסה ומצד שני ישרוף את זה בריצה ?

עוד שאלה שרציתתי לשאול בבקשה .. מתי אני אמור לדעת שאני צריך להפסיק עם הגיינר והתחיל לחטב ?

תודה רבה לכולם 😃

אתה יכול לרוץ אם זה מאוד חשוב לך אבל אז אתה חייב להשלים קלוריות, חוץ מזה שזה גם יכול לפגוע לך בהתאוששות. אתה מתחיל לחטב כשאתה מרגיש שמיצית את המסה ואתה מעדיף לעבור לחיטוב, אין איזה מספר מסוים שצריך לחטב בו. דרך אגב איזו תוכנית אתה עושה?

• פותח/ת השרשור
AB אחי .. אני יגיד תאכלס לא חשוב הריצות אבל אתה יודע כל הפיתוח גוף הזה זה תורה שלמה כל אחד אומר משהו אני לא יודע למי להקשיב כבר

נראה לי שבab אתה תוכל להוסיף פעם פעמיים בשבוע ריצה בלי שזה יפגע בהתאוששות, כמובן שבהנחה שאתה משלים את הקלוריות, אבל אם קשה לך להשלים קלוריות או שאתה פשוט רואה שזה מפריע לך באימונים, לא הייתי מתעקש על לעשות ריצות.

תראה יש הרבה ״שחיפים״ שלא רצים בכלל אף פעם וזה בגלל שהם לא צרכים. אדם בעל חילוף חומרים מהיר שורף קלוריות מהר יותר מאדם אם נטיעה להשמין. נסה תקופה לרוץ לא יותר מ10 דקות ותנסה תקופה לא לרוץ תיראה מה משפיעה עליך טוב יותר.
יש הרבה דעות בקשר לפיתוח גוף וזה נובע מכך שרוב האנשים בעלי גנים שונים. אחד מגיב טוב למשהו שלשני זה הורס.
תקרא יותר מאמרים ותשכיל תנסה דברים עד שתדע איך הגוף שלך מגיב הכי טוב. ואז תשאר בדרך שלך.

אם אתה רוצה לשלב ריצות בזמן מסה אתה חד משמעי בלי וויכוח בכלל תפגע בהתאוששות שלך.
אתה יכול לשלב ריצה מתונה פעם בשבוע ל20 דקות בערך בקצב בינוני.

אתה רוצה לשלב ארובי אחר (אלפיקטל למשל) אין בעיה , לא ביום של המשקולות (עדיף)ולא יותר מ 25 דקות בקצב בינוני- קל לא יותר מפעמיים בשבוע.

אם אתה רזה ואתה משתמש בגיינר אז חבל על הכסף כי אתה תשרוף אותו בריצה!
אנשים רזים שרוצים לעלות מאסה אסור להם לרוץ, ואם תשמע לכל ההצעות האלה אז פשוט במקום לעלות 5 ק״ג אתה תעלה 2 במצב בטוב , או שתשאר אותו דבר , כי אין לך שומן לשרוף ומה שתשרוף זה שריר .
עכשיו אם נראה לך שיש לך ״טיפה שומן״ זה העובי של העור ואתה תזדקק לו לגדילה ואם תייבש אותו אתה תגיע למצב של סימני מתיחה בעתיד

@koko19 , התרומה של 20 דקות ריצה ואפילו פעמיים בשבוע, זניחה לכושר ולשריפת קלוריות.
עדיף לנוח לצורך התאוששות טובה יותר.
בחיטוב אפשר לחזור לאירובי

@koko19 , התרומה של 20 דקות ריצה ואפילו פעמיים בשבוע, זניחה לכושר ולשריפת קלוריות.
עדיף לנוח לצורך התאוששות טובה יותר.
בחיטוב אפשר לחזור לאירובי

מסכים לחלוטין , אבל יש כאלה שחולי ריצה (כמוני למשל) שלא יוותרו על זה לגמרי בשום מצב , לכן אני עושה פשרה עם עצמי פעם בשבוע 20 דקות בערך עצימות בינונית , וזה ממש לא פוגע בכלום.

ברור שהאידאלי זה לא לעשות כלום רק אימון משקולות ולנוח בין אימון לאימון 😃

• פותח/ת השרשור
ועוד דבר אם אפשר בבקשה

זה מספיק ללכת ארבע פעמים בשבוע שני שלי רביעי חמישי ואימון של שעה זה יספיק לראות תוצאות יפות תוך חצי שנה ?

ועוד דבר אם אפשר בבקשה

זה מספיק ללכת ארבע פעמים בשבוע שני שלי רביעי חמישי ואימון של שעה זה יספיק לראות תוצאות יפות תוך חצי שנה ?
אם אתה מתכוון לשיפור סיבולת אני לא מאמין שזה מאוד יתרום, אולי הליכה בעלייה אבל אני גם לא בטוח.

ועוד דבר אם אפשר בבקשה

משפט שטל אוהב להגיד (@Beast and cheat )
לא מספיק להגיע ולעשות... צריך להתקדם
אם ב4 פעמים בשבוע אתה מצליח להתקדם, אז אחלה. כנראה שיהיה לך הכי קל להתקדם ב-3 פעמים בשבוע
שורה תחתונה, לא חשוב כמה פעמים בשבוע אתה מגיע, המטרה היא להתקדם...

• פותח/ת השרשור
כנראה שלא הבנת אותי אחי אני מדבר על אימוני משקולות.לא על ריצה הבנתי שריצה רק תדפוק לי את המטרה אז עדיף לוותר השאלה שלי הייתה שני שלישי רביעי חמישי על אימוני משקולות אני הולך ארבענ פעמים בשבוע ואני מעלה משקלים כל שבועיים תוך חצי שנה יראו תוצאות מרשימות ?

כנראה שלא הבנת אותי אחי אני מדבר על אימוני משקולות.לא על ריצה הבנתי שריצה רק תדפוק לי את המטרה אז עדיף לוותר השאלה שלי הייתה שני שלישי רביעי חמישי על אימוני משקולות אני הולך ארבענ פעמים בשבוע ואני מעלה משקלים כל שבועיים תוך חצי שנה יראו תוצאות מרשימות ?
זה קצב התקדמות של משקולן אולימפי בערך (קצת הגזמתי אבל זה קצב התקדמות אטי)
אתה יכול וצריך להתקדם מאימון לאימון, כשזה נעשה בלתי אפשרי (לוקח חצי שנה +-) להתקדם משבוע לשבוע, כשזה נהיה בלתי אפשרי רק אז עושים תוכנית שמתקדמים בה לאט יותר.

• פותח/ת השרשור
טל מה זאת אומרת להצקדם מאימון לאימון אני מעלה משקלים כל שבוע שבועיים בתוכנית.קבועה אע אפשר לעלות משקלים כל אימון צריך לתת לגוף להתרגל

כשעובדים בנפח ועצימות מתאימים, אפשר להתקדם ברמת האימון הרבה זמן. 3X5 בתרגילי הבסיס זו שבלונה שעובדת, ועובדת טוב. בדדליפט 1X5, אגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית