הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך יעוץ בתזונה

Talevy

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
שלום לכולם אני טל בן 16
אני מתאמן כבר שנתיים בערך אבל אף פעם זה לא היה רציני, הייתי בעיקר רץ ולא עושה שום אימון מיוחד.
לפני חודשיים נרשמתי למכון והתוכנית שקיבלתי לפי הדרישות שלי היא A/B. (לפיתוח)
יש לי כמה שאלות בנושא של התזונה.
אני רוצה לפתח את הגוף כמה שיותר אני עובד קשה ומתמיד אבל לא ניראה לי שהתזונה שלי נכונה.
לוקח לי קצת זמן עד שאני מגיע הביתה אז אני לוקח איתי למכון אגוזי מלך (יש בזה חלבונים ואמרו לי שזה מצוין),
כשאני מגיע הביתה אני אוכל טונה, ביצה, פחמימה, לפעמים גם גבינה.
הייתי רוצה לשתות גם אבקה אבל ההורים שלי מתנגדים לזה.
הבנתי שבלי אבקה אי אפשר להתנפח.
אם מישהו יכול להמליץ לי על משהו שיעזור אני מאוד אשמח.
עריכה:
המשקל שלי הוא 58 בערך
הגובה 1.70 מ'.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שלא תבין אותי לא נכון
אני יודע שאפשר להתפתח ברמה סבירה
אבל ממש לא להתנפח ולגדול בלי אבקה/גיינר.
קראתי כמה מאמרים והתייעצתי עם הרופא,
הוא ממליץ לא להשתמש באבקת חלבון בגלל שזה יכול לגרום להרבה בעיות..
הוא הציע לי לקחת ENSURE, זה מילקשייק כזה שנותנים לתינוקות ולזקנים, יש בזה חלבון ופחמימות למי שמכיר..
הסיבה היחידה שהוא המליץ לי על זה היא בגלל שזה רפואי ויודעים מה יש בזה.
עכשיו אני יותר בכיוון של גיינר. אבל אני לא סגור על עצמי. אם יש לכם עצות אני אשמח לשמוע.

שלא תבין אותי לא נכון
אני יודע שאפשר להתפתח ברמה סבירה
אבל ממש לא להתנפח ולגדול בלי אבקה/גיינר.
קראתי כמה מאמרים והתייעצתי עם הרופא,
הוא הציע לי לקחת ENSURE, זה מילקשייק כזה שנותנים לתינוקות ולזקנים, יש בזה חלבון ופחמימות למי שמכיר..
הסיבה היחידה שהוא המליץ לי על זה היא בגלל שזה רפואי ויודעים מה יש בזה.
עכשיו אני יותר בכיוון של גיינר. אבל אני לא סגור על עצמי. אם יש לכם עצות אני אשמח לשמוע.
הרופא שלך לא מבין כלום
תלמד לאכול אתה לא צריך גיינר/אבקה במשקל שלך
גיינר/אבקה=אוכל תכניס את זה למוח זה פשוט בצורת אבקה זה לא יעשה לך אבנים בכליות ויגדל זנב
תקרא את המאמר בפורטל על אבקות חלבון ינפיץ לך את המיתוסים

1. AB על ההתחלה? אתה לא צריך את זה.
2. תראה את התכנית, 95% שאתה לא מתאמן נכון.
3. בכל מקרה כנראה שכדאי בשבילך להתחיל עם SS (כאן)
4. תקרא את זה בשביל לדעת לאכול נכון
5. הרופא שלך, ככול הנראה יודע רפואה מעולה (כמו רוב הרופאים), אבל תזונה ואימונים זה לא התחום שלו. אל תקשיב לרופאים בנושאים האלה, גם לא לדיאטנים בארץ, רובם חרטטנים ולא יודעים כלום. למדו לפני 30 שנו ולא התעדכנו בשיט בתחום שבו חודש שאתה לא מעודכן אתה "פאסה".
6. מאמני כושר, ברובם, לא יודעים כלום וקיבלו הסמכה עלובה של יומיים בשבוע למשך 3-4 חודשים. החומר בקורסים לא התעדכן עשרות שנים, הוא מלא במיתוסים ובלבולי מוח וכו'. יש גם בודדים שיודעים המון ולמדו מעבר, אבל הרוב לא מבין כלום.

• פותח/ת השרשור
אני באתי למכון כבר מוכן לAB, שחכתי לציין שכבר הייתי במכון שנה שעברה לשלושה חודשים, עשיתי תוכנית של חיטוב ועברתי לAB,
המאמן שם מבין המון ואני סומך עליו הוא עוזר לי ואומר לי בדיוק מה אני צריך.
חשוב לציין שאף אחד לא הציע לי שום אבקה ולא ניסה לדחוף לי כלום אני פשוט לא רואה התפתחות בצורה שהייתי רוצה להתפתח.
הלכתי לשאול אותו כמה דברים על הגיינר והוא אמר לי שזה פחות או יותר כמו הENSURE, סימילק וכל התוספים שמוכרים לגילאים מסוימים, פשוט זה משהו שמתאים יותר למתאמנים ומיוצר למתאמנים.
קראתי כבר את מה ששלחת על אכילה נכונה,
המאמן אמר לי היום שלשריר יש חצי שעה של אחרי האימון שהוא כאילו "נפתח" ומקבל אליו חלבון פחמימות וכו' וכך הוא מתפתח, גודל ומתנפח.
לעומת זאת טונה נגיד, גם אם אני דופק אותה ישר אחרי האימון או עוף נגיד, לוקח לזה לפחות 40 דקות להתעקל ואז האפשרות שהשריר יגדל בצורה משמעותית כבר נסגר, הגוף אולי יקבל את האוכל, ישתמש בו ויזרוק את מה שלא צריך, אבל זה לא יהיה ברמה כזאת.
והגיינר זה אחלה פיתרון כי זה נוזל וזה רץ מהר ומגיע לשריר תוך כמה דקות.
הרופאים שלי לא סתם היסטריים, הייתה לי מחלה בעבר והם אומרים שכל תוסף אפילו ויטמינים יכול להתלבש על תאים לא רצויים ולהחזיר את המחלה.
בגלל זה הרופא המליץ על אינשור אבל לפי מה שהמאמן אומר זה בדיוק אותו דבר זהה לגיינר רק שגיינר יותר יעזור אז אני קצת מבולבל, אם זה באמת יעשה לי משהו רע או שזה סתם בראש.
התוכנית שלי היא נרמאלית רק לאחרונה ערכתי אותה קצת הוספתי עוד תרגיל פה עוד תרגיל שם.
בקיצור אם מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות בנושא הזה אני אשמח. בבקשה להתייחס למה שאמרתי בקשר ל-30 דקות..

הוא הציע לי לקחת ENSURE
בראבו, הוא מתנגד לאבקת חלבון אז הוא שולח אותך לשתות גיינר (כן, אנשור הוא גיינר) בגלל שאותו הוא מכיר כתוסף שקופ"ח נותנת לסובלים מתת-תזונה.
המאמן אמר לי היום שלשריר יש חצי שעה של אחרי האימון שהוא כאילו "נפתח" ומקבל אליו חלבון פחמימות וכו'
הוא לא ממש מעודכן.

אני באתי למכון כבר מוכן לAB, שחכתי לציין שכבר הייתי במכון שנה שעברה לשלושה חודשים, עשיתי תוכנית של חיטוב ועברתי לAB,
המאמן שם מבין המון ואני סומך עליו הוא עוזר לי ואומר לי בדיוק מה אני צריך.
חשוב לציין שאף אחד לא הציע לי שום אבקה ולא ניסה לדחוף לי כלום אני פשוט לא רואה התפתחות בצורה שהייתי רוצה להתפתח.
הלכתי לשאול אותו כמה דברים על הגיינר והוא אמר לי שזה פחות או יותר כמו הENSURE, סימילק וכל התוספים שמוכרים לגילאים מסוימים, פשוט זה משהו שמתאים יותר למתאמנים ומיוצר למתאמנים.
קראתי כבר את מה ששלחת על אכילה נכונה,
המאמן אמר לי היום שלשריר יש חצי שעה של אחרי האימון שהוא כאילו "נפתח" ומקבל אליו חלבון פחמימות וכו' וכך הוא מתפתח, גודל ומתנפח.
לעומת זאת טונה נגיד, גם אם אני דופק אותה ישר אחרי האימון או עוף נגיד, לוקח לזה לפחות 40 דקות להתעקל ואז האפשרות שהשריר יגדל בצורה משמעותית כבר נסגר, הגוף אולי יקבל את האוכל, ישתמש בו ויזרוק את מה שלא צריך, אבל זה לא יהיה ברמה כזאת.
והגיינר זה אחלה פיתרון כי זה נוזל וזה רץ מהר ומגיע לשריר תוך כמה דקות.
הרופאים שלי לא סתם היסטריים, הייתה לי מחלה בעבר והם אומרים שכל תוסף אפילו ויטמינים יכול להתלבש על תאים לא רצויים ולהחזיר את המחלה.
בגלל זה הרופא המליץ על אינשור אבל לפי מה שהמאמן אומר זה בדיוק אותו דבר זהה לגיינר רק שגיינר יותר יעזור אז אני קצת מבולבל, אם זה באמת יעשה לי משהו רע או שזה סתם בראש.
התוכנית שלי היא נרמאלית רק לאחרונה ערכתי אותה קצת הוספתי עוד תרגיל פה עוד תרגיל שם.
בקיצור אם מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות בנושא הזה אני אשמח. בבקשה להתייחס למה שאמרתי בקשר ל-30 דקות..
אין לך שום זכות לקרוא למאמן מבין. אתה לא מבין כלום בתחום, על סמך מה אתה מתייחס אליו כמבין?
מיתוס, אין שום צורך לאכול חלבון לפני/אחרי/תוך כדי האימון, מה שחשוב זה סך החלבון היומי שאכלת.
ויטמינים שמתלבשים על סתם תאים? זה נשמע דבילי ברמה היסטרית.
שוב, גיינר, ואנשור, זה אוכל שטחנו לאבקה ומוסיפים לזה נוזל (מים/חלב). אתה לא צריך את זה, אתה בתת משקל, אתה לא צריך יותר מאוכל טבעי.
אם תאכל מספיק יהיה לזה אותו אפקט של גיינר/אנשור.
ושוב, אין לך שום ידע בנושא, לפי מה אתה קובע שהיא טובה ועוד עושה בה שינויים?
אני אשמח אם תעלה לכאן את התוכנית, כי זה נשמע שהיא גרועה ביותר.

• פותח/ת השרשור
אני יצלם אותה בהזדמנות ויעלה לפה.
התייעצתי עם המאמן לפני שעשיתי שינויים,
לא סתם רציתי לשנות פשוט הרגשתי שאין לי התקדמות עם תרגילים מסויימים ושיש דברים מסויימים שיעזרו לי הרבה יותר.
עכשיו אני גם מרגיש את השרירים עובדים ומרגיש את הגוף הרבה יותר אחרי האימון, המאמן בעצמו אמר שזה תרגילים שיעזרו יותר.
בתכלס אני עושה מה שהמאמנים שם אומרים ומייעצים (דווקא בגלל שאני לא מבין בזה הרבה), אני משתדל ללמוד עם הזמן.
אני ממש לא בתת תזונה, חשבתי לקחת את הגיינר מהסיבות שאמרתי.
הבעיה שאני הרבה פעמים מוצא את עצמי בבעיה כי אני לא אוכל הרבה ולא מכניס כמויות של חלבונים, אני לא אוכל טונה למשל,
אם מה שהמאמן אמר לי לא נכון תוכל להגיד לי מה כן ? כי לפי מה שאתה אומר אני מבין שזה לא משנה מה שבא אחרי האימון אלא מה שבא כל היום.
אז איך אנשים ששותים גיינר או חלבון מתנפחים הרבה יותר מאלו שלא?

אני יצלם אותה בהזדמנות ויעלה לפה.
התייעצתי עם המאמן לפני שעשיתי שינויים,
לא סתם רציתי לשנות פשוט הרגשתי שאין לי התקדמות עם תרגילים מסויימים ושיש דברים מסויימים שיעזרו לי הרבה יותר.
עכשיו אני גם מרגיש את השרירים עובדים ומרגיש את הגוף הרבה יותר אחרי האימון, המאמן בעצמו אמר שזה תרגילים שיעזרו יותר.
בתכלס אני עושה מה שהמאמנים שם אומרים ומייעצים (דווקא בגלל שאני לא מבין בזה הרבה), אני משתדל ללמוד עם הזמן.
אני ממש לא בתת תזונה, חשבתי לקחת את הגיינר מהסיבות שאמרתי.
הבעיה שאני הרבה פעמים מוצא את עצמי בבעיה כי אני לא אוכל הרבה ולא מכניס כמויות של חלבונים, אני לא אוכל טונה למשל,
אם מה שהמאמן אמר לי לא נכון תוכל להגיד לי מה כן ? כי לפי מה שאתה אומר אני מבין שזה לא משנה מה שבא אחרי האימון אלא מה שבא כל היום.
אז איך אנשים ששותים גיינר או חלבון מתנפחים הרבה יותר מאלו שלא?
1. השאלה הכי בסיסית היא כזו- אתה עושה סקוואט, דדליפט ובנץ' פרס? אם לא, אין שום סיכוי שהתוכנית טובה לך.
תעלה במהירות, אתה סתם מבזבז את הזמן ככול הנראה.
2. הם לא מתנפחים יותר.

• פותח/ת השרשור
עושה בנץ' פרס וסקוואט. ד"א אלו התרגילים שהוספתי ביעוץ.. עוד אמרו לי שהם חשובים.
אבל למה לא טובה? יש לי חברים שנגיד לא עושים אותם.
ובקשר למתנפחים ברור שכן. זה פשוט מנפח אנשים.

עושה בנץ' פרס וסקוואט. ד"א אלו התרגילים שהוספתי ביעוץ.. עוד אמרו לי שהם חשובים.
אבל למה לא טובה? יש לי חברים שנגיד לא עושים אותם.
ובקשר למתנפחים ברור שכן. זה פשוט מנפח אנשים.
מה זה מנפח אנשים מה הם בלון?
אומרים לך שזה לא מנפח שזה פשוט כמו אוכל בצורת אבקה

• פותח/ת השרשור
"מנפח" שחכתי את המרחאות.
בקיצור זה לא מומלץ למי שאוכל כמו שצריך לפי מה שאתם אומרים פה.
יש לי עוד שאלה קצת טמבלית לגבי טונה זה הכרחי אחרי האימון ?
מה כמות החלבונים שאני צריך להכניס דרך אוכל לגוף ביום בתכלס?

"מנפח" שחכתי את המרחאות.
בקיצור זה לא מומלץ למי שאוכל כמו שצריך לפי מה שאתם אומרים פה.
יש לי עוד שאלה קצת טמבלית לגבי טונה זה הכרחי אחרי האימון ?
מה כמות החלבונים שאני צריך להכניס דרך אוכל לגוף ביום בתכלס?
כן
לא
בין פי 2 עד 3 גרם על כול קילו משקל גוף(למשל 60 קילו יצטרך 120 לפחות)

• פותח/ת השרשור
120 גרם חלבון להכניס לגוף דרך אוכל כל יום ??
יש בכתבה של ערוץ 2 על אבקות חלבון איזה דוקטור שאומר שהגוף מייצר חלבון בעצמו או משהו בסגנון (אל תתפוס אותי על המילה)
בכל מקרה איפה דוחפים את כל זה ??

120 גרם חלבון להכניס לגוף דרך אוכל כל יום ??
יש בכתבה של ערוץ 2 על אבקות חלבון איזה דוקטור שאומר שהגוף מייצר חלבון בעצמו או משהו בסגנון (אל תתפוס אותי על המילה)
בכל מקרה איפה דוחפים את כל זה ??
חזה עוף,ביצים,גבינות,חלב לא חסר.. 120 גרם ביום זה כלום יש פה אנשים שמכניסים 200+ ביום

תקשיב, אתה מבולבל וזה הגיוני. אתה כל החיים שלך שמעת מיתוסים שונים והגעת למסקנה שזה לא בריא, סיכוי טוב שאלה כל מיני חארטות שאתרים כמו YNET ו-MAKO מפיצים בחברה (מישהו קורא, משתף עם חבר את הכתבה, אחר כך שניהם מספרים בבצפר/בעבודה מה הם קראו וזה מתגלגל).
אין שום טעם בתזונה לפני/אחרי/תוך כדי אימון אם המטרה היא למקסם צבירת שריר. אם אתה תגיע בסוף היום לערכים מתאימים ולא היית בצום 8 שעות לפני האימון, אין שום טעם באבקות חלבון או גיינר.
מה שכן מולטי ויטמין, סידן (עם תפריט טוב אתה תגיע גם ל-2000 מ"ג סידן, לפחות זה ככה אצלי. אני מגיע בקלות ל-2600 מ"ג סידן מגבינה צהובה, קוטג' וחלב) ואומגה 3 יעזרו לך הרבה יותר מאבקת חלבון, והם, בניגוד לאבקה, באמת יעזרו (אם אני לא לוקח מולטי ואומגה אחרי אימון אני קם עם שרירים תפוסים וכואבים).
האנשים האלה גדלים מכל מיני סיבות- תוכנית טובה יותר, הרבה יותר זמן אימונים, שינה טובה יותר, אוכלים יותר טוב, גנטיקה טובה יותר וכו'. יכול להיות שזה בגלל כל הסיבות, יכול להיות רק בגלל חלק הסיבות, אי אפשר ממש לדעת בלי לראות מידע כלשהו עליהם.
http://www.kilogram.co.il/2118/אבקות-חלבון-בריא-או-מזיק-תגובה/
הנה תגובה לכתבה בערוץ 2. זו כתבה שהיא חרטא, הכל שם בלבולים מוח. יש לך תגובה רצינית ואקדמאית, שמדברת באמצעות הוכחות (מחקרים מדעיים) ולא בגלל ששילמו להם להגיד שזה פוגע/הם למדו לפני 30 שנה שזה פוגע ולא התעדכנו. זו דרך לדבר במדע, לא סתם כתבה שזורקים דברים באוויר (מדע= תזונה, אימונים, ביולוגיה, פיזיקה וכו').
ושוב, שלחתי לך למעלה מדריך על איך לאכול, זה מסביר לך הכל. אם אתה רוצה אתה יכול להיעזר בתפריטים מוכנים שתבין איך דוחפים את זה:
http://www.kilogram.co.il/856/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-העלאה-במסת-ה/
אם אתה רוצה לקחת משם תפריט התפריט של 50 ק"ג (2400 קלוריות) יתאים לך מעולה.
אם יש לך סקוואט ובנץ' זה כבר מוריד את הסיכוי שהיא ליצנית אבל אי אפשר לדעת. אם תראה אותה נוכל להגיד לך אם שווה להמשיך או שיהיה עדיף שתקח תוכנית מוכנה (שבכל מצב תהיה עדיפה) כמו SS.

• פותח/ת השרשור
איו בעיה אחי, באתי ללמוד.
אני יצלם היום את התוכנית ויעלה לכאן,
יש לי בעיה רצינית עם תפריט מסודר כי אני לומד על מאוחר תמיד ולא תמיד יש לי אפשרות לאכול את כל מה שיש שם.
אבל אני ינסה שהתפריט שלי יהיה כמה שיותר דומה לזה.
בקשר לתוספים ההורים שלי תמיד היו קצת יותר מידי היסטרים וד"א יש לאבא שלי גם חבר שמתאמן והוא גדול והוא אמר לי שממש לא כדאי לי לקחת את זה וזה עושה כל מיני בעיות בכבד ושטויות. בנושא של האבקות אני כבר לא יודע למה להאמין כי אני כל הזמן שומע 100 סיפורים למה כן ולמה לא.
אם אני לא צריך את זה בינתים אז אני מעדיף להתקדם על הכי בטוח והכי טבעי.
ד"א התפריט הראשון שננת הוא ל50 קילו והתפריט השני הוא ל65, אני שוקל 58 אז עדיף לי לקחת את הראשון מביניהם נכון ?

איו בעיה אחי, באתי ללמוד.
אני יצלם היום את התוכנית ויעלה לכאן,
יש לי בעיה רצינית עם תפריט מסודר כי אני לומד על מאוחר תמיד ולא תמיד יש לי אפשרות לאכול את כל מה שיש שם.
אבל אני ינסה שהתפריט שלי יהיה כמה שיותר דומה לזה.
בקשר לתוספים ההורים שלי תמיד היו קצת יותר מידי היסטרים וד"א יש לאבא שלי גם חבר שמתאמן והוא גדול והוא אמר לי שממש לא כדאי לי לקחת את זה וזה עושה כל מיני בעיות בכבד ושטויות. בנושא של האבקות אני כבר לא יודע למה להאמין כי אני כל הזמן שומע 100 סיפורים למה כן ולמה לא.
אם אני לא צריך את זה בינתים אז אני מעדיף להתקדם על הכי בטוח והכי טבעי.
ד"א התפריט הראשון שננת הוא ל50 קילו והתפריט השני הוא ל65, אני שוקל 58 אז עדיף לי לקחת את הראשון מביניהם נכון ?
יש לך פה מאמר רציני, שמגבה את הטענות שלו במחקרים (מחקר = הוכחה. הוכיחו משהו, המשהו הזה הוא עובדה. עובדה היא נכונה ב-100%, אם היא לא נכונה ב-100% זו לא עובדה. הבנת?).
בכל מקרה, אל תקשיב לאנשים "גדולים", רובם נקראים יוסי יד 50- מישהו ענקי אבל כמה שהשריר שלו גדול ככה המוח שלו קטןג. זה שבן אדם גדול לא אומר כלום.
לואי סימונס (מגדולי המאמנים) אמר פעם:
If I want to learn something, I don't call the guy with 25-inch arms; I call the guy with a 190 IQ.
25 אינץ' = 63.5 ס"מ (שזו היד הכי גדולה בכל הזמנים).
נתתי לך כתבה מסודרת שמוכיחה למה אבקות לא מזיקות. לעומת זאת נתנו לך כל מיני אנשים את דעתם ואמרו בצורה סובייקטיבית שאבקה מזיקה. למה תאמין- הוכחה או מילים באוויר?
לך על התפריט הראשון.

מחקר = הוכחה. הוכיחו משהו, המשהו הזה הוא עובדה. עובדה היא נכונה ב-100%, אם היא לא נכונה ב-100% זו לא עובדה.
בפילוסופיה של המדע אתה מקבל ציון נכשל. מה ש"מוכיחים" במחקרים הרבה פעמים עומד בסתירה למה ש"מוכיחים" במחקרים אחרים. נכון שעדיף להסתמך על מחקרים, זה פשוט הכי טוב שיש, אבל לצאת מנקודת הנחה שמה שנאמר במחקר מסוים הופך להיות "עובדה" זה פשוט טפשי. עובדה (!) שיש הרבה מחקרים עם ממצאים סותרים. מדעי החיים רחוקים מלהיות מדעים מדוייקים, ומה שמקובל היום מתברר לא פעם כטעות.

הביקורת שמשה העביר על הכתבה לא מוכיחה שאבקות לא מזיקות, היא רק מראה שמה שנאמר שם היה לא מבוסס. בזה הוא צדק.

מכל זה אין ללמוד שיש לי משהו נגד אבקות חלבון, בתנאי שהן יוצרו בחברה שאתה סומך עליה (ולכן לא נוספו להם זבלים שונים במהלך הייצור).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית