ייעוץ הדדליפט בקרשים

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם
הדדליפט אצלי פשוט על הפנים, אחרי שהצלחתי לעשות חמישייה עם 150 אבל בגב עגול עשיתי ריסט ל145 וניסיתי למשוך בגב ישר, עשיתי 2 חזרות ואז בשלישית לא הצלחתי להזיז את המוט מהרצפה מילימטר, כמו כשמנסים לדחוף אבן ענקית או להזיז משאית, ירדתי ל140 ועשיתי 5 שהלכו בקלות ואימון אחרי שוב שמתי 145 ושוב אותה בעיה.
מה לעשות ?
ממה זה יכול להיות ?

לפי הבנתי, כשהגב עגול, המוט לא מגיע מספיק גבוה ואי אפשר לנעול אז נעשנים אחורה כי ההישענות מורידה מעט את הגובה שהמוט צריך להגיע אליו (איפשהו על הירך) ואז אפשר לנעול.
הנעילה לא נמדדת על פי גובה המוט, אלא על פי נעילה של הגב, האגן והברכיים. אם היא הייתה נקבעת לפי גובה המוט, אנשים עם ידיים ארוכות לא היו יכולים לנעול. וזה גם היה דבילי בכל מקרה.

הנעילה לא נמדדת על פי גובה המוט, אלא על פי נעילה של הגב, האגן והברכיים. אם היא הייתה נקבעת לפי גובה המוט, אנשים עם ידיים ארוכות לא היו יכולים לנעול. וזה גם היה דבילי בכל מקרה.

חששתי שלא תבין אותי ובהחלט לא הבנת- כל בן אדם צריך להביא את המוט לגובה ספציפי בשבילו בכדי שהוא יוכל לנעול. ההשענות אחורה מורידה את הגובה הספציפי לבן אדם בכמה ס״מ כי היתר במשולש ישר זווית תמיד גדול מהשוק (אולי זה נקרא היטל, אני לא בטוח). הבן אדם בעצם לא מצליח להביא את המוט למעליו אז הוא סוג של נכנס מתחתיו

נערך לאחרונה:
חששתי שלא תבין אותי ובהחלט לא הבנת- כל בן אדם צריך להביא את המוט לגובה ספציפי בשבילו בכדי שהוא יוכל לנעול. ההשענות אחורה מורידה את הגובה הספציפי לבן אדם בכמה ס״מ כי היתר במשולש ישר זווית תמיד גדול מהשוק (אולי זה נקרא היטל, אני לא בטוח). הבן אדם בעצם לא מצליח להביא את המוט למעליו אז הוא סוג של נכנס מתחתיו
אם הבן אדם לא מצליח לנעול את החזרה, תנועה אחורה כשהמוט נמצא באותו גובה "תקוע" לא תגרום לגוף להנעל, למעשה סביר להניח שתנועה כזאת אפילו לא אפשרית כשלא מצליחים לנעול אפילו כמה ס"מ.

אם הבן אדם לא מצליח לנעול את החזרה, תנועה אחורה כשהמוט נמצא באותו גובה "תקוע" לא תגרום לגוף להנעל, למעשה סביר להניח שתנועה כזאת אפילו לא אפשרית כשלא מצליחים לנעול אפילו כמה ס"מ.

ברגע שאתה נשען אחורה אתה מוריד כל חלק בגוף שלך כמה ס״מ יותר נמוך (היגיון פשוט). ובהנחה שהמוט ״תקוע״ בגובה כלשהו, הורדת מרכז הכובד של הגוף בכמה ס״מ יכולה לאפשר לך להכניס יותר אורך מגופך מתחת לגובה המוט ובעקבות כך לנעול משהו שלא הצלחת בלי ההישענות.

ברגע שאתה נשען אחורה אתה מוריד כל חלק בגוף שלך כמה ס״מ יותר נמוך (היגיון פשוט). ובהנחה שהמוט ״תקוע״ בגובה כלשהו, הורדת מרכז הכובד של הגוף בכמה ס״מ יכולה לאפשר לך להכניס יותר אורך מגופך מתחת לגובה המוט ובעקבות כך לנעול משהו שלא הצלחת בלי ההישענות.
אולי בתאוריה זה נראה לך הגיוני משום מה, בפועל אני לא רואה שום הגיון בזה ושוב.
תנועה שאתה לא מצליח גם ככה לנעול ממש בכמה ס"מ, לא תנעל לך אם תשען אחורה בצורת קסם כלשי(זה פשוט לא יתאפשר לך).
אתה מוזמן לשאול את דעתו של אה"ל @obzion שנתקל במצב דומה עם הניסיון הראשון לנעול 300 בפתח תקווה.

ההבדל שאתה מדבר עליו הוא חסר משמעות גם אם הוא קיים . ואם אתה נתקע אתה נתקע לא ראיתי אף אחד שנעל עי המניפולציה הזאת

ההשענות אחורה לא מורידה כלום, ההגדרה לדדליפט מלא היא נעילה של הברכיים והגו, אם מה שאתה אומר נכון כשבנאדם היה עומד עם חזה בחוץ או "נשען אחורה" הגובה שלו היה משתנה איכשהו, אם כבר להיפך, כשנשענים אחורה(hyper-extension) יש תנועה מיותרת

זה לא נכון, מרכז מאסה מחשבים עבור מערכת, לא מעניין בכלל מה קורה לאדם לבד.
המרכז מאסה במערכת, אדם-מוט בכלל לא נמצאת במרכז מאסה של האדם(אזור הטבור/קצת יותר נמוך) אלא יותר לכיוון המוט ככל שהיחס בין המשקל על המוט למשקל גוף עולה.
אם כבר תנועה בציר האופקי רק תיצור מומנט בין המרכז מאסה של המערכת לבין הבנאדם שמרים את המוט(לכן הדגש של ריפטו, "שכמות מעל המוט בזמן המשיכה" לא להשען אחורה).
גם אם היינו מתייחסים למרכז מאסה של האדם בלבד מה שאתה אומר לא נכון פיזיקלית

לעוד פרטים הערוץ של הטכניון, קורס פיזיקה 1מ, הרצאות של פרופ' שלמה דדו

נערך לאחרונה:
שמעו לא הבנתי איפה הבעייה
הליפטר פשוט נשען אחורה על מנת לנסות להוריד מומנט בין האגן למוט ע"י קיצור המרחק ביניהם, בנוסף סוג של מיקום הירכיים מתחת למוט כך שישען עליהן מעט, אבל זה כשמדובר על משקל כבד, לא משקל שאתה נועל בלי בעייה ואז עושה over extension מיותר
לגביי אם זה עוזר או אם זה תקין או לא, זה נושא אחר לגמרי. בכל מקרה זה מנח מסוכן לעמוד השדרה ולכן אני אומר להמנע.

שמעו לא הבנתי איפה הבעייה
הליפטר פשוט נשען אחורה על מנת לנסות להוריד מומנט בין האגן למוט ע"י קיצור המרחק ביניהם, בנוסף סוג של מיקום הירכיים מתחת למוט כך שישען עליהן מעט, אבל זה כשמדובר על משקל כבד, לא משקל שאתה נועל בלי בעייה ואז עושה over extension מיותר
לגביי אם זה עוזר או אם זה תקין או לא, זה נושא אחר לגמרי. בכל מקרה זה מנח מסוכן לעמוד השדרה ולכן אני אומר להמנע.

אז אני צודק במידה מסוימת?

לא הבנתי לגמרי מה אתה טוען
אבל חוץ מלנסות לצמצם מומנט זה גם ניסיון להשתמש במסת הגוף כדי להרים. בwl למשל זה קורה בד"כ כשהמוט רחוק מידי מהגוף.

זה יכול במידה מסוימת להקל, אבל לא בגלל הטיעון שאמרת...
מה שטל ניסה להסביר זה שהמומנט קטן... בהיפר-אקסטנשיין הרכיב כוח הוא מאוד דחיסתי ופחות סיבובי, לכן המומנט קטן קצת... אם תרצה לקחת דוגמא קיצונית יותר, המומנט הסיבובי בתחילת התנועה הוא מאוד גדול לכן לא תוכל להשאר במנח הזה בכלל..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית