הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא עולה במשקל

matanshati

משתמש מתחיל
132
10
נק' מוניטין:
3
132
10
שלום,

אני כבר חצי שנה מתאתמן בשביל לעלות מסה ועד עכשיו העלתי רק 3 קילו! וכל פעם שאני עולה על המשקל הוא פעם עולה ופעם יורד.
הבעיה היא שאני מרגיש שהשרירירם שלי התנפחו והתחזקו אבל עדיין אני לא רואה שיפור במשקל או ירידה באחוזי השומן בגוף... מה לעשות?

דבר שני, אני עובד עם תוכנית AB 4 פעמים בשבוע כדאי לי להחליף לתוכנית ABC 3 פעמים בשבוע?

תודה לעונים 😃

ה-2 שהיו פתוחים אצלי כרגע במחשב.
לא שהם נותנים אפילו רמז בקשר לטענה שעניינה אותי ("זה מחזק את הליבה מבחינת כח ומחזק את החיצוניים בסיבולת זאת הייתה הכוונה.") , אבל תודה.

נערך לאחרונה:
יש יחס מסויים שצריך להיות הפרש בין הליבה לחצוניים
מה היחס?

אצלי היחס ממש גבוהה
איך אתה יודע?

ובגלל זה נוצרה לי עקמת בגב
איך אתה יודע שזו הסיבה? אגב, אם איכפת לך מה ויקיפדיה אומרת על זה: http://he.wikipedia.org/wiki/עקמת#.D7.92.D7.95.D7.A8.D7.9E.D7.99.D7.9D

התפקיד של שרירי הליבה בגב הוא לתפוס את עמוד השידרה בצורה נכונה וחזק
זה אחד הדברים הכי חשובים ומשמעותיים שהסקוואט והדדליפט משפרים

לכן כל פעם שאני עובד עם משקל כבד הגוף שלי משתמש רק בחיצוניים ומזניח את הליבה (סוג של אפקט הגנה של הגוף)
רגע, אתה טוען שאותה תנועה עם משקל שונה גורמת להפעלת שרירים באופן אחר?

ואל תגיד לבעל מקצוע עם תעודה שהוא טועה כל עוד שאתה לא יודע מה המצב שלי ומה היו המניעים שלו להחליט מה שהחליט
אתה יוצא מנקודת הנחה שלא הגיוני שסמכות טועה?

ועוד משהו לכל חברי הקהילה:
תבינו שלעצות שלכם יש מחיר, כי אתם לא מומחים ויש שטויות שאתם זורקים שיכולים לפגוע באנשים לכל החיים!
תחשבו טוב טוב מה אתם כותבים ותבינו את גודל האחריות שיש לכם.
וכמו שאתם אומרים יש להיוועץ בבעל מקצוע, זה מה עשיתי וזה עדיין לא מקובל בענייכם. חלאס עם השרלטנות שלכם!
אני מכיר איזה מתאמן-שניים שהתחזקו בצורה משמעותית מאימוני כוח, ואני לא מכיר מישהו (או הסבר עם הגיון שטוען שזה יכול לקרות בכלל) שקרה לו משהו רע בגלל שהוא התחזק.
אה, ואם זה משנה, אז יש לי תעודה (YAY!)

כי שאני עובד עם משקל נמוך זה פחות משפיע על החיצונים ויותר על הליבה.
אה, אז אתה טוען את זה. סבבה, עכשיו רק נשאר לך להוכיח בשביל שתהיה משמעות לכך.
אגב, זה גם בכלל לא משנה - כי כשאתה עושה סקוואט ודדליפט אתה מאמן את הגוף שלך בצורה בה הוא אמור לפעול - והשרירים החזקים יותר מפצים על החלשים יותר (בדיוק כמו צליעה, למשל), כך שלאט לאט החלשים יותר משלימים את הפער. ככה הגוף שלנו עובד, התרגילים האלה מאוזנים והאדפטציה שהם גורמים היא, בין היתר - איזון.

מבחינת כח, לא סיבולת.
זה מחזק את הליבה מבחינת כח ומחזק את החיצוניים בסיבולת זאת הייתה הכוונה.
הפיזיוטרפיסט והאורטופד אמרו וגם אתה מוזמן לבדוק במאמרים השונים
אלה עם התעודה? אבל גם לי יש תעודה ואני טוען שלא. אז מי צודק?

• פותח/ת השרשור
וואי, אין לי כח לענות לכולכם ולכמות השאלות וגם בגלל שאני לא יודע, כי זה מה שהסבירו לי.
אז אני אחתוך בכך שאני עושה מה שהפיזיטרפיסט אומר וזה עוזר!
זהו.

נפגש עוד 3-4 חודשם שאני אתחיל SS

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית