הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצה רצופה או עם הפסקות?

איך אחזק יותר את השרירים?

• סה"כ מצביעים
    3

הילהכהן

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
-5
7
1
יש לי שאלה ואין לי מושג איך שואלים אז לחצתי על כפתור נושא חדש ואני מקווה שהיא תגיע לפורום הנכון 😃 סליחה אם לא...
אז ככה, אני מתאמנת בימים א-ה כל בוקר. אין לי תוכנית יותר מידי מוגדרת.רציתי לשאול מה יותר אפקטיבי:
1. לרוץ 3 קמ, ואחריהם לעשות מספר תרגילים (3 סטים מכל תרגיל)
2. לרוץ 3 קמ, ובין קילומטר לקילומטר לעשות הפסקה של סט אחד מכל תרגיל.

המטרה שלי היא בעיקר לחזק את השרירים (פחות קריטי לי לשרוף שומן)
אשמח אם אתם יודעים ותעזרו, תעירו או תמליצו! ותודה כמובן! (אם זה משנה-בת 16,גובה 154,משקל 43)

אם את רשומה למכון אז נשמע שהכי טוב היה להתחיל לעשות סקוואטים.
בכל מקרה אני הייתי עושה קודם תרגילים, אחר כך ריצה ובסוף מתיחות.

בעיקרון זה אינדיבידואלי, אני בהתחלה(ואגב אני עושה את זה גם היום) בגלל שלא הייתי בכושר

הייתי עושה ריצה על הליכון עם אימון הפוגות, ז"א: אם הריצה שלי בסה"כ היא 30 דק'

הייתי עושה 5 דק' ריצה על מהירות מסוימת, 5 דק' הליכה על מהירות נמוכה, 5 דק' ריצה על אותה מהירות כמו בהתחלה וכן הלאה עד שהייתי סוגר 30 דק' ריצה.

במשך הזמן כשתתקדמי תוכלי לעשות ריצות ארוכות יותר במהירות גבוהה יותר עם הפוגות קצרות יותר.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון זה אינדיבידואלי, אני בהתחלה(ואגב אני עושה את זה גם היום) בגלל שלא הייתי בכושר

הייתי עושה ריצה על הליכון עם אימון הפוגות, ז"א: אם הריצה שלי בסה"כ היא 30 דק'

הייתי עושה 5 דק' ריצה על מהירות מסוימת, 5 דק' הליכה על מהירות נמוכה, 5 דק' ריצה על אותה מהירות כמו בהתחלה וכן הלאה עד שהייתי סוגר 30 דק' ריצה.

במשך הזמן כשתתקדמי תוכלי לעשות ריצות ארוכות יותר במהירות גבוהה יותר עם הפוגות קצרות יותר.

היי...
דווקא כשאני עושה ריצה עם הפסקות אימון אז יותר קשה לי לרוץ מאשר לרוץ ברצף 3 (לפעמים גם 5) קמ...
כלומר אם אני ארוץ 5 קמ רצוף המהירות הממוצעת שלי תעמוד על 11 קמש בערך,
אבל אם אני אעצור אחרי כל קילומטר לתרגילים, המהירות הממוצעת של הריצה שלי תעמוד על 9 ואפילו 8 קמש.. (כי הרגליים שלי לא עומדות בזה)

אגב רק לידע כללי, האם את מתאמנת בחדר כושר או פשוט מתאמנת בחוץ על מסלול ריצה עם מכשירים שנמצאים בחוץ ?

• פותח/ת השרשור
אגב רק לידע כללי, האם את מתאמנת בחדר כושר או פשוט מתאמנת בחוץ על מסלול ריצה עם מכשירים שנמצאים בחוץ ?

הייתי מתאמנת בחדר כושר כמעט שנה,
אבל השנה הזאת אני דיי עמוסה ומתאמנת בבקרים ולכן אני עושה אימון בחוץ.
אבל האמת שזה לא כזה קריטי לי כי אני מעדיפה להימנע ממשקלים כבדים ולעבוד עם משקל גוף בלבד

ממה שאת בעצמך אמרת: המטרה שלך-לחזק את השרירים. אם את לא מנויה בחדר כושר שבו אפשר לעבוד עם משקולות או מכונות

יהיה לך קשה לחזק את השרירים רק ע"י תרגילים שעובדים רק עם משקל גוף.

בנוסף לפי הנתונים שאמרת לגבי עצמך עושה רושם שאת בתת תזונה ככה שאמנם אירובי זה לא הדבר העיקרי שאת צריכה לעבוד עליו במצבך(ועדיין כן צריכה לעבוד)

אבל את כן צריכה להתמקד בעיקר הגדלת אחוזי השריר בגוף וגם לצרוך יותר קלוריות ממה שהגוף שלך שורף.
הייתי מתאמנת בחדר כושר כמעט שנה,
אבל השנה הזאת אני דיי עמוסה ומתאמנת בבקרים ולכן אני עושה אימון בחוץ.
אבל האמת שזה לא כזה קריטי לי כי אני מעדיפה להימנע ממשקלים כבדים ולעבוד עם משקל גוף בלבד

@Strawberry בבקשה תסבירי לה 😃

ממה שאת בעצמך אמרת: המטרה שלך-לחזק את השרירים. אם את לא מנויה בחדר כושר שבו אפשר לעבוד עם משקולות או מכונות

יהיה לך קשה לחזק את השרירים רק ע"י תרגילים שעובדים רק עם משקל גוף.

@Strawberry בבקשה תסבירי לה 😃

למה את רוצה להימנע ממשקלים "כבדים"? אם כל תרגיל שתעשי תישארי באותו משקל את כמעט ולא עושה כלום. את צריכה לגרות את השריר לעבוד. אין שום בעיה בלעלות משקל, זה רק יעזור למטרה שאת מכוונת אליה.. אין לך ממה לפחד - כל עוד את עושה את זה נכון.

• פותח/ת השרשור
למה את רוצה להימנע ממשקלים "כבדים"? אם כל תרגיל שתעשי תישארי באותו משקל את כמעט ולא עושה כלום. את צריכה לגרות את השריר לעבוד. אין שום בעיה בלעלות משקל, זה רק יעזור למטרה שאת מכוונת אליה.. אין לך ממה לפחד - כל עוד את עושה את זה נכון.

אוקיי אני אחזור לחדר כושר ואבקש מהמדריך לעזור לי תודה רבה לכל מי שהגיב עזרתם הרבה 😃 😃 😃

אוקיי אני אחזור לחדר כושר ואבקש מהמדריך לעזור לי תודה רבה לכל מי שהגיב עזרתם הרבה 😃 😃 😃

לא הייתי בונה על המדריך ... אבל שיהיה את בת . החוסר ידע שלהם לא יזיק לבנות .

לא הייתי בונה על המדריך ... אבל שיהיה את בת . החוסר ידע שלהם לא יזיק לבנות .

מה לעזאזל?
החוסר ידע שלהם לא יזיק לבנות?
אנחנו לא מרימות משקולות? אנחנו לא יכולות להיפצע? אנחנו לא יכולות לעשות תרגילים לא נכונים שלא עובדים על כלום?

נערך לאחרונה:
מה לעזאזל?
החוסר ידע שלהם לא יזיק לבנות?
אנחנו לא מרימות משקולות? אנחנו לא יכולות להיפצע? אנחנו לא יכולות לעשות תרגילים לא נכונים שלא עובדים על כלום?

דחילק , הגזמת בתגובה שלך . אני רואה מה הבנות עושות בחדר כושר גג קצת כתפיים עם משקולות של קילו היותר מתקדמות יד קדמית בפולי תחתון , בשביל זה לא צריך מדריך על ...גם טמבל רציני לא יזיק.

דחילק , הגזמת בתגובה שלך . אני רואה מה הבנות עושות בחדר כושר גג קצת כתפיים עם משקולות של קילו היותר מתקדמות יד קדמית בפולי תחתון , בשביל זה לא צריך מדריך על ...גם טמבל רציני לא יזיק.

היא מאלה שלא..

במה בידיוק הגזמתי? בחורה אחת עושה כתפיים עם משקולת של קילו אז זה בסדר שכולן יקבלו הדרכה שגויה ממדריך?
לפני כמה הודעות עודדתי אותה שלא תפחד ממשקלים כבדים ושתלמד לעשות את זה נכון ואתה יוצא בתגובה כזו?

לא דיברתי עליה באופן אישי , דיברתי על רוב המוחלט של הבנות , סתם לקחה את זה אישי .

בטח שאני אקח את זה אישי כי יותר מדי גברים מזלזלים בנשים שמנסות להתקדם ולעשות משקולות ואח"כ עוד מעיזים למלמל "למה נשים מפחדות ממשקלים כבדים" או "למה הן לא עושות משקולות".

לא דיברתי עליה באופן אישי , דיברתי על רוב המוחלט של הבנות , סתם לקחה את זה אישי .

זה מחוסר ידע בעיקר,אני חושב שאם מישהו לא היה מתבייש לגשת אליהן וללמד אותן מורכבים הלכה למעשה הן לא היו מהססות להשתמש בזה.

עשיתי זאת פעם אחת לא מזמן ,ואני שמח על כך שעזרתי למישהי שגם אם היא לא תשתמש בזה עדיין היא מכירה את הצורה הנכונה לתרגיל.
הקטע הוא ששאר הבנים היו כלכך חסרי ביטחון שהם לא יצרו דו שיח מפרה עם נשים בכלל. כל אחד בשלו לחלוטין...גם אלה שידעו תעבודה.. קצת יותר שיתוף פעולה...ופחות אגו למתאמן הממוצע

זה מחוסר ידע בעיקר,אני חושב שאם מישהו לא היה מתבייש לגשת אליהן וללמד אותן מורכבים הלכה למעשה הן לא היו מהססות להשתמש בזה.

עשיתי זאת פעם אחת לא מזמן ,ואני שמח על כך שעזרתי למישהי שגם אם היא לא תשתמש בזה עדיין היא מכירה את הצורה הנכונה לתרגיל.
הקטע הוא ששאר הבנים היו כלכך חסרי ביטחון שהם לא יצרו דו שיח מפרה עם נשים בכלל. כל אחד בשלו לחלוטין...גם אלה שידעו תעבודה.. קצת יותר שיתוף פעולה...ופחות אגו למתאמן הממוצע

יודע משהוא ? אני יגיד לך , כול בחורה שאתה ניגש להסביר לה איך עושים ישר חושבת "יא הוא בטוח מנסה להתחיל איתי" אז אחי אני לא עוזר להם ולא מעניין אותי מהם , בשביל זה יש מדריך....שגם ככה הם מתים על "לעזור" לבחורות , הזבלות האלה במקום לעזור גם לבחורים שעושים תרגילים לא נכון ואתה יודע שזה שאלה של זמן עד שיתחיל לכאוב להם משהו...

ולך סטרוברי , תהיי אמיתית , כמה ממכן חושבות שכול גבר שבא "לעזור" או "לתקן" תרגיל חושבות שהוא בא להתחיל איתכם? כמה ? אני חושב רובכם אם לא כולכן... אבל אני לא מאשים אותכם כי באמת הרבה גברים משתמשים ב "הדרכה" ו"עזרה" בתור צורה של להתחיל , וממש לא מעניין אותם לתקן אותך גם אם את עושה נכון יתקנו.

מסקנה ? פשוטה ... כמו שאני בתור גבר לא מסתמך על מדריכים אז גם הבנות שבאות להרים משקולות כמו הבנים שלא יסתמכו למה יקבלו זיבול מוח שנשען בדרך כלל על האגו הגברי של המדריך שמכסה על חוסר יודע שלו.. (רובם כבר אמרתי מקודם 🤪 ).

בהצלחה !😵‍💫🥊

ולך סטרוברי , תהיי אמיתית , כמה ממכן חושבות שכול גבר שבא "לעזור" או "לתקן" תרגיל חושבות שהוא בא להתחיל איתכם? כמה ? אני חושב רובכם אם לא כולכן... אבל אני לא מאשים אותכם כי באמת הרבה גברים משתמשים ב "הדרכה" ו"עזרה" בתור צורה של להתחיל , וממש לא מעניין אותם לתקן אותך גם אם את עושה נכון יתקנו.

יש כמה בנות שהביטחון שלהן עף באוויר וחושבות ככה, אבל לא כולן.
מספר פעמים קרה שבאו ותיקנו אותי על תרגיל שלא עשיתי נכון ושמתי לשמוע את דעתם ואפילו הודתי להם.
מה שכן, הרבה פעמים "העזרה" הייתה נטו מטומטמת וחסרת תכלית, כמו שעשיתי תרגיל מסויים עם משקל מסויים ובחור בא אליי ואמר "המשקל הזה גדול מדי בשבילך, את לא אמורה לעבור את ה10% מהמשקל שלך". או שאני מתכוננת ללחיצות חזה ואשכרה ניגשים אליי ואומרים לי "לא נראה לי שתצליחי להרים את זה".

ומה הבעיה לעזור? יש לאנשים יותר מדי אגו מנופח וזה מחרפן אותי (גם לנשים וגם לגברים).

אם זו המחשבה שלך שכולם יחשבו שאתה מנסה להתחיל איתן ועל ה* שלך מה הן יעשו ואם הן ייפצעו - זאת זכותך המלאה ותחשוב מה שבא לך.
אבל כשאתה מביא את זה לנושא פה בפורום, ברור שזה יביא לדיון סוגשל ויכוח 😃

יש כמה בנות שהביטחון שלהן עף באוויר וחושבות ככה, אבל לא כולן.
מספר פעמים קרה שבאו ותיקנו אותי על תרגיל שלא עשיתי נכון ושמתי לשמוע את דעתם ואפילו הודתי להם.
מה שכן, הרבה פעמים "העזרה" הייתה נטו מטומטמת וחסרת תכלית, כמו שעשיתי תרגיל מסויים עם משקל מסויים ובחור בא אליי ואמר "המשקל הזה גדול מדי בשבילך, את לא אמורה לעבור את ה10% מהמשקל שלך". או שאני מתכוננת ללחיצות חזה ואשכרה ניגשים אליי ואומרים לי "לא נראה לי שתצליחי להרים את זה".

ומה הבעיה לעזור? יש לאנשים יותר מדי אגו מנופח וזה מחרפן אותי (גם לנשים וגם לגברים).

אם זו המחשבה שלך שכולם יחשבו שאתה מנסה להתחיל איתן ועל ה* שלך מה הן יעשו ואם הן ייפצעו - זאת זכותך המלאה ותחשוב מה שבא לך.
אבל כשאתה מביא את זה לנושא פה בפורום, ברור שזה יביא לדיון סוגשל ויכוח 😃

יותר מזה, גם שאתה מתקן מישהו ואתה פעם אחת שומע אותו עף עליך שאתה טועה בתאוריות של הברון מינכאוזן אתה אומר לעצמך זה פעם אחרונה שאני מעיר למישהו... אתה גם בא עוזר וגם עוד יוצא מטומטם ?

אני יודע מצפיה ונסיון של אחרים שאצל בנות זה לא ככה , הם באמת שומעות ומתקנות ולא מתווכות כאילו פנית לרוני קולמן והערת לו על טכניקה.
אבל עדיין נשאר הצד של אתה בן והיא בת ותמיד זה יראה ויריח לא טוב... למרות שאני באופן אישי אין לי זמן להעיר לאף אחד אני רץ בין המכשירים וסוגר אימון קצוב בזמן לכול סט וכול הפסקה.

יותר מזה, גם שאתה מתקן מישהו ואתה פעם אחת שומע אותו עף עליך שאתה טועה בתאוריות של הברון מינכאוזן אתה אומר לעצמך זה פעם אחרונה שאני מעיר למישהו... אתה גם בא עוזר וגם עוד יוצא מטומטם ?

זה שאנשים מתנהגים ככה זה מטומטם ומגעיל. יש יחס ויש יחס.

Back
למעלה תחתית