הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח להחזיק גב בדדליפט

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך

Rhino

מושעה
3,940
3,418
נק' מוניטין:
11,056
3,940
3,418
בדדליפט אני לא מצליח להחזיק גב בכלל, גם בחימום הראשון שלי שאמור להיות סופר קל הגב שלי מתעגל. אני מוציא חזה הכי חזק שאני יכול, אבל לא מצליח בכלל להחזיק את הגב בהמשך התנועה וזה מונע ממני להתקדם
יש עצות?

תראה, רוב האנשים פה לא יסכימו עם הדעה שלי, אבל זו החלטה שלך אם להקשיב לי או לא.. להחזיק גב זה לא חובה. מספיק שהשרירים יהיו מכווצים, ושלא יהיה רפוי. אל תתן לזה לעצור את ההתקדמות שלך. תמשיך להעלות משקלים, וכשתראה שהגב ממש רפוי - תדע שיש בעיה. אני יכול לומר לך שעד 205 ק"ג הגעתי עם גב עגול [שוב, לא רפוי] ורק בזמן האחרון, אחרי 3 שנים שאני בליפטינג, התחלתי להחזיק את הגב. הוא עדיין לא 100% ישר, אבל הרבה יותר טוב מפעם. אף פעם לא מאוחר להתחיל להחזיק את הגב, זה לא חייב להיות במשקלים של מתחילים, גם מי שיש לו משקלים גבוהים מאוד יכול ללמוד להחזיק את הגב.

בכל אופן, תעלה סרטון טכניקה שנדע כמה הגב שלך עגול.

• פותח/ת השרשור
תראה, רוב האנשים פה לא יסכימו עם הדעה שלי, אבל זו החלטה שלך אם להקשיב לי או לא.. להחזיק גב זה לא חובה. מספיק שהשרירים יהיו מכווצים, ושלא יהיה רפוי. אל תתן לזה לעצור את ההתקדמות שלך. תמשיך להעלות משקלים, וכשתראה שהגב ממש רפוי - תדע שיש בעיה. אני יכול לומר לך שעד 205 ק"ג הגעתי עם גב עגול [שוב, לא רפוי] ורק בזמן האחרון, אחרי 3 שנים שאני בליפטינג, התחלתי להחזיק את הגב. הוא עדיין לא 100% ישר, אבל הרבה יותר טוב מפעם. אף פעם לא מאוחר להתחיל להחזיק את הגב, זה לא חייב להיות במשקלים של מתחילים, גם מי שיש לו משקלים גבוהים מאוד יכול ללמוד להחזיק את הגב.

תודה על התשובה, אני אעלה סרטוני טכניקה בקרוב

אתה מסובב אגן כלפי חוץ? לוקח הרבה אוויר ומכווץ את הבטן?
האם הטכניקה שלך נכונה? או שהאגן עולה לתקרה עוד לפני שמוט עוזב את הרצפה?

• פותח/ת השרשור
אתה מסובב אגן כלפי חוץ? לוקח הרבה אוויר ומכווץ את הבטן?
האם הטכניקה שלך נכונה? או שהאגן עולה לתקרה עוד לפני שמוט עוזב את הרצפה?
לוחץ את הבטן הכי חזק שאני יכול.. לא יודע לגבי אגן אבל אני מוציא חזה עד שאני מרגיש דקירה קטנה בגב האמצעי\תחתון.. ואני כולי לחוץ והכל כמו שצריך לפי הסטאפ של ריפטו וברגע שאני מתחיל להרים את המוט הכל נופל

לוחץ את הבטן הכי חזק שאני יכול.. לא יודע לגבי אגן אבל אני מוציא חזה עד שאני מרגיש דקירה קטנה בגב האמצעי\תחתון.. ואני כולי לחוץ והכל כמו שצריך לפי הסטאפ של ריפטו וברגע שאני מתחיל להרים את המוט הכל נופל
מילים מילים מילים.. תכלס זה לא עוזר לאף אחד, תמונה שווה אלף מילים וסרטון שווה מיליון ;)

ברוב המוחלט של המקרים זו טכניקה לקויה, אבל יש אנשים שהמבנה גוף שלהם פשוט מתאים יותר לסומו דדליפט, ודדליפט רגיל אצלם מהר מאוד נהפך לSTIFF LEG DEADLIFT עם גו עגול.
אבל אם אתה בחד"כ של אונ' ת"א, יש שם מספיק מי שיבקר את הטכניקה שלך.

לא מכיר אנשים שלא יכולים למשוך עם גב ישר, אולי הנקודת התחלה תהיה קצת גבוהה מהרגיל ופחות חזקה אבל עדיין אפשר למשוך עם גב ישר, זו בעיית טכניקה

אין מה למשוך עם גב תחתון עגול, העומס על החוליות ישר קופץ פי כמה ורוב האנשים רוצים לאמן שרירים ולחזק אותם, לא לראות כמה מהר אפשר לעלות במשקלים בלי להפצע

לא מכיר אנשים שלא יכולים למשוך עם גב ישר, אולי הנקודת התחלה תהיה קצת גבוהה מהרגיל ופחות חזקה אבל עדיין אפשר למשוך עם גב ישר, זו בעיית טכניקה

אין מה למשוך עם גב תחתון עגול, העומס על החוליות ישר קופץ פי כמה ורוב האנשים רוצים לאמן שרירים ולחזק אותם, לא לראות כמה מהר אפשר לעלות במשקלים בלי להפצע
לפי מה שאני יודע חן לא יכול למשוך עם גב ישר, אומנם יש לו דדליפט 300 ק"ג אבל לטענתו כבר מ-100 ק"ג הגב שלו מתעגל [קלאסי].

לפי מה שאני יודע חן לא יכול למשוך עם גב ישר, אומנם יש לו דדליפט 300 ק"ג אבל לטענתו כבר מ-100 ק"ג הגב שלו מתעגל [קלאסי].

ממתי להשוות מתאמן ספציפי(שבלי ספק מוכשר גנטית יותר מ95% מהאוכלוסיה העממית בתרגיל) אומר משהו לגבי אנשים שתקועים עם 80 קילו ומתאמנים מתחילים?

ממתי להשוות מתאמן ספציפי(שבלי ספק מוכשר גנטית יותר מ95% מהאוכלוסיה העממית בתרגיל) אומר משהו לגבי אנשים שתקועים עם 80 קילו ומתאמנים מתחילים?
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שאני משווה.
אמרת שאתה לא מכיר אנשים כאלה, הראיתי לך שאתה כן מכיר. זה הכל.

לא יודע לא אימנתי/התאמנתי עם חן, אבל אין הרבה אנשים שפיזית לא יכולים להחזיק גב בדדליפט קלאסי, משום מה יש דעה כזאת שאחוז גבוה מהאוכלוסיה "לא בנוי" לדדליפט קלאסי...

לא יודע לא אימנתי/התאמנתי עם חן, אבל אין הרבה אנשים שפיזית לא יכולים להחזיק גב בדדליפט קלאסי, משום מה יש דעה כזאת שאחוז גבוה מהאוכלוסיה "לא בנוי" לדדליפט קלאסי...
את זה לא אמרתי, לא לך ולא בתגובות קודמות.
לגיל זוננרייך יש ידע רחב מאוד באנטומיה ובליפטינג, והוא טען בעצמו שחן לא יכול, אז אני נוטה להאמין לו.
לי אגב כמעט בלתי אפשרי ליישר את הגב [אני לא בטוח שאי פעם יישרתי], גם במשקלים אפסיים. אני חושב שזה קשור לגמישות, אבל לא קופץ למסקנות.

את זה לא אמרתי, לא לך ולא בתגובות קודמות.
לגיל זוננרייך יש ידע רחב מאוד באנטומיה ובליפטינג, והוא טען בעצמו שחן לא יכול, אז אני נוטה להאמין לו.
לי אגב כמעט בלתי אפשרי ליישר את הגב [אני לא בטוח שאי פעם יישרתי], גם במשקלים אפסיים. אני חושב שזה קשור לגמישות, אבל לא קופץ למסקנות.
לא יודע, אני מניח שהגב התחתון שלו לא עגול ואתה מדבר על הגב העליון(בפעם המיליון, לא מעניין גב עליון כי רוב העומס/ציר התנועה זה בגב תחתון)
אין כמעט ליפטרים שמרימים עם גב תחתון עגול- כי זו טעות מכנית

כולם יכולים ללמוד להחזיק גב, וצריך לעשות את זה מהתחלה. אתה הרמת מלכתחילה עם גב עגול כנראה כי לא למדת \ לימדו אותך לבצע את התרגיל כמו שצריך. הרוב המוחץ של האנשים שאני מלמד דדליפט מאפס מושכים בגב ישר לחלוטין מהאימון הראשון.

"לא מסוגל ליישר גב" זה תירוץ. יש מעטים מאוד עם אנתרופומטריות \ בעיות רפואיות כאלה ואחרות שלא יכולים, אבל לרוב המוחץ של המתאמנים זה תירוץ זול. אגב, גם לרוב המוחץ של המאמנים שפשוט לא יודעים ללמד את התרגיל וטוענים שאנשים לא יכולים למשוך עם גב ישר ומפילים את האשמה על המתאמן.

לפותח האשכול,
תמונה שווה אלף מילים וסירטון שווה אלף תמונות
בלי סרטון אין הרבה איך לעזור לך, אבל נסה את חמשת השלבים למשיכה + הסרטון הבא:

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית