הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חלבון לא מלא

CobySof

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
האם חלבון לא מלא לדוגמא משקדים נחשב לחלבון שנמצא בתפריט
הכוונה שלי האם לחשב את החלבון של שקדים בתפריט או לא?

לא.
חלבון מלא:
ביצים,בשר,דגים וגבינות.
בנוסף לכך ניתן לשלב:
דגן(חלבון לא מלא),
קטנייה(חלבון לא מלא)-
ביחד חלבון מלא.

תחשב.. כל עוד הוא לא תופס את מרבית האחוז מסך החלבון הכולל, שמעתי איפהשהוא שעד 20% אפשר לחשב ,אין לי מקור מידע
אני הייתי מחשב

משה כתב על זה לא מזמן, עד 30% בתפריט של חלבון לא מלא זה בסדר,
הגוף ישלים את חומצות האמינו החסרות.
טוב מאוד לדעת!
מסתבר שערכי החלבון שלי גבוהים יותר משחשבתי.
אבל איך זה הגיוני במידה והגוף אינו מסוגל לייצר אותם?או שהוא כן מסוגל בקבוצה נמוכה?

הגוף ישלים את חומצות האמינו החסרות.
אין, ולא יכול להיות, כלל ברזל בעניין הזה, כי תלוי מה ה"לא מלא" מכיל. אם חסרה באופן גורף איזו חומצת אמינו חיונית (כלומר כזאת שהגוף לא מסוגל לייצר) ייתכן שהחוסר הזה יתבטא בכמות החלבון הכללית שהגוף יוכל לייצר מסך חומצות האמינו שנצרכו. מי שאין לו דוקטורט גם בתזונה וגם בחקר ביצועים (ענף שמתעסק לא מעט בבעיות מהסוג הזה של משאבים קריטיים) לא מסוגל לדעת. לכן צריך להתחשב בהמלצות של משה ואחרים עם מידה קטנה של זהירות: הן טובות בתור כלל אצבע אם הדיאטה מאוזנת, אבל אם אתה מקבל את כל, או רוב גדול, של החלבון הלא-מלא שלך ממקור אחד, ייתכן בהחלט שהוא לא יהיה אפקטיבי בגלל מחסור ברכיב קריטי - חומצת אמינו חיונית - אחד.

אין, ולא יכול להיות, כלל ברזל בעניין הזה, כי תלוי מה ה"לא מלא" מכיל. אם חסרה באופן גורף איזו חומצת אמינו חיונית (כלומר כזאת שהגוף לא מסוגל לייצר) ייתכן שהחוסר הזה יתבטא בכמות החלבון הכללית שהגוף יוכל לייצר מסך חומצות האמינו שנצרכו. מי שאין לו דוקטורט גם בתזונה וגם בחקר ביצועים (ענף שמתעסק לא מעט בבעיות מהסוג הזה של משאבים קריטיים) לא מסוגל לדעת. לכן צריך להתחשב בהמלצות של משה ואחרים עם מידה קטנה של זהירות: הן טובות בתור כלל אצבע אם הדיאטה מאוזנת, אבל אם אתה מקבל את כל, או רוב גדול, של החלבון הלא-מלא שלך ממקור אחד, ייתכן בהחלט שהוא לא יהיה אפקטיבי בגלל מחסור ברכיב קריטי - חומצת אמינו חיונית - אחד.
הבנתי אותך,למשל לצרוך אך ורק קטנייה כחלבון לא מלא/רק דגן.
אני משלב:)

אכן, הבנת. השילוב של דגנים וקטניות הוא הדוגמא הקלאסית לתערובת שבאמת מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות בכמויות סבירות, ולכן החלבון הזה נחשב.

אכן, הבנת. השילוב של דגנים וקטניות הוא הדוגמא הקלאסית לתערובת שבאמת מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות בכמויות סבירות, ולכן החלבון הזה נחשב.
לכן אני אישית צורך כל יום קופסת גרגרי חומוס(24 גרם חלבון),ש״ש(300 גרם),
והנה 50 גרם חלבון מלא;)

אם בקפסולות האלה יש את החומצות אמינו שאותם אתה לא מקבל בתזונה, אז עקרונית כן.

אבל זה התעסקות בחרא, תדאגו שלקבל מספיק חלבון ממוצרי חלב, בשר, דגים, ביצים, וכו', ויהיה בסדר.

אם בקפסולות האלה יש את החומצות אמינו שאותם אתה לא מקבל בתזונה, אז עקרונית כן.

אבל זה התעסקות בחרא, תדאגו שלקבל מספיק חלבון ממוצרי חלב, בשר, דגים, ביצים, וכו', ויהיה בסדר.

לא קשור, אני לא לוקח את האמינו כדי להשלים אותם לחלבון בתזונה, אני לוקח בכל מקרה בשביל שאר היתרונות של קפסולות BCAA, רק רציתי לברר אם זה תופס בכללי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית