הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לאחר הקריאה של המאמר החדש על העמסות

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
אוקיי אז בואו נתחיל ממה שכן הבנתי..
דרושות לגוף 24 שעות על מנת למלא את מאגרי הגליקוגן ולהגיע ל100%, ואפשר תוך 36 שעות להגיע לרמה של 150%.
צריך לאכול משהו כמו 8-10 גרם של פחמימה לכל ק"ג מסת שריר רזה שיש לנו. מומלץ להתחיל את ההעמסה משהו כמו שעתיים לפני האימון על מנת להתחיל ולהקפיץ את רמות האינסולין בדם ולאכול שוב ישר אחרי האימון מבלי לחכות.
שששת השעות הראשונות שלאחר האימון הם הכי קריטיות מבחינות העמסת הפחימימות ועדיף שיגיעו ממקור נוזלי, לקראת סוף העמסה מומלץ לעבור למאכלים בעלי אינקס גליקימי נמוך.
בזמן ההעמסה יש להקפיד שלא לעבור את ה-88 גרם של שומן על מנת שלא לצבור שומן בתהליך ההעמסה.

אז אם ניצא מנק' הנחה שהבנתי נכון את העיקרון של תהליך ההעמסה, אפשר להגיד שאין מצב שביום אחד אני מתחיל ומסיים את ההעמסה, ככה שאני חייב להתחיל בלילה של יום לפני ?
אם למשל אני רוצה לעשות את ההעמסה ביום שבת, אז אני צריך להתחיל את ההעמסה מיום שישי בערב ? זאת אומרת שאני בשישי אחר הצהריים אני אוכל ארוחה עם פחמימות ואחרי כשעתיים הולך לעשות אימון ומתחיל את ההעמסה ? הרי אין מצב שאני משאיר את עצמי ער במשך 24 שעות על מנת שאני יאכל הכל ביממה אחת...אם ככה זה באמת, אז איך אני באמת מרכיב את היום הזה ?
ומה בנוגע להעמסה של 36 שעות ? מומלץ יותר או לא מומלץ מחשש לעלייה בשומן ויציאת הגוף ממצב קטוזיס ?
בטוח שהתשובות הללו יעזרו להרבה אנשים שעוד לא הבינו בדיוק איך להתנהל ביום הזה, תודה רבה לעוזרים !

• פותח/ת השרשור
שוב זה מסתבך...
אז לאור מה שעכשיו שהבנו (שריפת שומן מתקיימת רק לאחר שמאגרי הגליקוגן אכן מתרוקנים), מה הם המסקנות ?
הרי כל המאמר דגל בנקודה שעושים העמסה כדי להחזיר את המטבוליזם למצב נורמטיבי, וכדי למלא את המאגרים מחדש על מנת שאימוני השבוע לא יהיו חלשים- דבר שיגרום לאיבוד מסת שריר.
מה לדעתכם יהיה יעיל אם כן ?
@ארז @יהושע60 @Moshe

בכל תהליך שבו גוף האדם מנצל אנרגיה (מנוחה פעילות ומה שבינהם) היא מגיעה
ממספר מקומות - פירוק שריר או חלבון למטרת אנרגיה, שריפת שומן, פחמימות זמינות, מה שמשתנה
כל הזמן זה היחסים בין שלושת הגורמים האלה, ייתכן שאחד מהם יהיה (כמעט) אפסי
ואז ההוצאה הקלורית תתחלק בין 2 בלבד.

נערך לאחרונה:
שוב זה מסתבך...
אז לאור מה שעכשיו שהבנו (שריפת שומן מתקיימת רק לאחר שמאגרי הגליקוגן אכן מתרוקנים), מה הם המסקנות ?
הרי כל המאמר דגל בנקודה שעושים העמסה כדי להחזיר את המטבוליזם למצב נורמטיבי, וכדי למלא את המאגרים מחדש על מנת שאימוני השבוע לא יהיו חלשים- דבר שיגרום לאיבוד מסת שריר.
מה לדעתכם יהיה יעיל אם כן ?
@ארז @יהושע60 @Moshe
בניגוד מה שחושבים אין שום אזכור שהעמסה נועדה להחזיר את המטבוליזם אלא רק למלא מאגרי גליקוגן שיאפשר אימונים עצימים , זאת הסיבה שאנשים שמבצעים SKD (דיאטה קטוגנית ללא פחמימות ) לא מתאמנים בדרך כלל(שלייל מצהיר בתוקף שהוא לא ממליץ) ואין להם צורך בהעמסות .

אני לא חושב שזה נכון, אחרת שום דיאטה מלבד דיאטה מעוטת פחמימות לא היתה עובדת.
מדובר על קטוזיס כמובן ולא על ''דיאטה מאוזנת'' רגילה

• פותח/ת השרשור
בניגוד מה שחושבים אין שום אזכור שהעמסה נועדה להחזיר את המטבוליזם אלא רק למלא מאגרי גליקוגן שיאפשר אימונים עצימים , זאת הסיבה שאנשים שמבצעים SKD (דיאטה קטוגנית ללא פחמימות ) לא מתאמנים בדרך כלל(שלייל מצהיר בתוקף שהוא לא ממליץ) ואין להם צורך בהעמסות .

מדובר על קטוזיס כמובן ולא על ''דיאטה מאוזנת'' רגילה

אז אם באמת הגוף כביכול לא ממקסם שריפת שומן כשמאגרי הגליקוגן מלאים, מה עושים ? כי אם כך באמת, הדיאטה כבר לא כלכך יעילה..

אז אם באמת הגוף כביכול לא ממקסם שריפת שומן כשמאגרי הגליקוגן מלאים, מה עושים ? כי אם כך באמת, הדיאטה כבר לא כלכך יעילה..
למה? הרי לוקח לגוף בין 12-16 שעות לנצל את כל מאגרי הגליקוגן הגוף .. ז''א מבחינה תאורתית לוקח לגוף יום לחזור למצב של קטוזיס (כמובן שזה משתנה מאדם לאדם )

• פותח/ת השרשור
למה? הרי לוקח לגוף בין 12-16 שעות לנצל את כל מאגרי הגליקוגן הגוף .. ז''א מבחינה תאורתית לוקח לגוף יום לחזור למצב של קטוזיס (כמובן שזה משתנה מאדם לאדם )

לוקח לגוף 12-16 שעות על מנת לרוקן את כל מאגרי הגליקוגן ??
זאת אומרת שלאחר שאני כביכול ממלא אותם לוקח להם חצי יממה כדי להיות מרוקנים שוב, אז בשביל מה לעזעזל אנחנו עושים העמסה ? לא כדי שהמאגרים יהיו כמה שיותר מלאים למהלך השבוע ?

לוקח לגוף 12-16 שעות על מנת לרוקן את כל מאגרי הגליקוגן ??
זאת אומרת שלאחר שאני כביכול ממלא אותם לוקח להם חצי יממה כדי להיות מרוקנים שוב, אז בשביל מה לעזעזל אנחנו עושים העמסה ? לא כדי שהמאגרים יהיו כמה שיותר מלאים למהלך השבוע ?
זה החלק שאני מנסה לברר כרגע.. רק בעקבות האשכול הזה עלה לי השאלה הנ''ל וכשאני אמצא תשובה אני יפרסם 😃 אוקי , אז יש לי תשובה :
עד פה הבנו כי כדי להיכנס למצב של ''קטוזיס '' כשהגוף משתמש בשומן ליצירת אנרגיה ,והתופעה הזאת מתרחשת רק לאחר שהמאגרים ריקים.
קודם כל צריך להבין שהגוף יכול לאגור גליקוגן בשני איברים , בכבד ובשרירים . כשבכבד אפשר לאגור כמות ממוצעת של 100 גר' (400 קלוריות) ובשרירים כמות של 300 גר' (1200 קלוריות )
לפני שאני ממשיך חשוב להגיד כי המוח הוא האיבר שדורש הכי הרבה קלוריות ביחס לגודלו כ-600 קלוריות בממוצע .
עכשיו לאחר שסיימנו את העמסה המאגרים שלנו מלאים (כבד, ושרירים) והגוף שלנו יצא זמנית ממצב של קטוזיס למצב רגיל שהמוח שלנו צורך גלוקוז כמקור אנרגיה ( המוח הוא המקור היחיד בגוף שלא יכול להשתמש בשומנים לאנרגיה אך יכול להשתמש בגופי קטון ) ב12-16 שעות הבאות המוח משתמש במאגרים מהכבד שהנם כ-100 גר' כמו שאמרנו בנ''ל וכשנגמר מלאי הגליקוגן בכבד המוח חוזר למצב קטוזיס וממשיך בשגרת הקטוגנית.
אתה בטח שואל רגע יש לנו עוד 300 גר' גליקוגן בשריר כפי שהוזכר בנ''ל , אז ככה :
הגליקוגן שנאגר בשריר אינו יכול לחזור לצורתו הראשונה שהיא גלוקוז וזהו תהליך חד כיווני .
מאגרי הגליקוגן בשריר יכולים להשתמש כמקור אנרגיה רק בפעילות אנארובית מכיוון שסוכר יכול להישרף ללא חמצן .
לסיום, ז''א שהגוף ימשיך להשתמש בגלליקוגן בשריר עד שיגמר(תלוי בנפח וסוג האימונים ) והגוף בו זמנית יהיה במצב של קטוזיס.

אני חושב שסוף סוף יש פה אחלה אשכול שאפשר ללמוד ממנו !
תודה לך שהעלית את השאלה וגרמת לי לחקור קצת (אני די אדיש לאחרונה ) @Anabolizm @יהושע60

• פותח/ת השרשור
זה החלק שאני מנסה לברר כרגע.. רק בעקבות האשכול הזה עלה לי השאלה הנ''ל וכשאני אמצא תשובה אני יפרסם 😃

אוקיי, אני יותר מאשמח לשמוע לגביי זה, אולי אנחנו עושים משהו לא נכון..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית