הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזון או"ח

• פותח/ת השרשור LeeLu
  • פורסם בתאריך

LeeLu

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
היי,
הייתי סתם מעוניינת בעצות איך להתחיל בכלל תהליך של או"ח בריא יותר במסגרת שמורכבת יחסית מחוסר שגרה.. (לגור בשני מקומות בו זמנית, להיות נתונה ללחצים משתנים של עבודה ולימודים, מעט שעות שינה, מעט זמן פנוי- שהולך בעיקר לפעילויות מרגיעות..)
על מה לא להתפשר בשום מחיר? איך לא להכנע ללחצים לאכול יותר כשיש הזדמנות?
איך לשלב פרויקט כזה בצורה פרקטית באו"ח מבולגן קצת?

תודה וסליחה אם זו שאלה קצת דבילית..

ההתחלה בעיני היא במודעות עצמית. תתחילי בלנהל מעקב אחר מה שאת אוכלת ומתי. תנתחי את הרגלי האכילה שלך ומכאן תוכלי לתכנן את השינוי.
התזונה שלנו היא בראש ובראשונה הרגלים וזאת הסיבה הדיאטות לא מצליחות. אחרי שתביני מה הכרחי עבורך, על מה את יכולה לותר ועל מה קל לך לותר תוכלי ליצור תפריט אופטימלי ובריא עבורך.
אם את לא עושה שום סוג של ספורט היתי ממליצה לך גם להתנסות כמה שיותר כדי למצוא את הפעילות המועדפת עליך.

הדבר שלא אמורים להתפשר בו בשום תקופה בקשר לבריאות גופנית זה:
1. תפריט תזונה מאוזן ובנוי נכון(לא לאכול שבוע אחד המון ושבוע אחרי זה לעשות דיאטת כרוב או כל מיני דיאטות שמחרידות לי את האוזן)
2. לבצע פעילות גופנית כחלק משגרת היום, כ3 פעמים בשבוע(כמו שצריך להיכנס להרצאה X של מרצה Y אז תדעי שיש לך 3 ימים בשבוע ש"אימון" זה חלק מהשגרת יום)

פעילות גופנית סדירה+ תפריט תזונה(בהתאם למגבלות! גם אני סטודנט שאוכל 90% מחוץ לבית)= או"ח בריא

בעיקרון זה עניין של ניהול זמן נכון וזה משהו שנרכש עם הזמן. כשלמדתי לתואר ראשון וגם עבדתי בו זמנית, מצאתי שאימונים קצרים מאוד (של 20-30 דקות), פעמיים ביום (נניח בבוקר/ערב) היה יעיל מבחינת שמירה על אורח חיים בריא (אם כי קשה להתקדם שם לכיוון מטרה של ירידה במשקל).

Back
למעלה תחתית