הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לכווץ את הבטן?

yoanshimoni

משתמש מתחיל
124
12
נק' מוניטין:
12
124
12
אני רואה תמיד בכל מאמר העוסק בטכניקה של תרגילים מורכבים (סקוואט, פרס, דדליפט וכו׳...) המלצה הכרחית של לנשום ולכווץ חזק את הבטן לאחר שנעשית ההקשתה בגב כדי לשמור על מנח גב תקין ״ולאבטח״ אותו עד הסוף- ״להפוך את הגוף לצילינדר קשיח״-(מתוך מאמר של ריפטו)
השאלה שלי היא מה הכוונה בלכווץ את הבטן, האם להפעיל את השריר שמבליט את הכוביות (מופעל כאינסטינקט כששולחים לך אגרוף לבטן), או שהכוונה היא בלהכניס את הבטן פנימה (לשאוב אותה לבפנים לכיוון הגב)
תסלחו לי אם השאלה קצת טיפשית, אשמח נורא לתשובה, תודה מראש.

בדיוק הפוך מלהכניס את הבטן פנימה..
לקחת אוויר ולהחזיק את האוויר בפנים (חפש - וולסלבה)

• פותח/ת השרשור
חיפשתי עכשיו לגבי התופעה שאמרת אבל הבנתי שזה חוסר זרימת דם למוח או משהו כזה שיכול להיגרם כתוצאה מהחזקת האוויר, אבל לגבי הבטן-״
כשאתם עושים דדליפט למשל, אתם מסדרים במודע את הקשת בחלק של הגב התחתון, לוקחים אוויר, דוחסים את הבטן פנימה ומושכים.״- זה מה שריפטו כותב והוא אומר ״לדחוס את הבטן פנימה״, ממה שאני מבין זה כן לנשום ולהכניס את הבטן פנימה, מה אתה אומר?

חיפשתי עכשיו לגבי התופעה שאמרת אבל הבנתי שזה חוסר זרימת דם למוח או משהו כזה שיכול להיגרם כתוצאה מהחזקת האוויר, אבל לגבי הבטן-״
כשאתם עושים דדליפט למשל, אתם מסדרים במודע את הקשת בחלק של הגב התחתון, לוקחים אוויר, דוחסים את הבטן פנימה ומושכים.״- זה מה שריפטו כותב והוא אומר ״לדחוס את הבטן פנימה״, ממה שאני מבין זה כן לנשום ולהכניס את הבטן פנימה, מה אתה אומר?
עוד פעם, לקחת אוויר ולהחזיק את האוויר בתוך הגוף. זה מה שאנחנו עושים

• פותח/ת השרשור
אחי אני מצטער שאני חופר על זה אבל אני רוצה להבין לגמרי, להחזיק את האוויר הבנתי אבל לכווץ את הבטן פנימה (להכניס אותה) או לכווץ את הבטן החוצה (להבליט את ״הריבועים״?

אחי אני מצטער שאני חופר על זה אבל אני רוצה להבין לגמרי, להחזיק את האוויר הבנתי אבל לכווץ את הבטן פנימה (להכניס אותה) או לכווץ את הבטן החוצה (להבליט את ״הריבועים״?
המונחים שאתה משתמש בהם הם כל כך מקולקלים, אבל שיהיה, תבליט ריבועים

להבליט את הריבועים מעגל את הגב התחתון.
אפשר לחשוב על להוריד את הצלעות, או לכווץ את כל השרירים לכיוון עמוד השידרה, להצר את העובי של המותן.
אבל לא לשאוב פנימה את הבטן.

• פותח/ת השרשור
להבליט את הריבועים מעגל את הגב התחתון.
אפשר לחשוב על להוריד את הצלעות, או לכווץ את כל השרירים לכיוון עמוד השידרה, להצר את העובי של המותן.
אבל לא לשאוב פנימה את הבטן.
נראה לי שאני מבין, הכוונה לא להוציא החוצה ולא להכניס פנימה אלא במצב הטבעי של הבטן- לאחר שאיפת אוויר פשוט לנסות להפעיל את שרירי הבטן הפנימיים?
המונחים שאתה משתמש בהם הם כל כך מקולקלים, אבל שיהיה, תבליט ריבועים
המונחים בהחלט מקולקלים לכן אני שם מרכאות וזה רק בכדי להבין בפועל מה לעשות, אני לא מכיר את השמות הפיזיולוגיים של הדברים. -מקפיץ-
-נראה לי שאני מבין, הכוונה לא להוציא החוצה ולא להכניס פנימה אלא במצב הטבעי של הבטן- לאחר שאיפת אוויר פשוט לנסות להפעיל את שרירי הבטן הפנימיים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית