הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סתם מחשבה בעניין חיטוב, אירובי ומאזן קלורי...

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
עלתה לי המחשבה, האם אפשר לנתב לטובתנו את יחסי השומן:חלבון:פחמימות שאנו שורפים וכך לנצל את הגירעון הקלורי ליותר שומן ופחות חרא אחר.
סתם דוגמא להמחשה -
אם הBMR שלי הוא 2000, הגרעון המקס' המומלץ הוא 600 ואני אוכל כ-1500 קל' ביום.
עכשיו אם אני עושה אימון משקולות אז זה עוד 150-200~ של אוכל.
אם אני עושה אירובי ושורף באיזור ה300 גם אותם צריך להחזיר לגוף.

עכשיו אם אני אעשה אירובי ארוך עם דופק 60%~ (או מה שלא יהיה - בקיצור שורף בעיקר שומן)
ואשרוף...500-600 קל'... אני אוכל בסביבות ה2000-2100 שזה בעצם כמות האוכל שאני אוכל בנייטרלי או אפילו עם אימון (עוד 150 קל') זה כמות שאני אוכל במסה (לא בדיוק, אבל זה מעל הBMR).

אם הצלחתם להבין משו' מהנ"ל והגעתם עד לכאן,🎉🎊🎈
אז האם זה הגיוני שבזכות האירובי רב השריפה תיווצר בעצם בשומן ועם תזונה נכונה אולי אפילו יש סיכוי לגדילה מסויימת במסת השריר בגלל כמות החלבון+פחמימות בתפריט (כאשר שומן יהיה בטווחי המינימל המומלצים)?

תנו דעתכם, אולי אני אעשה ניסוי :}
🥰

א. אין סיכוי לגדול בחיטוב, אלא אם אתה מתאמן מתחיל או שמן מאוד.
ב. ברגע שאתה במאזן קלורי שלילי ועוד מקסימלי אתה אתה משתמש במאגרי השומן בתור אנרגיה.
ג. ידוע כבר שכל הדופק של ה"שריפת שומן" זה מיתוס שמעלה עובש. שומן בעיקר אתה שורף בתהליכים כמו ישיבה, שינה ועוד פעולות שלא מעלות את הדופק באופן רציני.

ולסיכום, שאתה מתחטב אתה תרד במסת שריר אין כאן ויכוח השאלה היא רק כמה כמו שבמסה אתה תעלה בשומן (לאו דווקא אחוזי שומן) רק השאלה כמה ואיפה ( גנטיקה )

לא זה לא הגיוני.
תהליכים אנגרטים קוראים בגוף מבלי שנחוש בכך ונדע מה באמת קרה, לכן אתה לא באמת תדע כמה אנרגיה נוצלה מתאי השומן באירובי וכמה בתהליך ההתאוששות שלאחר מכן וכמה בסוף יום.

אני לא בטוח שהבנתי נכון מה שאתה שואל.
אם מה שאתה שואל זה מה עדיף בחיטוב (נניח 2000 קלוריות BMR):
א. לאכול 1500 ולא לעשות כמעט פעילות.
ב. לאכול 2500 ולעשות פעילות של 1000 קלוריות ביום.
הדוגמאות שנתתי קיצוניות בכוונה.

בשני המקרים יש חסך קלורי של 500 קלוריות ביום. כנראה שתראה תוצאות טובות יותר באופציה ב'. הבדל ענק? לא בטוח בכלל.
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/gflux_redux

בשני המקרים יש חסך קלורי של 500 קלוריות ביום. כנראה שתראה תוצאות טובות יותר באופציה ב'. הבדל ענק? לא בטוח בכלל.
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/gflux_redux

הוא לא שאל את זה...
התשובה שנתת היא בנוגע על חשבון מה עדיף להגיע לגרעון קלורי, מתזונה או מפעילות גופנית, אבל אני מסכים איתך בנוגע לתשובה הזו.

כן קראתי שוב וכנראה שלא הבנתי את השאלה.

אני אנסה שוב: אם אתה שואל אם זה שאתה מדמיין שאתה במסה אבל אתה באמת בחיטוב יגרום לזה שתעלה במסת שריר ותרד בשומן, אז לא. 😃

1 קלוריה שנשרפת באירובי = 1 קלוריה שלא אכלת בתפריט.
ההבדל הוא שבתפריט קל יותר לדעת אם לא אכלת X קלוריה, באימון קשה מאוד לדעת אם שרפת 1000 קלוריות (כי שורפים אחרי זה כמה שעות קלוריות במנוחה יותר מאשר היינו אמורים לשרוף אם לא היינו עושים את האימון)
לכן אם אין מדד מדוייק אז אופציה ב' אכן עדיפה כי לרוב היא תוציא יותר קלוריות, אך אם ממש לדייק על הקלוריה ובשני המקרים יהיה חסך של 500 שתי האופציות יביאו את אותן התוצאות.

1 קלוריה שנשרפת באירובי = 1 קלוריה שלא אכלת בתפריט.
ההבדל הוא שבתפריט קל יותר לדעת אם לא אכלת X קלוריה, באימון קשה מאוד לדעת אם שרפת 1000 קלוריות (כי שורפים אחרי זה כמה שעות קלוריות במנוחה יותר מאשר היינו אמורים לשרוף אם לא היינו עושים את האימון)
לכן אם אין מדד מדוייק אז אופציה ב' אכן עדיפה כי לרוב היא תוציא יותר קלוריות, אך אם ממש לדייק על הקלוריה ובשני המקרים יהיה חסך של 500 שתי האופציות יביאו את אותן התוצאות.

מבחינה מטבולית האופציה השנייה עדיפה, לפעילות אירובית יש עוד יתרונות שציינת בעצמך כמו המשך שריפת קלוריות גם לאחר הפעילות ובוא לא נשכח את היתרונות הבריאותיים של הלב-ריאה.

מבחינה מטבולית האופציה השנייה עדיפה, לפעילות אירובית יש עוד יתרונות שציינת בעצמך כמו המשך שריפת קלוריות גם לאחר הפעילות ובוא לא נשכח את היתרונות הבריאותיים של הלב-ריאה.
עם כל החומרים שהחבר'ה פה מכניסים לא נראה לי שיש יתרון בריאותי בסופו של דבר:secret:

• פותח/ת השרשור
bentzurm, דווקא בפעם הראשונה הבנת בדיוק למה שהתכוונתי :-]
והמאמר מגבה את הרעיון למרות שבמחקרים שניתנו אם הבנתי נכון הם אומרים שאין הבדל מלבד עלייה במטבוליזם הבסיסי (RMR), והם גם לא כ"כ נוגעים בנושא של מסה רזה\אחוזי שומן.

לצורך הבהרה, אני לא מחפש דרכים להעלות במסה בחיטוב, אלא לשמר מסה רזה ולהוריד באחוזי שומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית