נק' מוניטין:
2,836
- 1,912
- 396
עלתה לי המחשבה, האם אפשר לנתב לטובתנו את יחסי השומן:חלבון:פחמימות שאנו שורפים וכך לנצל את הגירעון הקלורי ליותר שומן ופחות חרא אחר.
סתם דוגמא להמחשה -
אם הBMR שלי הוא 2000, הגרעון המקס' המומלץ הוא 600 ואני אוכל כ-1500 קל' ביום.
עכשיו אם אני עושה אימון משקולות אז זה עוד 150-200~ של אוכל.
אם אני עושה אירובי ושורף באיזור ה300 גם אותם צריך להחזיר לגוף.
עכשיו אם אני אעשה אירובי ארוך עם דופק 60%~ (או מה שלא יהיה - בקיצור שורף בעיקר שומן)
ואשרוף...500-600 קל'... אני אוכל בסביבות ה2000-2100 שזה בעצם כמות האוכל שאני אוכל בנייטרלי או אפילו עם אימון (עוד 150 קל') זה כמות שאני אוכל במסה (לא בדיוק, אבל זה מעל הBMR).
אם הצלחתם להבין משו' מהנ"ל והגעתם עד לכאן,🎉🎊🎈
אז האם זה הגיוני שבזכות האירובי רב השריפה תיווצר בעצם בשומן ועם תזונה נכונה אולי אפילו יש סיכוי לגדילה מסויימת במסת השריר בגלל כמות החלבון+פחמימות בתפריט (כאשר שומן יהיה בטווחי המינימל המומלצים)?
תנו דעתכם, אולי אני אעשה ניסוי :}
🥰
סתם דוגמא להמחשה -
אם הBMR שלי הוא 2000, הגרעון המקס' המומלץ הוא 600 ואני אוכל כ-1500 קל' ביום.
עכשיו אם אני עושה אימון משקולות אז זה עוד 150-200~ של אוכל.
אם אני עושה אירובי ושורף באיזור ה300 גם אותם צריך להחזיר לגוף.
עכשיו אם אני אעשה אירובי ארוך עם דופק 60%~ (או מה שלא יהיה - בקיצור שורף בעיקר שומן)
ואשרוף...500-600 קל'... אני אוכל בסביבות ה2000-2100 שזה בעצם כמות האוכל שאני אוכל בנייטרלי או אפילו עם אימון (עוד 150 קל') זה כמות שאני אוכל במסה (לא בדיוק, אבל זה מעל הBMR).
אם הצלחתם להבין משו' מהנ"ל והגעתם עד לכאן,🎉🎊🎈
אז האם זה הגיוני שבזכות האירובי רב השריפה תיווצר בעצם בשומן ועם תזונה נכונה אולי אפילו יש סיכוי לגדילה מסויימת במסת השריר בגלל כמות החלבון+פחמימות בתפריט (כאשר שומן יהיה בטווחי המינימל המומלצים)?
תנו דעתכם, אולי אני אעשה ניסוי :}
🥰