הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות בסוגרים

Rabbit nervous

משתמש קבוע
1,215
111
נק' מוניטין:
384
1,215
111
הרקולס
בקיצור כל פעם שאני עושה סקוואט או דדליפט קשים.....
אני אחרי זה מרגיש קושי לשלוט בסוגרים....(פיפי) מרגיש תחושה שיש פיפי לוחץ אבל לא מצליח להוציע ....
עשיתי בדיקה לדלקת בדרכי השתן יצא שלילי .
מרגיש כמו אי נעימות בשלפוחית בנוסף
כאילו שאני שומר עם הנשימה בפנים ואז מוציא אותה אם פה סגור יחסית הלחץ לוחץ לי על האיברים
ידוע על בעיה כך ?
הייתי אצל הפיזיוטפים שלי.... בגלל בעיות גב והוא אמר לי איזה משהוא על לחץ עם השארפת וחרצפת האגן בעת נשימה עם לחץ פה סגור חלקית....
מישהוא מכיר בעיה כזאת ידוע לו על משהוא כזה ?
@yonizarkh

נערך לאחרונה:
אני אחרי זה מרגיש קושי לשלוט בסוגרים....(פיפי) מרגיש תחושה שיש פיפי לוחץ אבל לא מצליח להוציע ....
כאילו שאני שומר עם הנשימה בפנים ואז מוציא אותה אם פה סגור יחסית הלחץ לוחץ לי על האיברים
ידוע על בעיה כך ?
הייתי אצל הפיזיוטפים שלי.... בגלל בעיות גב והוא אמר לי איזה משהוא על לחץ עם השארפת וחרצפת האגן בעת נשימה עם לחץ פה סגור חלקית....
@yonizarkh

האם יש בריחת שתן? האם בסופו של דבר אתה משתין או שזה נשאר בגדר תחושת צורך אבל ללא מתן שתן?

גם לי זה קורה בגלל זה אני תמיד משתין לפני סטים
אצלי צריך לעלות במדרגות לצאת מהמכון ואז להשתין ולחזור.. הלוואי שהיו שירותים צמודים, הייתי גם עושה את זה, אבל לפני סטים זה יותר מדי מעייף + אני עצלן

כל מה שאתם מתארים כאן הוא הגיוני.
יש כמה מנגנונים שיכולים להשפיע :
1. קודם כל , יש מתאמנים (אני אחד מהם) שאוהבים לשתות הרבה (לפני / בין הסטים) ויתכן וזה פשוט יותר מדי.
2. דופק גבוה שמגיעים אליו בזמן ביצוע התרגיל יוצר גם לחץ דם גבוה . הגוף ירצה להוריד את נפח הדם וכמות הדם שזורמת , והוא יעשה את זה בדרך הכי פשוט - מתן שתן.
3. תרגילים שמפעילים את פלג הגוף התחתון והבטן (דדליפט הוא דוגמא מצויינת)לוחצים על השלפוחית ויוצרים תחושה של צורך במתן שתן.
4. תוספים מסויימים , כמו שמייק הזכיר , יכולים לגרום לצורך במן שתן.

• פותח/ת השרשור
האם יש בריחת שתן? האם בסופו של דבר אתה משתין או שזה נשאר בגדר תחושת צורך אבל ללא מתן שתן?

נשאר בגדרת תחושה ולא יוצא שתן אחרי שאני שותה המון המון המון רק אז מצליח.
ואין בריחת שתן
זה קורה גם לא בסטים זה מתחיל שעתיים אחרי האימון ומששיך כ 3-4 ימים עד שבועים.
לאחר השתנה יש עדין אי נעימות כזאת בשלפוחית.
עודף קפאין או משהו אחר שאתה לוקח
אני שותה קפה בבוקר לא יותר מזה......
דפקה היו ימים שלא הייתי משתמש בקפאין וזה היה קורה, אני אוכל המון חלבון לא נראה לי מזה אבל....

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

נשאר בגדרת תחושה ולא יוצא שתן אחרי שאני שותה המון המון המון רק אז מצליח.
ואין בריחת שתן
זה קורה גם לא בסטים זה מתחיל שעתיים אחרי האימון ומששיך כ 3-4 ימים עד שבועים.
לאחר השתנה יש עדין אי נעימות כזאת בשלפוחית.

ידוע על בעיה כך ?
@yonizarkh

אם אתה לא עושה תרגילים גדולים ומורכבים (דדליפט/סקוואט/לג פרס) זה עדיין מופיע?

אני סובל בדיוק מאותה הבעיה וחשבתי שזה קשור לשלפוחית ביישנית אם מישהו מכיר את התופעה, למישהו יש באמת מושג ממה זה נגרם? זה נוראי שיש לי פיפי דחוף ופשוט לא יוצא

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא עושה תרגילים גדולים ומורכבים (דדליפט/סקוואט/לג פרס) זה עדיין מופיע?
לא קורה אני זוכר בזמנו שהייתי עם כאב גב והלא עבדתי על מורכבים.....לא הרגשתי את זה בכלל.
אני סובל בדיוק מאותה הבעיה וחשבתי שזה קשור לשלפוחית ביישנית אם מישהו מכיר את התופעה, למישהו יש באמת מושג ממה זה נגרם? זה נוראי שיש לי פיפי דחוף ופשוט לא יוצא
גם אני חשבתי שזה זה אבל שמתי לב לדפוס חוזר......אחרי אימונים...... והתאוששות לאחר כמה זמן.....
תאמת שצרת רבים חצי נחמה משפט נכון לשרשור הזה......

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית