הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ על פציעות וחגורות

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
היום עברתי עוד יום אימונים מרתק בתכנית ה-SS (לחצו כאן בכדי לצפות בלוג שלי). לא ברור למה, אבל כל נושא הפציעות צף לו באימון הזה.

בחור מקומי העיר לי על טכניקת הסקוואט שלי (כל הכבוד לו! כן ירבו) ודרש ממני להיזהר על הגב. ככל הנראה בעקבות ההתקדמות במשקל, העלייה שלי הייתה מעט כפופה בתחילתה וזה לא נראה טוב. אני חייב לעבוד על הטכניקה ובמקביל לשאול - מתי יודעים שהפציעה מתקרבת ? האם פציעה היא אירוע מפתיע שבא משום מקום (כמו שריר שנתפס פתאום) או שיש סימנים מקדימים ? איך נראית פציעה בגב (הפחד הכי גדול שלי) מניסיונכם ?

עוד הוסיף הבחור שמבחינתו אין דבר כזה להתאמן על תרגילים שמערבים את הגב ללא חגורה. מתי מומלץ להתחיל ולהצטייד בחגורה?

היום הרגשתי מספר כאבים שלא הרגישו כמו כאבי שריריים רגילים. שריר ירך שמאל שלי (עד כמה שעות אחרי האימון And Counting...) כואב בצורה חדה, שורפת. את אותו כאב הרגשתי גם במרכז כתף שמאל אבל רק כשעבדתי על הבאנץ' פרס. שוב, כאב חד, שורף. מה קורה לי? (אגב, בגב אני לא מרגיש משהו יוצא דופן)

שמרו על עצמכם. תודה.

מתי יודעים שהפציעה מתקרבת ? האם פציעה היא אירוע מפתיע שבא משום מקום (כמו שריר שנתפס פתאום) או שיש סימנים מקדימים ? איך נראית פציעה בגב (הפחד הכי גדול שלי) מניסיונכם ?
יכולה להיות פציעה שהיא תהליך של נזקים מצברים, קוראים לזה בדרך כלל overuse ... ויש גם פציעות שקוראות בגלל תנועה לא טובות, ואלא נקראות overload ... ככה שפציעה מסוג overuse אפשר עוד לנסות למנוע בהתחלה, כשמתחילים כאבים, עם overload אין מה לעשות
איך מונעים את זה? דואגים שהטכניקה תהיה נכונה. אין הנחות. כשהמשקלים כבדים הטכניקה צריכה להיות מושלמת.
איך נראית פציעה בגב? יש המון אפשרויות... אם זה בלט או פריצת דיסק יכולות להיות הקרנות לאיברים בגוף (לא מחייב), אם זה שברים בחוליות בדרך כלל יהיו כאבים בתנועות רוטציה, פשיטת גב... ויש גם כאבי שרירים ורצועות, לומדים עם הזמן להבין על הגוף האם מדובר בכאבי שרירים או משהו אחר...

עוד הוסיף הבחור שמבחינתו אין דבר כזה להתאמן על תרגילים שמערבים את הגב ללא חגורה. מתי מומלץ להתחיל ולהצטייד בחגורה?
חגורה מומלצת רק במשקלים הכבדים, למתחילים אין צורך ואפילו רצוי שלא.

היום הרגשתי מספר כאבים שלא הרגישו כמו כאבי שריריים רגילים. שריר ירך שמאל שלי (עד כמה שעות אחרי האימון And Counting...) כואב בצורה חדה, שורפת. את אותו כאב הרגשתי גם במרכז כתף שמאל אבל רק כשעבדתי על הבאנץ' פרס. שוב, כאב חד, שורף. מה קורה לי? (אגב, בגב אני לא מרגיש משהו יוצא דופן)
לך לרופא.

• פותח/ת השרשור
חגורה מומלצת רק במשקלים הכבדים, למתחילים אין צורך ואפילו רצוי שלא.

מה ההגדרה למשקלים כבדים ? סקוואט של 70 ק"ג (לא כולל משקל המוט) נחשב למשקל כבד?

למה רצוי שלא במשקלים שהם לא כבדים?

מה ההגדרה למשקלים כבדים ? סקוואט של 70 ק"ג (לא כולל משקל המוט) נחשב למשקל כבד?

למה רצוי שלא במשקלים שהם לא כבדים?
קשה להגדיר משקלים כבדים כי זה משתנה מאדם לאדם.
ורצוי שלא להשתמש במשקלים שהם לא כבדים, בגלל שאתה לא רוצה לגרום לחולשה של שרירי הליבה, אלא להשתמש בחגורת בטן הטבעית שלך כמה שאפשר. החגורת גב זה אמצעי להעלאת משקלי עבודה כבדים. ככה שלהשתמש במשקלים שהם לא כבדים זה דבילי, אין בזה שום היגיון.

אני 90 ק"ג על 1.88 סקוואט של 65 ק"ג (לא כולל משקל המוט). או שאני אמור לספק נתונים אחרים ?
זה לא משקל כבד. אתה צריך לחזק את שרירי הליבה ע"י עבודה נכונה של תרגילי הבסיס לפני שימוש בחגורה....
כרגע תמשיך להתאמן בלי חגורה

100 קילו זה משקל שצריך להתחיל להשתמש בו בחגורה. במיוחד עם הגודל שציינת של הגוף שלך.

100 קילו זה משקל שצריך להתחיל להשתמש בו בחגורה. במיוחד עם הגודל שציינת של הגוף שלך.

יש לי שאלה?
למה החלטת שב100 קילו צריך להתחיל להשתמש בחגורה?
ועוד כשפותח האשכול הוא קרוב ל1.90 ושקול 90 קילו

יש לי שאלה?
כי זה מעבר למשקל גוף שלו. היה לי מאמן שתמיד אמר לי את זה כשהייתי עושה סקוואטים, הקשבתי לו.
ואתה יודע מה..עכשיו אני תוהה לעצמי...אולי הוא טעה...

Back
למעלה תחתית