הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בואו תכירו שחיין (ישראלי) שמתאמן כמו שצריך מחוץ לבריכה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
ממש עכשיו התקיימה אליפות אירופה בשחייה בבריכות קצרות, נבחרת ישראל הטיסה משלחת כמובן. שחיין שלי השתתף בה.
שמו ירון שגלוב, שחיין חזה בן 20 שעד התחרות נחשב לכישרון אבל עוד לא דיבר באותם מספרים של התותחים הרציניים (בעולם בטח שלא, ובארץ גם לא כל כך). העפיל לתחרות עם 1:02.11 ב100 מ' חזה ו28.56 ב50 מ' חזה, ה100 היה שיאו האישי וב50 השיא שלו היה 28.40.
התאמן איתי 3 חודשים על כוח, התחזק משמעותית וכמו שיכולתם לנחש הזמנים שלו השתפרו ובענק. ביום חמישי הוא שחה את ה100 מ' ב1:00.36, שיפור של 1.75 שניות (!!!) ב3 חודשים. ב50 מ' הוא שחה אתמול 27.70, שיפור של 70 מאיות (!!!).
שתי התוצאות האלה מקטלגות אותו באופן חד משמעי כשחיין צעיר ומבטיח שכבר מדבר במספרים של השחיינים האולימפיים כמו למשל אמרי גניאל וגל נבו, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שהוא רק בן 20 ושוחה בבריכה ארוכה יותר טוב מבקצרה, במעבר לארוכה הוא מאבד הרבה פחות זמן מאחרים (ביחס לקצרה).

בתקופה שבה הוא שחה 60 - 100 ק"מ בשבוע (משתנה), למרות שהוא הפסיד אימונים ו\או בא חלש ועייף, הוא השיג התקדמות יפה מאוד גם בכוח.
השיג סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75 (עד היום המאמן הקודם שלהם עבד איתם רק בנץ' 🤦‍♂️)
שוקל 80-81, התחיל בסביבות ה77
השיפור הגיע מכוח בלבד, עוד לא עבדנו בכלל על פאוור קלין (כוח מתפרץ) ועוד אין לנו מזחלת (Prowler) לעבוד על קונדישנינג. זה נטו משיפור בכוח. יש עוד הרבה עבודה.

תוצאות רשמיות מהתחרות:
http://84.33.2.65/Herning2013/

הדדליפט שלו:

אז אולי יש בארץ עוד תקווה... 😋🍴

מקווה שהנתונים מעניינים.

באמת שכל הכבוד! אין מילים...
מעניין אותי שני דברים:
- יש איזשהו משקל מומלץ לשחיינים? 70? 80? 90? מה המשקל האידאלי? לגבי גובה אני מאמין שיש יתרון ל185-195 אני טועה?
- אני שומע הרבה פעמים על כך ששחיית חזה היא לא בריאה. יש משהו מבוסס מאחורי זה? אם לא, מה בכל זאת הטענה שאותם אנשים טוענים?

@Beast and cheat

• פותח/ת השרשור
באמת שכל הכבוד! אין מילים...
תודה רבה

- יש איזשהו משקל מומלץ לשחיינים? 70? 80? 90? מה המשקל האידאלי?
משקל הגוף בשחייה לא משחק תפקיד כל כך גדול, כי אתה במים. אין משקל אידיאלי שתופס לכולם, זה תלוי בגובה, במקרחק שאתה שוחה, בסגנון שאתה שוחה וכו'. בעיקרון השאיפה היא לאחוז שומן בסביבות ה15% (שומן מציף אותך, מה ש"מחליף" חיכוך במים בחיכוך באוויר - שהוא עדיף בהרבה) וכוח גדול ביחס למסת השריר.
הרבה מאוד שחיינים לא נמצאים באחוז שומן כזה, כי העובדה שאתה שוחה 100 ק"מ בשבוע + שאתה בגובה 1.90 + שיש לך גנטיקה אתלטית מאוד טובה מקשה עליך לאכול מספיק כדי להגיע לאחוז שומן כזה. גגל את הדיאטה של מייקל פלפס (אני לא מאמין שהוא באמת היה אוכל 12,000, אבל זה בטוח היה הרבה מאוד. אני מאמין שבאיזור ה8,500 ואולי גם צפונה).

לגבי גובה אני מאמין שיש יתרון ל185-195 אני טועה?
מבחינת גובה, בעיקרון "כמה שיותר גבוה יותר טוב". אבל גם כאן יש עוד אלמנטים כמו למשל אורך ידיים, גודל כפות רגליים, גודל כפות ידיים, יחס טורסו - פלג גוף תחתון וכו'. אבל בעיקרון גובה הוא יתרון. בחזה יחסית מעט ביחס לחתירה \ גב \ פרפר.

- אני שומע הרבה פעמים על כך ששחיית חזה היא לא בריאה. יש משהו מבוסס מאחורי זה? אם לא, מה בכל זאת הטענה שאותם אנשים טוענים?
אני אגיד את האמת - אני לא יודע על זה הרבה. זה דבר מאוד, מאוד לא רלוונטי. יש סיבה אחת לשחות חזה: תחרותית (בין אם ברמה אולימפית ובין אם ברמה ארצית או חובבנית או סתם כתחביב), ואז השאלה אם זה מזיק היא לא רלוונטית, אם אתה באמת ספורטאי (שוב, זה לא אומר שאתה חייב להיות אולימפי - אתה יכול גם להיות ספורטאי חובבן). שחיית חזה לא מספקת שום אינטרס "כללי" כמו שלמשל סקוואט מספק אינטרס כללי גם למי שלא הולך להתחרות בפאוורליפטינג, פשוט כי הוא מחזק אותך.

בעיקרון, עד כמה שידוע לי מדובר על נושא הברכיים. נתקלתי באנשים שהגיעו עם בעיות ברכיים מלכתחילה שהסגנון לא הועיל \ פגע בהם, אבל לא ראיתי מישהו שנפגע בברכיים כתוצאה משחיית חזה. אני לא יודע בדיוק מה הטענה, אבל בפועל מבחינה סטטיסטית אני לא רואה קורלציה. אבל אני יכול לטעות, בין היתר כי מי שמגיע לנבחרות והאקדמיות הוא מלכתחילה כמעט תמיד עדיף גנטית על אלה שלא. ואלה שלא בנבחרות \ אקדמיות \ קבוצות שחייה שמתחרות, לא שוחים חזה. העניין הוא שזה לא ספורט עממי, אין תחרויות עממיות ששוחים בהן חזה. זה לא כמו טריאתלון שכל העולם ואחותו עושים (בטריאתלון זה חתירה, אלא אם אתה ממש דביל).

מקווה שעזרתי 😃

• פותח/ת השרשור
יש בהדר יוסף קופצים לגובה, רציי ספרינטים כולם עושים הנפות וקלינים
זו מילת המפתח. כמה הקלינים שלהם? כמה הסקוואט והדדליפט שלהם?
וכמה הם היו לפני חודשיים, לפני 4 חודשים, לפני 6 חודשים וכו'

יש המון ספורטאים שעושים את זה. אבל מעטים שמתקדמים בזה...

• פותח/ת השרשור
יפה מאוד טל, כל הכבוד
תודה רבה

יש שם חבר'ה ששוקלים 60 עם 100 פווארקלין
כמה כאלה יש? ראית את זה מתרחש או שסיפרו לך? כי אני לא ממהר להאמין...
ANYWAY
זה לא אומר הרבה כשלא משווים אותם לעצמם, יש כשרונות שיגיעו לביצועים גבוהים גם בלי תוכנית אידיאלית
גם נשאלת השאלה למה הם שוקלים 60 אבל זה לדיון אחר
אבל בלי קשר ההיכרות שלי עם שני התחומים שציינת דיי נמוכה, ובכל מקרה הנושא לא נפתח בשבילם 😃

אתה מוזמן להדר יוסף לראות את זה מתרחש, הם שוקלים 60 כי אחד קופץ לגובה, שחור ובן 16 ואת השני אני לא מכיר אבל הוא יחסית מבוגר (30+-) ולא נראה לי שהוא שוקל 60 אבל הוא שחיף רצח ויש לו את אחד הפווארקלינים הכי יפים שראיתי.
בכל מקרה , תבוא פעם למשקולנות בהדר יוסף ותראה אתלטים שם עובדים יפה מאד, עם מוט ומשקלים הרבה תרגילים בסיס וכל מיני שטויות, אני הייתי בשוק. כל הכבוד להם אני בטוח שגם @Seth Able ראה אותם ויכול לאשר.

כל הכבוד לך ולשחיין!
תמיד הפריע לי שספורטאים ברמה ארציץ מתאמנים בצורה שגויה ולא מנצליםאת מירב הפוטנציאל שלהם, אני מניח שאתה מאד מרוצה מהתוצאות.
לדעתי ברגע שהוא יתקדם בקלין יהיה שיפורמשמעותי עוד יותר. קלין לטעמי התרגיל החשוב ביותר לספורטאים מסוג זה.

לגבי הדדליפט כמה נקודות לעבוד עליהן יהיו העובדה שהוא נשען על המוט וקדימה בסטאפ שלו ואח"כ כשמתחיל למשוך המוט מתגלגל חזרה פנימה לנקודת הכוח ורק אז מתחיל לעלות. בהמשך זה גורם לו גם להגיע לפשיטה מוקדמת כך שהמוט מתנתק לו מהגוף. חוץ מזה דדליפט יפה. יש לו הרבה יותר מזה. הייתי אומר גם 130+.

• פותח/ת השרשור
אתה מוזמן להדר יוסף לראות את זה מתרחש, הם שוקלים 60 כי אחד קופץ לגובה, שחור ובן 16 ואת השני אני לא מכיר אבל הוא יחסית מבוגר (30+-) ולא נראה לי שהוא שוקל 60 אבל הוא שחיף רצח ויש לו את אחד הפווארקלינים הכי יפים שראיתי.
בכל מקרה , תבוא פעם למשקולנות בהדר יוסף ותראה אתלטים שם עובדים יפה מאד, עם מוט ומשקלים הרבה תרגילים בסיס וכל מיני שטויות, אני הייתי בשוק. כל הכבוד להם אני בטוח שגם @Seth Able ראה אותם ויכול לאשר.
וואלה, אולי. בכל אופן זה מאוד, מאוד, מאוד חריג.

כל הכבוד לך ולשחיין!
תמיד הפריע לי שספורטאים ברמה ארציץ מתאמנים בצורה שגויה ולא מנצליםאת מירב הפוטנציאל שלהם, אני מניח שאתה מאד מרוצה מהתוצאות.
לדעתי ברגע שהוא יתקדם בקלין יהיה שיפורמשמעותי עוד יותר. קלין לטעמי התרגיל החשוב ביותר לספורטאים מסוג זה.
זה לא מדוייק,
הפאוור קלין מאוד חשוב, במיוחד לספרינטר כי ככל שמרחק השחייה יורד הזינוק יותר משמעותי. אבל ברוב המשחה הכוח בא לידי ביטוי יותר מהכוח המתפרץ, שגם ככה מושפע מאוד מהכוח (ולא כל כך להיפך).
אבל ללא ספק עבודת כוח מתפרץ + קונדישנינג יניבו תוצאות טובות (בנוסף להמשך עלייה בכוח).

לגבי הדדליפט כמה נקודות לעבוד עליהן יהיו העובדה שהוא נשען על המוט וקדימה בסטאפ שלו ואח"כ כשמתחיל למשוך המוט מתגלגל חזרה פנימה לנקודת הכוח ורק אז מתחיל לעלות. בהמשך זה גורם לו גם להגיע לפשיטה מוקדמת כך שהמוט מתנתק לו מהגוף. חוץ מזה דדליפט יפה. יש לו הרבה יותר מזה. הייתי אומר גם 130+.
תודה על הביקורת, אבל במילה אחת: מה?

וואלה, אולי. בכל אופן זה מאוד, מאוד, מאוד חריג.

לפי מה אתה אומר שזה כ"כ חריג?

אמנם אני biased מהכיוון ההפוך בגלל שמין הסתם כל מי שאני רואה זה החבר'ה שכן עושים, אבל יש די הרבה מהם ואני בכלל לא בטוח שהם במיעוט (ותאמין לי, אני האחרון שיגן על חלק מהשטויות שהאתלטים עושים..הנפות ביחד אחת ניחא לזורקים, אבל יצא לי גם לראות קלינים על רגל אחת....).

אני חושב שמי שcrossfiter@ דיבר עליו זה יוחאי הלוי, אני ראיתי אותו עושה פאוורקלין 131 פעם ויש תקופות של 120~ לחזרות בערך כל אימון. מניח שהוא שוקל באזור 70, הוא רזה מאוד. חוץ ממנו רוב הקופצים שיוצא לי לראות הם ילדים והם יותר חלשים ממנו, מניח שחלקם יגיע לזה.
נחום רוגל עשה 140 בצעירותו אבל אני חושב ש100 לפני כמה שנים זה הכי כבד שיצא לי לראות אותו עושה. דימה קרויטר הניף במספרת 90 או 100 מתלייה, אלכס אברבוך עשה פאוורסנאץ' לשלשות עם 90 (גם מתלייה, IIRC) כמו מוט ריק וזורקים למיניהם בכלל מגיעים למשקלים יפים. ממה שיצא לי לראות - פאוורקלין 160 ופאוורסנאץ' לחזרות עם 110, ילדים שמניפים מעל 100 וקלינים של 130, זורקת כדור ברזל שעשתה פאוורקלין לרביעיה או חמישיה עם 100 ונראה לי שגם בנץ' דומה.

לפחות התחושה שלי יש זה שחלק די גדול מהאתלטים בארץ (בטח שאלה ברמה טובה יחסית) עובדים די הרבה על כוח וזה לא ממש עניין חריג.

איתמר לוי, בוגר התיכון שלי, אלוף הארץ בהדיפת כדור ברזל, מתאמן מדי פעם בחד״כ הקרוב לביתי ומסיפורים ששמעתי מחברים וגם מהמאמן שם, עובד המון כוח ובצורה נכונה. חבר שלי שאל אותו על השיאים שלו אז הוא דיבר אם אני לא טועה על 220 סקוואט 230 דדליפט ובנץ׳ מפלצתי של 185 או משהו כזה. לא יצא לי לראות בעיניים עדיין אבל אני מקווה שייצא.

אני גם ראיתי בתקופתי בהדר יוסף את יוחאי הלוי (קופץ משולשת או לרוחק אני לא זוכר) זורק 120-130 פאוורקלין לכתפיים. מלבדו ראיתי כמה זורקי כדור חזקים בצורה מפחידה וספרינטרים שקברו 140 סקוואט לחזרות על משקל גוף 70 וקצת לחזרות

• פותח/ת השרשור
איתמר לוי, בוגר התיכון שלי, אלוף הארץ בהדיפת כדור ברזל, מתאמן מדי פעם בחד״כ הקרוב לביתי ומסיפורים ששמעתי מחברים וגם מהמאמן שם, עובד המון כוח ובצורה נכונה. חבר שלי שאל אותו על השיאים שלו אז הוא דיבר אם אני לא טועה על 220 סקוואט 230 דדליפט ובנץ׳ מפלצתי של 185 או משהו כזה. לא יצא לי לראות בעיניים עדיין אבל אני מקווה שייצא.
אם אני לא טועה זה זה ששם מלא פוסי פאדים על המוט, מוציא, מביא מכה חזקה בחזה תוך כדי דחיפה שלו למעלה עם האגן בצורה מוגזמת (תחת עוזב את הספסל בהרבה) ואז נשאר לו רק לנעול עם פלג הגוף העליון.
לא יודע על שאר האימונים שלו.

לפי מה אתה אומר שזה כ"כ חריג?

אמנם אני biased מהכיוון ההפוך בגלל שמין הסתם כל מי שאני רואה זה החבר'ה שכן עושים, אבל יש די הרבה מהם ואני בכלל לא בטוח שהם במיעוט (ותאמין לי, אני האחרון שיגן על חלק מהשטויות שהאתלטים עושים..הנפות ביחד אחת ניחא לזורקים, אבל יצא לי גם לראות קלינים על רגל אחת....).

אני חושב שמי שcrossfiter@ דיבר עליו זה יוחאי הלוי, אני ראיתי אותו עושה פאוורקלין 131 פעם ויש תקופות של 120~ לחזרות בערך כל אימון. מניח שהוא שוקל באזור 70, הוא רזה מאוד. חוץ ממנו רוב הקופצים שיוצא לי לראות הם ילדים והם יותר חלשים ממנו, מניח שחלקם יגיע לזה.
נחום רוגל עשה 140 בצעירותו אבל אני חושב ש100 לפני כמה שנים זה הכי כבד שיצא לי לראות אותו עושה. דימה קרויטר הניף במספרת 90 או 100 מתלייה, אלכס אברבוך עשה פאוורסנאץ' לשלשות עם 90 (גם מתלייה, IIRC) כמו מוט ריק וזורקים למיניהם בכלל מגיעים למשקלים יפים. ממה שיצא לי לראות - פאוורקלין 160 ופאוורסנאץ' לחזרות עם 110, ילדים שמניפים מעל 100 וקלינים של 130, זורקת כדור ברזל שעשתה פאוורקלין לרביעיה או חמישיה עם 100 ונראה לי שגם בנץ' דומה.

לפחות התחושה שלי יש זה שחלק די גדול מהאתלטים בארץ (בטח שאלה ברמה טובה יחסית) עובדים די הרבה על כוח וזה לא ממש עניין חריג.
תראה, אני מוכן להאמין שמה שאתם אומרים מתרחש, אבל קחו בחשבון שזה סופר חריג. אין עוד הרבה כאלה, אם בכלל. מהיכרות גדולה מאוד עם איך שספורטאים (בדגש על ישראלים) מתאמנים בחד"כ. דווקא עם הענפים עליהם אתם מדברים אין לי היכרות, אבל בהרבה מאוד ענפים אחרים יש לי ואין ספורטאים כאלה בישראל. גם לא אלה שמייצגים אותנו באולימפיאדה.

אומרים לך שכמעט כל האתלטים בהדר יוסף מתאמנים ככה ושוב אתה אומר "סופר חריג" , תפסיק לחשוב שאתה מכיר את כל הספורטאים בארץ ישראל ואיך הם מתאמנים.

• פותח/ת השרשור
אומרים לך שכמעט כל האתלטים בהדר יוסף מתאמנים ככה ושוב אתה אומר "סופר חריג" , תפסיק לחשוב שאתה מכיר את כל הספורטאים בארץ ישראל ואיך הם מתאמנים.
כעובדה, מדובר על אחוזים קטנים מאוד. זה שאתה מכיר "הרבה" כאלה אומר בערך כלום. בישראל יש המון ספורטאים. רובם המוחץ מתאמנים על כדורי בוסו עם משקוליות יד ורודות. וכל המאוד מוכשרים, מגיל קטן בד"כ מגיעים לוינגייט לאקדמיה (תלוי בענף מן הסתם). ושם לא מתאמנים נכון בערך לעולם.

אתה לוקח דוגמה לאתלטים שמתאמנים במכון של הרמת משקולות ואומר שזה לא חריג. בוא קודם כל נתחיל בכמה מכונים כאלה יש בארץ, לעומת חדרי כושר שבקושי יש בהם כלוב לסקוואט? וזה הרבה לפני שאני מדבר על באמפרים ומשטחים להרמות אולימפיות, או מאמן שבכלל רוצה ללמד אותם את הדברים האלה. וזה עוד לפני שאני מדבר על מאמן שבאמת מסוגל ללמד אותם את הדברים האלה. כמה כאלה יש לעומת מדריכי חדר כושר רגילים?
ברגע שתבין את הנקודה הזו, הנושא הסטטיסטי יראה לך הרבה יותר ברור.

אגב, זה גם מאוד תלוי ענף. ככלל, ספורטאים מתאמנים כמו ספורטאים מאותו תחום. יש יוצאים מהכלל, אבל זה הרוב. ככה ששחיינים למשל לא תמצא בישראל שמתאמנים כמו שצריך, למעט בודדים. לי ידוע על אחד (שהוא לא שחיין שלי), וגם הוא - עושה בנוסף מלא שטויות, למרות שהבסיס לאימונים שלו זה סקוואט, דדליפט ופרס. אבל לעומת זאת יכול להיות שרובם המוחץ של הקופצים לגובה כן (אני משער שיהיו לי חילוקי דעות לגביי התוכניות שלהם, אבל ב"כן" אני מתכוון לזה שהם מתאמנים על סקוואט מלא, דדליפט, קלין וכו')

בפועל, רובם המוחץ פחות חזקים ואקספלוסיבים ממה שהם יכולים להיות במסגרת הזמן בו הם מתאמנים. ככה ש...point made.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית