הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בואו תכירו שחיין (ישראלי) שמתאמן כמו שצריך מחוץ לבריכה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
ממש עכשיו התקיימה אליפות אירופה בשחייה בבריכות קצרות, נבחרת ישראל הטיסה משלחת כמובן. שחיין שלי השתתף בה.
שמו ירון שגלוב, שחיין חזה בן 20 שעד התחרות נחשב לכישרון אבל עוד לא דיבר באותם מספרים של התותחים הרציניים (בעולם בטח שלא, ובארץ גם לא כל כך). העפיל לתחרות עם 1:02.11 ב100 מ' חזה ו28.56 ב50 מ' חזה, ה100 היה שיאו האישי וב50 השיא שלו היה 28.40.
התאמן איתי 3 חודשים על כוח, התחזק משמעותית וכמו שיכולתם לנחש הזמנים שלו השתפרו ובענק. ביום חמישי הוא שחה את ה100 מ' ב1:00.36, שיפור של 1.75 שניות (!!!) ב3 חודשים. ב50 מ' הוא שחה אתמול 27.70, שיפור של 70 מאיות (!!!).
שתי התוצאות האלה מקטלגות אותו באופן חד משמעי כשחיין צעיר ומבטיח שכבר מדבר במספרים של השחיינים האולימפיים כמו למשל אמרי גניאל וגל נבו, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שהוא רק בן 20 ושוחה בבריכה ארוכה יותר טוב מבקצרה, במעבר לארוכה הוא מאבד הרבה פחות זמן מאחרים (ביחס לקצרה).

בתקופה שבה הוא שחה 60 - 100 ק"מ בשבוע (משתנה), למרות שהוא הפסיד אימונים ו\או בא חלש ועייף, הוא השיג התקדמות יפה מאוד גם בכוח.
השיג סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75 (עד היום המאמן הקודם שלהם עבד איתם רק בנץ' 🤦‍♂️)
שוקל 80-81, התחיל בסביבות ה77
השיפור הגיע מכוח בלבד, עוד לא עבדנו בכלל על פאוור קלין (כוח מתפרץ) ועוד אין לנו מזחלת (Prowler) לעבוד על קונדישנינג. זה נטו משיפור בכוח. יש עוד הרבה עבודה.

תוצאות רשמיות מהתחרות:
http://84.33.2.65/Herning2013/

הדדליפט שלו:

אז אולי יש בארץ עוד תקווה... 😋🍴

מקווה שהנתונים מעניינים.

• פותח/ת השרשור
חחחח 60 ק"מ בשבוע... קשה לי להאמין. בכל מקרה כל הכבוד
תלוי מי. הספרינטרים, כן. שחייני מים פתוחים ששוחים 5,000 + 10,000, שוחים יותר לכיוון ה95 - 110 בשבועות עמוסים. זה לא נדיר שתראה אימון של 4X3,000 אצלם, או למשל 10X800 וכו'. שני אימוני שחייה ביום. כל אימון 2:30 - 4:00 שעות. אכן כן.
אלה המספרים של שחייני המים הפתוחים הבוגרים שברמה הגבוהה.

מההיכרות שלי עם ספורט תחרותי ואולימפי, אני מסכים לגמרי עם Beast , כנראה שבאתלטיקה זה שונה והם עובדים טוב יותר.

כעובדה, מדובר על אחוזים קטנים מאוד. זה שאתה מכיר "הרבה" כאלה אומר בערך כלום. בישראל יש המון ספורטאים. רובם המוחץ מתאמנים על כדורי בוסו עם משקוליות יד ורודות. וכל המאוד מוכשרים, מגיל קטן בד"כ מגיעים לוינגייט לאקדמיה (תלוי בענף מן הסתם). ושם לא מתאמנים נכון בערך לעולם.

אתה לוקח דוגמה לאתלטים שמתאמנים במכון של הרמת משקולות ואומר שזה לא חריג. בוא קודם כל נתחיל בכמה מכונים כאלה יש בארץ, לעומת חדרי כושר שבקושי יש בהם כלוב לסקוואט? וזה הרבה לפני שאני מדבר על באמפרים ומשטחים להרמות אולימפיות, או מאמן שבכלל רוצה ללמד אותם את הדברים האלה. וזה עוד לפני שאני מדבר על מאמן שבאמת מסוגל ללמד אותם את הדברים האלה. כמה כאלה יש לעומת מדריכי חדר כושר רגילים?
ברגע שתבין את הנקודה הזו, הנושא הסטטיסטי יראה לך הרבה יותר ברור.

אגב, זה גם מאוד תלוי ענף. ככלל, ספורטאים מתאמנים כמו ספורטאים מאותו תחום. יש יוצאים מהכלל, אבל זה הרוב. ככה ששחיינים למשל לא תמצא בישראל שמתאמנים כמו שצריך, למעט בודדים. לי ידוע על אחד (שהוא לא שחיין שלי), וגם הוא - עושה בנוסף מלא שטויות, למרות שהבסיס לאימונים שלו זה סקוואט, דדליפט ופרס. אבל לעומת זאת יכול להיות שרובם המוחץ של הקופצים לגובה כן (אני משער שיהיו לי חילוקי דעות לגביי התוכניות שלהם, אבל ב"כן" אני מתכוון לזה שהם מתאמנים על סקוואט מלא, דדליפט, קלין וכו')

בפועל, רובם המוחץ פחות חזקים ואקספלוסיבים ממה שהם יכולים להיות במסגרת הזמן בו הם מתאמנים. ככה ש...point made.

אני עדיין לא מבין איך החלטת שאתה "מכיר" את כל ספורטאי ומאמני הארץ ויודע איך הם מתאמנים, אתה יודע שיכול להיות מצד גדול שיהיה ספרינטר\קופץ לגובה\שחיין עם 250 דדליפט ועדיין הוא לא יהיה בטופ העולמי או הישראלי? אז על סמך מה אתה קובע שאתה יודע איך כולם מתאמנים ומה הם עושים?
ושוב על סמך מה אתה אומר שהם "פחות חזקים ואקספלוסיבים ממה שהם יכולים להיות?" אני יכול להגיד לך שלבולט אין 300 דדליפט אז הוא לא חזק ואקספלוסיבי כמו שהוא יכול להיות , זאת גם טענה...

• פותח/ת השרשור
אני עדיין לא מבין איך החלטת שאתה "מכיר" את כל ספורטאי ומאמני הארץ ויודע איך הם מתאמנים
לא החלטתי את זה. החלטתי שאני מכיר את הצורה בה המון מאמנים מאמנים ברוב הענפים בחד"כ. ועדיין לא התייחסת לזה:
אתה לוקח דוגמה לאתלטים שמתאמנים במכון של הרמת משקולות ואומר שזה לא חריג. בוא קודם כל נתחיל בכמה מכונים כאלה יש בארץ, לעומת חדרי כושר שבקושי יש בהם כלוב לסקוואט? וזה הרבה לפני שאני מדבר על באמפרים ומשטחים להרמות אולימפיות, או מאמן שבכלל רוצה ללמד אותם את הדברים האלה. וזה עוד לפני שאני מדבר על מאמן שבאמת מסוגל ללמד אותם את הדברים האלה. כמה כאלה יש לעומת מדריכי חדר כושר רגילים?

אתה יודע שיכול להיות מצד גדול שיהיה ספרינטר\קופץ לגובה\שחיין עם 250 דדליפט ועדיין הוא לא יהיה בטופ העולמי או הישראלי?
כן, אני יודע. זה יקרה כמעט תמיד כשהוא הרבה יותר פאוורליפטר מאשר ספרינטר \ קופץ לגובה \ שחיין (מבחינת חלוקת זמן, גיל תחילת אימונים וכו').

אני יכול להגיד לך שלבולט אין 300 דדליפט אז הוא לא חזק ואקספלוסיבי כמו שהוא יכול להיות , זאת גם טענה...
קודם כל הכוונה בכמו שהוא יכול להיות, היא במסגרת הענף שלו. אם הוא היה פאוורליפטר הוא כנראה היה הרבה יותר חזק. אבל אני מדבר על הכוח שהוא היה יכול להשיג באותו זמן שהוא מתאמן, מבלי לעשות trade off עם אימוני האתלטיקה.
ובנוסף, אני מסכים איתך, ויכול להגיד לך שאם בולט יתאמן טוב יותר הוא ירוץ מהר יותר.

ואני יכול להגיד לך עוד משהו. גם שאתה לא באמת יודע איך בולט מתאמן, ואין לך דרך לדעת. וגם שמתישהו יהיה מישהו יותר חזק ממנו שירוץ יותר מהר ממנו. מתי? לא יודע. צריך מישהו ממש-ממש-ממש מוכשר.

חוץ מזה, שאל תטעה לרגע שבולט חלש. מסכים איתך שכמעט בטוח שהוא יכול להתחזק אם הוא יתאמן בצורה יותר אידיאלית, אבל חלש הוא לא. אין משמעות ללמה אתה חזק - גנטיקה \ חומרים \ אימונים לא אידיאליים \ אימונים כן אידיאליים. יש משמעות לאם וכמה אתה חזק. לא יודע מה הסיבות המדוייקות שבולט חזק בגללן, אבל בפועל אני יכול להרגיע אותך - הוא חזק. והוא גם אקספלוסיבי. והוא גם קופץ גבוה ורץ מהר. ומוכשר בטירוף. הכל בסדר איתו, כנראה שבזמן הקרוב לא הולכים לשבור את השיאים שלו. גם לא הוא. אפשר להיות רגועים.

• פותח/ת השרשור
ביסט, למה בדיוק ששחיין יעשה סקוואט דדליפט ופרס בתור חלק "עיקרי" באימונים?
מי אמר שזה חלק עיקרי באימונים?
העיקר בשחייה זה לשחות
ירון השיג 1:02.11 כמעט רק משחייה (ואימוני חד"כ מקולקלים), שזו תוצאה מדהימה.

אבל כוח, כוח מתפרץ וקונדישנינג הם פרמטרים סופר חשובים לספורטאים, שמשפרים ביצועים. זה לא שעכשיו הוא הפסיק לשחות והתחיל רק להתאמן בחד"כ...

סקוואט פרס ודדליפט מחזקים אותו, וזו הסיבה שאנחנו מעלים אותם.

מי אמר שזה חלק עיקרי באימונים?
העיקר בשחייה זה לשחות
ירון השיג 1:02.11 כמעט רק משחייה (ואימוני חד"כ מקולקלים), שזו תוצאה מדהימה.

אבל כוח, כוח מתפרץ וקונדישנינג הם פרמטרים סופר חשובים לספורטאים, שמשפרים ביצועים. זה לא שעכשיו הוא הפסיק לשחות והתחיל רק להתאמן בחד"כ...

סקוואט פרס ודדליפט מחזקים אותו, וזו הסיבה שאנחנו מעלים אותם.
אני לא מבין באימוני שחיינים במיוחד, אבל כמו שענית מה שחשוב זה שישחה.

תלוי מי. הספרינטרים, כן. שחייני מים פתוחים ששוחים 5,000 + 10,000, שוחים יותר לכיוון ה95 - 110 בשבועות עמוסים. זה לא נדיר שתראה אימון של 4X3,000 אצלם, או למשל 10X800 וכו'. שני אימוני שחייה ביום. כל אימון 2:30 - 4:00 שעות. אכן כן.
אלה המספרים של שחייני המים הפתוחים הבוגרים שברמה הגבוהה.
וואו, מכובד.. באמת מכובד

וואו, מכובד.. באמת מכובד
אם תלך פעם אחת לצפות בשיעור שיפור סגנון לילדים בגיל 13 בקאנטרי הקרוב לבית שלך אתה תיראה שהם שוחים סביבות ה100 בריכות בשיעור
שזה שווה ערך ל2.5 ק'מ לאימון אחד מיסכן של שעה.
שזה אומר 15 ק'מ בשבוע.
והם סך הכל ילדים.
אז מן הסתם שספורטאי ברמה גבוהה ישחה פי כמה מהם.

ביסט אני לא חושב שמה שאתה אומר הוא לא נכון אבל לבקר את התכנון אימונים של הספורטאים הגדולים בעולם ולומר שאם בולט היה מוסיף אימוני כח בצורה שאתה מאמין הוא היה רץ יותר מהר, זה דבר מאוד יומרני להגיד, אנשים שכל החיים שלהם מוקדשים למטרה של השתפרות בתחומם אני מאמין שאתה קצת חי בסרט שאתה יודע את המתכון שיישפר את כולם אבל הם לא מודעים לזה ומזניחים...

ביסט אני לא חושב שמה שאתה אומר הוא לא נכון אבל לבקר את התכנון אימונים של הספורטאים הגדולים בעולם ולומר שאם בולט היה מוסיף אימוני כח בצורה שאתה מאמין הוא היה רץ יותר מהר, זה דבר מאוד יומרני להגיד, אנשים שכל החיים שלהם מוקדשים למטרה של השתפרות בתחומם אני מאמין שאתה קצת חי בסרט שאתה יודע את המתכון שיישפר את כולם אבל הם לא מודעים לזה ומזניחים...
אתה לא ממש הבנת מה הוא אומר.
הוא אומר שאם בולט היה משקיע יותר באימוני כוח הוא היה בוודאות חזק יותר, אבל זה היה בא על חשבון האימוני ריצה שלו. צריך לדעת איך לשלב אימוני כוח בצורה הכי גבוהה שאפשר ככה שלא יפגעו באימונים הספציפיים של אותו תחום, וזה משהו שכנראה בולט מצליח בו.

• פותח/ת השרשור
אוקיי בוא נבהיר את זה אחת ולתמיד:
ככל שאתה מתאמן יותר חכם, אתה יותר טוב. זה לא אומר שככל שאתה יותר טוב, אתה מתאמן יותר חכם. יש פרמטרים נוספים להצלחה חוץ מכמה חכם אתה מתאמן.
בנוסף, אין לי (וגם לא לך) חצי מושג על איך שאתה מתאמן, ומה שאתה אומר יוצא מנקודת הנחה שלא משנה איך הוא מתאמן זו צורה חכמה. גם אם הוא מתאמן על עמידת ידיים ופליק פלאק. זו יציאה מתוך נקודת הנחה שלא הגיוני שסמכות טועה, וזו נקודת הנחה שגויה. גם המאמנים שלו שהם "אנשים שכל החיים שלהם מוקדשים למטרה של השתפרות בתחומם" יכולים לעשות דברים מטומטמים וגרועים \ לא אידיאליים. אגב, זה קורה כל הזמן.

תמיד כולם אומרים כמה מדהימים שיאי העולם והרמה הנוכחית בספורט ואומרים שזה קרוב להתקע וכו', אנשים לא מבינים שברוב הענפים התוצאות האלה באות מpractice כמעט בלבד, ללא training (או training בצורה לא אידיאלית) על היכולות הכלליות (במקרה הזה אנחנו מדברים על כוח וכוח מתפרץ).

כמו שאמרתי, אני אגלה לך סוד - מתישהו יבוא מישהו וישבור את השיאים שלו. גם אז "כל מה שהוא עושה זה הכי חכם בעולם?" גם כשמישהו שובר לו את השיא?
בשביל לטעון שהוא מתאמן בצורה הכי הכי טובה ושזה הפרמטר היחיד להצלחה, אתה בהכרח גם צריך לטעון שאף אחד לעולם לא ישבור את השיא שלו. או כל שיא עולם אחר.

אז יש לי חדשות בשבילך: ללא תלות במה אתה רוצה שיקרה, שיאי עולם הולכים להמשיך להשבר.

וברגע שאתה מבקר אותי ולא את הטענות שלי כלפיי אימונים התגובה שלך מפסיקה להיות תגובה עם משמעות, ודעתך בעניין מפסיקה להחשב.

אתה לא ממש הבנת מה הוא אומר.
הוא אומר שאם בולט היה משקיע יותר באימוני כוח הוא היה בוודאות חזק יותר, אבל זה היה בא על חשבון האימוני ריצה שלו. צריך לדעת איך לשלב אימוני כוח בצורה הכי גבוהה שאפשר ככה שלא יפגעו באימונים הספציפיים של אותו תחום, וזה משהו שכנראה בולט מצליח בו.
לא מדוייק. אני אומר שכמעט בטוח שהוא יכול להתאמן חכם יותר, להיות חזק יותר ולרוץ מהר יותר (שוב - אין לי מושג איך הוא מתאמן, ככה שזה בגדר ניחוש מושכל. אגב, תהנה)

מצחיק שאתה חושב שאתה האוטוריתה למה זה 'להתאמן חכם' ולא המאמנים של האתלטים. מאיפה החוצפה לערר עליהם? מ3 ספרים של ריפטו?

• פותח/ת השרשור
מצחיק שאתה חושב שאתה האוטוריתה למה זה 'להתאמן חכם' ולא המאמנים של האתלטים. מאיפה החוצפה לערר עליהם? מ3 ספרים של ריפטו?
רגע, אנחנו באמת הופכים את זה לדיון מה עדיף - סקוואט או הרחקת ירכיים כנגד גומיות?
ולמה זו חוצפה לערער על סמכות? יש לך ראש עקום. לדעתי זו חוצפה כלפיי המתאמנים שלך שאתה לא בודק, קורא, חושב ומסיק מסקנות, אלא מקבל כל מה שסמכות אומרת כנכון בהגדרה, כי זו סמכות.

מה שלי יש זה טיעונים לוגיים, הגיוניים ומבוססים. מה שלאחרים יש זה "אוסיין בולט רץ מהר", שזה לא ממש טיעון כפי שציינתי - זה לא שככל שאתה יותר טוב אתה בהכרח מתאמן יותר חכם, זה הפוך וגם זה תקף אך ורק ביחס לעצמך.

אם יש לך טיעון, שוט. אם אין לך, אז ירידה על האופי שלי אני מעדיף שתשלח בפרטי כי זה לא קשור לדיון.
בתודה מראש.

רגע, אנחנו באמת הופכים את זה לדיון מה עדיף - סקוואט או הרחקת ירכיים כנגד גומיות?
ולמה זו חוצפה לערער על סמכות? יש לך ראש עקום. לדעתי זו חוצפה כלפיי המתאמנים שלך שאתה לא בודק, קורא, חושב ומסיק מסקנות, אלא מקבל כל מה שסמכות אומרת כנכון בהגדרה, כי זו סמכות.

מה שלי יש זה טיעונים לוגיים, הגיוניים ומבוססים. מה שלאחרים יש זה "אוסיין בולט רץ מהר", שזה לא ממש טיעון כפי שציינתי - זה לא שככל שאתה יותר טוב אתה בהכרח מתאמן יותר חכם, זה הפוך וגם זה תקף אך ורק ביחס לעצמך.

אם יש לך טיעון, שוט. אם אין לך, אז ירידה על האופי שלי אני מעדיף שתשלח בפרטי כי זה לא קשור לדיון.
בתודה מראש.

אני לא יורד על האופי שלך, אתה פשוט לא מסתובב ב"מחנות אימונים" של האתלטים הכי גדולים בעולם, מאיפה לך לדעת איך הם מתאמנים ומה הם עושים. ומאיפה לך לדעת שמה שהם לא עושים בהכרח יביא אותם לתוצאות יותר טובות? אתלט על שסובבים סביבו מיטב הרופאים, מטפלים ומאמנים שהכל היום טכנולוגי וממוחשב תאמין לי שעם כל הנתונים יביאו אותו לרמת אימון! הכי טובה שאפשר. אתה לא נהיה "סתם" ברמה עולמית, כי גנטיקה וכשרון יכולים להביא אותך רק עד שלב מסויים, משם אימונים נ-כ-ו-נ-י-ם והשקעה יביאו אותך לשם.
עובדה שהוכיחו לך שלמרות שאתה חושב שאין אתלטים שמתאמנים נכון בארץ אז כן יש ואמרת שזה חריג, אחר"כ אתה אומר שבולט יכול להתאמן יותר טוב ונכון.
אתה לא חושב אתה קצת חי בסרט בנוגע למה שאתה יודע ומה שאתה לא יודע?
אפשר לערר על סמכות כשאתה רואה בעיניים שלך מה היא עושה, לא ראיתי אתלטים מתאמנים עם גומיות אלא אם כן זה למוביליטי, פתיחת טווחי תנועה שלפני האימון עצמו.
אני לא יודע איפה אתה מסתובב אבל אני בטוח שאם תגיע למתחמי אימונים של כמעט כל סוג ספורט בארה"ב או רוסיה אתה תראה במות,מוטות וספורטאים שמתאמנים ומתחזקים עליהם או שפשוט תגיע להדר יוסף פעם אחת...
אני קורא בודק חושב ומסיק מסקנות ולא תקוע על תיאוריות של ריפטו שמאמן "מתאמנים כללים" ולא הביא אתלט אחד מימיו להישגים. אם כבר מישהו פה תקוע על משהו זה אתה על ריפ אבל מילא..
כל הקטע של "אתה לא מתאמן נכון" , "אתה עושה פעילות גופנית" "להתאמן זה לא כיף" הכל ציטוטים של ריפ ששוב, לא אימן מחייו שום אתלט ברמה עולמית והוא בעצמו גם לא היה אחד. נראה לי שכדי שתתחיל לערער עליו ותמשיך הלאה.

• פותח/ת השרשור
נו מה, זה רציני? על הכל כבר עניתי בדיון הזה. מה יהיה? אתה קורא מה שאני כותב, או סתם מגיב באקראי?

אני לא יורד על האופי שלך, אתה פשוט לא מסתובב ב"מחנות אימונים" של האתלטים הכי גדולים בעולם, מאיפה לך לדעת איך הם מתאמנים ומה הם עושים.
מה שבארץ אני יודע על הרבה מאוד (ברור שלא כולם), ומה שבחו"ל אתה יכול לדעת הרבה מהאינטרנט. אף פעם לא תדע הכל על כולם, אבל אתה כן יכול לקבל קו כללי טוב. יש גם ספורטאים שכותבים ספרים על אימונים. לא מעט, אגב.

ומאיפה לך לדעת שמה שהם לא עושים בהכרח יביא אותם לתוצאות יותר טובות?
שוב, כי לי יש טיעונים לוגיים ומבוססים לגביי למה צריך להתחזק, איך מתחזקים וכו'. להרבה מאוד אחרים יש טיעון של "אוסיין בולט רץ מהר אז אימוני גומיות הם האידיאל". וכמו שכבר אמרתי - זה לא תופס, וזה לא נכון שככל שאתה יותר טוב אתה מתאמן יותר חכם, אלא להיפך.

אתלט על שסובבים סביבו מיטב הרופאים, מטפלים ומאמנים שהכל היום טכנולוגי וממוחשב תאמין לי שעם כל הנתונים יביאו אותו לרמת אימון! הכי טובה שאפשר.
אז אני בוחר לא להאמין לך, ולהסתכל על הטענה ולא על מי שטוען אותה שהוא במקרה (או לא במקרה) מוגדר כסמכות למדעי ספורט. והטענות שלהם כושלות וגרועות (שוב - של רובם, אני לא מכיר את כל האנשים בעולם). אני בוחר לבקר אותם על כך שהם מאמנים את אוסיין בולט עם גומיות ומכונות ומקשקשים דברים על כוח במקום להגיד "אה, הוא סמכות, יש לו ספורטאי טוב - הוא בטוח צודק ויודע לאמן בצורה הכי אידיאלית שקיימת".

אתה לא נהיה "סתם" ברמה עולמית, כי גנטיקה וכשרון יכולים להביא אותך רק עד שלב מסויים, משם אימונים נ-כ-ו-נ-י-ם והשקעה יביאו אותך לשם.
לא מדוייק בכלל, ולא חסרים כשרונות שהגיעו לביצועים מטורפים אפילו עם מעט מאוד אימונים. ובתכלס, מה שאני מבקר זה את צורת האימון מחוץ לענף, לא את צורת האימון של הענף. תרצה או לא, העיקר בכל ענף הוא להתאמן בענף עצמו. וזה משהו שכולם עושים, כולל בולט. וגנטיקה + חומרים ותזונה + אימונים בענף עצמו הם שלושת הדברים העיקריים שקובעים את הביצועים. גנטיקה היא מאוד משמעותית ויתכן בהחלט שמישהו עם גנטיקה (וחומרים ואימונים בענף עצמו) כמו של אוסיין בולט ישבור שיאי עולם אפילו מבלי להתאמן על כוח מעבר לרמה בסיסית מינימלית.
כמו שטענתי - בולט חזק. אין שום משמעות להאם הכוח שלו הושג מגנטיקה \ חומרים \ אימונים לא אידיאליים \ אימונים כן אידיאליים. בפועל הוא חזק. אם הוא מתאמן בצורה לא אידיאלית כל מה שזה אומר זה שהוא היה יכול להיות קצת יותר חזק. ומתישהו יהיה מישהו כזה שישבור לו את השיאים, אני מבטיח לך.

עובדה שהוכיחו לך שלמרות שאתה חושב שאין אתלטים שמתאמנים נכון בארץ אז כן יש ואמרת שזה חריג, אחר"כ אתה אומר שבולט יכול להתאמן יותר טוב ונכון.
לא, זו לא עובדה. הוכיחו לי שיש 2-5 כאלה בישראל. זה משהו שקניתי מלכתחילה. לא אמרתי שאין כאלה בכלל. ועדיין לא הגבת על זה:

ולא הגבת בצדק, כי אתה מבין שהספורטאים בארץ שבכלל מבצעים את תרגילי הבסיס (מבלי שאני מתייחס לתדירות \ תכנון אימונים \ טכניקה שאולי טובים אצלם ואולי לא, אנחנו לא באמת יודעים) הם מיעוט.

אתה לא חושב אתה קצת חי בסרט בנוגע למה שאתה יודע ומה שאתה לא יודע?
לא. זה אתה שחי בסרט על כך שכל מי שיש לו תעודת דוקטור במדעי ספורט הוא יודע כל וכל יכול שכל תוכנית שלו חייבת להיות טובה. בפועל, רוב אנשי הsport science לא ממש מבינים על מה הם מדברים. הייתי שולח אותך לשמוע פודקאסט שלם שמסביר בדיוק למה ואיפה הכשלים, אבל אתה חושב שריפטו לא מבין על מה הוא מדבר כי הוא לא אימן את אוסיין בולט, שזה שוב לא נקרא לבקר את הטענה אלא את הטוען, אבל ניחא.

אפשר לערר על סמכות כשאתה רואה בעיניים שלך מה היא עושה, לא ראיתי אתלטים מתאמנים עם גומיות אלא אם כן זה למוביליטי, פתיחת טווחי תנועה שלפני האימון עצמו.
אז עכשיו גלגל את העמוד טיפה למעלה ותראה את הסרטון של האימונים של אוסיין בולט ששמתי ממש כאן. אתה תראה בעיניים, ומה שאתה תראה יהיה שייך לספרינטר הכי טוב עד היום.
עכשיו כל שנותר לי הוא לחכות שתצדיק את שיטת האימון האיכותית הזו ותגיד כמה שהיא טובה כי בולט עושה את זה.

אני לא יודע איפה אתה מסתובב אבל אני בטוח שאם תגיע למתחמי אימונים של כמעט כל סוג ספורט בארה"ב או רוסיה אתה תראה במות,מוטות וספורטאים שמתאמנים ומתחזקים עליהם או שפשוט תגיע להדר יוסף פעם אחת...
יש ויש. הרבה פעמים ספורטאים כן עושים את התרגילים המורכבים, אבל בטכניקה לא טובה \ בתכנון אימונים גרוע (לא נדיר לראות חצאי סקוואט של שחקני רוגבי מהטובים בעולם, למשל).
אתה שוב גורר את זה לויכוח של האם יש ספורטאים שמתאמנים נכון, או שכולם מתאמנים גרוע. וזה לא מה שאני טוען.

אני קורא בודק חושב ומסיק מסקנות ולא תקוע על תיאוריות של ריפטו שמאמן "מתאמנים כללים" ולא הביא אתלט אחד מימיו להישגים. אם כבר מישהו פה תקוע על משהו זה אתה על ריפ אבל מילא..
כל הקטע של "אתה לא מתאמן נכון" , "אתה עושה פעילות גופנית" "להתאמן זה לא כיף" הכל ציטוטים של ריפ ששוב, לא אימן מחייו שום אתלט ברמה עולמית והוא בעצמו גם לא היה אחד. נראה לי שכדי שתתחיל לערער עליו ותמשיך הלאה.
כמו כל מי שמבקר אותו, אתה מבקר אותו. כשיהיו לך ביקורות כלשהן כלפיי הטענות שלו אני אשמח לשמוע, עד אז שלח לו הודעה פרטית בפורום שהוא אפס ועזוב אותנו בשקט כי זה לא ממש מעניין מה אתה חושב עליו.

שאלה:
אם אני מביא לך סרטונים של ספורטאי עילית מהטופ בעולם מתאמנים על רבעי \ חצאי סקוואט, מה אתה בוחר להגיד?
א. שככה צריך להתאמן ושזה תקין
ב. שכל מה שאמרת בדיון הזה לא תקף, שאתה טועה ושאני צודק

אם תביא סרטונים כאלו זה לא יוכיח כלום כי ספורטאי עלית , במיוחד אמריקאים או רוסים מלאי מתקנים של כוח . ספורטאי עלית שמתאמן 15 שנים זה שתביא סרטון אימונים אחד שלו מתוך אלפי רוטינות לא יוכיח באמת כלום. מה שכן עובדה זה שכמעט כל פסיליטי של קולג באמריקה מלא כלובים ובמות אולימפיות אם לא היה שימוש זה לא היה ככה

תגיד ביסט, אם אתה כל כך בטוח שאתה יודע יותר טוב, למה שלא תשלח קורות חיים ופרסומים שלך ליוסיין בולט/לברון ג'יימס/ריאן לוכטה וכ'ו?
לפי מה שאני מבין ממך אתה מסוגל להראות ליוסיין בולט איך "באמת להתאמן", בלי גומיות ומכונות, מה שבטח אומר שאתה מסוגל להוריד לו או לעילוי הבא שיבוא להחליף אותו כמה מאיות טובות מהתוצאה. נשמע לי כמו אחלה דיל לשני הצדדים, אני בטוח שהם משלמים שם לא רע בכלל.

• פותח/ת השרשור
אם תביא סרטונים כאלו זה לא יוכיח כלום כי ספורטאי עלית , במיוחד אמריקאים או רוסים מלאי מתקנים של כוח . ספורטאי עלית שמתאמן 15 שנים זה שתביא סרטון אימונים אחד שלו מתוך אלפי רוטינות לא יוכיח באמת כלום. מה שכן עובדה זה שכמעט כל פסיליטי של קולג באמריקה מלא כלובים ובמות אולימפיות אם לא היה שימוש זה לא היה ככה
רגע, אז מה צריך לקרות כדי שאתה תגיד את המילים הבאות:
שמע, יש ספורטאים בטופ העולמי שמתאמנים מחוץ לענף שלהם חרא והם עדיין בטופ. אתה צדקת ואני טעיתי.

?

תגיד ביסט, אם אתה כל כך בטוח שאתה יודע יותר טוב, למה שלא תשלח קורות חיים ופרסומים שלך ליוסיין בולט/לברון ג'יימס/ריאן לוכטה וכ'ו?
לפי מה שאני מבין ממך אתה מסוגל להראות ליוסיין בולט איך "באמת להתאמן", בלי גומיות ומכונות, מה שבטח אומר שאתה מסוגל להוריד לו או לעילוי הבא שיבוא להחליף אותו כמה מאיות טובות מהתוצאה. נשמע לי כמו אחלה דיל לשני הצדדים, אני בטוח שהם משלמים שם לא רע בכלל.
שוב הקטע של "הם המאמנים שלו אז הם יודעים יותר טוב, אם היית יותר טוב היית מאמן אותו אתה" ?
ולגביי השאלה הso called רצינית שלך, אתה תמים. צריך כישורים אחרים לחלוטין כדי לקבל כאלה ספורטאים לידיים. בעולם נושלם מה שאתה אומר אולי היה יכול להתקיים, אבל העולם שלנו לא מושלם.

שמע, יש ספורטאים בטופ העולמי שמתאמנים מחוץ לענף שלהם חרא והם עדיין בטופ
טל, יש דוגמאות לכל דבר.
מתודולוגיות אימון גם ברמות הכי גבוהות הן פסוידו מדעיות ומושפעות מאוד מנסיון, אופנות ושיווק של בעלי עניין וכמובן כפופות לאילוצים שונים.
בכל מקרה בנייה של תוכנית אימון היא יותר אומנות ממדע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית