הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בואו תכירו שחיין (ישראלי) שמתאמן כמו שצריך מחוץ לבריכה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
ממש עכשיו התקיימה אליפות אירופה בשחייה בבריכות קצרות, נבחרת ישראל הטיסה משלחת כמובן. שחיין שלי השתתף בה.
שמו ירון שגלוב, שחיין חזה בן 20 שעד התחרות נחשב לכישרון אבל עוד לא דיבר באותם מספרים של התותחים הרציניים (בעולם בטח שלא, ובארץ גם לא כל כך). העפיל לתחרות עם 1:02.11 ב100 מ' חזה ו28.56 ב50 מ' חזה, ה100 היה שיאו האישי וב50 השיא שלו היה 28.40.
התאמן איתי 3 חודשים על כוח, התחזק משמעותית וכמו שיכולתם לנחש הזמנים שלו השתפרו ובענק. ביום חמישי הוא שחה את ה100 מ' ב1:00.36, שיפור של 1.75 שניות (!!!) ב3 חודשים. ב50 מ' הוא שחה אתמול 27.70, שיפור של 70 מאיות (!!!).
שתי התוצאות האלה מקטלגות אותו באופן חד משמעי כשחיין צעיר ומבטיח שכבר מדבר במספרים של השחיינים האולימפיים כמו למשל אמרי גניאל וגל נבו, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שהוא רק בן 20 ושוחה בבריכה ארוכה יותר טוב מבקצרה, במעבר לארוכה הוא מאבד הרבה פחות זמן מאחרים (ביחס לקצרה).

בתקופה שבה הוא שחה 60 - 100 ק"מ בשבוע (משתנה), למרות שהוא הפסיד אימונים ו\או בא חלש ועייף, הוא השיג התקדמות יפה מאוד גם בכוח.
השיג סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75 (עד היום המאמן הקודם שלהם עבד איתם רק בנץ' 🤦‍♂️)
שוקל 80-81, התחיל בסביבות ה77
השיפור הגיע מכוח בלבד, עוד לא עבדנו בכלל על פאוור קלין (כוח מתפרץ) ועוד אין לנו מזחלת (Prowler) לעבוד על קונדישנינג. זה נטו משיפור בכוח. יש עוד הרבה עבודה.

תוצאות רשמיות מהתחרות:
http://84.33.2.65/Herning2013/

הדדליפט שלו:

אז אולי יש בארץ עוד תקווה... 😋🍴

מקווה שהנתונים מעניינים.

לא ייקרה... עכשיו תן לי לחזור לאימונים שלי 😃.

ואל תחשוב שאני חושב עליך משהו אישית, פשוט לא מסכים עם מה שאתה אומר זה הכל. עדיין מכבד אותך ומה שאתה עושה

ביסט עם הרבה מהדברים שאמרת אני מאוד מסכים, לגבי שיא שיישבר ושכל זמן שעובר מגלים שה״קודם״ לא ידע בעצם כלום וכל זה באמת מאוד נכון, ואל תחשוב שאני מבקר אותך אישית אני לא כל כך מכיר אותך אני נטו מגיב על מה שרשמת, ואני בטוח שאתה מבין ויודע הרבה יותר דברים ממני בתחום, ועדיין אני חושב שגם אם המאמנים של בולט לא צודקים בדרך שלהם במאה אחוז ויש דרכים אחרות שייגלו שעובדות יותר לשיפור בתחומו (יותר עבודה על כח או פחות,או עבודה על אלמנטים נוספים-לא משנה) עדיין אני חושב שאתה מחזיק מעצמך זה שיודע את הדרך שבעצם חייב להוסיף עבודה על כח ובעצם הם עוד לא גילו את מה שאתה כבר יודע, אז אל תראה אותם כטיפשים ותאמין לי תן להם קצת ריספקט זה די מגוחך... ואני מאוד מסכים עם מה ש׳קרוספיטר׳ אומר.

טל אתה צודק, יש משהו מאוד רציונלי בלהגיד שאם מישהו מאמן את יוסאיין בולט זה אומר שהוא מבין משהו. אבל זה גם מאוד רציונלי להניח שכל דבר רציונלי הוא שגוי. לפעמים, לעיתים רחוקות, אחד לעשור, כמעט תמיד, הרציונל קולע לתפקידו.

טל אתה צודק, יש משהו מאוד רציונלי בלהגיד שאם מישהו מאמן את יוסאיין בולט זה אומר שהוא מבין משהו. אבל זה גם מאוד רציונלי להניח שכל דבר רציונלי הוא שגוי. לפעמים, לעיתים רחוקות, אחד לעשור, כמעט תמיד, הרציונל קולע לתפקידו.
חחחחח אחי החזרת אותי לבית ספר לשיעור פילוסופיה, אני מנסה לפענח למה התכוונת

• פותח/ת השרשור
לא ייקרה... עכשיו תן לי לחזור לאימונים שלי 😃.
אתה למעשה אומר באופן ישיר שאתה לא מעוניין בדיון אובייקטיבי עם חשיבה ביקורתית ושמבחינתך הטענות שלך לא נבחנות כנגד המציאות, אלא מגדירות אותה.

ביסט עם הרבה מהדברים שאמרת אני מאוד מסכים, לגבי שיא שיישבר ושכל זמן שעובר מגלים שה״קודם״ לא ידע בעצם כלום וכל זה באמת מאוד נכון, ואל תחשוב שאני מבקר אותך אישית אני לא כל כך מכיר אותך אני נטו מגיב על מה שרשמת, ואני בטוח שאתה מבין ויודע הרבה יותר דברים ממני בתחום, ועדיין אני חושב שגם אם המאמנים של בולט לא צודקים בדרך שלהם במאה אחוז ויש דרכים אחרות שייגלו שעובדות יותר לשיפור בתחומו (יותר עבודה על כח או פחות,או עבודה על אלמנטים נוספים-לא משנה) עדיין אני חושב שאתה מחזיק מעצמך זה שיודע את הדרך שבעצם חייב להוסיף עבודה על כח ובעצם הם עוד לא גילו את מה שאתה כבר יודע, אז אל תראה אותם כטיפשים ותאמין לי תן להם קצת ריספקט זה די מגוחך... ואני מאוד מסכים עם מה ש׳קרוספיטר׳ אומר.
אז בעצם כל מה שאתה אומר זה... כלום. שיש מצב שהם דבילים אבל צריך לכבד אותם (לא בקטע אישי אלא בקטע מקצועי) מסיבה לא ברורה כלשהי + ש"קרוספיטר" צודק, שזה בעצם סותר את מה שאמרת בשורות הקודמות 😳

באמת ובתמים, לא הבנתי 😕

לא זה מה שאמרתי, קצת סדר- אני ממש לא חושב שהם דבילים ואני בטוח שהם יודעים מה הם עושים ואני מסכים עם קרוספיטר שזה לא הגיוני מצידך לומר שאתה יודע מה יותר טוב בשביל ספורטאים יותר מאשר המאמנים שלהם שיש להם כל כך הרבה ניסיון, וזה לא סותר שום דבר אחי עזוב לא צריך להיכנס לשאלות מעמיקות סך הכל הכוונה הכללית שבשבילך לדעתי אל תהיה בטוח שאתה יודע יותר מאחרים ובמיוחד אל תזלזל במאמנים של האתלטים הנחשבים בעולם, ואם אתה לא מסכים איתי אז פשוט עזוב אין לנו על מה להתווכח 😃

יש לי כל כך הרבה מה לומר בנושא (דווקא לטובת הלא לאמן ספרינטרים למשל עם סקוואטים אלא כן עם גומיות) אבל כל כך מעט זמן וסבלנות לכתוב. מקווה שיצא לי להרחיב, אבל במשפט אחד קצר: התועלת מול הזמן שיושקע לבצע ולהתאושש מאימון כוח עצים בהשוואה לרמת הסיכון שבביצוע תרגילי משקולות בזמן עונה או אצל ספורטאי שלא מתמקצע - לא שווה את זה. לילה טוב 😃

@שלד הלילה
אני נוטה להסכים אבל זה קצת ביצה ותרנגולת, את נושא היסודות כוח, קורדינציה וכד' צריך ללמוד בגיל צעיר מאוד, אחרת גם לדעתי בעייתי לשלב אימוני כוח עצימים.
גם אם לוקחים תקופת אימונים של 4 שנים בין אולימפידות, לו'ז האימונים של הספורטאי צפוף מאוד ואין כמעט זמן לנסיונות.

• פותח/ת השרשור
@שלד הלילה
אני נוטה להסכים אבל זה קצת ביצה ותרנגולת, את נושא היסודות כוח, קורדינציה וכד' צריך ללמוד בגיל צעיר מאוד, אחרת גם לדעתי בעייתי לשלב אימוני כוח עצימים.
גם אם לוקחים תקופת אימונים של 4 שנים בין אולימפידות, לו'ז האימונים של הספורטאי צפוף מאוד ואין כמעט זמן לנסיונות.
אין שום בעייה להתחיל להתחזק בכל שלב. רצוי מוקדם, אבל מה שאתה והשלד אומרים אלה תירוצים של מאמנים לא מספיק טובים.
אם ירון שגלוב וכל נבחרת השחייה יכולים להתחזק משמעותית (אגב הם עדיין מתחזקים כמעט כל אימון, בזמן העונה), בזמן העונה שבה הם שוחים 60-110 ק"מ בשבוע (חלק גדול מהם עצים), גם בולט יכול. ולפני שאתם שואלים, השחיינים שלי נקיים לגמרי, ללא יוצא מהכלל. ואין להם גנטיקה יותר טובה משל בולט. וגם לא חומרים.

יש לי כל כך הרבה מה לומר בנושא (דווקא לטובת הלא לאמן ספרינטרים למשל עם סקוואטים אלא כן עם גומיות) אבל כל כך מעט זמן וסבלנות לכתוב. מקווה שיצא לי להרחיב, אבל במשפט אחד קצר: התועלת מול הזמן שיושקע לבצע ולהתאושש מאימון כוח עצים בהשוואה לרמת הסיכון שבביצוע תרגילי משקולות בזמן עונה או אצל ספורטאי שלא מתמקצע - לא שווה את זה. לילה טוב 😃
כל מה שאמרת פה זה שצריך תכנון טוב, כלומר מאמן טוב. מסכים איתך. קרא גם מה כתבתי לחנן.להגיד שהסיכון גדול מידי והמאמץ מתיש מידי ולכן לא צריך לאמן פאקינג ספרינטר (!) על כוח, זה תירוץ של מאמנים גרועים.
אם הוא היה מרתוניסט, היה סיכוי קטן מאוד שהטענה הזו הייתה בכלל מקבלת תוקף.
אתה כנראה לא מבין את המשמעות של כוח אצל ספורטאים. קרא שוב את ההודעה המקורית של הנושא הזה, אולי תבין כמה זה משמעותי.

לא זה מה שאמרתי, קצת סדר- אני ממש לא חושב שהם דבילים ואני בטוח שהם יודעים מה הם עושים ואני מסכים עם קרוספיטר שזה לא הגיוני מצידך לומר שאתה יודע מה יותר טוב בשביל ספורטאים יותר מאשר המאמנים שלהם שיש להם כל כך הרבה ניסיון, וזה לא סותר שום דבר אחי עזוב לא צריך להיכנס לשאלות מעמיקות סך הכל הכוונה הכללית שבשבילך לדעתי אל תהיה בטוח שאתה יודע יותר מאחרים ובמיוחד אל תזלזל במאמנים של האתלטים הנחשבים בעולם, ואם אתה לא מסכים איתי אז פשוט עזוב אין לנו על מה להתווכח 😃
מצטער, אני לא מקבל את נקודת ההנחה שלא הגיוני שסמכות טועה. אתה כן. אכן אין לנו על מה להתווכח. אני עדיין מחכה לטיעונים למה לאמן את בולט בגומיות וכל מה שאני שומע זה ש"הם סמכות - אז הם מבינים וצודקים". צר לי, זה לא אוכל.

הייתה כאן נקודה נאיבית שאני חייב להגיב עליה - מאמן של ספורטאי עילית חייב להיות תותח על. כל כך לא נכון.
כאחד שהתחרה באגרוף תאילנדי בארץ ומכיר מאמנים ומתחרים, לפחות את כל הרציניים כאן בארץ, אני יכול להעיד באופן אישי שמאמן יכול להיות סביר מינוס עם מתחרה שהוא רוצח בזירה, מבלי שהמתחרה אפילו התאמן כמו שצריך.
משהו כאן שמע על Buakaw Por Pramuk? אני מניח שכל מי שיצא לו לצפות קצת באגרוף תאילנדי ברשת שמע את השם. המאמנים שלו? באופן כמעט גורף, כל הביקורת עליהם שלילית.

אתה למעשה אומר באופן ישיר שאתה לא מעוניין בדיון אובייקטיבי עם חשיבה ביקורתית ושמבחינתך הטענות שלך לא נבחנות כנגד המציאות, אלא מגדירות אותה.

אז בעצם כל מה שאתה אומר זה... כלום. שיש מצב שהם דבילים אבל צריך לכבד אותם (לא בקטע אישי אלא בקטע מקצועי) מסיבה לא ברורה כלשהי + ש"קרוספיטר" צודק, שזה בעצם סותר את מה שאמרת בשורות הקודמות 😳

באמת ובתמים, לא הבנתי 😕

בפשטות, העובדה שמישהו מאמן את יוסאיין בולט מעלה בעשרות אחוזים את הסיכויים שהוא מבין משהו. זה לא בהכרח נכון אבל סביר מאוד להניח. צריך להיות לך בסיס קצת יותר מוחשי בשביל לערער על הקביעה הזו.

אגב, הבחור ניראה כמו בילדר חובבן אז אני לא בטוח שהוא לא מיצה את רוב הפוטנציאל הטבעי שלו (בכוח).

אה בעצם הוא לא טבעי.

BEAST - לדעתי אתה הוא זה שלא קורא טוב. אתה חושב שהמאמנים לא מכירים את כל ה5*5 וכדומיהן? אתה נאיבי ואולי גם קצת שחצן, אבל זה בסדר עם הניסיון תבין שלא הכל שחור ולבן.

כמה ניסיון יש לך מעשי עם ספורטאים בזמן עונה של משחקים? עם איזה ספורטאים עבדת? כמה ניסיון אישי יש לך עם עבודה בזמן עונה? אתה נשמע כאילו אתה מבין על מה אתה מדבר אבל אתה לא מבין שיש זמן לכל דבר.

שלד, לפחות בנוגע לפסקה הראשונה שכתבת פה אני חושב שאנדרסטייטמנט זו הגדרה שיושבת עליה נהדר : )

• פותח/ת השרשור
הייתה כאן נקודה נאיבית שאני חייב להגיב עליה - מאמן של ספורטאי עילית חייב להיות תותח על. כל כך לא נכון.
כאחד שהתחרה באגרוף תאילנדי בארץ ומכיר מאמנים ומתחרים, לפחות את כל הרציניים כאן בארץ, אני יכול להעיד באופן אישי שמאמן יכול להיות סביר מינוס עם מתחרה שהוא רוצח בזירה, מבלי שהמתחרה אפילו התאמן כמו שצריך.
משהו כאן שמע על Buakaw Por Pramuk? אני מניח שכל מי שיצא לו לצפות קצת באגרוף תאילנדי ברשת שמע את השם. המאמנים שלו? באופן כמעט גורף, כל הביקורת עליהם שלילית.
אין מצב!!! אתה רוצה להגיד לי שיכול להיות שמאמנים של מישהו ממש ממש ממש מוכשר יכולים להיות לא טובים?! לא מאמין לך!

בפשטות, העובדה שמישהו מאמן את יוסאיין בולט מעלה בעשרות אחוזים את הסיכויים שהוא מבין משהו. זה לא בהכרח נכון אבל סביר מאוד להניח. צריך להיות לך בסיס קצת יותר מוחשי בשביל לערער על הקביעה הזו.

אגב, הבחור ניראה כמו בילדר חובבן אז אני לא בטוח שהוא לא מיצה את רוב הפוטנציאל הטבעי שלו (בכוח).

אה בעצם הוא לא טבעי.
אמרתי ואגיד עוד אלף פעמים, אין לי או למישהו מהפורום את הנתונים המתאימים בשביל לבקר באופן רציני תוכנית אימונים של ספורטאי כמו בולט, כי אנחנו פשוט לא יכולים לדעת ב100% מה הוא עושה 100% מהזמן.
אבל, וזה אבל גדול - אפשר לקבל קו כללי, ולא רק עליו, הוא לא הספורטאי המוכשר היחיד בהיסטוריה ובעולם - למרות שהוא ללא צל של ספק אחד הטובים ביותר שהיו עד כה.

בכל מקרה הוא לא יכול ולא אמור למצות את כל הפוטנציאל הטבעי שלו מבחינת כוח, כי הוא לא ליפטר אלא ספרינטר - הוא אמור למצות את כל הפוטנציאל שלו מבחינת כוח מבלי שזה בא על חשבון האתלטיקה, כשזה רק מוסיף לו ולא דורש תכנון כזה שידרוש ירידה בביצועי הריצה על מנת להתחזק.

BEAST - לדעתי אתה הוא זה שלא קורא טוב. אתה חושב שהמאמנים לא מכירים את כל ה5*5 וכדומיהן? אתה נאיבי ואולי גם קצת שחצן, אבל זה בסדר עם הניסיון תבין שלא הכל שחור ולבן.

כמה ניסיון יש לך מעשי עם ספורטאים בזמן עונה של משחקים? עם איזה ספורטאים עבדת? כמה ניסיון אישי יש לך עם עבודה בזמן עונה? אתה נשמע כאילו אתה מבין על מה אתה מדבר אבל אתה לא מבין שיש זמן לכל דבר.
קודם כל, לא - אני לא חושב שכל המאמנים מכירים את 5X5 ודומיהן. חלק כן, וחלק לא. ואין משמעות למה הם מכירים - אלא למה שהם עושים. ואגיד לך יותר מזה - כל כך הרבה ספורטאים (גם עילית) הם מתאמנים מתחילים שלא צריכים שום תכנון מעבר להתקדמות ליניארית כל אימון \ כל שני אימונים. זה שהם חזקים זה נכון, כי הם חזקים גנטית. גם בן אדם ש(בתיאוריה)מתחיל עם סקוואט של 200 קילו בפעם הראשונה שהוא עושה סקוואט, הוא מתאמן מתחיל, למרות שהוא מאוד, מאוד חזק.

לגביי, כבר הגבתי. אין שום משמעות. אם זה מעניין אותך אז כל השחיינים בנבחרת הבוגרים של עמק יזרעאל (וגם חלק מנבחרת הנוער שהצטרפו אלי) מתקדמים ליניארית כבר לא חודש ולא חודשיים בכל התרגילים. חלקם מתאמנים בנפח הרבה יותר גבוה משל בולט, כנראה שלאף אחד מהם אין גנטיקה שאפילו קרובה אליו, לאף אחד אין את החומרים שלו או את הציוד שלו (או הציוד שהוא יכול להשיג): ואפילו הם מתקדמים כל אימון. אמנם מחסירים פה ושם, מגיעים מותשים וכו' אבל עדיין באופן כללי הם מתקדמים כל אימון.
זה שאתה חושב שבזמן עונה אי אפשר להתחזק, כי ככה כולם חושבים ומתייחסים לזה - זה כי אתה טועה. שחקן פוטבול עם סקוואט 600 כנראה לא הולך להתחזק בזמן העונה, אבל מישהו שהוא מתאמן מתחיל יכול וצריך להתקדם בזמן העונה. גם אם הענף שלו מבוסס על נפח (כמו נגיד, אממ.... שחייה?)

ואגב, ריצה של 10 שניות (וואו, זו אשכרה ירידה עליו) היא הרבה יותר עצימה (ובגלל זה מבוססת יותר על כוח וכוח מתפרץ ופחות על עבודת נפח) מאשר שחייה של 27 שניות (50 מ' חזה של ירון), או שחייה של דקה (100 מ' חזה של ירון), או משחים של 200 מ' \ 400 מ' \ 800 מ' \ 1,500 מ' \ 5,000 מ' \ 10,000 מ', שבכל אחד מהם יש לי לפחות שחיין אחד שמתחרה. ככה שכל תירוץ עלוב שיהיה לך או למישהו אחר ללמה ספרינטרים צריכים להיות חלשים ולא לשפר את הסקוואט של ה100 קילו שלהם בזמן עונה, זה פשוט לא תופס.
הבהרה: אני לא טוען שלבולט יש סקוואט של 100 קילו, אין לי מושג. אני טוען שנקודת ההנחה של "אי אפשר להתחזק הזמן עונה" היא שגויה, גם אם הסקוואט שלך הוא 100 קילו וגם אם 200. כל עוד אתה מתאמן מתחיל - אתה יכול וצריך להתחזק, גם בזמן עונה. זה אפשרי ואני יכול לתת לך כמה הוכחות שאתה רוצה. כמו שאמרתי, אם כל השחיינים שלי (ללא יוצא מהכלל) מסוגלים, למרות כל הצרות שלהם (100 ק"מ שחייה בשבוע זו חתיכת צרה, אגב), כל אחד יכול להתחזק בזמן עונה במידה והוא מתאמן מתחיל.
ויש הרבה ספורטאי עילית שלמרות שהם יחסית חזקים, הם מתאמנים מתחילים. שוב - אין לי מושג לגביי הסקוואט של בולט, אבל תכיר בעובדות שיש כאלה, והרבה כאלה. בין אם בולט כזה ובין אם לא.

שלד, לפחות בנוגע לפסקה הראשונה שכתבת פה אני חושב שאנדרסטייטמנט זו הגדרה שיושבת עליה נהדר : )
גם לך וגם ל @שלד הלילה אני אמרתי ואומר שוב:
אני עדיין מחכה לטיעונים. אני אגיד את האמת, לא ממש איכפת לי מה אתם חושבים עלי. אם יש לכם טיעונים - לכו על זה. עד אז, אתם תיאלצו לענות יחדיו על הסוגייה הזו:
שאלה:
אם אני מביא לך סרטונים של ספורטאי עילית מהטופ בעולם מתאמנים על רבעי \ חצאי סקוואט, מה אתה בוחר להגיד?
א. שככה צריך להתאמן ושזה תקין
ב. שכל מה שאמרת בדיון הזה לא תקף, שאתה טועה ושאני צודק

עד שאתם לא עונים על השאלה הזו, הדיון איתכם לא תקף ולא שווה כלום, כי כל מה שיש לכם להגיד זה "הם סמכות והם יודעים והם צודקים - כי הם סמכות".
אני מחכה לטיעונים ולתשובה לשאלה.

• פותח/ת השרשור
הם לא סמכות אבל אתה סמכות ואתה יודע מה צריך לפי מה שאתה אומר כנראה וזה די מצחיק..
לא, לי יש טיעונים. אתה צריך הסבר לגביי למה אני מאמן בעזרת סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס ופאוור קלין על מנת לשפר כוח וכוח מתפרץ כיכולות כלליות של ספורטאי?
למה רבע ו\או חצי סקוואט הם טעות?

חשבתי שהדיון מונע מתוך הבנה (שלכם) שיש לי טיעונים והסברים לוגיים לגביי איך ולמה להתחזק. אז בעצם טעיתי ואתם בכלל חושבים שכל מה שאני אומר נובע מתוך ראש של "אני צודק והם טועים, כי אני סמכות ואין לי טיעון בכלל לגביי איך לאמן ספורטאים - סתם המצאתי תרגילים שנראים לי יפים ואני צודק כי אני סמכות" ?

מוזר 😳

כמו שאמרתי אין לי רצון להכנס לויכוח, אמרתי מה שהיה לי לומר ואני עדיין עומד מאחורי המילים שלי. בהצלחה בהמשך:)

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אין לי רצון להכנס לויכוח, אמרתי מה שהיה לי לומר ואני עדיין עומד מאחורי המילים שלי. בהצלחה בהמשך:)
אז למה אתה מגיב ככה:

ויוצא כמו ילד שניצח אותך משחק אחד בפינג פונג ואומר "אני לא משחק יותר", רק בלי החלק של הלנצח

?

(הכל בהומור ורוח טובה ✌️,
מי שלא רוצה לדון מן הסתם לא חייב).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית