הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בואו תכירו שחיין (ישראלי) שמתאמן כמו שצריך מחוץ לבריכה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
ממש עכשיו התקיימה אליפות אירופה בשחייה בבריכות קצרות, נבחרת ישראל הטיסה משלחת כמובן. שחיין שלי השתתף בה.
שמו ירון שגלוב, שחיין חזה בן 20 שעד התחרות נחשב לכישרון אבל עוד לא דיבר באותם מספרים של התותחים הרציניים (בעולם בטח שלא, ובארץ גם לא כל כך). העפיל לתחרות עם 1:02.11 ב100 מ' חזה ו28.56 ב50 מ' חזה, ה100 היה שיאו האישי וב50 השיא שלו היה 28.40.
התאמן איתי 3 חודשים על כוח, התחזק משמעותית וכמו שיכולתם לנחש הזמנים שלו השתפרו ובענק. ביום חמישי הוא שחה את ה100 מ' ב1:00.36, שיפור של 1.75 שניות (!!!) ב3 חודשים. ב50 מ' הוא שחה אתמול 27.70, שיפור של 70 מאיות (!!!).
שתי התוצאות האלה מקטלגות אותו באופן חד משמעי כשחיין צעיר ומבטיח שכבר מדבר במספרים של השחיינים האולימפיים כמו למשל אמרי גניאל וגל נבו, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שהוא רק בן 20 ושוחה בבריכה ארוכה יותר טוב מבקצרה, במעבר לארוכה הוא מאבד הרבה פחות זמן מאחרים (ביחס לקצרה).

בתקופה שבה הוא שחה 60 - 100 ק"מ בשבוע (משתנה), למרות שהוא הפסיד אימונים ו\או בא חלש ועייף, הוא השיג התקדמות יפה מאוד גם בכוח.
השיג סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75 (עד היום המאמן הקודם שלהם עבד איתם רק בנץ' 🤦‍♂️)
שוקל 80-81, התחיל בסביבות ה77
השיפור הגיע מכוח בלבד, עוד לא עבדנו בכלל על פאוור קלין (כוח מתפרץ) ועוד אין לנו מזחלת (Prowler) לעבוד על קונדישנינג. זה נטו משיפור בכוח. יש עוד הרבה עבודה.

תוצאות רשמיות מהתחרות:
http://84.33.2.65/Herning2013/

הדדליפט שלו:

אז אולי יש בארץ עוד תקווה... 😋🍴

מקווה שהנתונים מעניינים.

אז למה אתה מגיב ככה:

ויוצא כמו ילד שניצח אותך משחק אחד בפינג פונג ואומר "אני לא משחק יותר", רק בלי החלק של הלנצח

?

(הכל בהומור ורוח טובה ✌️,
מי שלא רוצה לדון מן הסתם לא חייב).
רציתי לשמוע עם מי אני מדבר, שיהיה לילה טוב חבוב

גם לך וגם ל @שלד הלילה אני אמרתי ואומר שוב:
אני עדיין מחכה לטיעונים. אני אגיד את האמת, לא ממש איכפת לי מה אתם חושבים עלי. אם יש לכם טיעונים - לכו על זה. עד אז, אתם תיאלצו לענות יחדיו על הסוגייה הזו:

יש רק טיעון אחד רלוונטי בהקשר הזה לטעמי -
אני לא מכיר אותך ולא את המאמן של בולט (כדוגמא) אבל העובדה שאתה כותב בפורום LBS על סקוואטים וכו' והוא לא, לא יכולה להיות סיבה מספקת מבחינתי להמליץ לבולט (כדוגמא) להחליף את המאמן שלו או אפילו רק לשלב אותך בצוות האימון שלו בשביל להתחזק סופסוף 😃

אני לא מכיר אותך ולא את המאמן של בולט (כדוגמא) אבל העובדה שאתה כותב בפורום LBS על סקוואטים וכו' והוא לא, לא יכולה להיות סיבה מספקת מבחינתי להמליץ לבולט (כדוגמא) להחליף את המאמן שלו או אפילו רק לשלב אותך בצוות האימון שלו בשביל להתחזק סופסוף 😃
זה לא הטיעון שהוא מבקש.
הוא מבקש שתיתן לו טיעון למה עדיפה עבודה עם גומיות ומכונות (כמו שהוצג בסרטון) ולא עבודה בסקוואטים ותרגילי בסיס

זה לא הטיעון שהוא מבקש.
הוא מבקש שתיתן לו טיעון למה עדיפה עבודה עם גומיות ומכונות (כמו שהוצג בסרטון) ולא עבודה בסקוואטים ותרגילי בסיס

יש פה 2 סוגיות שונות,
אחת האם צריך לעבוד בתרגילים פונקציונאלים שמדמים את התנועה בספורט הספציפי
שתיים, האם צריך לעבוד על כוח בעצימות גבוהה גם בתקופת השיא (peak)
לגבי הסוגיה הראשונה, לא מצאתי ומתקשה להאמין שיש תשובה חד משמעית. ריפטו טוען בעד חיזוק כללי אבל הוא לא ממש מאמן ספורטאים מנגד מאמני הענפים מעדיפים לרוב חיזוק פונקציונאלי אבל לא בהכרח יש להם נסיון באימוני כוח
לגבי הסוגיה השנייה, ההגדרה לאימון כוח כ'כ נזילה, אבל ברוב ענפי הסבולת נהוג לצמצם את אימוני הכוח רק למטרת שימור.

ביסט פשוט לא מבין, שספורטאי עלית' שמתאמן משהו כמו 10+ שנים , זה שהוא ישים סרטון שלו עם גומיות לא אומר שכל החיים ככה הוא התאמן וזה עוד אחד מאלפי אימונים שהוא עושה במהלך חייו.
ברגע שהוא יביא לי תוכנית אימון מסודרת של אותו ספורטאי עלית (ולא סרטון שלא אומר כלום) לאורך כל השנים מההתחלה שלו כאתלט ועד הזמן הנוכחי, אז אני אוכל להתחיל להביא לו טענות.
הוא לא יכול להביא תוכנית כזאת, למעשה אף אחד מאיתנו לא יכול. הגיוני שיש הרבה ספורטאי עלית' שלווא דווקא התאמנו נכון על כוח אבל הכישרון שלהם בענף והאימונים שלהם בענף עצמו הביאו אותם להישגים עדיין, אין לו מושג מי המאמנים שעברו בדרך מה הם יודעים ואיך הספורטאים התאמנו. וזה שהוא מלכתחילה מזלזל זה קצת התנשאות.

זה לא הטיעון שהוא מבקש.

אה, הוא מבקש...ואיך בדיוק אני "אתן לו טיעון" כשאני לא מאמן אתלטי על בעצמי וממילא גם הוא לא?
(כל זה מעבר למה שכתבו לו אחרים כדוגמת קרוספיטר פה קודם)

ביסט פשוט לא מבין, שספורטאי עלית' שמתאמן משהו כמו 10+ שנים , זה שהוא ישים סרטון שלו עם גומיות לא אומר שכל החיים ככה הוא התאמן וזה עוד אחד מאלפי אימונים שהוא עושה במהלך חייו.
ברגע שהוא יביא לי תוכנית אימון מסודרת של אותו ספורטאי עלית (ולא סרטון שלא אומר כלום) לאורך כל השנים מההתחלה שלו כאתלט ועד הזמן הנוכחי, אז אני אוכל להתחיל להביא לו טענות.
הוא לא יכול להביא תוכנית כזאת, למעשה אף אחד מאיתנו לא יכול. הגיוני שיש הרבה ספורטאי עלית' שלווא דווקא התאמנו נכון על כוח אבל הכישרון שלהם בענף והאימונים שלהם בענף עצמו הביאו אותם להישגים עדיין, אין לו מושג מי המאמנים שעברו בדרך מה הם יודעים ואיך הספורטאים התאמנו. וזה שהוא מלכתחילה מזלזל זה קצת התנשאות.

קשה לי לקבל שמדובר בהתנשאות. זה באמת קצת הזוי יותר מידי להתנשא במקרים כאלה (בשיא האנדרסטייטמנט)

• פותח/ת השרשור
אה, לא? חשבתי שהעובדה שאני כותב על סקוואט בLBS מקנה לי זכויות לאימון ספורטאים כמו בולט. טעיתי?
וחוץ מזה מה הקשר. זה כמו שאני אגיב לך על זה שמבחינתי מה תמליץ לא מעניין כי אתה בכלל לא יכול להמליץ לו. מה הקשר לדיון?

זה לא הטיעון שהוא מבקש.
תודה על השפיות והבנת הנקרא. באמת. מסתבר שזה לא ברור מאליו.

יש פה 2 סוגיות שונות,
אחת האם צריך לעבוד בתרגילים פונקציונאלים שמדמים את התנועה בספורט הספציפי
שתיים, האם צריך לעבוד על כוח בעצימות גבוהה גם בתקופת השיא (peak)
לגבי הסוגיה הראשונה, לא מצאתי ומתקשה להאמין שיש תשובה חד משמעית. ריפטו טוען בעד חיזוק כללי אבל הוא לא ממש מאמן ספורטאים מנגד מאמני הענפים מעדיפים לרוב חיזוק פונקציונאלי אבל לא בהכרח יש להם נסיון באימוני כוח
לגבי הסוגיה השנייה, ההגדרה לאימון כוח כ'כ נזילה, אבל ברוב ענפי הסבולת נהוג לצמצם את אימוני הכוח רק למטרת שימור.
הסוגייה הראשונה מאוד חד משמעית והטיעונים של הצד שלי ברורים, לוגיים ונכונים. לצד השני אין טיעונים, בטח ובטח לא כאלה שנובעים מהבנה וכל מה שנשאר זה לשמוע אותם ולהחליט בעצמך מה מייק סנס. מי טוען, שוב - לא מעניין. מה שמעניין זה מה הטענה.
לגביי הסוגייה השנייה, היא הוצאה מהקשרה - ולא אתה האשם, אלא מאמנים "טיפוסיים" שמאמינים שאי אפשר להתחזק בזמן עונה, מהסיבה הפשוטה שהם לא מבינים איך הסתגלות נרכשת. כמו שכתבתי - מתאמן מתחיל יכול וצריך להתחזק גם בזמן עונה. אם השחיינים שלי יכולים, למרות כל הצרות שיש להם - כל ספורטאי יכול.
ולגביי ענפי סיבולת - רוב המאמנים והספורטאים "משמרים כוח". הבעייה היא שמה שהם משמרים זה משהו שהם לא השיגו מעולם. הם אך ורק משמרים את מה שיש להם בכל מקרה - גנטית. אני טוען: בשביל להגיע למצב שבו אתה מעדיף לשמר כוח במקום להקריב זמן והתאוששות לטובת התחזקות - אתה קודם כל צריך להשיג כוח. זה משהו שרוב אוכלוסיית ה"משמרים" לא עושים. הם פשוט משמרים את מה שיש להם בכל מקרה, שזה דבילי.

אתה סתם מגביל את זה לתנאים שלך. לדעתך יש רגע כלשהו בחייו של ספורטאי שהוא צריך לעשות רבע \ חצי סקוואט? עם משקל כבד מאוד. אם אתה אומר לי שלא ואני מביא לך סרטון של ספורטאי עילית עושה את זה, אתה מסכים איתי שהוא עושה שטויות?

ואני לא מזלזל בסתם אנשים או מאמנים, אני מזלזל כשיש סיבה. וכשאתה רואה ספורטאי עילית עושים דברים מטומטמים, מסוכנים ומזיקים - ראוי שתזלזל במאמנים שלהם, שכל ה"גדולה" שלהם הייתה בכך שהם השיגו ספורטאי pre selected מאוד מאוד מאוד מוכשר.

אגב, כמאמן של ספורטאים אני יכול להגיד לך חד משמעית שהדבר הכי חשוב בקריירה שלך זה קודם כל להצליח להשיג את הpre selected. תהיה המאמן הכי טוב בעולם, בלי מישהו עם גנטיקה וכישרון כמו של בולט - הספורטאי שלך לא יהיה גדול כמוהו.

אה, הוא מבקש...ואיך בדיוק אני "אתן לו טיעון" כשאני לא מאמן אתלטי על בעצמי וממילא גם הוא לא?
(כל זה מעבר למה שכתבו לו אחרים כדוגמת קרוספיטר פה קודם)
אוקיי, אז אם אין לך מושג ואין לך טיעונים לתרום לדיון, ראוי שתשב בצד ולא תתערב ע"י הערות עלי, כשהדיון בכלל לא מדבר עלי אלא על אימונים.
דיון על כמה שאתה אוהב אותי ואת הסמכויות אנחנו יכולים לעשות בפרטי.
אם אין לך חצי מושג בקשר לשום נושא שעליו אנחנו דנים, אתה לא צריך להכנס לדיון.

קשה לי לקבל שמדובר בהתנשאות. זה באמת קצת הזוי יותר מידי להתנשא במקרים כאלה (בשיא האנדרסטייטמנט)
גם אני אוהב אותך.

הסוגייה הראשונה מאוד חד משמעית והטיעונים של הצד שלי ברורים, לוגיים ונכונים. לצד השני אין טיעונים, בטח ובטח לא כאלה שנובעים מהבנה וכל מה שנשאר זה לשמוע אותם ולהחליט בעצמך מה מייק סנס. מי טוען, שוב - לא מעניין. מה שמעניין זה מה הטענה.
ל- Friel יש פרק שלם בספר שלו Triathlon Training Bible לגבי אימוני כוח והוא מסביר למה כדאי לדמות את התנועה. אני לא חושב שאתה או כל אחד אחר יכול להיות נחרץ לגבי כל מה שקשור לפיזיולוגיה, זה רחוק מלהיות מדע מדויק.

• פותח/ת השרשור
ל- Friel יש פרק שלם בספר שלו Triathlon Training Bible לגבי אימוני כוח והוא מסביר למה כדאי לדמות את התנועה. אני לא חושב שאתה או כל אחד אחר יכול להיות נחרץ לגבי כל מה שקשור לפיזיולוגיה, זה רחוק מלהיות מדע מדויק.
זה פשוט. כשאתה מגיע לחדר כושר כשאתה לצורך העניין רוכב אופניים, אתה מגיע כדי להתחזק. משמעות הדבר להתחזק היא לרכוש לשריר שלך יכולת להתכווץ חזק יותר. כשהוא יכול לעשות את זה, הוא יכול להתכווץ חזק יותר בכל הטווחים, הזוויות והצורות. ללא יוצא מהכלל, כשאתה מוסיף 100 קילו לסקוואט שלך אתה מוסיף משקל לחצי סקוואט שלך. ההפך נכון חלקית. זו בדיוק הסיבה שאנחנו עושים תנועות כלליות - כי הן מתורגמות בצורה אידיאלית לכל שאר התנועות, מכיוון שהן פשוט גורמות לשריר שלך לרכוש הסתגלות של כוח - שהיא, כאמור, היכולת להתכווץ חזק יותר.
כוח מושג בצורה האידיאלית כשמאמנים את השרירים בצורה בה תוכננו לעבוד. בטווח תנועה מלא. תחשוב כמה עבודה אתה עושה לצורך הדוגמה ברבע סקוואט VS סקוואט מלא. מרחק * משקל = עבודה
המשקל בערך כפול והמרחק הוא דיי הרבה פחות מחצי. מה שאומר שבתנועה הזו אתה יכול להפיק פחות עבודה, מה שצורך פחות כוח. בשביל לשפר יכולת כלשהי אתה צריך קודם כל להתחיל בלאמן אותה - ולכן בשביל להתחזק אנחנו מבצעים תרגילים שמוגבלים ע"י strength. תרגילים שדורשים (ומפתחים) מקסימום strength.

למה שחקני בייסבול שעושים רק בנץ' פרס נפצעים הרבה מאוד בכתפיים?
כי בבנץ' פרס האנטריור דלתויד עובד חזק, בניגוד לקבוצת הרוטייטור קאף. האנטריור דלתויד עובד בבנץ' פרס באופן של כפיפת כתף, אבל הוא עושה עוד פעולה: רוטציה מדיאלית של הכתף. מה שאומר שכשאתה זורק כדור בייסבול (מבצע רוטציה מדיאלית של הכתף), הוא נכנס לפעולה. כשהוא מאומן וחזק ביחס לשרירים האנטגוניסטים (אלה שמבצעים רוטציה לטרלית של הכתף), הכוח שהוא מפעיל באופן מדיאלי הרבה פעמים פוגע בשרירים האנטגוניסטים, לפעמים עד כדי קרע.
בקיצור, כשאתה מאמן אותו בצורה של כפיפה, הוא מתחזק גם לצורה של רוטציה מדיאלית - פשוט כי כעת הוא גדול יותר וחזק יותר (כלומר יכול להתכווץ חזק יותר).
וזו דוגמה קיצונית כי מדובר על פעולות שונות. כשאנחנו מדברים לצורך הדוגמה על האמסטרינגס \ קוואדס, אנחנו מדברים על אותן פעולות פשוט בטווח תנועה חלקי VS מלא.

בנוסף, רבעי וחצאי סקוואט מסוכנים לברכיים כך שבכל מקרה לסכן רוכב אופניים בפציעת ברך בחדר כושר זה רעיון גרוע.

זה פשוט. כשאתה מגיע לחדר כושר כשאתה לצורך העניין רוכב אופניים, אתה מגיע כדי להתחזק. משמעות הדבר להתחזק היא לרכוש לשריר שלך יכולת להתכווץ חזק יותר. כשהוא יכול לעשות את זה, הוא יכול להתכווץ חזק יותר בכל הטווחים, הזוויות והצורות. ללא יוצא מהכלל, כשאתה מוסיף 100 קילו לסקוואט שלך אתה מוסיף משקל לחצי סקוואט שלך. ההפך נכון חלקית. זו בדיוק הסיבה שאנחנו עושים תנועות כלליות - כי הן מתורגמות בצורה אידיאלית לכל שאר התנועות, מכיוון שהן פשוט גורמות לשריר שלך לרכוש הסתגלות של כוח - שהיא, כאמור, היכולת להתכווץ חזק יותר.
כוח מושג בצורה האידיאלית כשמאמנים את השרירים בצורה בה תוכננו לעבוד. בטווח תנועה מלא. תחשוב כמה עבודה אתה עושה לצורך הדוגמה ברבע סקוואט VS סקוואט מלא. מרחק * משקל = עבודה
המשקל בערך כפול והמרחק הוא דיי הרבה פחות מחצי. מה שאומר שבתנועה הזו אתה יכול להפיק פחות עבודה, מה שצורך פחות כוח. בשביל לשפר יכולת כלשהי אתה צריך קודם כל להתחיל בלאמן אותה - ולכן בשביל להתחזק אנחנו מבצעים תרגילים שמוגבלים ע"י strength. תרגילים שדורשים (ומפתחים) מקסימום strength.

למה שחקני בייסבול שעושים רק בנץ' פרס נפצעים הרבה מאוד בכתפיים?
כי בבנץ' פרס האנטריור דלתויד עובד חזק, בניגוד לקבוצת הרוטייטור קאף. האנטריור דלתויד עובד בבנץ' פרס באופן של כפיפת כתף, אבל הוא עושה עוד פעולה: רוטציה מדיאלית של הכתף. מה שאומר שכשאתה זורק כדור בייסבול (מבצע רוטציה מדיאלית של הכתף), הוא נכנס לפעולה. כשהוא מאומן וחזק ביחס לשרירים האנטגוניסטים (אלה שמבצעים רוטציה לטרלית של הכתף), הכוח שהוא מפעיל באופן מדיאלי הרבה פעמים פוגע בשרירים האנטגוניסטים, לפעמים עד כדי קרע.
בקיצור, כשאתה מאמן אותו בצורה של כפיפה, הוא מתחזק גם לצורה של רוטציה מדיאלית - פשוט כי כעת הוא גדול יותר וחזק יותר (כלומר יכול להתכווץ חזק יותר).
וזו דוגמה קיצונית כי מדובר על פעולות שונות. כשאנחנו מדברים לצורך הדוגמה על האמסטרינגס \ קוואדס, אנחנו מדברים על אותן פעולות פשוט בטווח תנועה חלקי VS מלא.

בנוסף, רבעי וחצאי סקוואט מסוכנים לברכיים כך שבכל מקרה לסכן רוכב אופניים בפציעת ברך בחדר כושר זה רעיון גרוע.

וואו

בתור רץ חובב כבר מספר שנים, יצא לי להשתתף בסמינר בארה"ב ולדסקס עם רצי מרתון ברמת עלית (פחות מ2:30 למי שמתעניין)
אני יכול להעיד שבכל הנוגע למאמנים שלהם, יש עדיין התעקשות בלתי מוסברת להמנע מלעבוד עם רץ מרתון על כוח (למשל, סקוואטים במשקל גבוה וחזרות נמוכות). יש כמה יחידי סגולה שמשלבים זאת בתוכנית האמונים (וזה לא פשוט כשרצים מעל 160 ק"מ בשבוע) וראו שיפור בזמנים ובמכניקת הריצה מבלי ששינו דבר בתוכנית הריצה שלהם.
עם זאת, ועל אף שכבר הוכח מעבר לכל ספק ששיפור הכוח משפר את היציבה במהלך הריצה, מחזק את הברכיים ומונע פציעות מיותרות, יש עדיין מאמנים של רצים בטופ העולמי שמאמינים שעבודה עם משקולות עלולה להוסיף מסה מיותרת למשקל האצן שתאיט אותו בריצה (במילים האלה). אני זוכר עדיין חלק מהדיונים שהתנהלו שם, אנשים שמאמנים ספורטאים יותר שנים מהגיל הממוצע של מרבית האנשים פה זורקים טענות על אימוני כוח שמתאימים לילדים בני 16 שהרגע גילו את המוט. העניין הזה ממש הפתיע אותי באותה תקופה שבה החשבתי את המאמן בתור האוטוריטה העליונה.
בסופו של דבר, זה בן אדם עם אמונות, אדאולוגיות ועקרונות שאינם אבסולוטיים ויכולים להיות רחוקים שנות אור ממה שבאמת מוגדר כדרך האדאלית לאותו המתאמן.

אם יותר ויותר מאמנים של ספורטאים היו מבינים כמה חשוב לשפר את כוח , ולאיזה השגים אפשר להגיע בעזרת זה.. ולא היו חיים בדעות הישנות שלהם..

אוקיי, אז אם אין לך מושג ואין לך טיעונים לתרום לדיון, ראוי שתשב בצד ולא תתערב ע"י הערות עלי, כשהדיון בכלל לא מדבר עלי אלא על אימונים.
דיון על כמה שאתה אוהב אותי ואת הסמכויות אנחנו יכולים לעשות בפרטי.
אם אין לך חצי מושג בקשר לשום נושא שעליו אנחנו דנים, אתה לא צריך להכנס לדיון.

איך בתגובה להודאה שלי שאינני מאמן אתלטי על (ולכן מגוחך לטעמי להמליץ להם) מסיקים שאין לי מושג?

זה פשוט. כשאתה מגיע לחדר כושר כשאתה לצורך העניין רוכב אופניים, אתה מגיע כדי להתחזק.
זאת הנחה לא מדוייקת, מגיעים לחדר כושר כדי לרכב יותר מהר.
אני שוב אומר, אין פה שחור ולבן בניית תוכנית אימון מלאה בגוונים ותלויה במתאמן

מעבר לזה - גם כשהמטרה היא כוח, בהחלט יש מקום ושלב באימונים לתנועות חלקיות (לא רלוונטי למתאמן מתחיל או בינוני) - בנץ' מקרשים בכל מיני גבהים, שראגס, האלטינג דדליפט, ראק פולס, פרס מפינים שממוקמים גבוה, יציאות מהראק עם 50 ק"ג יותר מה-RM1 סקוואט, וכו' וכו'.
גם האליל והרב זיין, מר ריפטו הגדול, כתב על partials בספר שלו.

עם זאת, ועל אף שכבר הוכח מעבר לכל ספק ששיפור הכוח משפר את היציבה במהלך הריצה, מחזק את הברכיים ומונע פציעות מיותרות, יש עדיין מאמנים של רצים בטופ העולמי שמאמינים שעבודה עם משקולות עלולה להוסיף מסה מיותרת למשקל האצן שתאיט אותו בריצה (במילים האלה).
בשבוע שעבר מצאתי כתבה של 5 עמודים ב running times עם טיעונים בעד ונגד אימוני כוח, כך שחד משמעי זה לא.
דר'א רץ של 2:30 הוא חובבן מוכשר מאוד שמתאמן קשה, אבל רחוק מלהיות רץ עילית

לא צריך להיות קטנוני על הזמנים, הבנת את הכוונה. מבטיח לך שהיו שם מספיק שיורדים מ10.
אשמח לקישור לכתבה. טיעונים זה נחמד אבל זה צריך להיות מגובה אחרת זה סתם דיבורים באוויר.

למשל (מחקר עדכני):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23207882

master endurance athletes seem to benefit from concurrent strength and endurance training because the rate of force development may be crucial for RE improvement, one of the major determinants of endurance performance.

יש לציין שדווקא הקבוצה שעבדה על כוח (הרבה משקל ומעט חזרות) ראתה שיפור משמעותי במכניקת הריצה
(זה בעצם מה שהמחקר בא להשוות)

נערך לאחרונה:
ל- phil heath לא איכפת 🚬🤪🚬

הוא לא רוצה להתחזק ולא להוסיף מקסימום (דגש) מסת שריר אלא להעלות מסה במקום מאוד מאוד ספציפי שיעזור לו אחרי זה להרשים את השופטים בתחרות ביקיני שלו...

• פותח/ת השרשור
בתור רץ חובב כבר מספר שנים, יצא לי להשתתף בסמינר בארה"ב ולדסקס עם רצי מרתון ברמת עלית (פחות מ2:30 למי שמתעניין)
אני יכול להעיד שבכל הנוגע למאמנים שלהם, יש עדיין התעקשות בלתי מוסברת להמנע מלעבוד עם רץ מרתון על כוח (למשל, סקוואטים במשקל גבוה וחזרות נמוכות). יש כמה יחידי סגולה שמשלבים זאת בתוכנית האמונים (וזה לא פשוט כשרצים מעל 160 ק"מ בשבוע) וראו שיפור בזמנים ובמכניקת הריצה מבלי ששינו דבר בתוכנית הריצה שלהם.
עם זאת, ועל אף שכבר הוכח מעבר לכל ספק ששיפור הכוח משפר את היציבה במהלך הריצה, מחזק את הברכיים ומונע פציעות מיותרות, יש עדיין מאמנים של רצים בטופ העולמי שמאמינים שעבודה עם משקולות עלולה להוסיף מסה מיותרת למשקל האצן שתאיט אותו בריצה (במילים האלה). אני זוכר עדיין חלק מהדיונים שהתנהלו שם, אנשים שמאמנים ספורטאים יותר שנים מהגיל הממוצע של מרבית האנשים פה זורקים טענות על אימוני כוח שמתאימים לילדים בני 16 שהרגע גילו את המוט. העניין הזה ממש הפתיע אותי באותה תקופה שבה החשבתי את המאמן בתור האוטוריטה העליונה.
בסופו של דבר, זה בן אדם עם אמונות, אדאולוגיות ועקרונות שאינם אבסולוטיים ויכולים להיות רחוקים שנות אור ממה שבאמת מוגדר כדרך האדאלית לאותו המתאמן.
נקודה טובה. אתה לא תאמין כמה שזה נכון גם לגביי מאמנים בענפים אחרים.

איך בתגובה להודאה שלי שאינני מאמן אתלטי על (ולכן מגוחך לטעמי להמליץ להם) מסיקים שאין לי מושג?
אוקיי, אז אם יש לך מושג אתה צריך לתת טיעון כלשהו, במקום לנג'ס על כמה שאתה אוהב אותי - שזה משהו שעד כה נכשלת בלעשות. כבר לא הודעה אחת ולא שתיים שאתה לא אומר כלום בקשר לדיון. אם יש לך מה להגיד, בבקשה - תשתתף. אם אין לך - אתה לא חייב להגיב, הכל טוב.

זאת הנחה לא מדוייקת, מגיעים לחדר כושר כדי לרכב יותר מהר.
אני שוב אומר, אין פה שחור ולבן בניית תוכנית אימון מלאה בגוונים ותלויה במתאמן
בסדר זה כמו להגיד שאתה גם אוכל וישן בשביל לרכב יותר מהר - זה בעקיפין, זה השגת יכולת כללית של... לחיות למשל
אתה מגיע לחדר כושר על מנת להתחזק, מה שיגרום לך לרכב יותר מהר. ותוכנית אימונים זה לא דבר כל כך מיסטי כמו שאתה מנסה לצייר אותו... רק ברמות מאוד גבוהות היא באמת מסובכת, ומעטים האתלטים שתוכנית הכוח שלהם צריכה להיות כזו מסובכת. רוב האתלטים לא צפויים לעבור את שלב המתאמן הבינוני (מבחינת כוח).

מעבר לזה - גם כשהמטרה היא כוח, בהחלט יש מקום ושלב באימונים לתנועות חלקיות (לא רלוונטי למתאמן מתחיל או בינוני) - בנץ' מקרשים בכל מיני גבהים, שראגס, האלטינג דדליפט, ראק פולס, פרס מפינים שממוקמים גבוה, יציאות מהראק עם 50 ק"ג יותר מה-RM1 סקוואט, וכו' וכו'.
גם האליל והרב זיין, מר ריפטו הגדול, כתב על partials בספר שלו.
אני שמח שאתה נתפס לקטנות, אבל גם אתה יודע שממש אבל ממש לא מדובר לא על מתאמנים מתחילים, רק לעיתים נדירות על מתאמנים בינוניים, ולעולם לא על partial squats. ככה שחוץ מלהוציא מהקשרו לא ממש אמרת משהו רלוונטי.

בשבוע שעבר מצאתי כתבה של 5 עמודים ב running times עם טיעונים בעד ונגד אימוני כוח, כך שחד משמעי זה לא.
דר'א רץ של 2:30 הוא חובבן מוכשר מאוד שמתאמן קשה, אבל רחוק מלהיות רץ עילית
זה לא חד משמעי מבחינתם, אבל אתה שוכח שמדובר באנשים שלא מסוגלים לגרום לאף בן אדם בעולם להוסיף 100 קילו לסקוואט שלו. אלה שיודעים, לא כותבים בrunning times. אם אני טועה בהנחת היסוד הזו אשמח שתתקן אותי.

לא צריך להיות קטנוני על הזמנים, הבנת את הכוונה. מבטיח לך שהיו שם מספיק שיורדים מ10.
אשמח לקישור לכתבה. טיעונים זה נחמד אבל זה צריך להיות מגובה אחרת זה סתם דיבורים באוויר.

למשל (מחקר עדכני):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23207882

יש לציין שדווקא הקבוצה שעבדה על כוח (הרבה משקל ומעט חזרות) ראתה שיפור משמעותי במכניקת הריצה
(זה בעצם מה שהמחקר בא להשוות)
לא קראתי את המחקר אלא רק את מה שכתבת, וזה נשמע תקין והגיוני לחלוטין. נקודה טובה.

ל- phil heath לא איכפת 🚬🤪🚬

אחלה, לעוד הרבה אנשים לא איכפת. והוא גם לא ספורטאי ואין לו עניין בביצועים, ככה שזה אפילו עוד יותר לא רלוונטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית