הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בואו תכירו שחיין (ישראלי) שמתאמן כמו שצריך מחוץ לבריכה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
ממש עכשיו התקיימה אליפות אירופה בשחייה בבריכות קצרות, נבחרת ישראל הטיסה משלחת כמובן. שחיין שלי השתתף בה.
שמו ירון שגלוב, שחיין חזה בן 20 שעד התחרות נחשב לכישרון אבל עוד לא דיבר באותם מספרים של התותחים הרציניים (בעולם בטח שלא, ובארץ גם לא כל כך). העפיל לתחרות עם 1:02.11 ב100 מ' חזה ו28.56 ב50 מ' חזה, ה100 היה שיאו האישי וב50 השיא שלו היה 28.40.
התאמן איתי 3 חודשים על כוח, התחזק משמעותית וכמו שיכולתם לנחש הזמנים שלו השתפרו ובענק. ביום חמישי הוא שחה את ה100 מ' ב1:00.36, שיפור של 1.75 שניות (!!!) ב3 חודשים. ב50 מ' הוא שחה אתמול 27.70, שיפור של 70 מאיות (!!!).
שתי התוצאות האלה מקטלגות אותו באופן חד משמעי כשחיין צעיר ומבטיח שכבר מדבר במספרים של השחיינים האולימפיים כמו למשל אמרי גניאל וגל נבו, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שהוא רק בן 20 ושוחה בבריכה ארוכה יותר טוב מבקצרה, במעבר לארוכה הוא מאבד הרבה פחות זמן מאחרים (ביחס לקצרה).

בתקופה שבה הוא שחה 60 - 100 ק"מ בשבוע (משתנה), למרות שהוא הפסיד אימונים ו\או בא חלש ועייף, הוא השיג התקדמות יפה מאוד גם בכוח.
השיג סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75 (עד היום המאמן הקודם שלהם עבד איתם רק בנץ' 🤦‍♂️)
שוקל 80-81, התחיל בסביבות ה77
השיפור הגיע מכוח בלבד, עוד לא עבדנו בכלל על פאוור קלין (כוח מתפרץ) ועוד אין לנו מזחלת (Prowler) לעבוד על קונדישנינג. זה נטו משיפור בכוח. יש עוד הרבה עבודה.

תוצאות רשמיות מהתחרות:
http://84.33.2.65/Herning2013/

הדדליפט שלו:

אז אולי יש בארץ עוד תקווה... 😋🍴

מקווה שהנתונים מעניינים.

נקודה טובה. אתה לא תאמין כמה שזה נכון גם לגביי מאמנים בענפים אחרים.

אוקיי, אז אם יש לך מושג אתה צריך לתת טיעון כלשהו, במקום לנג'ס על כמה שאתה אוהב אותי - שזה משהו שעד כה נכשלת בלעשות. כבר לא הודעה אחת ולא שתיים שאתה לא אומר כלום בקשר לדיון. אם יש לך מה להגיד, בבקשה - תשתתף. אם אין לך - אתה לא חייב להגיב, הכל טוב.

בסדר זה כמו להגיד שאתה גם אוכל וישן בשביל לרכב יותר מהר - זה בעקיפין, זה השגת יכולת כללית של... לחיות למשל
אתה מגיע לחדר כושר על מנת להתחזק, מה שיגרום לך לרכב יותר מהר. ותוכנית אימונים זה לא דבר כל כך מיסטי כמו שאתה מנסה לצייר אותו... רק ברמות מאוד גבוהות היא באמת מסובכת, ומעטים האתלטים שתוכנית הכוח שלהם צריכה להיות כזו מסובכת. רוב האתלטים לא צפויים לעבור את שלב המתאמן הבינוני (מבחינת כוח).

אני שמח שאתה נתפס לקטנות, אבל גם אתה יודע שממש אבל ממש לא מדובר לא על מתאמנים מתחילים, רק לעיתים נדירות על מתאמנים בינוניים, ולעולם לא על partial squats. ככה שחוץ מלהוציא מהקשרו לא ממש אמרת משהו רלוונטי.

זה לא חד משמעי מבחינתם, אבל אתה שוכח שמדובר באנשים שלא מסוגלים לגרום לאף בן אדם בעולם להוסיף 100 קילו לסקוואט שלו. אלה שיודעים, לא כותבים בrunning times. אם אני טועה בהנחת היסוד הזו אשמח שתתקן אותי.

לא קראתי את המחקר אלא רק את מה שכתבת, וזה נשמע תקין והגיוני לחלוטין. נקודה טובה.

אחלה, לעוד הרבה אנשים לא איכפת. והוא גם לא ספורטאי ואין לו עניין בביצועים, ככה שזה אפילו עוד יותר לא רלוונטי.

הסוגריים שרשמתי איכשהו נעלמו מעיניך? ציינתי שלא מדובר על מתחיל. אני מסכים איתך ש-120 ק"ג דדליפט לא יפגעו לאף אחד בהתאוששות (לפחות לא בצורה ראויה להתייחסות מעבר לטווח קצר של יומיים משחים אחרי ביצוע הדדליפט).
לא ברור לי איך בדיוק קבעת את רמת המתאמן של בולט.
כמו כן, כפי שחנן כבר ציין-הקונטקסט של האימונים הוא שונה. לא מדובר על אימוני כוח למטרת כוח, אלא על מציאת ה-trade off הכי טוב בין שיפור הכוח בצורה שתשפר את הריצה, אבל שלא תדרוש התאוששות ברמה שעלולה לפגוע בריצה.
להגיד שמאמנים שמזניחים לחלוטין את פרמטר הכוח צודקים? לא. אבל גם לא הייתי נחרץ כמוך לטעון שכולם טועים.
בסופו של יום, במבחן התוצאה, ריפטו עדיין לא הוציא תחת ידיו שום אתלט על בשום תחום. כולל פאוורליפטינג. אתה יכול לטעון, וזו גם טענה שאני יכול לקבל, שריפטו מתמחה באימון מתחילים, ולא ספורטאי על, אבל זו טענה שעובדת בשני הכיוונים.

• פותח/ת השרשור
הסוגריים שרשמתי איכשהו נעלמו מעיניך? ציינתי שלא מדובר על מתחיל.
צודק, פספסתי, טעות שלי. אבל זה הופך את התגובה ללא ממש קשורה, היא לא מצדיקה אימונים דביליים...

לא ברור לי איך בדיוק קבעת את רמת המתאמן של בולט.
לא קבעתי, ואמרתי שאני לא יודע.

כמו כן, כפי שחנן כבר ציין-הקונטקסט של האימונים הוא שונה. לא מדובר על אימוני כוח למטרת כוח, אלא על מציאת ה-trade off הכי טוב בין שיפור הכוח בצורה שתשפר את הריצה, אבל שלא תדרוש התאוששות ברמה שעלולה לפגוע בריצה.
לא מדוייק. השאיפה היא תמיד להיות הכי חזק שאתה יכול מבלי לדרוש תכנון אימונים כזה שיגרור ירידה בביצועים האתלטיים על מנת להתחזק (במקרה של ספרינטר, למשל). וזה משהו שמאמן טוב יעשה טוב, ומאמן גרוע יעשה גרוע - ככה שתחת שני מאמנים שונים רמת הכוח של אותו אתלט תהיה שונה. הטרייד אוף האידיאלי הוא לא בביצועים, אלא באימונים. אימוני הכוח הם תמיד למטרת כוח, ותמיד להיות חזק יותר זה טוב יותר. השאלה היא רק האם ומתי שווה להשקיע את המאמץ בלהיות חזק יותר (שזה תלוי בפרמטרים של הספורטאי).

להגיד שמאמנים שמזניחים לחלוטין את פרמטר הכוח צודקים? לא. אבל גם לא הייתי נחרץ כמוך לטעון שכולם טועים.
אני כן נחרץ לקבוע שמי שמזניח את אלמנט הכוח בענף שהוא סופר תלוי כוח, טועה. ולא הבנתי למה צריך כל כך לפחד מלטעון שמאמנים של ספורטאים טובים טועים (לא מדבר ספציפית על בולט, יש עוד הרבה אתלטים מטורפים, גם אם קצת פחות ממנו).

בסופו של יום, במבחן התוצאה, ריפטו עדיין לא הוציא תחת ידיו שום אתלט על בשום תחום. כולל פאוורליפטינג. אתה יכול לטעון, וזו גם טענה שאני יכול לקבל, שריפטו מתמחה באימון מתחילים, ולא ספורטאי על, אבל זו טענה שעובדת בשני הכיוונים.
מה הכוונה שזו טענה שעובדת בשני הכיוונים? המאמנים של בולט לצורך הדוגמה (מתוך ניחוש מושכל) לא מתעסקים באימון מתאמנים מתחילים כלליים ולא הישגיים. הכי "נמוך" שהם מגיעים, אם אני צריך לנחש - זה לאמן נערים הישגיים.
וחוץ מזה, שלפי הלוגיקה הזו אם בריו 2016 ירון שגלוב מביא גמר אולימפי (שזה משהו שע"פ ההערכות כרגע יכול להתקיים (או לפחות חצי גמר) - כמובן בהנחה שהוא ימשיך להשקיע וכו', זה אמור להיות אפשרי) - אז אני מאמן יותר טוב מריפטו.

אגב, סתם לידע כללי - יש הרבה ספורטאי עילית שמתאמנים ע"פ SS בלי קשר לריפטו עצמו. שהם או המאמנים שלהם קראו את הספר וככה הם עובדים. מבלי שריפטו בכלל יודע על זה.

וכמו שכבר צויין בעבר, גם הוא בכלל לא מתעסק באוכלוסייה הזו, וגם הדבר הכי חשוב שאתה צריך בשביל להוציא ספורטאי TOP LEVEL זה שיהיה לך אחד עם נתונים גנטיים וכישרון כזה. ויש מעטים כאלה. בלי גנטיקה וכישרון, לא משנה איזה מאמן אתה - הוא לא הולך לקחת מדלייה אולימפית. מה לעשות, זה המצב.
וחוץ מזה שהוא בכלל מאמן כוח, הוא לא מאמן ענפי. מי שקוטף את התהילה כשבולט לוקח מדליית זהב ושובר שיא עולם אלה מאמני האתלטיקה שלו, לא מאמני הכוח שלו. כשפלפס לוקח 8 מדליות זהב מי שקוטף את התהילה זה בעיקר מאמן השחייה שלו. מי בתחום לא מכיר את בוב באומן? מי בתחום יודע מי בכלל מאמן אותו על כוח וקונדישנינג?

אוקיי, אז אם יש לך מושג אתה צריך לתת טיעון כלשהו, במקום לנג'ס על כמה שאתה אוהב אותי - שזה משהו שעד כה נכשלת בלעשות. כבר לא הודעה אחת ולא שתיים שאתה לא אומר כלום בקשר לדיון. אם יש לך מה להגיד, בבקשה - תשתתף. אם אין לך - אתה לא חייב להגיב, הכל טוב.

תישבע שלא הבנת אותי..חשבת שהטענה היא שאני כן מבין באימון ספורטאי על? שיש לי מושג מה ואיך הם צריכים להתאמן?
לא, הטיעון שלי הוא שיש לי מושג מסוים באימוני כוח (פחות משיש לך כנראה) אבל שהמושג הזה לא רלוונטי לדעתי כשמדובר על מתן המלצות למאמנים כנ"ל.
תשמע, אנחנו באמת שלא חייבים להסכים בענין הזה או להפוך אותו לאישי, כי הוא לא.
מבחינתי תגיד את המילה האחרונה/תסכם וזה יהיה מקובל עלי.

• פותח/ת השרשור
מדובר על מתן המלצות למאמנים כנ"ל.
זה לא הנושא, אף אחד לא נותן כאן המלצות למאמנים האלה. הם לא קוראים כאן. לא המלצתי להם כלום, אלא ביקרתי אותם, זה שונה.

בכל אופן אכן הדיון מוצה.

מאמר מעניין שכרגע מצאתי, לכל מי שהשתתף בדיון הזה באמת ממליץ לקרוא: http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/why_you_need_more_strength

ציטוט:
"He doesn't have his sprinters perform a high knee kick against resistance because he figured out that the high kick was merely a rebound effect from the huge amount of force his sprinters were able to pound into the ground from their monstrous deadlifts."

אני לא מתכוון לפגוע בהישגים שלך כמאמן אבל ספורטאי ששוקל 80-81 קילו בא.ש נמוך (התחיל ב77 קילו)
סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75

105 סקוואט ו120 דדליפט לספורטאי (לא מתאמן ממוצע) של 80 קילו זה בדיחה

לגבי ההתאוששות שהחברה פה מדברים איתך, אתה מדבר על תוכנית של 105 סקוואט ו120 דדליפט !!!! אלא אם הוא שוקל 40 קילו ובכיתה ו' זה לא מדגדג לספורטאי את ההתאוששות ואת הCNS

עם משקל כזה הוא יכול לעשות 2 אימונים ביום בנוסף לאימוני בריכה שלו

כשהוא ימשוך 200+ ויבצע סקוואטים של 180 + אז תראה שלא כל כך פשוט להטיף להתחזק ! (אלה משקלים שצריך כבר לתכנן את האימוני משקולות שלא יפריעו לספורט ואי אפשר להתחזק תוך כדי העונה איתם בד"כ)

לגבי עלות ותועלת, היה אצלנו כמה פעמים steve grant שהיה LB ב NFL, דיברתי איתו הרבה כי הייתי בכל האימונים שלו ונסעתי גם לירושלים אחריו, עצרו אותו ב 240-250 סקוואט לחזרות, כי כבר יותר מזה לא היה צריך לפוטבול ברמה הכי גבוה בעולם באחד הענפי ספורט הכי תובעניים שיש. אז אולי תגיד לו להמשיך להתחזק כי זה ישפר אותו בפוטבול ?

יש כמה שחקנים שאני מכיר שאני אומר להם, עזבו אתכם משקולות, בסדר תתאמנו 2 בשבוע ככה לשמר אתם מספיק חזקים לליגה, אבל תשפרו דברים אחרים שקשורים לפוטבול.

כוח זה הבסיס והוא מאוד חשוב אבל יש כ"כ מעבר. בסופו של דבר הכי חשוב זה להשתפר בספורט (ופה אם הצלחת לגרד 1.75 ש' זה אומר שהאימון היה שווה, אבל האימון שלו היה צריך להתבצע מלכתחילה ותאמת בלי קשר לשחיה 105 סקוואט 120 דדליפט ל77-80 קילו זה לא ספורטי, זה סתם מתאמן במכון צריך לעבור ולעקוף)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מתכוון לפגוע בהישגים שלך כמאמן אבל ספורטאי ששוקל 80-81 קילו בא.ש נמוך (התחיל ב77 קילו)
סקוואט של 105 ל3X5, דדליפט 120 ל1X5, פרס 55 ל3X5 ובנץ' 92.5 ל3X5
התחיל בסקוואט ב55, בדדליפט ב65, בפרס ב35 ובבנץ' אני לא זוכר, סביבות ה70-75

105 סקוואט ו120 דדליפט לספורטאי (לא מתאמן ממוצע) של 80 קילו זה בדיחה

לגבי ההתאוששות שהחברה פה מדברים איתך, אתה מדבר על תוכנית של 105 סקוואט ו120 דדליפט !!!! אלא אם הוא שוקל 40 קילו ובכיתה ו' זה לא מדגדג לספורטאי את ההתאוששות ואת הCNS

עם משקל כזה הוא יכול לעשות 2 אימונים ביום בנוסף לאימוני בריכה שלו

כשהוא ימשוך 200+ ויבצע סקוואטים של 180 + אז תראה שלא כל כך פשוט להטיף להתחזק ! (אלה משקלים שצריך כבר לתכנן את האימוני משקולות שלא יפריעו לספורט ואי אפשר להתחזק תוך כדי העונה איתם בד"כ)

לגבי עלות ותועלת, היה אצלנו כמה פעמים steve grant שהיה LB ב NFL, דיברתי איתו הרבה כי הייתי בכל האימונים שלו ונסעתי גם לירושלים אחריו, עצרו אותו ב 240-250 סקוואט לחזרות, כי כבר יותר מזה לא היה צריך לפוטבול ברמה הכי גבוה בעולם באחד הענפי ספורט הכי טובעניים שיש. אז אולי תגיד לו להמשיך להתחזק כי זה ישפר אותו בפוטבול ?

יש כמה שחקנים שאני מכיר שאני אומר להם, עזבו אתכם משקולות, בסדר תתאמנו 2 בשבוע ככה לשמר אתם מספיק חזקים לליגה, אבל תשפרו דברים אחרים שקשורים לפוטבול.

כוח זה הבסיס והוא מאוד חשוב אבל יש כ"כ מעבר. בסופו של דבר הכי חשוב זה להשתפר בספורט (ופה אם הצלחת לגרד 1.75 ש' זה אומר שהאימון היה שווה, אבל האימון שלו היה צריך להתבצע מלכתחילה ותאמת בלי קשר לשחיה 105 סקוואט 120 דדליפט ל77-80 קילו זה לא ספורטי, זה סתם מתאמן במכון צריך לעבור ולעקוף)
אני לא מבין למה הזלזול, ואני מגיב מהפלאפון אז לא אתן תגובה מלאה, אבל אתה שוכח שהבנאדם שוחה בסביבות ה100 ק"מ בשבוע. שחקני פוטבול גם עובדים קשה, נכון, אבל אני בספק שהם *רצים* מעל *50* בשבוע.
אתה גם שוכח שהוא מתאמן אצלי כולה ~3 חודשים והפסיד אימונים מהרבה סיבות (תחרויות קטנות, ליגה, עייפות מהשחייה וכו')
בנוסף, להשוות שחקן פוטבול לשחיין זה דבילי. בוא תראה לי שחיין עם סקוואט 180 ודדליפט 200. אני מחכה.
ואגב מה שהלך פה זה שיש גישה שאומרת שהתחזקות זה רק באוף סיזן, וכל מטרת ה"התרברבות" בשיפור הייתה להוכיח שזה חרטא.

ואם זה הוריד לו 1.75 שניות מתוצאה שהייתה בטופ5-8 בישראל, נראה לי שהיה שווה להתחזק. ואין לי מושג איך הגעת למסקנה שאני הולך להטיף לו להוריד 50 ק"מ שחייה בשבוע כדי לדדלפט 200 ולא 170.

לדבר זה קל, אבל בפועל מי ששוחה בכאלה נפחים לא ממש מתחזק, או בכלל מתאמן על כוח - כמו אחוז גדול משחייני העילית. לקחת שחקן פוטבול ששוקל 100 קילו ולחזק אותו ככה שידדלפט 160 או יותר זה הרבה יותר קל, מצטער לומר לך. איתם יש לפחות עם מה לעבוד. כנראה שלא ראית איך אנשים נראים כשהם באים לאימון כוח אחרי אימון בוקר + צהריים שכל אחד מהם היה 7.5 ק"מ של *שחייה*. אחרי *אימון אחד* של 7.5 ק"מ *ריצה* כבר כל המשוואה משתנה. שלא נדבר על 15 שחייה. מצטער אבל אתה מדבר באוויר על תחום שאני בספק אם יש לך ניסיון בו.

אין שום זלזול, אתה סתם נעלב
105 ק"ג סקוואט ו120 ק"ג דדליפט גם אחרי ריצת מרתון זה לא מרשים
להוריד 1.75 שניות כן

לא שחיינים אבל רוכבי אופניים

Jamie Staff 245 kg Squat

Aaron Kacala, 180 kb 205lbs 5x5 Squat

• פותח/ת השרשור
אין שום זלזול, אתה סתם נעלב
105 ק"ג סקוואט ו120 ק"ג דדליפט גם אחרי ריצת מרתון זה לא מרשים
להוריד 1.75 שניות כן

לא שחיינים אבל רוכבי אופניים

Jamie Staff 245 kg Squat

Aaron Kacala, 180 kb 205lbs 5x5 Squat

פספסת את העובדה שאני לא טוען שהוא הספורטאי הכי חזק בעולם, ואתה רק מראה שאין לך נגיעה בדבר. יש סיבה טובה ששחיינים לא מגיעים לרמה כזו, כולל אלה שמתאמנים בזה (למשל ראיין לוכטה שהוא אחד השחיינים הכי טובים אולי בהיסטוריה).
הדוגמאות שאתה מביא הן לא של רוכבי אופניים כמו שאתה רוצה שזה ישמע. הם לא road cyclists אלא track cyclists. הענף שלהם דורש כוח הרבה יותר, ויותר חשוב מזה - ההבדל הוא באימונים.
בענפים שבהם האימונים מבוססים על נפח, כמו למשל שחייה, ריצה (למרחקים לא קצרים), אופניים (road cycling) וכו' - המתחרים לא יכולים להיות חזקים כמו בענפים שבהם נפח האימונים הענפיים נמוך בהרבה ומתבסס יותר על איכות ופחות על כמות.
למה בשחייה גם ל100 מ' מתאמנים באופן של נפח זה נושא אחר, הוא קשור לתחושת מים, טכניקה וצמצום חיכוך הרבה יותר מכוח שגם ככה אתה מוגבל בכמה אתה יכול להפעיל כי אתה גורף אותה כמות מים פשוט בפחות זמן כל גריפה (כשאתה יותר חזק), בניגוד לאופניים \ ריצה שבהם כוח באמת נותן לך אפשרות להתגבר על התנגדות גדולה יותר. אבל זה נושא אחר לגמרי.

ועדיין לא לקחת בחשבון בשום מקום את נפח האימונים שלו, ולא את הזמן שבו הוא מתאמן.
אגב, אם הלכלוך מעניין אותך, אז כיום למעט שחיין אחד ש*טוען* שהוא מדדלפט 145 (RM1), ואני באמת לא יודע אם זה נכון או לא - הוא השחיין הכי חזק בארץ, גם לפי מה שאחרים (כולל שמות גדולים) *טוענים*, ע"פ מה שאנחנו יודעים כרגע. ויש אצלי עוד שחיין שחזק כמוהו בדדליפט, חזק ממנו בסקוואט וחלש ממנו קצת בלחיצות.

chris20hoy20legs1.jpg
שני הרוכבים, הם לא רוכבי סבולת אלא ספרינטרים והם מתאמנים המון כל כוח

זה כריס הוי שנחשב לרוכב הטוב בעולם בתחום הזה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית