הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תירוצים.. או גנטיקה?

Galush92

משתמש מתחיל
36
9
נק' מוניטין:
9
36
9
בהמשך לפוסט שמעלים בפייסבוק כמעט כל יום של "מה התירוץ שלך?" יש פוסט שהתפרסם ברשת של בחורה ישראלית מלאה, בעקבות פרוייקט שעשו שנקרא "No thigh gap? No problem". היא העלתה תמונה שלה בביקיני וקיבלה כל מיני תגובות מעורבות ועל כך היא מפרטת בבלוג שלה - הנקודה שהיא מתעקשת עליה בבלוג היא שאין לה אפשרות לרזות בגלל גנטיקה, שזה נאמר לה על ידי רופאים, שהיא פעילה ומתאמנת וגם אוכלת בריא אך היא עדיין תשאר בעודף משקל לנצח - ואותו סיפור עם רוב הבנות השמנות. היא טוענת שאין מה לעשות במקרה כזה כי רוב השמנות או המלאות מנהלות אורח חיים בריא אך נשארות כך בגלל גנטיקה.

מאוד מפליא אותי לשמוע דבר כזה ולכן רציתי להעלות את זה אליכם ואליכן, מומחי הפורום, לראות מה יש לכם להגיד...

קישור לפוסט:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/Vie...890_5526761_636013066460763&skip=1#f2190bbe6c

קראתי את מה שהיא כתבה, וכל הכבוד לה על האומץ והבטחון העצמי אבל היא מדברת המון שטויות.
אני לא מתכוון להפריך דבר דבר מכל שהיא אמרה כי זה המון עבודה, למרות שאם יש לך שאלה ספציפית אני אענה בשמחה.
בכל אופן, ברור שלגנטיקה יש השפעה אבל זה לא משהו בלתי הפיך, ומי שישקיע בבניית תפריט ותוכנית אימונים מותאמת - יראה תוצאות, אין אפס.
הגוף אכן אוהב לשמור על הומאוסטזיס ולשמור על המצב הקיים כמה שניתן אך בסופו של דבר הוא יורגל למציאות החדשה, ויש המון דוגמאות לכך.

במאמר שהיא כתבה היא מציינת: ״בתור שמנה תרשו לי לספר לכן כמה זה מייאש..״. אני מאמין שהיא ניסתה מספר פעמים להוריד במשקל ללא הצלחה והתייאשה ולכן היא יורדת על מספר דוגמניות ושחקניות בטענה שהן רזות מדי, כלומר היא עושה בדיוק את מה ששנוא עליה ומשתלחת בהן בגלל משקלן, למרות שהן נראות בריאות לגמרי.

בקיצור, הייתי ממליץ לה אחד משני דברים:
1. אם היא מעוניינת לרזות ולא הצליחה עד עתה, להתייעץ עם דיאטנית לבניית תפריט ו/או עם איש/אשת מקצוע (כמו בייעוץ כאן בפורום לדוגמא 🏋️)
אולי מה שדרוש לה הוא ליווי חיצוני כדי להתמיד ולקבל מוטיבציה.
2. אם באמת המשקל שהיא נמצאת בו עכשיו הוא המשקל האידיאלי בשבילה, מצויין. שתתעלם מתגובות מגעילות מצד אנשים ותמשיך בדרכה.

אמא שלי גם סובלת מעודף משקל - למעשה היא זאת שהכניסה לי את המנטליות אי שם לפני שנה-שנתיים. מאז היא צונחת במשקל, גם עם הפלטינות ברגל ושאר בעיות אחרות שצצות אי שם בגיל 50. אז דוגמנית כנראה שהיא כבר לא תהיה (בינינו, מי רוצה אמא דוגמנית?), אבל הנקודה היא שגם היא חשבה שהנסיבות והגנטיקה ימנעו ממנה להוריד במשקל - רואה את התוצאות ויכול להגיד בלב שלם - לא מאמין בזה. מה גם שהמדע מוכיח אחרת.

נערך לאחרונה:
בהמשך לפוסט שמעלים בפייסבוק כמעט כל יום של "מה התירוץ שלך?" יש פוסט שהתפרסם ברשת של בחורה ישראלית מלאה, בעקבות פרוייקט שעשו שנקרא "No thigh gap? No problem". היא העלתה תמונה שלה בביקיני וקיבלה כל מיני תגובות מעורבות ועל כך היא מפרטת בבלוג שלה - הנקודה שהיא מתעקשת עליה בבלוג היא שאין לה אפשרות לרזות בגלל גנטיקה, שזה נאמר לה על ידי רופאים, שהיא פעילה ומתאמנת וגם אוכלת בריא אך היא עדיין תשאר בעודף משקל לנצח - ואותו סיפור עם רוב הבנות השמנות. היא טוענת שאין מה לעשות במקרה כזה כי רוב השמנות או המלאות מנהלות אורח חיים בריא אך נשארות כך בגלל גנטיקה.

מאוד מפליא אותי לשמוע דבר כזה ולכן רציתי להעלות את זה אליכם ואליכן, מומחי הפורום, לראות מה יש לכם להגיד...

קישור לפוסט:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/Vie...890_5526761_636013066460763&skip=1#f2190bbe6c
יש שם הרבה יותר מדי שטויות...
אם יש לך שאלות יותר ממוקדות את מוזמנת לשאול....
כהגדרה כללית אל תתייחסי לשום דבר שרשום שם כנכון

• פותח/ת השרשור
אני ממש לא במצב שלה אם זה מה הבנתם, אני במשקל תקין ומתאמנת ולפי ההגדרות שלה אני גם רזה. סתם רציתי להעלות את זה פה כי הגבתי לה והיא כתבה לי שרוב הבנות ה"מלאות" שהיא מכירה מתאמנות ואוכלות בריא ועדיין נשארות ככה. והאמת שאני גם מכירה משפחה שכולם בה שמנים ונשאלת השאלה האם זה בגלל הרגלים רעים או גנטיקה או שילוב של שניהם...

אני ממש לא במצב שלה אם זה מה הבנתם, אני במשקל תקין ומתאמנת ולפי ההגדרות שלה אני גם רזה. סתם רציתי להעלות את זה פה כי הגבתי לה והיא כתבה לי שרוב הבנות ה"מלאות" שהיא מכירה מתאמנות ואוכלות בריא ועדיין נשארות ככה. והאמת שאני גם מכירה משפחה שכולם בה שמנים ונשאלת השאלה האם זה בגלל הרגלים רעים או גנטיקה או שילוב של שניהם...
תלוי במקרה, לרוב זה שילוב של שניהם.
וזו חרטא עצבנית, אם אדם בריא בדר"כ, אוכל תחת בקרה קלורית נכונה ומתאמן (וגם לא חובה להתאמן), הוא יהיה במשקל תקין.

קצת מזכיר לי את תיאורית ה"עצמות הכבדות"..
יתכן שיש אנשים שקשה להם יותר לרדת במשקל מסיבות גופניות (מגבלות או בעיות בריאותיות) או נפשיות (גם כאן יש אנשים שנוטים יותר לאכילה רגשית או "התמכרויות") אבל בשורה התחתונה למדתי מנסיון שהמשוואה להרזיה לפחות תיאורטית, מאוד פשוטה. מעשית, יש כאן שאלות גדולות של מוטיבציה והתגייסות ויכולת להתמיד.
גם אני חשבתי במשך שנים שהגוף שלי לא מוכן לרדת מתחת למשקל של 60 ק"ג. תמיד נעצרתי במשקל הזה ומסתבר שזה חרטא. כשהקפדתי על תזונה מדוייקת ואימון זה ירד ובלי שום שהיות.

והיא כתבה לי שרוב הבנות ה"מלאות" שהיא מכירה מתאמנות ואוכלות בריא ועדיין נשארות ככה.
אני לא רוצה להישמע דוש כשאני אומר את זה אבל ההסברים הכי הגיוניים שאני יכול לחשוב עליהם:
1. כנראה שאותן בנות לא מחשבות את ההוצאה הקלורית שלהן בצורה נכונה ולכן לא מצליחות להיסגר על תפריט שבאמת יגרום להן לרדת במשקל.
2. מתקשר ל1, אבל עניין של בורות. אולי הן לא באמת חקרו את העניין לעומק.
3. זה תירוץ שבא לחפות על זה שאותן בנות כנראה לא רוצות את זה מספיק.

נורא מעצבן לראות דברים כאלה אחרי שאני רואה בעיניים שלי אנשים שמתגברים על מגבלות פיזיות ובריאותיות ובכל זאת מסגלים לעצמם אורח חיים בריא שמוביל לירידה במשקל.

היא מעלה נקודה מעניינת בגישה שלה שאני חייב לציין שבגדול אני די מסכים איתה, אם טוב לה כמו שהיא, גם לי טוב עם זה. עצוב לי שאנחנו חיים בעולם בו מראה "טוב" ומקובל ע"י החברה הוא לפעמים קצת מופרך, וזה טיפה מבאס אבל זו המציאות. באופן כללי אני גם חושב שמי שנכנס לעניין התזונה והכושר צריך לעשות את זה אך ורק בשביל עצמו ולא בשביל להיראות יפה בעיני אחרים, זה רק בונוס שלדעתי לא שווה את המאמץ כשהוא עומד לבדו.

בכך שהיא אומרת דברים כמו
"אני מהאנשים שיורדים במשקל מאוד לאט. אני יכולה להתאמן חודשיים ולאכול בריא מאוד ואני לא אראה תזוזה במשקל. יש את ברי המזל האלו שיורדים קילו בשבוע, אבל רובנו לא כאלו. יותר מזה, רוב האנשים השמנים יצטרכו להתאמן קשה מאוד ולאכול בצורה קפדנית בטירוף בשביל לרדת במשקל."

היא סותרת את עצמה. אם היא שלמה עם איך שהיא נראית גם כשהיא, לפי המילים שלה, "מלאה", למה היא מעבירה את עצמה דרך שבעת מדורי גיהנום?

בתור אחד שהרבה מהאנשים במשפחה שלו סובלים מעודף משקל וכאחד שבמשך רוב חייו הבוגרים היה אחד כזה חורה לי לראות דברים כאלה.

איך אומרים? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

נערך לאחרונה:
חרטא ברטא.

משוואה פשוטה של הוצאה והכנסה קלורית בהתאם לכמה שהגוף מוציא.
מגבלות פיזיות גנטיות? לדעתי מי שטוען 'אצלנו במשפחה כולם שמנים, אין! זה גנים! ' זה לא גנים, זה הקורנפלקס והעוגות שמונחים בארונות באותו הבית, וגורמים לכל בני הבית להתבסס על תזונה לקויה.

לא חסרות דוגמאות לכמה שזה שטות, אני אלך לאחת קיצונית, אנשים בשואה הגיעו למצב ללא בשר בכלל, גם אלו שהיו שמנים כביכול בעבר, אומנם הגוף הגיע לתזונה קיצונית וחיים בגיהנום, אבל זה עדיין בא כהוכחה לטענה שאין דבר כזה 'גוף שלא יכול לרדת במשקל'.

אחי שיהיה בריא חלה בסרטן בבלוטת התריס, בטיפול שבו הגבירו לו את פעילות ההורמון T4 (אלתרוקסין) הוא עלה במהירות 20 קילו (!!!) , כשסיים את הטיפול הוא כבר ירד 25 עם תזונה מוקפדת של 6 ארוחות ביום ותפריט צמוד.
אז כן, גם לאנשים חולים עם מגבלויות עדיין ישנה האפשרות לרדת במשקל, כי כזה הוא גוף האדם.
מי שטוען אחרת לא חקר מספיק, לא התאמץ מספיק, והחליט לשבת על הספה ולתת לעצמו הנחות ותירוצים, אבל העיקר שהיא שלמה עם עצמה, אותי מרתיח לראות בולשיט כזה נזרק לרשת.

• פותח/ת השרשור
סתם שתדעו, שלחתי לה קישור בהודעות בפייסבוק והיא כתבה
upload_2013-12-22_22-34-56.png

צפה בקובץ המצורף 13630
מצחיק שהיא עונה לעצמה שהיא יכולה לרזות.
אני אשמח לשמוע ציטוט מרופא שטוען ששמנים לא יכולים לרדת במשקל...
על מה אנחנו מתווכחים פה בעצם? טוב לה עם איך שהיא נראית? שיהיה לה בכיף.
היא טוענת שהיא לא יכולה לרזות? שתבוא לייעוץ אישי פה. כנראה שהיא והמאמנים הטובים ביותר והרופאים הטובים ביותר נכשלו, אולי החברה ש"מדברים שטויות" פה בפורום יוכלו לעזור לה.
את מוזמנת לשלוח לה את זה

צפה בקובץ המצורף 13630
היא לא יכולה להרזות כי זה גנטית, אבל בעצם מה שהיא אומרת בסוף המשפט זה שכן אפשר להרזות, אבל אי אפשר לשמור על זה.....
אם הצלחת להרזות מלכתחילה - הבעיה שאת לא שומרת על זה היא אך ורק שלך.

אני לא מאמינה בספירות קלוריות

יופי, אולי בגלל זה את לא יורדת במשקל? גם אני יכול ביום כלשהו לאכול רק חסה ולומר שאני אוכל 1500 קלוריות ביום. זה לא הולך ככה 😣

ד״א, פוסט שלה מ19 בצמבר
איכשהו, שרדתי!!! Mike Pollack אני חושבת שזה זמן נהדר להודות בזה שאתמול אכלתי 4 משולשי פיצה with extra cheese. אני לא מאמינה שיש לי עוד אימון אחד במוצ"ש... טירוף!

אבל אני לא מרזה כי זה גנטי
🤦‍♂️

נערך לאחרונה:
חח זה בדיחה, או מה?
אחד התירוצים הגרועים ביותר ששמעתי.. לא מאמין שבזבזתי 5 דקות מהחיים על לקרוא את החרא הזה.
חוץ מי זה, למה אתם מתאמצים להסביר ולעזור לה? הרי זה בסופו של דבר ההחלטה שלה.

אין לה אפשרות לרזות בגלל גנטיקה
מי שלא סובל מבעיות משקל מתקשה להבין כמה משאבים נדרשים עבור מלחמה מתמדת בעודף משקל. ברור שמי שלא אוכל יותר קלוריות מאלו שנחוצות לו לתחזוקה לא ישמין, אבל מי שיש לו נטיה גנטית להשמנה (וזאת יכולה להיות נטיה גופנית או פסיכולוגית) מתקשה מאד לעשות את זה לאורך זמן. הסטטיסטיקה מראה את זה באופן מאד מובהק, מה שהופך את האמירה "כל מה שצריך זה כוח רצון" לנכונה אבל חסרת כל ערך, שכן מה שנדרש הוא מעבר להישג ידם של רוב האנשים.

הנה ציטוט ממשהו שקראתי לפני רגע: "Climbing Mount Everest is not technically difficult, but it’s very hard. Weight loss with diet and exercise fall into the same category for most people.

@יהושע60 מאוד נכון מה שכתבת וציטטת, אבל מנסיוני האישי כמתאמן ומאמן, אחת הבעיות היא שאנשים מסתכלים על מטרות מאוד קשות דוגמת טיפוס על האוורסט, ריצת מרתון או להראות כמו בר רפאלי, במקום מטרות יותר בהישג יד כמו לרוץ 5 ק'מ או לרדת מידה במכנסיים.
תוסיף לזה עצלות ובורות וקיבלת מתכון לכישלון

@יהושע60 מאוד נכון מה שכתבת וציטטת, אבל מנסיוני האישי כמתאמן ומאמן, אחת הבעיות היא שאנשים מסתכלים על מטרות מאוד קשות דוגמת טיפוס על האוורסט, ריצת מרתון או להראות כמו בר רפאלי, במקום מטרות יותר בהישג יד כמו לרוץ 5 ק'מ או לרדת מידה במכנסיים.
תוסיף לזה עצלות ובורות וקיבלת מתכון לכישלון
מחזק.
בנאדם ששוקל 130 קילו צריך לשאוף קודם להגיע ל120 קילו ( דבר לגיטימי בהחלט )
לאחר מכן לשאוף ל110 וכך הלאה.
הרי אם הוא מוריד 10 קילו אז מה מונע ממנו להוריד עוד 10 קילו?

מחזק.
בנאדם ששוקל 130 קילו צריך לשאוף קודם להגיע ל120 קילו ( דבר לגיטימי בהחלט )
לאחר מכן לשאוף ל110 וכך הלאה.
הרי אם הוא מוריד 10 קילו אז מה מונע ממנו להוריד עוד 10 קילו?
המח.

צריך להפריד בין דיאטה (שמוסכם עלי שזה בזבוז זמן כי כמעט תמיד סופה להסתיים בכשלון) לשינוי באורח החיים. אלה שמצליחים הם אלה שמבינים שזאת לא דיאטה, ולא מדובר בתקופת סבל קצרה, אלא בשארית החיים ואי אפשר להפריד את התהליך הזה מעבודה שגרתית בחדר כושר.
ה ב ע י ה כאן היא אלפי הנשים והגברים שמבלים שעות בחדרי כושר לחינם. אני לא מבינה איך אותם אנשים מתעמלים כבר שנים בלי שום תוצאות ולא שואלים את עצמם כמה שאלות בדרך???

לגבי כוח הרצון, נכון יותר לקרוא לו כוח הייאוש. יום אחד אתה מתעורר ומבין שזהו, פה זה נגמר ושום פרוסת עוגה לא שווה את זה!
אצלי זה קרה כשחזרתי מחופשה באילת וראיתי את התמונות (נשבעת שעד אותו רגע חשבתי שאני עדיין רזה כמו תמיד).
לשמור על תזונה זה קשה לכולם אני לא חושבת שיש מטען גנטי שגורם לכך שאצל אחדים מאיתנו זה קשה יותר. יש אנשים שבגלל תחזוקה נמוכה שורפים כל כך מעט קלוריות שהמאזן הקלורי שלהם הוא בלתי אפשרי אבל אפשר לשנות את זה.

Back
למעלה תחתית