הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Floor Press

פחות מוצלח להיפרטרופיה מכיוון שיש יחסית מעט עבודה (משקל X דרך).
אבל העבודה גם תלויה בתאוצה, אם אני מרים את המשקל במהירות קבועה אני פחות אגדל מאשר אם אני מרים אותו בתאוצה?
באופן תיאורטי

אבל העבודה גם תלויה בתאוצה, אם אני מרים את המשקל במהירות קבועה אני פחות אגדל מאשר אם אני מרים אותו בתאוצה?
באופן תיאורטי

אם אתה לא מרים משקולות בחלל, אז תמיד יש תאוצה.

פחות מוצלח להיפרטרופיה מכיוון שיש יחסית מעט עבודה (משקל X דרך).

עבודה היא כוח כפול דרך, לא משקל. או שהזנחת את התאוצה מההנחה שהיא תלוית מסה (או משקל בשפת העם).

באופן תיאורטי

בהחלט. כוח שווה למסה כפול תאוצה. משמע ככל שאתה מאיץ יותר אתה מפעיל יותר כוח. יותר כוח יותר עבודה. יותר עבודה, יותר היפרטרופיה? שאלה טובה. אבל זה לא קשור לנושא, פלור פרס לא יגרום לך להרים יותר (או שאולי אני טועה?) והוא יקצר את טווח התנועה ולכן את העבודה בהנחה שהתאוצה המשתנה זהה בשני התרגילים.

אם אתה לא מרים משקולות בחלל, אז תמיד יש תאוצה.

ואם אני מאיץ בתאוצת g כנגד כדור הארץ. שקול התאוצות אפס.

הנקודה שלי היא שבטווח תנועה נמוך יותר יש פחות פוטנציאל להיפרטרופיה. לא צריך לפתוח דיון פילוסופי על משמעות החיים.

איך הפכת דבר כל כך טכני כמו פיזיקה לרוחניות של משמעות החיים? אני לא מבין. ואני אעצור כאן.

אם כבר הגעתם לנקודה שבא אתם חופרים בפיסיקה - אני לא חושב שהדרך שהוצגה כאן היא הנכונה לחשב כאן את ה"עבודה" (תכף נגיע לסיבה שהיא במרכאות).
אתם מחשבים את העבודה שנעשית על המשקולת (משקל X מרחק) כמו שציינו כאן בעבר. הבעייתיות בחישוב הזה היא שאת המשקל
לא מעניין מי ביצע עליו את העבודה ובאיזה קצב. לדוג' - אדם ששוכב על מיטת בנץ' פרס ואוחז במוט עם משקל (מבלי להזיזו) יתעייף בסופו של דבר ולא יוכל להחזיקו יותר וזאת למרות שהתבצעה אפס עבודה (משקל X דרך , ומכיוון שהמשקל לא הוזז -> הדרך שווה לאפס ולכן סך העבודה היא אפס).
אז מצד אחד לא בוצעה כאן עבודה, אבל מצד שני כן הושקעה כאן איזושהי אנרגיה (אחרת אותו האדם המסכן בניסוי הבנץ' פרס שלנו לא היה מתעייף).

אז ככל הנראה שכאן יש לזנוח את המכניקה הניוטונית הבסיסית מהתיכון שכולנו מכירים (או לא).
מה שכן עומד לרשותנו ורלוונטי הוא החוק הראשון של התרמודינמיקה, dU=dQ - dW, כאשר U היא אנרגיה פנימית של מערכת, Q הוא חום ו-W היא העבודה המבוצעת/מתבצעת.
אם נחזור לאותו הנסיין במיטות הבנץ' פרס ונזכור שהעבודה שבוצעה היא 0. נגלה שנשארנו עם הביטוי dU=dQ. המשמעות בלשון העם היא ששינוי האנרגיה הפנימית בגוף שלנו הלך לטובת חום. אז נכון שלא בוצעה עבודה כלל, אבל בהחלט הושקעה אנרגיה בהחזקת המוט, והיא באה לידי ביטוי בצורת חום.

אני מקווה שמישהו הצליח להבין את הפואנטה ולא חפרתי לשווא 📚🤓

נערך לאחרונה:
אז ככל הנראה שכאן יש לזנוח את המכניקה הניוטונית שכולנו מכירים (או לא).
חס וחלילה! תרמודינמיקה היא תוספת, לא ביטול, של חוקי התנועה הניוטוניים. לעצם העניין: אתה כמובן צודק שהגוף הוא מנוע חום, וחלק מסויים מהאנרגיה הכימית בשרירים הופך לחום. אבל אם במאמץ קבוע לאורך זמן קבוע נוצרת אותה כמות חום בשרירים, אתה עדיין נשאר עם דרך.כוח כתוספת לאותה כמות, וזה הגודל שמעניין אותנו כשאנחנו משוים שתי תנועות שונות (לדוגמא: כמו שציינו כאן לפני, אם התאוצה אינה זניחה הכוח המופעל הוא יותר מהמשקל).

גם אני מקווה שמישהו הצליח להבין את הפואנטה...

חס וחלילה! תרמודינמיקה היא תוספת, לא ביטול, של חוקי התנועה הניוטוניים. לעצם העניין: אתה כמובן צודק שהגוף הוא מנוע חום, וחלק מסויים מהאנרגיה הכימית בשרירים הופך לחום. אבל אם במאמץ קבוע לאורך זמן קבוע נוצרת אותה כמות חום בשרירים, אתה עדיין נשאר עם דרך.כוח כתוספת לאותה כמות, וזה הגודל שמעניין אותנו כשאנחנו משוים שתי תנועות שונות (לדוגמא: כמו שציינו כאן לפני, אם התאוצה אינה זניחה הכוח המופעל הוא יותר מהמשקל).

גם אני מקווה שמישהו הצליח להבין את הפואנטה...

אתה צודק לחלוטין, אין סתירה בין חוקי המכניקה הניוטונית לתרמודינמיקה ולכן הוספתי ואמרתי "המכניקה הניוטונית הבסיסית" (אני מניח שתרמו היא קצת יותר מבסיס לחלקנו 😃😃).
בכל אופן אני מבין את הנקודה שלך, אבל אי אפשר להתעלם ממשך הזמן של התהליך (אני לא רוצה לקחת את זה רחוק מדי על גבי דפי הפורום וסבלנות האנשים הנחמדים כאן, אבל זה לא תהליך ארוך ו/או עבודה/מאמץ קבוע [steady state steady flow]). ולגבי התאוצה - למרות שהיא עלולה להשתנות לאורך התנועה,נניח בדוגמת הבנץ' פרס שלנו,מבחינת המוט(המשקל) לא תהיה השפעה על העבודה כלל (שינוי באנרגיה פוטנציאלית בלבד. אין ביטוי לתאוצה בכלל בנוסחאות אינטגרליות)
אבל אני לחלוטין מסכים שעבור אותו בן אדם באותו קצב עבודה דחיקה בספת בנץ' פרס תביא לעבודה גדולה יותר.

אני לא רוצה לקחת את זה רחוק מדי על גבי דפי הפורום וסבלנות האנשים הנחמדים כאן
מסכים. ההערות שלי היו כלליות, לא התייחסתי לתרגיל הספציפי. משונה שבציטוט שלי מההודעה שלך המילים "הבסיסית מהתיכון" נשמטו, בלי שאני זוכר שמחקתי אותן (לרגע חשבתי שערכת את ההודעה שלך אחרי שציטטתי, אבל אני לא רואה עריכה).

אם כבר הגעתם לנקודה שבא אתם חופרים בפיסיקה - אני לא חושב שהדרך שהוצגה כאן היא הנכונה לחשב כאן את ה"עבודה" (תכף נגיע לסיבה שהיא במרכאות).
אתם מחשבים את העבודה שנעשית על המשקולת (משקל X מרחק) כמו שציינו כאן בעבר. הבעייתיות בחישוב הזה היא שאת המשקל
לא מעניין מי ביצע עליו את העבודה ובאיזה קצב. לדוג' - אדם ששוכב על מיטת בנץ' פרס ואוחז במוט עם משקל (מבלי להזיזו) יתעייף בסופו של דבר ולא יוכל להחזיקו יותר וזאת למרות שהתבצעה אפס עבודה (משקל X דרך , ומכיוון שהמשקל לא הוזז -> הדרך שווה לאפס ולכן סך העבודה היא אפס).
אז מצד אחד לא בוצעה כאן עבודה, אבל מצד שני כן הושקעה כאן איזושהי אנרגיה (אחרת אותו האדם המסכן בניסוי הבנץ' פרס שלנו לא היה מתעייף).

אז ככל הנראה שכאן יש לזנוח את המכניקה הניוטונית הבסיסית מהתיכון שכולנו מכירים (או לא).
מה שכן עומד לרשותנו ורלוונטי הוא החוק הראשון של התרמודינמיקה, dU=dQ - dW, כאשר U היא אנרגיה פנימית של מערכת, Q הוא חום ו-W היא העבודה המבוצעת/מתבצעת.
אם נחזור לאותו הנסיין במיטות הבנץ' פרס ונזכור שהעבודה שבוצעה היא 0. נגלה שנשארנו עם הביטוי dU=dQ. המשמעות בלשון העם היא ששינוי האנרגיה הפנימית בגוף שלנו הלך לטובת חום. אז נכון שלא בוצעה עבודה כלל, אבל בהחלט הושקעה אנרגיה בהחזקת המוט, והיא באה לידי ביטוי בצורת חום.

אני מקווה שמישהו הצליח להבין את הפואנטה ולא חפרתי לשווא 📚🤓

עבודה היא לא משקל כפול דרך.

עבודה היא כוח כפול דרך וכוח הוא מסה כפול תאוצה. משמע העבודה תלויה בתאוצה.

אומנם משקל זה כוח אבל זה הכוח הפועל על המוט בהשפעת כוח הכובד בלבד. יש להתחשב בכוח שמפעיל האדם.

• פותח/ת השרשור
וואו איזה דיון נוצר לנו פה!
קודם כל תודה ממש לכולם על העזרה ההשקעה והזמן שלכם! בגלל זה אני חולה על הפורום הזה! פשוט אנשים טובים 😃
כדי שאני אהיה בטוח שהבנתי אני גם אחדד ויאמר שהדרך שאני אעשה את הפלור פרס תיהיה על גבי סבסל כמו של בנץ רק בלי הגןבה, מה שאומר אני במרחק של כחמש סנטימטר מהריצפה ולכן טווח התנועה לא יפגע.
העיקרון של התרגיל כמו שהבנתי הוא כוח מתפרץ, התרגיל לא מאפשר לך להשתמש ברגליים בכלל כי אתה שוכב על הרצפה וגם אחרי כל חזרה אתה מתחיל מאפס(הרצפה) ואז "מתפןצץ למעלה".
השאלה היא אם אני ארווח היפרטרפיה מתרגיל שכזה שעובד על כוח מתפרץ או שאני מתאמץ לשווא.
(*גם עוד שאלה על הדרך, אם אני לא משתמש בהגבהה בתרגיל, מה שאומר שהטווח תנועה אכן נפגע זה עדיין יעבןד טוב כמו בנץ רגיל בהביט של היפרטרפיה?*).
. ועוד פעפ תודה רבה אנשים! D=

וואו איזה דיון נוצר לנו פה!
קודם כל תודה ממש לכולם על העזרה ההשקעה והזמן שלכם! בגלל זה אני חולה על הפורום הזה! פשוט אנשים טובים 😃
כדי שאני אהיה בטוח שהבנתי אני גם אחדד ויאמר שהדרך שאני אעשה את הפלור פרס תיהיה על גבי סבסל כמו של בנץ רק בלי הגןבה, מה שאומר אני במרחק של כחמש סנטימטר מהריצפה ולכן טווח התנועה לא יפגע.
העיקרון של התרגיל כמו שהבנתי הוא כוח מתפרץ, התרגיל לא מאפשר לך להשתמש ברגליים בכלל כי אתה שוכב על הרצפה וגם אחרי כל חזרה אתה מתחיל מאפס(הרצפה) ואז "מתפןצץ למעלה".
השאלה היא אם אני ארווח היפרטרפיה מתרגיל שכזה שעובד על כוח מתפרץ או שאני מתאמץ לשווא.
(*גם עוד שאלה על הדרך, אם אני לא משתמש בהגבהה בתרגיל, מה שאומר שהטווח תנועה אכן נפגע זה עדיין יעבןד טוב כמו בנץ רגיל בהביט של היפרטרפיה?*).
. ועוד פעפ תודה רבה אנשים! D=
אם תעשה FLOOR PRESS על ספסל של בנץ' (גם בלי הגובה) זה בעצם לא כ"כ FLOOR PRESS , כי אתה מגדיל את טווח התנועה של התרגיל.
אבל בכ"מ , אתה כן תשיג היפרטרופיה , השאלה היא באיזה מידה והאם זה מומלץ להיפרטרופיה ?
לפי דעתי התרגיל הזה הוא יותר למי שרוצה להשיג כוח , ועם פחות דגש על היפרטרופיה ...

• פותח/ת השרשור
אם תעשה FLOOR PRESS על ספסל של בנץ' (גם בלי הגובה) זה בעצם לא כ"כ FLOOR PRESS , כי אתה מגדיל את טווח התנועה של התרגיל.
אבל בכ"מ , אתה כן תשיג היפרטרופיה , השאלה היא באיזה מידה והאם זה מומלץ להיפרטרופיה ?
לפי דעתי התרגיל הזה הוא יותר למי שרוצה להשיג כוח , ועם פחות דגש על היפרטרופיה ...
תודה רבה אנשים D=
החכמתי בזכותכם P=
שתיהיה שבת שלום!

16496456.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית