הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאזן קלורי חיובי

גיא אלוני

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
רציתי לשאול.
אני מתחיל בתוכנית אימונים ותזונה להעלאה במסת שריר. מדוע אני צריך מאזן קלורי חיובי, ולא ניטרלי? הרי מה שבונה את השריר הוא החלבון. אם אני אוכל מספיק חלבון (נגיד 2 גרם לקילו משקל גוף), ואת כמות הקלוריות שהגוף שלי מוציא כולל בפעילות פיזית ומגיע לכמות הקלוריות היומית בשביל להגיע למאזן קלורי נטראלי יוצא ששום חלבון לא מנוצל על ידי הגוף לצורך אנרגיה. אז למה בעצם אני צריך את עודף הקלוריות? אולי פספסתי משהו? וכן קראתי את כל המאמרים פה באתר..

בשביל לבנות מסה רזה צריך גם חלבון שהוא ה"בלוקים" וגם קלוריות עודפות על מנת לבצע את הראקציות שצריכות לקרות כדי שהחלבון ינוצל.

• פותח/ת השרשור
בשביל לבנות מסה רזה צריך גם חלבון שהוא ה"בלוקים" וגם קלוריות עודפות על מנת לבצע את הראקציות שצריכות לקרות כדי שהחלבון ינוצל.
איזה ריאקציות צריכות לקרות בשביל שהחלבונים ינוצלו? הרי אנחנו צריכים לצרוך מספיק קלוריות בשביל שהחלבונים לא ינוצלו לצורכי יצירת אנרגיה אלא לצורך בניית השריר. אז אם אני אוכל מספיק קלוריות, כל החלבון שאני אצרוך ינוצל לבניית השריר לא? אז למה בדיוק אני צריך קלוריות עודפות?

על מנת ליצור חלבונים מתפקדים (לדוגמא חלבונים שגורמים להתכווצות שריר) צריך לחבר חומצות אמינו ברצף מסויים, כדי לחבר אותן צריך אנרגיה.
בן כמה אתה? אם המילה אנזים מוכרת לך ואתה יודע איך הוא פועל, אז אתה אמור להבין לבד למה צריך אנרגיה עודפת.

Back
למעלה תחתית