ייעוץ חומצות אמינו, אינדקס גליקמי וערך קלורי

supernova

משתמש מתחיל
256
46
נק' מוניטין:
177
256
46
אני כרגע בדל פחמימה ולוקח יוהימבין לפני האירובי.
חומצות אמינו (bcaa וגלוטמין אם זה קריטי) בעלות ערך קלורי ו\או אינדקס גליקמי?
אני לא אוהב לעשות אירובי על הבוקר, אני צם 3 שעות לפני האירובי אחהצ ומשתדל לצום עוד שעתיים שלוש לתוך הערב אחרי האימון כמו שנחוץ עם היוהימבין, אבל קשה לי עם המחשבה שאני לא נוגע בחלבון איזה7-8שעות. אז, על מנת למנוע פירוק תוך כדי שמירה על מדד גליקמי נמוך בגוף, כדאי לקחת? או שחומצות אמינו מקפיצות את האינדקס?

נערך לאחרונה:
חיובי. עד 57% (תקנו אותי אם אני טועה באחוזים) מהחלבון שהכנסת לפה יכול להפוך לגלוקוז בכבד (תהליך שמקפיץ את הרמת אינסולין בגוף).
הייתי שמח לראות סימוכין.

אני מכיר טענה לפיה אחוז דומה לזה שציינת הופך לגליקוגן בכבד, אבל לא שהוא מותמר לגלוקוז ונשלח למחזור הדם. אני מכיר גם מחקרים לפיהם שילוב של חלבונים ופחמימות גורם לתגובה אינסולינית חזקה יותר מפחמימות בלבד (מה שנראה סותר את הדיעה המקובלת לפיה הערך הגליקמי יורד אם מוסיפים חלבון או שומן לפחמימות. זה עלה לדיון פעם אבל אין זכר למחקר/ים גם שם, לצערי, גם לא למחקר שאני הזכרתי) אבל לא על תגובה אינסולינית לאכילה של חלבון בלבד.

האמור לעיל אומר יותר על הידע שלי מאשר על העולם, לכן אשמח לקבל תיקונים והבהרות. אולי ל @ELSR יש קישור למחקרים שהוא הזכיר שם.

הייתי שמח לראות סימוכין.

אני מכיר טענה לפיה אחוז דומה לזה שציינת הופך לגליקוגן בכבד, אבל לא שהוא מותמר לגלוקוז ונשלח למחזור הדם. אני מכיר גם מחקרים לפיהם שילוב של חלבונים ופחמימות גורם לתגובה אינסולינית חזקה יותר מפחמימות בלבד (מה שנראה סותר את הדיעה המקובלת לפיה הערך הגליקמי יורד אם מוסיפים חלבון או שומן לפחמימות. זה עלה לדיון פעם אבל אין זכר למחקר/ים גם שם, לצערי, גם לא למחקר שאני הזכרתי) אבל לא על תגובה אינסולינית לאכילה של חלבון בלבד.

האמור לעיל אומר יותר על הידע שלי מאשר על העולם, לכן אשמח לקבל תיקונים והבהרות. אולי ל @ELSR יש קישור למחקרים שהוא הזכיר שם.
כל המידע, ובמדוייק:
http://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/

• פותח/ת השרשור
תודה רבה! אני אקרא אחר כך, חזרתי כרגע מ12 קמ ריצה ואני על 600 קלוריות מהבוקר+יוהימבין ובצום עוד שעה...אז אני מעדיף לקרוא את זה בסוף הצום, למה אני עוד שניה מביא ביס באבוקדו שבתמונה הראשונה חח

תודה. הדבר היחיד שמצאתי שם ואשר קשור לנושא הוא: "הקבוצה של Tipton מצאה שכמות מעטה של 6 גרם חומצות אמינו חיוניות, בתוספת של 35 גרם סוכרוז הנלקחו ישר לפני האימון ( אימון התנגדות במשך 45-50 דקות), היו מעל ומעבר כדי לשמור את רמות האינסולין פי 4 מהרמות שהאינסולין נמצא בו במצב צום כשעה לאחר האימון" (הדגשה שלי). אולי פספסתי משהו.

הייתי שמח לראות סימוכין.

אתה הצודק. התכוונתי לגליקוגן, לא גלוקוז.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית