הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתיית קפה שחור בבוקר שורף קלוריות?

• פותח/ת השרשור asdb1
  • פורסם בתאריך
במילה אחת- אינסולין.
הירקות הירוקים לא מעלים את האינסולין בדם כמו חבריהם בעלי הצבעים החמים (אדום,כתוב צהוב).
רוב הפחמימות שיש בהם הם סיבים שכמו שאתה בטח יודע לא מתעכלים והגוף לא מפיק מהם אנרגיה.
בקיצור ירוקים- כמה שאתה רוצה (מלפפון חסה תרד פלפל ירוק וכו)

רוב הפחמימות שיש בהם הם סיבים שכמו שאתה בטח יודע לא מתעכלים והגוף לא מפיק מהם אנרגיה.
זה לא לגמרי נכון. ראשית, לא רוב הפחמימות שם הם סיבים (רק בחסה זה המצב), שנית סיבים (מסיסים) אינם בעלי ערך קלורי אפס, ושלישית, לפי FoodsDictionary המצב הקלורי הוא שאין כמעט הבדל בין שלושת אלה:

עגבניה 18 קלוריות ב 100 גרם
מלפפון (עם קליפה) 15 קלוריות ב 100 גרם
חסה ערבית 17 קלוריות ב 100 גרם.

זה עדיין מעט מאד קלוריות, כמובן, אבל מפתיע (אותי) שאין הבדל בין העגבניה לשני האחרים.

במילה אחת- אינסולין.
הירקות הירוקים לא מעלים את האינסולין בדם כמו חבריהם בעלי הצבעים החמים (אדום,כתוב צהוב).
בקיצור ירוקים- כמה שאתה רוצה (מלפפון חסה תרד פלפל ירוק וכו)

זה לא לגמרי נכון. ראשית, לא רוב הפחמימות שם הם סיבים (רק בחסה זה המצב), שנית סיבים (מסיסים) אינם בעלי ערך קלורי אפס, ושלישית, לפי FoodsDictionary המצב הקלורי הוא שאין כמעט הבדל בין שלושת אלה:

עגבניה 18 קלוריות ב 100 גרם
מלפפון (עם קליפה) 15 קלוריות ב 100 גרם
חסה ערבית 17 קלוריות ב 100 גרם.

זה עדיין מעט מאד קלוריות, כמובן, אבל מפתיע (אותי) שאין הבדל בין העגבניה לשני האחרים.

אז מותר ירקות ירוקים בדל פחמימה או אסור? כי אומרים בספרים כמו anabolic diet או ketogenic diet שמותר..
יש הגבלה עליהם מבחינת נטו פחמימות(לא סיבים או כל פחמימה שלא מעלה את האינסולין)?

קפה שחור עצמו לא שורף קלוריות אבל הוא יכול לעזור לך לשרוף שומן אם תעשה פעילות אירובית לאחר השתיה.
הקפאין מנייד את תאי השומן כמקור לאנרגיה, ככה שבמהלך פעילות אירובית אתה תשרוף יותר שומן מאשר פעילות אירובית בלי קפאין.

קפה שחור עצמו לא שורף קלוריות אבל הוא יכול לעזור לך לשרוף שומן אם תעשה פעילות אירובית לאחר השתיה.
הקפאין מנייד את תאי השומן כמקור לאנרגיה, ככה שבמהלך פעילות אירובית אתה תשרוף יותר שומן מאשר פעילות אירובית בלי קפאין.
יש לך סימוכין לזה?
בלי קשר, זה לא משנה מקור האנרגיה (יופי, בואו נרוץ ב-60% מאמץ ונעבוד על עצמנו שאנחנו שורפים יותר שומן)..
משנה מה הגרעון הקלורי בסוף היום.

יש לך סימוכין לזה?
בלי קשר, זה לא משנה מקור האנרגיה (יופי, בואו נרוץ ב-60% מאמץ ונעבוד על עצמנו שאנחנו שורפים יותר שומן)..
משנה מה הגרעון הקלורי בסוף היום.

אוקי, בסוף היום נניח שאתה אוכל מעל מה שאתה שורף, אתה פשוט תעלה במשקל.
אבל בזמן-אמת, באמצע הפעילות אירובית אתה שורף את תאי השומן.
אחר כך זאת כבר בחירה שלך אם אתה רוצה להשאר במאזן קלורי חיובי או שלילי.
אם תשאר במאזן קלורי חיובי אתה שוב פעם תמלא את עצמך בשומנים ששרפת.
אם תשאר במאזן קלורי שלילי, אז מן הסתם שאתה תשרוף יותר שומן.
(למרות שזה תלוי במאזן).

"Glycogen is the principal fuel for muscles and exhaustion occurs when it is depleted. A secondary fuel, which is much more abundant, is fat. As long as there is still glycogen available, working muscles can utilize fat. Caffeine mobilizes fat stores and encourages working muscles to use fat as a fuel"
http://www.rice.edu/~jenky/sports/caffeine.html

אוקי, בסוף היום נניח שאתה אוכל מעל מה שאתה שורף, אתה פשוט תעלה במשקל.
אבל בזמן-אמת, באמצע הפעילות אירובית אתה שורף את תאי השומן.
אחר כך זאת כבר בחירה שלך אם אתה רוצה להשאר במאזן קלורי חיובי או שלילי.
אם תשאר במאזן קלורי חיובי אתה שוב פעם תמלא את עצמך בשומנים ששרפת.
אם תשאר במאזן קלורי שלילי, אז מן הסתם שאתה תשרוף יותר שומן.
(למרות שזה תלוי במאזן).

"Glycogen is the principal fuel for muscles and exhaustion occurs when it is depleted. A secondary fuel, which is much more abundant, is fat. As long as there is still glycogen available, working muscles can utilize fat. Caffeine mobilizes fat stores and encourages working muscles to use fat as a fuel"
http://www.rice.edu/~jenky/sports/caffeine.html
לא, אתה פשוט לא רואה את התמונה המלאה.
קודם כל, המאגרי שומן שמהם אנחנו רוצים להפטר, נשרפים ע"י כך שהם ממלאים את המקום של הגרעון הקלורי שנוצר לנו. אחרי שתבין את זה, תבין שזה בכלל לא משנה מה מקור האנרגיה שאנחנו משתמשים בה, אם הדבר היחיד שמעניין אותנו זה המאגרי שומן שמתפרקים כדי למלא את האנרגיה החסרה.
אם התיאוריה שלך הייתה נכונה, ההמלצה הייתה לרוץ בעצימות נמוכה כדי לשרוף שומנים (נגיד 50%-60%) כי האחוז היחסי הוא לטובת השומנים, אבל זה כבר ידוע לכולם (כולל וינגייט), שהתיאוריה הזאת לא נכונה ומה שחשוב זה הכמות הכוללת של הקלוריות שנשרפת.

לא, אתה פשוט לא רואה את התמונה המלאה.
קודם כל, המאגרי שומן שמהם אנחנו רוצים להפטר, נשרפים ע"י כך שהם ממלאים את המקום של הגרעון הקלורי שנוצר לנו. אחרי שתבין את זה, תבין שזה בכלל לא משנה מה מקור האנרגיה שאנחנו משתמשים בה, אם הדבר היחיד שמעניין אותנו זה המאגרי שומן שמתפרקים כדי למלא את האנרגיה החסרה.
אם התיאוריה שלך הייתה נכונה, ההמלצה הייתה לרוץ בעצימות נמוכה כדי לשרוף שומנים (נגיד 50%-60%) כי האחוז היחסי הוא לטובת השומנים, אבל זה כבר ידוע לכולם (כולל וינגייט), שהתיאוריה הזאת לא נכונה ומה שחשוב זה הכמות הכוללת של הקלוריות שנשרפת.
זה בידיוק מה שהמאמנים בשיאים (כולל אותי) למדנו.
אני לא למדתי בוינגייט, יכול להיות שהם מלמדים דברים אחרים.
אני למדתי בשיאים, אוניברסיטת ת"א.
למדנו שאם אנחנו רצים, כמו שאתה אומר, 50% - 60%, אנחנו שורפים יותר שומן מאשר אירובי אינטנסיבי, נניח 75% +.
כפי שאמרתי, אני לא יכול לשפוט. אין לי מעבדה בבית, אני לא פרופסור.
אנחנו סה"כ עוקבים אחרי כל הבולשיט שמלמדים אותנו.
אנחנו שם כדי לקבל את התעודה.
גם אם יגידו לנו שלגלוש באינטרנט זה שורף שריר, אנחנו לא נלך ראש בקיר למרות שזה לא מסתדר לנו בהיגיון.

אני גם לא אמרתי שאתה טועה, דרך אגב.

קלוריה היא ממש אבל ממש לא קלוריה.
יש סיבה למה דיאטות קטוגניות שורפות יותר שומן גם באותו סה״כ קלוריות יומי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית