הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים דיאטה עתירת חלבונים ואבני כליה (אצל עכברושים)

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
מחקר מספרד (זהירות, PDF) עם המסקנה:
"High-protein diet promoted a worse renal profile, especially on urinary and morphological markers, which could increase the risk for developing renal diseases in the long time"

ברור שזה לא מנבא משהו ממשי לגבי אנשים, אבל לדעתי כדאי להדגיש שוב (ושוב!) למתאמנים לשתות הרבה. היו גם דיווחים שצריכה של ויטמין C בכמויות גדולות מעלה את הסיכון לפתח אבנים בדרכי השתן, כך שמתאמנים מסויימים עלולים להיות בסיכון כפול.

מלבד ריבוי השתיה, אפשר לחשוב גם על שילוב מזונות עתירי ציטראט בדיאטה. כל פירות ההדר טובים למטרה זאת, והטוב מכולם הוא לימון.

מחקר מספרד (זהירות, PDF) עם המסקנה:
"High-protein diet promoted a worse renal profile, especially on urinary and morphological markers, which could increase the risk for developing renal diseases in the long time"

ברור שזה לא מנבא משהו ממשי לגבי אנשים, אבל לדעתי כדאי להדגיש שוב (ושוב!) למתאמנים לשתות הרבה. היו גם דיווחים שצריכה של ויטמין C בכמויות גדולות מעלה את הסיכון לפתח אבנים בדרכי השתן, כך שמתאמנים מסויימים עלולים להיות בסיכון כפול.

מלבד ריבוי השתיה, אפשר לחשוב גם על שילוב מזונות עתירי ציטראט בדיאטה. כל פירות ההדר טובים למטרה זאת, והטוב מכולם הוא לימון.
בתור אחד שכבר עבר שלושה ריסוקים של אבנים בכליות (שניים חוץ גופיים ואחד תוך גופי), אני בהחלט מסכים לעיניין השתייה המרובה. כמו-כן האורולוג שניתח אותי המליץ לי שליטר אחד מסך כל כמות הנוזלים היומית יהיה מלימון ותפוז סחוט, אכן גלל הציטראט.

• פותח/ת השרשור
ליטר אחד מסך כל כמות הנוזלים היומית יהיה מלימון ותפוז סחוט, אכן גלל הציטראט.
מאותגרי סוכר וממעטי פחמימות יכולים ליטול אשלגן-ציטראט (Potasium Citrate) בצורה של תוסף תזונה (ובקופ"ח כללית אפשר לקבל משהו דומה, תערובת של הנ"ל עם נתרן-ציטראט שכנראה קצת פחות יעיל אבל הרבה יותר זול...).

עד שהשתן שקוף זה מעולה..משתנה בין אדם לאדם ככה שאין המלצה גורפת
אני לא חושב שזה המלצה טובה לספורטאים משום שרובם מתווספים בויטמינים כאלה ואחרים שגורמים לשתן להיות צהוב מרקר.

אני לא חושב שזה המלצה טובה לספורטאים משום שרובם מתווספים בויטמינים כאלה ואחרים שגורמים לשתן להיות צהוב מרקר.
אכן בעיה..אז תפסיקו עם הוויטמנים תאכלו ירקות ותשתו מים עד שהשתן שקוף? 😛

סתם, אין לי פתרון לזה. נחכה למי שמבין בכל עיניין התוספים למיניהם

• פותח/ת השרשור
אם כך 3 ליטר זאת המלצה טובה, למי שמסוגל לעמוד בזה.

אם כך 3 ליטר זאת המלצה טובה, למי שמסוגל לעמוד בזה.

3 ליטר? זה מה שאני שותה בשעתיים. רציני, אני צמא בצורה קיצונית ואני לא מבין מה הסיבה לכך, אני צורך כ200 גרם חלבון ו1-1.5 גרם ויטמין סי ביום, זאת הסיבה? אני מזרקה מהלכת לא יכול להיות במרחק של יותר מ100 מטר משירותים אחרת אני מת, זה דיי קשה לחיות ככה האמת זה סוג של נכות בעייני..

3 ליטר? זה מה שאני שותה בשעתיים. רציני, אני צמא בצורה קיצונית ואני לא מבין מה הסיבה לכך, אני צורך כ200 גרם חלבון ו1-1.5 גרם ויטמין סי ביום, זאת הסיבה? אני מזרקה מהלכת לא יכול להיות במרחק של יותר מ100 מטר משירותים אחרת אני מת, זה דיי קשה לחיות ככה האמת זה סוג של נכות בעייני..
לא הבנתי מה הבעיה להשתין מול איזה עץ או שיח....

אז אולי יש לך סכרת 🤡😆

קטטר או תחתונים למבוגרים 🤣

זו אפשרות. והאמת שזה לא ממש מצחיק
אני בספק, לסכרת יש עוד סימפטומים וכל מי ששותה הרבה מים משתין המון. יוצא לי לפעמים לשתות הרבה, לפעמים אני שוכח. כשאני שותה הרבה אני לא מפסיק להשפריץ.

אני בספק, לסכרת יש עוד סימפטומים וכל מי ששותה הרבה מים משתין המון. יוצא לי לפעמים לשתות הרבה, לפעמים אני שוכח. כשאני שותה הרבה אני לא מפסיק להשפריץ.
MyGeniousMeme221615231.png

גם אני ככה, קרה לי שבשעה סיימתי 2 ליטר.

• פותח/ת השרשור
אני צמא בצורה קיצונית ואני לא מבין מה הסיבה לכך,
כמו ש ELSR אמר, אחת האפשרויות היא שיש לך סוכרת, ביחוד אם הצמא מורגש בסמוך לארוחה (זה סימפטום שכיח), אבל ברור שזאת רק אפשרות אחת. קראתי גם עדויות אנקדוטליות לפיהן צריכה מוגברת של חלבונים גורמת לצמא ואפילו הסבר שנשמע די משכנע(*), אבל לא מצאתי מחקרים שמראים את זה. אולי תנסה להפחית את צריכת החלבון לכמה ימים ותראה אם זה משפיע; זה מעניין כי יכול להיות שהמסקנה היא שאתה אוכל יותר חלבונים ממה שאתה מנצל בצורה אפקטיבית - אין הרבה טעם באכילת חלבונים לצורך יצירת אנרגיה. מצד שני, אם ההסבר נכון התופעה צריכה להיות שכיחה בקרב המגזימים בצריכת חלבון, כך שהיינו אמורים לדעת עליה מזמן. אני, לפחות, לא שמעתי עליה עד היום.

אולי הגוף שלך פשוט לא מכוונן נכון מבחינת הרגשת הצמא. כמו שיש אנשים שמרגישים יותר רעב מהנחוץ, אולי אצלך יש תופעה דומה בתחום הצמא. אם כבר צריך לבחור הפרעה אחת משתי אלה, אני חושב שמצבך עדיף, למרות שאני מכיר טוב מאד את אי הנוחות שאתה מתאר.

(*) כידוע, כאשר הגוף משתמש בחלבונים ליצירת אנרגיה הוא נשאר עם עודפי חנקן שמהם הוא צריך להפטר, וזה נעשה ע"י יצירת שתנן (אוראה). כמו שבסוכרת מרגישים צמאים בגלל הנסיון של הגוף להפטר מהסוכר, כאן הצמא נועד להפטר מהשתנן. בנוסף, האפקט התרמוגני של עיכול החלבון עלול לגרום להרגשת צמא.

ברור שיש ספק, אבל סוכרת זאת אפשרות שאי אפשר לשלול בלי בדיקה. לא פעם זה הסימפטום הראשון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית