דיון ריצה בדופק גבוהה שורפת שריר ?

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
ריצה בדופק גבוהה שורפת שריר (ריצת 2000-3000) בהנחה ואני אוכל במאזן קלורי חיובי ?
ועוד משהו מה יכולה להיות סיבה לירידה בהיקפים (למרות שאני אוכל הרבה) לחץ וחרדה יכולים להיות הסיבה ?

לגבי האירובי ששורף שריר -
אני לא רוצה לתת את דעתי בנושא כי יש עליו המון חילוקי דעות, שמועות ומיתוסים.
אני מעדיף לא לענות.

לגבי לחץ וחרדה -
לחץ וחרדה מעלים את רמות הקורטיזול בגוף מעבר למה שהוא אמור להיות.
הורמון הקורטיזול מפרק רקמות שריר ואוגר שומן.
אם יש לך הרבה לחצים וחרדות, סביר להניח שאתה מפרק לא מעט רקמות שריר ואפילו אוגר שומן.
זה לא התפקיד העיקרי של הקורטיזול, יש לו עוד כמה תפקידים אבל התייחסתי ספציפית למה ששאלת.

• פותח/ת השרשור
לגבי האירובי ששורף שריר -
אני לא רוצה לתת את דעתי בנושא כי יש עליו המון חילוקי דעות, שמועות ומיתוסים.
אני מעדיף לא לענות.

לגבי לחץ וחרדה -
לחץ וחרדה מעלים את רמות הקורטיזול בגוף מעבר למה שהוא אמור להיות.
הורמון הקורטיזול מפרק רקמות שריר ואוגר שומן.
אם יש לך הרבה לחצים וחרדות, סביר להניח שאתה מפרק לא מעט רקמות שריר ואפילו אוגר שומן.
זה לא התפקיד העיקרי של הקורטיזול, יש לו עוד כמה תפקידים אבל התייחסתי ספציפית למה ששאלת.
אז מה אתה אומר על האירובי , סך הכל ריצה של 2000-3000 מטר ... ומה שתיארת קורה גם מקצת לחץ ?

ריצה בדופק גבוהה שורפת שריר (ריצת 2000-3000) בהנחה ואני אוכל במאזן קלורי חיובי ?
ועוד משהו מה יכולה להיות סיבה לירידה בהיקפים (למרות שאני אוכל הרבה) לחץ וחרדה יכולים להיות הסיבה ?

מי החליט שאתה לא שורף שומן? אם אתה אוכל נייטרלי, ומוסיף אירובי, סה"כ אתה במאזן שלילי, יכול להיות שאתה שורף שומן. יכול להיות שאתה מאבד נוזלים.

כל דבר בגוף האדם הוא פסיכוסומטי, קח בחשבון, ותנצל את זה לכיוון החיובי בלבד, אל תחשוב על השלילי ואל תתעסק בו.

אגב, אני מגדיר פסיכוסומטי כ״מושפע מהרגש״, המילון כנראה טוען אחרת. מושג מעט סובייקטיבי.

אז מה אתה אומר על האירובי , סך הכל ריצה של 2000-3000 מטר ... ומה שתיארת קורה גם מקצת לחץ ?
זה קורה מקצת לחץ שיכול להצטבר.
אם יש לך הרבה חרדות, תיבדק אצל רופא, אולי יתנו לך מרשם מסויים נגד חרדות.
חרדה זה לא דבר טוב, גם למי שלא מפתח גוף.

מריצה של 2000-3000 מטר אתה לא תשרוף שריר.
גם לא מריצה של 10 קילומטרים אם אתה מקפיד לאכול טוב לפני האימון.

זה קורה מקצת לחץ שיכול להצטבר.
אם יש לך הרבה חרדות, תיבדק אצל רופא, אולי יתנו לך מרשם מסויים נגד חרדות.
חרדה זה לא דבר טוב, גם למי שלא מפתח גוף.

מריצה של 2000-3000 מטר אתה לא תשרוף שריר.
גם לא מריצה של 10 קילומטרים אם אתה מקפיד לאכול טוב לפני האימון.
יש הבדל בין חרדה ללחץ, ובין לחץ טוב ולחץ רע
ולגבי אירובי ממושך, כן יש פירוק שריר, תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין חרדה ללחץ, ובין לחץ טוב ולחץ רע
ולגבי אירובי ממושך, כן יש פירוק שריר, תעשה עם זה מה שאתה רוצה.
מה ההבדלים ? ואיך אני יודע אם שרפתי ככה שריר ? נראה לכם שאפשר לצבור שומן במצב חרדה גם אם אוכלים במאזן שלילי ?

נראה לכם שאפשר לצבור שומן במצב חרדה גם אם אוכלים במאזן שלילי ?
לא, אבל יכול להיות שה-RMR שלך יותר נמוך מהחישוב במצבים נפשיים מסויימים (לאו דוווקא חרדתיים), כך שמה שנראה לך מאזן שלילי הוא חיובי.

• פותח/ת השרשור
לא, אבל יכול להיות שה-RMR שלך יותר נמוך מהחישוב במצבים נפשיים מסויימים (לאו דוווקא חרדתיים), כך שמה שנראה לך מאזן שלילי הוא חיובי.

זה בדוק מה שאתה אומר ? באיזה מצבים ?

זה בדוק מה שאתה אומר ? באיזה מצבים ?
אין לי כרגע לינק למקור אמין, אבל זכור לי שקראתי שדכאון קליני (major depression), למשל, יכול להשפיע בכיוון של הורדת קצב המטבוליזם. אני לא זוכר אם נבדקה והופרכה גם ההשערה ההפוכה, דהיינו שהפרעה פיזיולוגית כלשהי שהתבטאה גם בהאטת המטבוליזם היא שגרמה לדכאון (ידוע, למשל, שתת-פעילות של בלוטת המגן עלולה לגרום לדכאון).

בנוסף, הפרעות נפשיות חמורות כמו קטטוניה ואפטיה ודאי הופכות את הקבוע 1.2 שהופך BMR ל RMR למוגזם, וכך גם מגוון הפרעות אחר שגורמות לתשישות ו/או שינה מרובה.

אני גם בעד הדופק 130-140 או ״fat burning zone" בשמו היותר מוכר.
מידי פעם אני משלב את זה עם hiit.
לדוגמא
חימום של 5 דקות
10-15 דקות hiit
30 דקות בדופק 130-140

יש למישהו מחקר/הוכחה על שריפת שריר באירובי (מעבר ל broscience)
זה בלתי אפשרי בהנחה שאתה במאזן קלורי חיובי + אוכל מספיק חלבון + עושה אימוני התנגדות (משקולות).

זה בלתי אפשרי בהנחה שאתה במאזן קלורי חיובי + אוכל מספיק חלבון + עושה אימוני התנגדות (משקולות).
אני הבנתי מליאור גניש שריצה או כל פעילות אירובית בדופק מקסימלי תמיד תשרוף שריר..
ועוד שאלה לי אלייך לא בקטע של זלזול אלא שאלה רצינית..
ראית פעם בודי בילדר רץ??
רוב הקרדיו שלהם מתבסס על הליכה עליית מדרגות וכדומה..
ולא אני לא מדבר על זה שהם לא יכולים לרוץ מכיוון המבנה הפיזי שלהם זה ברור לי שהם יכולים.

אני הבנתי מליאור גניש שריצה או כל פעילות אירובית בדופק מקסימלי תמיד תשרוף שריר..
ועוד שאלה לי אלייך לא בקטע של זלזול אלא שאלה רצינית..
ראית פעם בודי בילדר רץ??
רוב הקרדיו שלהם מתבסס על הליכה עליית מדרגות וכדומה..
ולא אני לא מדבר על זה שהם לא יכולים לרוץ מכיוון המבנה הפיזי שלהם זה ברור לי שהם יכולים.
זה מאוד מאוד מאוד קשה לרוץ בגודל פיזי כזה, ואין דבר כזה שריפת שריר. יש פירוק שריר, שזה ממש לא כמו ירידה במאסה, זה דבר שונה לחלוטין

זה מאוד מאוד מאוד קשה לרוץ בגודל פיזי כזה, ואין דבר כזה שריפת שריר. יש פירוק שריר, שזה ממש לא כמו ירידה במאסה, זה דבר שונה לחלוטין
שוב נזהרתי במילותיי על ריצה עם בודי בילדרים מכיוון שאני או מישהו שאני מכיר לא במימדים כאלה.
שנית מה ההבדל בין שריפה לפירוק?
ומה השוני הגדול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית