ייעוץ חדש כאן.. התייעצות ושאלות..

• פותח/ת השרשור nati n
  • פורסם בתאריך

nati n

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום לכולם, אני חדש כאן.

בן 23 גובה 1.72 שוקל 64 קילו
מתאמן שנה.

עד היום התאמנתי די "חאפרי" אפשר לומר בעיקר בשביל לנסות להוריד את הכרס.
לאחרונה די התאהבתי בכל הסיפור של החדר כושר והתחלתי לקרוא מאמרים ולהבין כמה טעויות עשיתי בשנה האחרונה.
אני מתחיל עכשיו באימוני מסה בשביל לגדול קצת..
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע - ABC
אשמח אם תוכלו לעזור לי קצת

קודם כל עשיתי לעצמי מן תפריט קטן אשמח לקבל עליו חוות דעת
(אין לי איך לשקול את הפחמימות אז בעיקר לפי העין והשובע מעמיס)

א.בוקר: 4 פרוסות לחם מלא, גביע קוטג 5%, מלפפון, כוס חלב.
א. צהריים: פחמימה מסויימת, חזה עוף/ בשר בקר, סלט קטן, 2 כפות טחינה גולמית.
לפני אימון: פרי וחטיף אנרגיה.
אחרי אימון: 2 סקופים גיינר.
א. ערב: פחמימה מסויימת, חזה עוף/ פסטרמה/ טונה, סלט קטן, 2 כפות טחינה גולמית.
לפני השינה: פרי.
אני קצת חושש להעמיס מדי כי יש לי די נטיה להשמנה.. הכל בורח לכרס..

שאלות:
1. הבנתי שאלכוהול ובניית שרירים זה די גרוע ביחד, עד כמה נורא צריכה נכבדת של אלכוהול פעם-פעמיים בשבוע?
2. לרוב כשאני מתאמן השרירים נתפסים אחרי יומיים (נגיד התאמנתי בראשון, מתחיל להרגיש תפוס בשלישי בבוקר) למרות שלחברים שלי נתפס כבר ביום למחרת, זה תקין או שזה משהו לא טוב שאני עושה?
3. האם בתוכנית האימונים חשובה עיקביות בתרגילים מסויימים שאתה עושה בדרך קבע או שזה לא משנה כ"כ? (ללכת לפי תוכנית מסודרת ותרגילים קבועים או למשל פעם לעשות דחיקת חזה עם מוט ופעם אחרת אם המכשיר תפוס אז דחיקה של משקולות חופשיים לא תהווה בעיה ואפשר לשחק עם התרגילים)

תודה מראש.

1) אלכוהול,עישון לא בריא לספורט ובכלל לגוף
2)ההתאוששאות שלך לא טובה כגון שינה אכילה וכו...
3)כן אך גם לדעת לגוון לא כל אימון אבל פעם בכמה אימונים
בקשר לתוכניות ותזונה לא נשאר לי דבר חוץ מהפנות אותך לפורטל

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על ההתייחסות..

1. סיגריות אני לא מעשן.. ואלכוהול ידוע שלא בריא אבל בינינו כמעט אין בנאדם שלא שותה.. השאלה אם פעם בשבוע זה משהו ממש מזיק ומפריע להתקדמות?
2. אני ישן בערך 6 וחצי-7 שעות שינה בלילה זה לא מספיק?
3. מצוין.. אני יאמץ את הגיוון בתרגילים..

1. סיגריות אני לא מעשן.. ואלכוהול ידוע שלא בריא אבל בינינו כמעט אין בנאדם שלא שותה.. השאלה אם פעם בשבוע זה משהו ממש מזיק ומפריע להתקדמות?
פעם בשבוע זה קצת יותר מדי לדעתי, תנסה לקצץ לאחת לשבועים.

7 שעות זה טוב מאוד, 8 כבר מעולה 😃

לגבי התפריט, תכתוב את הערכים הסופיים, חלבון פחמימה שומן וקלוריות

אני רחוק מלהיות מומחה אבל למיטב ידיעתי אם השרירים שלך נתפסים אחרי האימון (יום אחרי, יומיים אחרי, לא משנה) אז אתה עושה משהו לא בסדר.
אני לא מדבר על השבוע הראשון של האימונים. כל מתחיל נתפס.

אחרי שבוע-שבועיים זה לא אמור לקרות יותר לאף אחד לדעתי.
עייפות יש כמובן, גם כאב ו/או תחושת שריפה בשריר, זה קורה כשאתה מעלה משקלים ודוחק את עצמך ליותר,
אבל שרירים תפוסים?
לא חושב שזה תקין.

אלכוהול,עישון לא בריא לספורט ובכלל לגוף
אלכוהול בכמות מתונה (כוס יין אחת ליום, ולגברים אפילו שתיים) הוא דבר בריא בהחלט. שתיה מרוכזת של הרבה אלכוהול בסופשבוע אינה בריאה, אבל מפעם בשבוע לא ייגרם נזק גדול.

• פותח/ת השרשור
ABC מבצעים חמש-שש פעמים בשבוע, לא שלוש, ועדיף להיות חזק כשאתה מתחיל לפצל.

תבחר את אחת מתוכניות ה-FBW מהפורטל שלנו או תוכנית כוח בסיסית, בהצלחה!

תודה רבה.. עברתי על התוכניות שם בריפרופ קל..
הן לא התחלתיות מדי? אני מתאמן קצת יותר משנה.. עושה סקאווטים, מתח ובנץ' ובנוסף אליהם עוד תרגילים..

אני רחוק מלהיות מומחה אבל למיטב ידיעתי אם השרירים שלך נתפסים אחרי האימון (יום אחרי, יומיים אחרי, לא משנה) אז אתה עושה משהו לא בסדר.
אני לא מדבר על השבוע הראשון של האימונים. כל מתחיל נתפס.

אחרי שבוע-שבועיים זה לא אמור לקרות יותר לאף אחד לדעתי.
עייפות יש כמובן, גם כאב ו/או תחושת שריפה בשריר, זה קורה כשאתה מעלה משקלים ודוחק את עצמך ליותר,
אבל שרירים תפוסים?
לא חושב שזה תקין.

קודם כל ברור שאני לא נתפס אחרי כל אימון, מה שכן זה קורה בעיקר אחרי שדי העמסתי משקלים או שכמו שרשמתי בשאלה למעלה פשוט גיוונתי בתרגיל וכך הוא די חדש לשריר..
בכל מקרה אני נתפס יומיים אחרי ולא יום למחרת כמו רוב האנשים שאני מכיר..

אלכוהול בכמות מתונה (כוס יין אחת ליום, ולגברים אפילו שתיים) הוא דבר בריא בהחלט. שתיה מרוכזת של הרבה אלכוהול בסופשבוע אינה בריאה, אבל מפעם בשבוע לא ייגרם נזק גדול.

תודה רבה.

קודם כל תודה על ההתייחסות..

3. מצוין.. אני יאמץ את הגיוון בתרגילים..
1) לדעתי כן לשתות כל שבוע זה מוגזם אני אפילו הייתי ממליץ אחת ל-3 שבועות,לחודש.(לא מדבר על כוס יין אדום ליום מדבר על לשתות כמו לשבת עם חברים וודקה וכל זה)
2)הייתי ממליץ על 8+ ותשתדל בשעות הלילה כלומר לא לישון ב-4 בבוקר ולקום ב-12 בצהריים אלא לישון ב11 ולקום ב7
3)שמח לשמוע רק שלא תבין לא התכוונתי כל אימון אלא פעם בכמה אימונים להחליף תרגיל או מספר חזרות וכו..

נערך לאחרונה:
תודה רבה.. עברתי על התוכניות שם בריפרופ קל..
הן לא התחלתיות מדי? אני מתאמן קצת יותר משנה.. עושה סקאווטים, מתח ובנץ' ובנוסף אליהם עוד תרגילים..

לא, אין קשר ישיר בין מס' השנים שאתה מתאמן למס' התרגילים באימון. יותר תרגילים לא אומר בהכרח יותר טוב, ובדר"כ הקשר הפוך.

• פותח/ת השרשור
1) לדעתי כן לשתות כל שבוע זה מוגזם אני אפילו הייתי ממליץ אחת ל-3 שבועות,לחודש.(לא מדבר על כוס יין אדום ליום מדבר על לשתות כמו לשבת עם חברים וודקה וכל זה)
2)הייתי ממליץ על 8+ ותשתדל בשעות הלילה כלומר לא לישון ב-4 בבוקר ולקום ב-12 בצהריים אלא לישון ב11 ולקום ב7
3)שמח לשמוע רק שלא תבין לא התכוונתי כל אימון אלא פעם בכמה אימונים להחליף תרגיל או מספר חזרות וכו..

1. תאמת שזה נושא די רגיש אצלי, אני בתכלס די רגיל לשתות עם חברים פעמיים-שלוש בשבוע.. הקרבתי יומיים להיות נהג תורן וירדתי רק לפעם אחת.. נקווה שזה לא יפגע בי ממש בהתקדמות או שיהיה לי יותר כוח להפסיק..
2. לישון 8 שעות זה קצת קשה לי כי אני קם ב6 לעבודה.. ככה שאני אצטרך לישון ב10.. די מבאס..
3. כן ברור, זה מה שהבנתי.. אני עושה את זה בעיקר כשיש איזה מכשיר תפוס לדי הרבה זמן..

לא, אין קשר ישיר בין מס' השנים שאתה מתאמן למס' התרגילים באימון. יותר תרגילים לא אומר בהכרח יותר טוב, ובדר"כ הקשר הפוך.

אוקיי.. קצת מפתיע אבל מקובל.
אני אבחר משם תוכנית מסויימת ואתחיל לרוץ איתה.. מקווה להתקדמות מהירה..

Back
למעלה תחתית