הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן קלורי

Pink Steel

משתמש פעיל
640
331
נק' מוניטין:
982
640
331
VIM
היי
השתמשתי בקובץ שמחשב RMR אחד לפי גיל, משקל וגובה והשני לפי משקל ואחוזי שומן.
יצאה לי הפרש של 360 קלוריות.....

אז לפי איזה מהם כידי לי לחשב את הצריכה שלי?

תודה.

ברור שזה יצא שונה
מאיפה לאתר לדעת כמה קלוריות את שורפת ביום מעבודה משרדית/ פיזית / אנערף
זה לא יכול להיות מדוייק
תחשבי את ה BMR שלך ותוסיפי קצת קלוריות בהתאם לסוג העבודה שלך ו/או הLIFESTYLE שלך וככה תוכלי בצורה הכי קרובה לגלות את ה RMR האמיתי שלך

• פותח/ת השרשור
זה קובץ שמצאתי דווקא כאן. ועל שנהם כתוב RMR

נוסחאות לחישוב הRMR

חישוב הצריכה הקלורית היומית במנוחה

מדד הRMR ע"פ נוסחת mifflin
משקל גובה גיל RMR
57 172 36 1764
מדד RMR 2
משקל אחוז שומן חילוף חומרים* RMR
57 26.6 33.5 1402
חילוף החומרים נע בין 31 ל36 כאשר 31 הוא האיטי ו36 הוא המהיר*

אז מה אני מפספסת פה?

זה קובץ שמצאתי דווקא כאן. ועל שנהם כתוב RMR

נוסחאות לחישוב הRMR

חישוב הצריכה הקלורית היומית במנוחה

מדד הRMR ע"פ נוסחת mifflin
משקל גובה גיל RMR
57 172 36 1764
מדד RMR 2
משקל אחוז שומן חילוף חומרים* RMR
57 26.6 33.5 1402
חילוף החומרים נע בין 31 ל36 כאשר 31 הוא האיטי ו36 הוא המהיר*

אז מה אני מפספסת פה?
סליחה שבילבלתי אותך
התבלבלתי בין RMR לBMR
ניראה לי שהRMR הנכון שלך הוא יותר לכיוון ה1400

הנוסחה של
mifflin זה BMR. תכפילי ב 1.2 לאורח חיים יושבני ותקבלי RMR.

• פותח/ת השרשור
mifflin זה BMR. תכפילי ב 1.2 לאורח חיים יושבני ותקבלי RMR.

או קי...
שאלה אחרת, עם ה"עבודה" שלי לא פחזית, אבל אני מתעייפת בגלל המצב הבריאותי.
להחשיב את זה כיום "דינאמי/פעיל" ? כי ההרגשה הפיזית זהה לגמרי...

כי ההרגשה הפיזית זהה לגמרי...
אם אני לא טועה סיפרת שאת בעיצומה של כימותרפיה. במצב הזה קשה לדעת איך המטבוליזם שלך מגיב, מה קורה לאחוז הספיגה של האוכל, וכד' - אני בטח לא צריך לספר לך שהמעיים עלולים להפגע מהתהליך. אני בטוח שיש תזונאיות מומחיות לעניין, אבל כנראה יהיה יותר קל למצוא אותן באתרים אחרים - אולי דווקא באתרים שקשורים למצבך.

(חלילה אל תביני מזה שאני מנסה ל"גרש" אותך מכאן! נשמח לסייע במידת האפשר)

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה סיפרת שאת בעיצומה של כימותרפיה.

למזלי עוד לא! בתקווה שגם לא יצטרך עוד שנים רבות!!!
אני מקבלת טיפול הורמונלי (מעכב ארמוטז) זה כמו בולות על סטרואידים :Sync-0h5y1d7:ויש לי גם פיברומיאלגיה שגם בי הסרטן עייפה אותי.
כול הרופאים דווקא נתנו ברכה אימונים, העיקר שאני ידע לא יתאמץ יותר מידי...

ועם כבר הצעתה לעזור....
הסתבכתי עם החישובים של המאזן, אני מזה אשמח עם תיתן לי את השורה התחתונה....
גובה: 1.72
משקל 57
גיל 36
אחוז שומן 27

לאחר החישובים יוצא לי ה BMR 1304
תחזוקה 1565
+ אימון 500 קלוריות

אז אני צריכה לאכול 2065?
או שקידי להיות בגרעון כי אני בחיטוב רק 1565

הצילו!!!😭😭😭

למזלי עוד לא!
אופס! אני מתנצל (חבר שלי התחיל עכשיו כימותרפיה, זה בטח מה שבלבל אותי).

לפי שני מחשבוני BMR קיבלתי עבורך בערך 1350 - קצת יותר מהחישוב שלך. לא עקרוני. מכאן, לפי סגנון חייך צריך להוסיף עוד 20% ומתקבל RMR=1620. אני לא זוכר כמה פעמים בשבוע את מתאמנת אבל שימי לב שאם זה לא כל יום, את לא צריכה להוסיף את ה-500 קלוריות לכל יום... הכי פשוט לחשב כמה קלוריות את שורפת באימונים בשבוע (למשל אם את מתאמנת 4 פעמים ושורפת 500 בכל אימון, את שורפת 2000 בשבוע) ואת זה לחלק ב-7 כדי לקבל את הכמות היומית - בדוגמא שלנו נוסיף 300, ונקבל שהצריכה הנייטרלית שלך היא כ-1900 קלוריות (שימי לב שהעיגולים פה ושם מתקזזים בערך, כך שאנחנו באזור הנכון).

מכאן והלאה ההחלטה היא שלך: אם את רוצה להוריד משקל (אמרת שאת בחיטוב), אכלי פחות קלוריות מהמספר הזה - משהו כמו 1600-1500 קלוריות יכול להיות טוב - אבל לפי המשקל והגובה שלך קצת קשה לי להבין למה זה מה שאת רוצה לעשות. אם את רוצה להשאר במשקל העכשווי שלך, הצריכה היומית צריכה להיות מה שחישבנו, 1900 קלוריות, ואם את רוצה להשמין קצת - מה שלעניות דעתי לא יזיק לך בכלל - 2200 קלוריות או אפילו טיפה יותר יעשו את העבודה.

מה שחשוב הוא לאכול בריא, מזונות מגוונים, הרבה ירקות, מעט מזון מעובד וכל שאר הדברים שאת בטח יודעת.

• פותח/ת השרשור
לפי המשקל והגובה שלך קצת קשה לי להבין למה זה מה שאת רוצה לעשות.

המשקל ממש, אבל ממש לא מעניין אותי!
אבל....

בגלל שכול החיים שלי הייתי בתת משקל מטורף (45-50) פיתחתי הרגלי אכילה מזעזעים (אכלתי כול משבאה ליד) ואז קיבלתי תרופות לפיברו והעלתי 10 ק"ג תוך שנה! הצלחתי להוריד 3 עם קצת ריסון באוכל.
אבל עדיין יש לי כרס וגם ברגליים רואים שזה שומן.

אני סך הכול רוצה שהכול יהיה מתוח ואפילו לכיוון השרירי.
אני גם עדיין מתרגלת לאימונים. עשיתי 12 של חצי שעה וסוף סוף אני יכולה להגיד שלא באה לי למות אחרהם 😵
רק עכשיו אני במצב פיזי להתחיל לעבוד באמת.
יצלחתי להוריד 2% שומן ו 2 ס"מ בהקפים תוך חודשיים.
זה טוב?
(תוך כידי אכילה בריא בסביבות 1500 קלוריות ליום)
חבר שלי התחיל עכשיו כימותרפיה, זה בטח מה שבלבל אותי)
שיהיה לו בהצלחה!!!!

יצלחתי להוריד 2% שומן ו 2 ס"מ בהקפים תוך חודשיים.
זה טוב?
אם זה משביע את רצונך אז זה טוב. אני בדיעה שכל התקדמות בכיוון אליו רוצים ללכת היא טובה, הקצב נראה לי משני (אני מוריד בערך 100 גרם בשבוע כבר חצי שנה, וממש לא מזיז לי שייקח עוד שנה עד שאגיע ליעד שלי, כי בינתיים אני לא סובל בכלל). סביר להניח שבמקביל לאימונים מבנה הגוף שלך ישתנה גם בלי שינוי ממשי במשקל, וזה כנראה מה שאת צריכה.

• פותח/ת השרשור
אם זה משביע את רצונך אז זה טוב.

הכוונה עם זה נחשב לקצב טוב? אני רגילה לאובססית השמנה..... בחיים שלי לא עשיתי ספורט....כול זה ממש מוזר לי....
אני לא רוצה לעשות לעצמי הנחות הפעם! זמן יש לי, נכונות גם! אני בחדר כושר לפחות 4 פעמים בשבוע. לאכול נכון כבר למדתי. אז עם כבר, אז כבר!

ומה החלטנו עם הצריכה היומית בסוף? נ שאר לי בטנון קטן....

הכוונה עם זה נחשב לקצב טוב?
את דעתי בעניין הבעתי. את שואלת אם סטטיסטית זה קצב "טוב" יחסית לאחרים? אין לי מושג. אולי מישהו אחר יודע ויענה לך (הייתי מנסה להזעיק הנה את @Martin , נדמה לי שהיא תוכל לתרום מנסיונה).

לגבי הצריכה היומית אני לא חושב ש"החלטנו" משהו... חושבני שהיחסים שלנו עוד קצת טריים מכדי לקבל החלטות משותפות כאלה 😃 בנתונים שלך אני הייתי מנסה להיות בצריכה נייטרלית ולראות מה האימונים עושים לגוף שלי, כי ה-BMI שלך נמוך, ואני משער שאחוז השומן שלך אינו מה שאת חושבת שהוא. אבל זה רק אני.

• אהבתי
Reactions: Tom
  • פותח/ת השרשור
לגבי הצריכה היומית אני לא חושב ש"החלטנו" משהו..

אוף, לא הצליח לי לזרוק מעצמי את האחריות....🤭
אני שונאת מספרים וחישובים 😣
הטיעון שלך מאוד משכנע. אני ישאר עם נייטרלי 1900 (הבנתי נכון את המספר?)
יש דרך לחשב את הצריכה בלי לקבוע את המשקל יעד? אני פוחד להשאר בגרעון גדול מידי ואז לא יוצר לי שריר בכלל... או שהוא פשוט יחליף את השומן? אוף, כבר יש לי כאב ראש מזה.

ואני משער שאחוז השומן שלך אינו מה שאת חושבת שהוא. אבל זה רק אני.
זה לפי המכשיר בחדר כושר..... ועוד פעם, המספרים לא ממש מעניינים אותי. באה לי להיות בריא/חזקה ובלי כרס!

מצטערת על החפירות!!!! אתה מלאך!!!! מזה תודה!!!!

הטיעון שלך מאוד משכנע. אני ישאר עם נייטרלי 1900 (הבנתי נכון את המספר?)
כן, אם את שורפת 2000 קלוריות בשבוע באימונים.

אני פוחד להשאר בגרעון גדול מידי ואז לא יוצר לי שריר בכלל... או שהוא פשוט יחליף את השומן?
התיאוריה המקובלת גורסת שאי אפשר לבנות מסת שריר בלי להיות בעודף קלורי, אבל אני מציע לך לנסות בכל זאת כי נראה לי שיש לך רתיעה מלהיות במאזן חיובי, ויש כאלה שטוענים שהצליחו.

זה לפי המכשיר בחדר כושר
המכשירים האלה ידועים בחוסר דיוק מזעזע (עד 50%).

מצטערת על החפירות
אל תצטערי. זאת המטרה של הפורום ואף אחד לא מכריח אותי לענות לך 😃

• פותח/ת השרשור
אבל אני מציע לך לנסות בכל זאת כי נראה לי שיש לך רתיעה מלהיות במאזן חיובי, ויש כאלה שטוענים שהצליחו.

רתיעה, לא בידיוק. חוסר הבנה פשוט כנראה. המון אינפורמציה. אני מנסה לשכוח מכול משחשבתי עד עכשיו וללמוד לחוש/לחש נכון.
הרגע סיימתי לספור את כול משאכלתי.... (בעזרת אפליקצית אייפון "קלוריות") והגעתי רק ל 1200! ואני דיי מפוצצת...
נראה לי שאני חוזרת לקרם צ'יז, שמנת מתוקה 38% והמון גבינה צהובה 😋🍴 למרות שהמאמן שלי אומר לי שבטן זה תזונה....

Back
למעלה תחתית