הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הגדלת כוח מתחילה בבאדי בילדינג

• פותח/ת השרשור koko19
  • פורסם בתאריך

koko19

משתמש קבוע
1,347
89
נק' מוניטין:
-73
1,347
89
שימו לב לאליוט , זה בחור שמבין דבר או שניים מהחיים ... הוא מסביר בצורה טובה מאוד למה חשוב לשלב בין בילדינג לבין תוכניות כוח למנהן (כמו SS ).

נקודה מעניינת נוספת שהוא מזכיר , שברגע שאתה נתקע בתוכנית כוח , תעשה ממנה הפסקה , תעבור לווליום יותר גבוהה (משקל כמובן נמוך) על מנת להגדיל את מסת השריר ( אפרופו SS שתקלטו מה באמת מגדיל שריר וזה לא SS וחברותיה)

יש הבדל בין נפח לעצימות, בין נפח ל'בילדינג' הוא מציי דבר טבעי, שאי אפשר להמשיך להתקדם כל הזמן, וצריך לשלב נפח ועצימות, זה משהוא שכולם עושים. 5X5 יכול להיות נפח עצום.
ומה יותר הגיוני ממשקל גבוה יותר = חזק יותר? אתה מאוד נואש להביע עמדה לא נכונה.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין נפח לעצימות, בין נפח ל'בילדינג' הוא מציי דבר טבעי, שאי אפשר להמשיך להתקדם כל הזמן, וצריך לשלב נפח ועצימות, זה משהוא שכולם עושים. 5X5 יכול להיות נפח עצום.
ומה יותר הגיוני ממשקל גבוה יותר = חזק יותר? אתה מאוד נואש להביע עמדה לא נכונה.

הקשבת למה שאליוט בכלל אומר?
או שלא הבנת מה שהוא בכלל מדבר ....אי אפשר להתקדם בשום דרך בלבד לאורך זמן ... אבל בגדול מה שהוא אומר שבשביל שיהיה כוח צריך שריר ובשביל שריר רק תוכנית של בילדינג קריי נפח גבוהה ( הוא דיבר על 15- ל 20 חזרות)

הקשבת למה שאליוט בכלל אומר?
או שלא הבנת מה שהוא בכלל מדבר ....אי אפשר להתקדם בשום דרך בלבד לאורך זמן ... אבל בגדול מה שהוא אומר שבשביל שיהיה כוח צריך שריר ובשביל שריר רק תוכנית של בילדינג קריי נפח גבוהה ( הוא דיבר על 15- ל 20 חזרות)
ראיתי, אתה ילד מסכן.

שימו לב לאליוט , זה בחור שמבין דבר או שניים מהחיים ... הוא מסביר בצורה טובה מאוד למה חשוב לשלב בין בילדינג לבין תוכניות כוח למנהן (כמו SS ).

הוא לא טוען ש"הגדלת כוח מתחילה בבאדי בילדינג", זה בטוח.
מת על הבחור הזה, אני עוקב אחרי שני הערוצים שלו כבר מעל לשנתיים

• פותח/ת השרשור
הוא לא טוען ש"הגדלת כוח מתחילה בבאדי בילדינג", זה בטוח.
מת על הבחור הזה, אני עוקב אחרי שני הערוצים שלו כבר מעל לשנתיים

כן גם אני , הוא אחד הטובים שיש בתחום הכוח (פאוורליפטינג).שים לב מה טוב למה שאומר על מנת לנצל כמה שיותר יחידות מוטוריות צריך שיהיה שריר גדול כמה שיותר , ובשביל שריר גדול תוכניות עם נפח גדול של 15- 20 חזרות זה התשובה (באדיבילדינג הוא משתמש בשם הזה אחד לאחד)
ראיתי, אתה ילד מסכן.

אתה מסכן שמגיב כמו מסכן תקשיב מה שהוא אומר , ואלי קצת תכניס חומר שיעזור לך בעתיד במקום לבלבל מוח בתגובות של ילד מפגר בן 6

כן גם אני , הוא אחד הטובים שיש בתחום הכוח (פאוורליפטינג).שים לב מה טוב למה שאומר על מנת לנצל כמה שיותר יחידות מוטוריות צריך שיהיה שריר גדול כמה שיותר , ובשביל שריר גדול תוכניות עם נפח גדול של 15- 20 חזרות זה התשובה (באדיבילדינג הוא משתמש בשם הזה אחד לאחד)

זה לא אומר ש"תוכניות כוח מתחילות בבודי בילדינג". זה אומר שמתחילים בתוכנית כוח. כשנתקעים לזמן מה, מוסיפים לתקופה נפח עד ששוברים את המחסום. ששוברים, חוזרים ל"כוח" קלאסי, וחוזר חלילה.

• פותח/ת השרשור
זה לא אומר ש"תוכניות כוח מתחילות בבודי בילדינג". זה אומר שמתחילים בתוכנית כוח. כשנתקעים לזמן מה, מוסיפים לתקופה נפח עד ששוברים את המחסום. ששוברים, חוזרים ל"כוח" קלאסי, וחוזר חלילה.

אבל איך תתחיל בכוח אם אין שריר ??? איזה יחידות מוטירות בדיוק "התפרצו" בעבודה שלך בחדר כושר??? תחשוב שוב ... קודם שריר (הרבה יחידות מוטוריות) אחרי זה כוח (ניצול השריר שנבנה ) WTF !

אבל איך תתחיל בכוח אם אין שריר ??? איזה יחידות מוטירות בדיוק "התפרצו" בעבודה שלך בחדר כושר??? תחשוב שוב ... קודם שריר (הרבה יחידות מוטוריות) אחרי זה כוח (ניצול השריר שנבנה ) WTF !
אתה ממש לא מבין איך גיוס יחידות מוטוריות עובד. ממתי ככל שהשריר גדול יותר, יש יותר סיבים? היפרטרופיה = גדילה במפח הסיבים, לא גדילה במספר. גיוס יחידות מוטוריות = תלוי במאמץ עצמו בלבד, בלי קשר לשריר. לכן כל התיאוריה של שגויה מתחילתה.

• פותח/ת השרשור
אתה ממש לא מבין איך גיוס יחידות מוטוריות עובד. ממתי ככל שהשריר גדול יותר, יש יותר סיבים? היפרטרופיה = גדילה במפח הסיבים, לא גדילה במספר. גיוס יחידות מוטוריות = תלוי במאמץ עצמו בלבד, בלי קשר לשריר. לכן כל התיאוריה של שגויה מתחילתה.

אתה לא ממש מבין נראה לי , תקשיב טוב לסרטון ותראה שהוא אומר בדיוק מה שאני אומר , אתה נתקע בכוח ? תעבור לבילדיניג (נפח) וזה למה??? נו למה?? בשביל להגדיל תשריר!!! הוא אומר את זה שחור על גבי לבן מה אתה סתם מקשקש דברים???
ואז אחרי שאתה כמה שבועות בבילדינג , הגדלת את השרירים בתקופה הזאת רק אזזזז אתה חוזר לכוח ומתקדם... מה לא הבנת פה?? או מה לא ברור פה?? זה ברור מאוד!

• פותח/ת השרשור
לדעתי הכי טוב זה לשלב גם וגם אם המטרה זה בילדינג

נכון מאוד , זה בעצם הרעיון הכללי , אבל מה שאני אומר לפי אליוט זה שהבסיס להתקדמות בכוח היא למעשה בילדינג ולא הפוך.!!!
אני יודע שזה שורף לכמה חולי SS בנשמה אבל זאת האמת , אז שיפנימו ויפסיקו לשלוח כול מתאמן שרק דרך בחדר כושר ל SS שהמסתר שריר שלו שווה ל 0 !!!

שטויות במיץ, יש פה מספיק אנשים שהתחילו בכוח ו"אין שריר" והגיעו לתוצאות מכובדות מאוד. כמובן שאם מארק ריפטו יעלה סרטוןן על זה שקודם כל כוח ואז בילדינג, אז תזרקו שטויות של "מה הוא מבין, הוא בסה"כ ליפטר חסר מסת שריר עם קרס, נכון עחי"?

סבבה אחי , אני אעשה ABCDEF שמונה פעמיים בשבוע נראה תתוצאות, אבל זה בסדר שאני אקח אפקות לא?

לדעתי בכל מקרה מתאמן חדש שזה עתה רק נרשם לחדכ לפני שיתחיל ss הוא צריך לפחות תחודש אפילו חודשיים בהתמצאות בתרגילים (הקטנים ולא המורכבים) לתת כוח התחלתי קצת ורק אחרי תקופה קצרה של fbw שכבר למד את העקרונות ובמקביל אפשר ללמוד תמורכבים על מוט נקי והגוף נכנס לזה, לעבור לss

@koko19

(לא ראיתי את הסרטון עדיין , אני בעבודה אין סאונד)

איך הגעת למסקנה שאם הוא אומר שאתה נתקע בתוכנית כוח תמשיך בבילדינג לזה שצריך להתחיל עם בילדינג ולהמשיך עם כוח?

בכל מקרה, מתאמן מתחיל ייתקדם בכל מקרה בגלל יכולת ההתאוששות שלו ואני לא רואה התקדמות יותר גדולה מלעלות 15 קילו על המוט בשבוע אחד (בסקוואט של SS) אמנם נכון, התוכנית היא דומיננטית לפלג גוף תחתון אבל אנחנו מדברים על מתאמני כוח כאן. אם דיברנו על מתאמני "בילדינג" גם ככה רק שהם יתחילו להיות "רציניים" הם יתחילו עם הכוח ועד אז יפמפמו למוות אז מה זה משנה?

אגב מה שהוא אומר(עוד לא שמעתי אבל ממה שהבנתי) ידוע כבר בעולם הכוח והרבה ממתאמני הכוח המתקדמים, אפילו פה באתר אם תעבור על הלוגים שלהם משלבים תוכנית עם נפח גבוה ואפילו ימים של "פימפומים\בילדינג"
אני לא חושב שיש לזה קשר ליחידות מוטוריות כי גיוס יחידות מוטוריות יותר קשור לכוח\כוח מתפרץ(עניין עצבי) וזה דברים שקשורים לעבודה בטווחי חזרות נמוכים (בRM1 למשל, גייסת הכי הרבה יחידות מוטוריות) אני דווקא חושב שמבחינת הגיון , אני 80 קילו עם פחות מאסת שריר מהרבה אנשים ויותר חזק מהם רק כי הגוף שלי ומערכת השלד+גיוס של יחידות מוטוריות יותר "מאומן" מאלו שכל היום מפנים חומצות חלב מהשריר (פמפומי בילדינג)

אני אקשיב לו יותר מאוחר היום, התגובה שלי היא לצורך הדיון.

כוח הוא לא בהכרח פונקציה של מסת שריר, וגם לא להיפך. כך שגם ריפטו, וגם אליוט מבלבלים בביצים. זה גם משתנה מאוד מתרגיל לתרגיל.
לא חסרות דוגמאות של שחיפים עם דדליפט 200+, כך שהם יותר "חזקים" מהרבה אנשים ששוקלים 100 ק"ג (ואני לא מדבר על פדלאות כורסה), אבל יש להם בנץ' פח (כי זה למשל תרגיל שכן מגיב טוב מאוד לאימוני היפרטרופיה).

כוח הוא לא בהכרח פונקציה של מסת שריר, וגם לא להיפך. כך שגם ריפטו, וגם אליוט מבלבלים בביצים. זה גם משתנה מאוד מתרגיל לתרגיל.
לא חסרות דוגמאות של שחיפים עם דדליפט 200+, כך שהם יותר "חזקים" מהרבה אנשים ששוקלים 100 ק"ג (ואני לא מדבר על פדלאות כורסה), אבל יש להם בנץ' פח (כי זה למשל תרגיל שכן מגיב טוב מאוד לאימוני היפרטרופיה).

זה מה שכתבתי למעלה, בערך.
ושהוא כתב "שחיפים עם דדליפט 200 (בלי הפלוס) " אני דוגמא טובה לכך...

הבנת הנשמע שלך על הפנים.
הנחת היסוד של הסרטון הזה הוא שמתחילים באימוני כוח, הבחור בדוגמא התחיל באימוני כוח, ואליוט הולס לא ביקר אותו על זה.
הבחור פה הוא בבירור ליפטר, כלומר, מעניין אותו כמה הוא מרים. הוא לא חושב כמוך. העצה שניתנה לו היא להוסיף עבודת נפח זמנית בשביל לשבור את המחסום הספציפי הזה, ואז להמשיך כרגיל (כוח).
אגב, לדעתי, להתאמן בנפח נמוך רוב הזמן, ולהוסיך תקופות ספציפיות עם נפח גבוה (כלומר, 3 חודשים חזרות נמוכות, חודש חזרות גבוהות וכל מה שקשור לבודי בילדינג), זאת דרך מצוינת להוסיף מסת שריר ולהתחזק.
@incin , קראתי פעם שנתת את העצה הזאת למישהו, אתה יכול בבקשה לפרט על כך?

הבנת הנשמע שלך על הפנים.
הנחת היסוד של הסרטון הזה הוא שמתחילים באימוני כוח, הבחור בדוגמא התחיל באימוני כוח, ואליוט הולס לא ביקר אותו על זה.
הבחור פה הוא בבירור ליפטר, כלומר, מעניין אותו כמה הוא מרים. הוא לא חושב כמוך. העצה שניתנה לו היא להוסיף עבודת נפח זמנית בשביל לשבור את המחסום הספציפי הזה, ואז להמשיך כרגיל (כוח).
אגב, לדעתי, להתאמן בנפח נמוך רוב הזמן, ולהוסיך תקופות ספציפיות עם נפח גבוה (כלומר, 3 חודשים חזרות נמוכות, חודש חזרות גבוהות וכל מה שקשור לבודי בילדינג), זאת דרך מצוינת להוסיף מסת שריר ולהתחזק.
@incin , קראתי פעם שנתת את העצה הזאת למישהו, אתה יכול בבקשה לפרט על כך?
אותי מעניין אם עדיף לשלב נפח ועצימות בתקופות, עו לשלב בין האימונים עצמם.

נכון מאוד , זה בעצם הרעיון הכללי , אבל מה שאני אומר לפי אליוט זה שהבסיס להתקדמות בכוח היא למעשה בילדינג ולא הפוך.!!!
אני יודע שזה שורף לכמה חולי SS בנשמה אבל זאת האמת , אז שיפנימו ויפסיקו לשלוח כול מתאמן שרק דרך בחדר כושר ל SS שהמסתר שריר שלו שווה ל 0 !!!
ודרך אגב אתה צודק לגמרי
לדעתי בכל מקרה מתאמן חדש שזה עתה רק נרשם לחדכ לפני שיתחיל ss הוא צריך לפחות תחודש אפילו חודשיים בהתמצאות בתרגילים (הקטנים ולא המורכבים) לתת כוח התחלתי קצת ורק אחרי תקופה קצרה של fbw שכבר למד את העקרונות ובמקביל אפשר ללמוד תמורכבים על מוט נקי והגוף נכנס לזה, לעבור לss

אף בן אדם נוראמלי שדורך לראשונה במכון לא יעשה SS, זה מובן מאליו שצריכים לללמוד את הטכניקה. אחרת, מתכון לפציעות והשמנה.
ודרך אגב אתה צודק לגמרי
ועדיין ליפטראיכס לוחצים יותר לא ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית