הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט חיטוב

• פותח/ת השרשור eldadr
  • פורסם בתאריך

eldadr

משתמש מתחיל
92
1
נק' מוניטין:
-17
92
1
נתונים
גובה 162
גיל 24
משקל 71
BMR 2324
מתאמן 5 ימים בשבוע

בוקר : סקופ א.חלבון עם מים + 50 גר' קוואקר + 150 גר' חלב + 10 גר' אגוזי מלך + כפית דבש
ביניים : מעדן 0% + 10 יח' שדקיים טבעיים
צהריים : 100 גר' אורז + 175 גר' חזה עוף + 70 גר' טחינה + סלט
אחרי אימון : סקופ א.חלבון עם מים
ביניים : בננה
ערב : 1 ביצה + גביע קוטג' 3% + טונה במים + סלט

ערכים סופיים :
קלוריות 1864
חלבון 183.4
פחמימה 135.2
שומן 64.3

נערך לאחרונה:
ברגע שהגוף אין לו פחמימות זה כמו אוטו בלי דלק לא יכול לנסוע ככה הגוף לגבי פחמימות ברגע שאין הגוף יתחיל לשרוף את השומן וככה יורדים באחוזי שומן..

אם הוא יאכל פחות פחמימות הוא יצטרך לאכול יותר שומן,

הגוף לא ישרוף את החלבון שהוא מכניס גם עם יעשה פעמים בשבוע אירובי של שעה הגוף לא ישרוף שריר ולא את החלבון..
תוכיח..

וזה לא אומר שהוא צריך לאכול יותר שומן בגלל שהוא עכשיו אוכל פחות פחמימות...
בטח שכן, אתה רוצה להגיד לי שאתה עושה דיאטה דלת פחמימות ולא אוכל הרבה שומנים?

פחות פחמימות יותר חלבון יותר חזרות בסטים בשביל לבנות שריר ולא לבנות מסה.. וככה מגיעים לתוצאות למי שרוצה חיטוב..
מאיפה הידע?

אוקי קראתי ראיתי , הם מתחסים בעיקר לשימוש ליפני/אחרי אימון לזמנים ספציפים של ארוחות ועם חלבות צריך להיכלל או לא.
בכל אופן מילים על דף זה דבר יפה נכון שלא כולם יכולים לרשום יפה ומושך כמו מעטים אך בסופו של יום התוצע היא המשנה.
ואני לא הראשון ולא האחרון שראה תוצעות הרבה יותר טובות מכל שיטה אחרת שניסינו (אני ועוד רבים) במהלך חיינו ובמהלך זמן שענו עוסקים בפיתוח גוף.
אני אומנם לא בודיבילדר במקצוע אך יש לי לא קצת נסיון בשטח.
בהצלחה לכם.

ואני לא הראשון ולא האחרון שראה תוצעות הרבה יותר טובות מכל שיטה אחרת שניסינו (אני ועוד רבים) במהלך חיינו ובמהלך זמן שענו עוסקים בפיתוח גוף.

אם היה לי כוח הייתי מוצא לך את הטרד שכבר עברנו פה את אותו ויכוח עם אחד כמוך, אולי @יהושע60 יוכל לעזור

יוגב אני לא יודע מי אתה והיכן אתה חושב שאתה לוקח את המידע שלך , אבל כדאי מאוד שתפסיק לדבר על דברים שאתה לא מבין בהם ובעיקר לשלול דברים של אנשים מנוסים יותר ממך שלמעשה יודעים על מה הם מדברים.
אוקיי, האם אתה מאמין שאלאן אראגון ובראד שיינפלד הם אנשים מנוסים יותר ממך? אם כך תרשה לי לצטט משהו חשוב שמישהו אמר לא מזמן:
.
"כדאי מאוד שתפסיק לדבר על דברים שאתה לא מבין בהם ובעיקר לשלול דברים של אנשים מנוסים יותר ממך שלמעשה יודעים על מה הם מדברים." זה נכון בעיקר כי עכשיו אנחנו כן יודעים "היכן אתה חושב שאתה לוקח את המידע שלך".

ההבדל בינך לבין כותבי המאמר הוא לא שהם יודעים לכתוב ואתה לא (אם כי גם זה נכון) אלא שהם יודעים לחשוב, לחקור ולהסיק מסקנות.
אם היה לי כוח הייתי מוצא לך את הטרד שכבר עברנו פה את אותו ויכוח עם אחד כמוך
ה"ויכוח" חוזר ועולה בתדירות של פעמיים בשבוע. אני חושב שמעתה אסתפק בערות לקוניות שמציעות לבצע חיפוש.

ה"ויכוח" חוזר ועולה בתדירות של פעמיים בשבוע. אני חושב שמעתה אסתפק בערות לקוניות שמציעות לבצע חיפוש.

כן אני מבין אותך אתה הרבה יותר זמן ממני פה ולי כבר נמאס לנסות להסביר..מילא אם היה רוצה ללמוד

מילא אם היה רוצה ללמוד
האמת היא שלא קשה להבין אותו. הוא ככל הנראה בעל הישגים מכובדים, וחושב שאלה הופכים אותו גם לידען, מתוך ההנחה שאם משהו עבד בשבילו זה בטח מוכיח את היתרון של אותו משהו על שיטות אחרות (שהוא לא ניסה, מן הסתם. אדם לא יכול להתנסות בכל השיטות על בשרו). זאת הדינמיקה המוכרת של bro science, ויש סיכוי סביר שההודעה הבאה שלו תהיה "כמה הסקוואט שלך שאתה בכלל מדבר???"

אין צורך להגיד שאני מצדד בכל מילה שנאמרה כאן מצד יוגב ויהושע, אבל יש לי רק הסתייגות/שאלה אחת בנושא...

רגע, רגע, אם הוא יאכל פחות פחמימות הוא יצטרך לאכול יותר שומן, ואז הגוף ישרוף את השומן שנאכל ולא את השומן בגוף, או שהוא יאכל יותר חלבון ואז הגוף ישרוף חלק מהחלבון הזה. מה הרווחנו?

אתה פחות או יותר סותר כאן את עקרונות התזונה דלת הפחמימה, או שבגלל שהגוף מקבל כ-100 גרם פחמימה זה מונע ממנו להיכנס לקטוזיס והוא ממשיך להשתמש בפחמימות שהוא מקבל ואף אפילו מגיע למצב קטבולי בשריר עקב מחסור בפחמימה?

• פותח/ת השרשור
מה חחחח ?? ברגע שהגוף אין לו פחמימות זה כמו אוטו בלי דלק לא יכול לנסוע ככה הגוף לגבי פחמימות ברגע שאין הגוף יתחיל לשרוף את השומן וככה יורדים באחוזי שומן.. הגוף לא ישרוף את החלבון שהוא מכניס גם עם יעשה פעמים בשבוע אירובי של שעה הגוף לא ישרוף שריר ולא את החלבון..

וזה לא אומר שהוא צריך לאכול יותר שומן בגלל שהוא עכשיו אוכל פחות פחמימות...

פחות פחמימות יותר חלבון יותר חזרות בסטים בשביל לבנות שריר ולא לבנות מסה.. וככה מגיעים לתוצאות למי שרוצה חיטוב..

תקן אותי אם אני טועה אבל לפי מה שקראתי דיאטה דל פחמימה לא יותר יעילה מדיאטה רגילה באחוז שומן גבוהה
ואם זה נכון אזז אני לא חושב שיש לי בשביל מה לענות את עצמי בלי פחמימות

נערך לאחרונה:
אתה פחות או יותר סותר כאן את עקרונות התזונה דלת הפחמימה, או שבגלל שהגוף מקבל כ-100 גרם פחמימה זה מונע ממנו להיכנס לקטוזיס והוא ממשיך להשתמש בפחמימות שהוא מקבל ואף אפילו מגיע למצב קטבולי בשריר עקב מחסור בפחמימה?
אכן, בכמות כזאת של פחמימות אתה לא נכנס למצב קטוגני (ותודה ל @Moshe שהסביר לי את זה פעם). לגבי השאלה מה בדיוק מתרחש בשריר אני לא יודע, אני רק חוזר ומדגיש שהתהליכים בגוף מבוססים על שיווי משקל דינמי, כך שלא משנה אם מה שנשרף ברגע מסויים הוא פחמימות או שומן, הגוף ידאג ל"תקן" את המצב בהמשך להגיע לנקודת שיווי המשקל המועדפת עליו (אולי באחוזי שומן קיצוניים זה לא כך).

הנקודה הזאת מסבירה, למשל, את עניין חלון ההזדמנויות המפורסם. אותו "מיתוס" (זה לא היה ממש מיתוס, כפי שתראה מיד זה כן היה מבוסס על מחקרים) היה מבוסס על מחקרים שבדקו את קצב סינטזת החלבונים בשריר בשעות שלאחר האימון וחלקם באמת הראו שהסינתזה מוגברת אם צרכת חלבון באותו זמן. לעומת זאת, האפקט הכללי של התהליכים, אם מאמינים למטה-אנליזה של אראגון ושיינפלד, אינו תלוי בתזמון. איך זה מסתדר עם המשפט הקודם? הגוף פשוט יודע להשלים את החסר, ואם החלבונים לא סופקו מיד לאחר האימון הוא יגביר את הסינתזה מאוחר יותר, כשהם יגיעו, כדי ליצור את אותו מצב שריר שהוא "מחשב" כרצוי לו.

אכן, בכמות כזאת של פחמימות אתה לא נכנס למצב קטוגני (ותודה ל @Moshe שהסביר לי את זה פעם). לגבי השאלה מה בדיוק מתרחש בשריר אני לא יודע, אני רק חוזר ומדגיש שהתהליכים בגוף מבוססים על שיווי משקל דינמי, כך שלא משנה אם מה שנשרף ברגע מסויים הוא פחמימות או שומן, הגוף ידאג ל"תקן" את המצב בהמשך להגיע לנקודת שיווי המשקל המועדפת עליו (אולי באחוזי שומן קיצוניים זה לא כך).

הנקודה הזאת מסבירה, למשל, את עניין חלון ההזדמנויות המפורסם. אותו "מיתוס" (זה לא היה ממש מיתוס, כפי שתראה מיד זה כן היה מבוסס על מחקרים) היה מבוסס על מחקרים שבדקו את קצב סינטזת החלבונים בשריר בשעות שלאחר האימון וחלקם באמת הראו שהסינתזה מוגברת אם צרכת חלבון באותו זמן. לעומת זאת, האפקט הכללי של התהליכים, אם מאמינים למטה-אנליזה של אראגון ושיינפלד, אינו תלוי בתזמון. איך זה מסתדר עם המשפט הקודם? הגוף פשוט יודע להשלים את החסר, ואם החלבונים לא סופקו מיד לאחר האימון הוא יגביר את הסינתזה מאוחר יותר, כשהם יגיעו, כדי ליצור את אותו מצב שריר שהוא "מחשב" כרצוי לו.

קודם כל תודה לך על התגובה ועל כך שאתה מקדיש לכך את זמנך.
שנית כל ממש לא זאת תהיה הגובה שלי , כמובן שאנחנו לא מכירים אך אני רק יגיד משפט אחד שככל הנראה יסכם את מה שאתה חושב עלי.
חד"כ ופיתוח גוף בפרט לא נמדד על ידי אגו זה נשאיר לליפטרים , אצלינו זה נמדד בתוצעות שרואים במראה 😃
וכל מה שאמרתי כמובן מגיע מנסיון עצמי ושל כמה חברים שיצא לי לאמן במשך התקופה האחרונה.
שוב בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית