הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רב כהליים, סיביבים תזונתיים וגליקוגן

supernova

משתמש מתחיל
256
46
נק' מוניטין:
177
256
46
אני כרגע בהעמסה, דחפתי היום חצי קילו גלידה דלת שומן חח. יש בה המון סיבים תזונתיים והמון רב כהליים. קראתי את המאמרים, ובכל זאת יש לי קצת בלאגן בראש....
כמה קלוריות כל גרם של סיבים נחשבים?
כמה קלוריות כל גרם של רב כהליים? (יש שם מלטיטול בעיקר)
האם יש קשר בין האינדקס הגליקמי של מלטיטול ליכולת שלו להיאגר בשרירים?
האם סיבים ורב כהליים מסוגלים להיאגר כגליקוגן או שכל קלוריה שמגיעה לגוף מהמקורות האלה מצטברת אוטומטית לשומן?

אני אשמח לצרף ערכים מדוייקים אם מישהו רוצה, פשוט בגל הכמות שאכלתי זה גורם לסטייה רצינית בערכים שנשארו לי להעמסה (ואין לי מושג כמה להחשיב את זה)

אני כרגע בהעמסה, דחפתי היום חצי קילו גלידה דלת שומן חח. יש בה המון סיבים תזונתיים והמון רב כהליים. קראתי את המאמרים, ובכל זאת יש לי קצת בלאגן בראש....
כמה קלוריות כל גרם של סיבים נחשבים?
כמה קלוריות כל גרם של רב כהליים? (יש שם מלטיטול בעיקר)
האם יש קשר בין האינדקס הגליקמי של מלטיטול ליכולת שלו להיאגר בשרירים?
האם סיבים ורב כהליים מסוגלים להיאגר כגליקוגן או שכל קלוריה שמגיעה לגוף מהמקורות האלה מצטברת אוטומטית לשומן?

אני אשמח לצרף ערכים מדוייקים אם מישהו רוצה, פשוט בגל הכמות שאכלתי זה גורם לסטייה רצינית בערכים שנשארו לי להעמסה (ואין לי מושג כמה להחשיב את זה)
לסיבים תזונתיים אין ערך קלורי, הגוף לא יודע להשתמש בהם לצורך הפקת אנרגיה (לעומת בעלי חיים אחרים), יש להם תפקידים אחרים בגוף
לרב כהליים יש ערך קלורי, בממוצע 2-2.5 קלוריות לגרם.
אם יש לך מוצר שמכיל 20 גרם פחמימה מתוכם 8 גרם רב כהליים, החישוב יהיה בערך 12*4 + 8*2.5 (68 קלוריות)

• פותח/ת השרשור
לסיבים תזונתיים אין ערך קלורי, הגוף לא יודע להשתמש בהם לצורך הפקת אנרגיה (לעומת בעלי חיים אחרים), יש להם תפקידים אחרים בגוף
לרב כהליים יש ערך קלורי, בממוצע 2-2.5 קלוריות לגרם.
אם יש לך מוצר שמכיל 20 גרם פחמימה מתוכם 8 גרם רב כהליים, החישוב יהיה בערך 12*4 + 8*2.5 (68 קלוריות)
תודה! אבל לגבי אגירת גליקוגן, רב כהליים כמו מלטיטול ייאגרו טוב כמו עמילנים בשרירים,ואז אפשר לשלב אותם בהעמסות, או שהם נאגרים בדומה לפרוקטוז וכדאי לוותר עליהם בהעמסה?

ז הדעה הרווחת שגרם סיבים שווה ל-2 קלוריות שגויה?
לא בהכרח שגויה, אבל שנויה במחלוקת, ובכל מקרה היא מתיחסת לסיבים מסיסים בלבד, כך שהחישוב לא פשוט (מי יודע אילו סיבים יש באיזה אוכל).

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח שגויה, אבל שנויה במחלוקת, ובכל מקרה היא מתיחסת לסיבים מסיסים בלבד, כך שהחישוב לא פשוט (מי יודע אילו סיבים יש באיזה אוכל).
אז סתם לדוגמה, בנפייבר זה נטו גימיק שיווקי וכל גרם של זה מכיל 2 קלוריות? (בהנחה והסברה לגבי 2 קלוריות פר גרם נכונה)

אז סתם לדוגמה, בנפייבר זה נטו גימיק שיווקי וכל גרם של זה מכיל 2 קלוריות? (בהנחה והסברה לגבי 2 קלוריות פר גרם נכונה)
בנפייבר מכיל גם פחמימות שאינן סיבים. ב 100 גרם מוצר יש 70 קלוריות, מה זה משנה לך איך בדיוק החלוקה הפנימית?

• פותח/ת השרשור
בנפייבר מכיל גם פחמימות שאינן סיבים. ב 100 גרם מוצר יש 70 קלוריות, מה זה משנה לך איך בדיוק החלוקה הפנימית?
לא משנה לי חח, לא נוגע בזה בכלל...סתם תהיתי כי הייתי בטוח שזה אבקת 100% סיבים מסיסים (מהסיבה שזה מתמוסס תוך שניה במים)

אז הדעה הרווחת שגרם סיבים שווה ל-2 קלוריות שגויה?
זה מאוד שנוי במחלוקת , וגם אם כן זה רק המסיסיים וזאת כמות קטנה, ככה שאין לזה יותר מדי חשיבות. מה שכן הסיבים המסיסיים סופחים אליהם נוזלים ובעקבות זאת יש תחושת שובע (נפח המזון גדל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית