הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאזן חיובי

apophiss

משתמש מתחיל
44
1
נק' מוניטין:
1
44
1
כשאני בעלייה במסה
ברמת העיקרון

עם קשה לי להשלים רק דרך פחמימות למאזן חיובי

האם אני יכול להשלים עם שומן בריא וזה יחשב לבניית שריר
למשל

במקום 6 פרוסות לחם בארוחת צהריים

2 פרוסות עם 5 כפיות טחינה ו 2 כפיות שמן זית

כאילו בסך הכללי גם שומן ילקח לצורך בניית שריר?

(כמובן בערכים המתאימים)

בתודה מראש

שומן לא בונה שריר אבל תוכל בשיטה שאמרת לשמור על מאזן קלוריות חיובי
בכדי לא לרדת במשקל, חשוב גם שתאכל כמות חלבון מתאימה למשקל שלך
ממליץ לך על פי 2 ממשקל גופך בכדי לבנות שריר ולמנוע פירוק שריר.
אם ממש קשה לך לאכול אפשר לקחת גיינר אבל עדיף שלא תמיד טוב
להסתמך על אוכל.

• פותח/ת השרשור
השריר צריך גם פחמימות כדי לבנות את עצמו לא באופן ישיר אולי

כמובן חלבונים

השאלה היא אם אפשר להחליף חלק מכובד מהפחמימות בשומנים כדי לעבור את המאזן החיובי ולהישאר בחיוב שמאפשר עלייה במסה
או שזה יעלה יותר בשומן או לא משנה עיקר שלא יהיה מופרזז אפשר אם מתרגלים ומערבבים עם חריף שיתן תאבון וכו
הרי לאפה אחת זה כמו כמה פרוסות כמו כלום.

קיצר למי שיש תשובה שיתן
כי אני רוצה להשלים קלוריות משומן למאזן חיובי
אבל מצד שני שלא יגיעו לשומן יותר

או שזה לא קשור מאיפה מגיע העיקר לעמוד בערכים הנכונים בסך הכללי..

ועוד איך משנה מאיפה מגיעות הקלוריות,הבסיס לפיתוח גוף ומסת שריר זה תזונה נכונה אם הקלוריות יגיעו מ"זבל"
מן הסתם שגם העלייה במשקל תהיה מלוכלכת וברובה משומן, אמרתי ואני יחזור שוב אם כל כך קשה לך לאכול
תוסיף לך גיינר בין חצי מנה למנה ביום תלוי בערכים של אותה חברה פחות מומלץ אבל עדיף.

• פותח/ת השרשור
אני ממש לא בטוח שהקלוריות שמגיעות מגיינר יותר טובות משומן בריא.

והדיון לא על איכות אלא על שימוש למסה
אני בטוח ששומן בריא משמין פחות מגיינר

אבל זה לא מקור השאלה.

השאלה היא אם הגוף ידע לנצל קלוריות משומן למטרת בניית שריר מצד מאזן חיובי כאילו הרעיון למשל במקום 60 אחוז פחמימות 20 שומן ו 20 חלבון

60 אחוז משומן 20 פחמימה 20מחלבון

או אחר אבל שתהיה נטייה לשומן בריא יותר מפחמימות כדי להשלים למאזן הנצרך..

מה שהצגת פה לא נכון מבחינת החישוב, חלבון צריך להיות פי 2 ממשקל הגוף שלך, כדי לעלות במשקל אתה צריך להיות על מאזן חיובי של לפחות 250 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי שלך כדי לראות שינוי כלשהו.
זה לא משנה ממה שאר הקלוריות באות ואם תאכל שומן או תשתה גיינר זה לא יהפוך את המסה שלך ל"מלוכלכת".
כל עוד המאזן החיובי שלך לא גדול מדי, ואתה מקפיד על חלבון פי 2 ממשקל הגוף ושומן לפחות 1 גרם לכל קילו משקל גוף את שאר הקלוריות אתה יכול להשלים או מפחמימה או משומן. אם בחרת במסה דלת פחמימות אל תשכח לעשות העמסות.
זה לא בדיוק משנה אם הקלוריות שלי יגיעו משמן זית ואגוזים או מסופלה שוקולד, כל עוד המאזן החיובי שלי לא גדול מדי
ההבדל היחיד הוא שבפחמימה הגוף אוגר נוזלים (הכמות שהגוף אוגר תלויה בהרבה משתנים) ויש שאומרים שאינדקס גליקמי גבוה יכול לגרום לאגירת שומן מוגברת
תוכל לקרוא על זה פה:
http://www.lbs.co.il/threads/50069/

האמת שיש פה תחום קצת אפור שאתם שוכחים ממנו והוא צריכת יותר מידיי פחמימות שמונעות מהגוף להיכנס לקטוזיס אבל צריכת מעט מידיי פחמימות שלא מספקות מספיק אנרגיה לגוף. אני פשוט מהסמארטפון וקצת קשה להרחיב על זה מכאן אבל אם אני זוכר נכון אני ו @יהושע60 דנו בזה לפני כמה ימים והוא בטח ישמח להרחיב 😃

יש פה גם דוגמאות של אנשים שהמסה שלהם היא דלת פחמימות, בדיוק כמו בחיטוב רק עם מאזן חיובי

100 גרם פחמימה זה לא נקרא דל-פחמימה. זה אומנם דל ב פחמימה, אבל זה לא דל-פחמימה. נכון שהמשפט קצת מפגר תחבירית אבל הכוונה היא שאולי 100 גרם פחמימה זה לא הרבה אבל זה גם לא קצת מספיק כדי להיקרא דל-פחמימה. בכמות כזו הגוף לא ייכנס לקטוזיס ומרגיז אותי לכתוב כל כך הרבה מהסמארטפון באמצע בשמירה כשיש לי כאן פלסטיני בשם נאסר בשער, מצטער ;)

@יהושע60 - איפה אתה?!

וזה באמת יעיל למסה? יש לך דוגמה? תפריט? מישהו שעשה את זה?

כן, זה באמת יעיל במידה ואתה שומר על כל הכללים. תרשום בגוגל Anabolic Diet ותתחיל לקרוא 😃

תוכל לשלוח קישור למה שכבר אמרת?
לזה בדיוק התכוונתי. קצת קשה להתחיל לחפש מהפלאפון.

וזה באמת יעיל למסה? יש לך דוגמה? תפריט? מישהו שעשה את זה?
לא ניסיתי, אני על 150 פחמימה בדיוק מכיוון שיש לי נטייה לאגור נוזלים בטירוף, דוגמא @ארז ותפריט.. לא כזה מסובך, פשוט פחמימות בכמות שלא עולה על 50~ חלבון פי 2 ממשקל הגוף וכל השאר תשלים משומן כדי להגיע לערכים שלך

נשבע לכם אני יושב מול המחשב ומרוב שיש לי מה לכתוב על הנושא של דל פחמימה במסה/חיטוב אני לא יודע איך להתחיל ..
זה נושא כל כך גדול ושחבל שיותר אנשים לא מעורבים בזה . יש קבוצות בפייסבוק שנקרא ''אפס פחמימות ישראל'' ו-''פליאו ישראל'' שאני ממליץ להיכנס ולקרוא , אני בורג קטן במערכת הזאת והידע שלי מזערי לעומת האנשים שם.
הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכם זה
לקרוא את הספר :The Art and Science of Low Carbohydrate Living , ספר ארוך , אנגלית קשה אבל באמת שזה שווה את השבוע שבועיים חודש שתשקיעו עליו .
מאז שאני דל פחמימה (ושואף להיות אפס בעתיד הקרוב ) אני אנרגטי אני חזק אני חושב חד (כי המוח עובד על קיטונים ,האנריה שהוא הכי מעדיף )
יכול לעבור 24 שע' עד שאני ירגיש רעב (כי לגוף יש תמיד אנרגיה זמינה מהשומן בניגוד למאגרי הפחמימה שנגמרים אחרי 12- שע' ולפני אם מתאמצים או מתאמנים ) ההתאוששות באימונים שלי השתפרו אני לא צורך ויטמינים חוץ מאומגה 3 וקריאטין , הגוף מקבל הכל מהתזונה כל עוד אתה מגוון .
שלא נדבר על שיפור בבריאות הגוף בכללי וכשמדובר במחלות כמו אלציימהר,סרטן,התקפים, והתרופה האולטימטיבית לסוכרת ,(בניגוד לרפואה המטומטמת ) .
המסה האחרונה שלי הייתה מעולה הייתי עושה העמסה פעם בשבוע בערך למשך 12 שעות ואפילו פחות ובשאר הימים הייתי גג 15 , התחזקתי והעלייה שלי הייתה מעולה .
לכל מי שרוצה להיכנס לעולם המופלא הזה שיקח בחשבון שההתחלה היא מאוד קשה הגוף ירגיש כמו סמרטוט ,אתם תהיו חלשים באימונים ותרצו לישון כמעט כל היום , ויהיה לכם ריח של אצטון מהפה , אבל אחרי חודש ללא פחמימות הכל עובר .
זה היה 2 cent שלי על דל פחמימה מקווה שהצלחתי לכוון .

• פותח/ת השרשור
סבבה למגיב מעליי
אבל אם בעצם אני רוצה לעשות משו באמצע
אני שואל שוב\מסכם תשאל כי יש פה כמה דעות
שהנושא יהיה ברור

לא מקצץ פחמימות לגמרי אבל גם לא מגזים

נגיד 35 אחוז פחמימות חלבון פי 2 מהגוף
והשאר משלים רק משומן (איכותי)

אז אני יכול להיות רגוע שזה ישמש למסה כל עוד זה בערכים המתאימים
וזאת אומרת שהגוף לא יקח את זה לשומן בגלל שזה שומן
ופחות ישתמש בזה לבניית כלל השרירים

או לא אכפת לו כל עוד מזרימים נכון בצורה מאוזנת בהתאם לערכים?

ההגיון שלי דווקא אומר שפחות משמינים ככה כי בעצם שומן מתפרק לאט ולא מעלה תרמות סוכר בבת אחת וכו

בקיצור אין לי כוח לאכול 20 פרוסות לחם ביום

אוכל 10 והשאר ממלא בטחינה שמן זית שקדים אבוקדו אם צריך שותה גם קוקוס

אבל העיקר שזה יתרום לעלייה במסה?

ולא שהגוף רק מוכן לעלות שמקבל פחמימותתת...

הבנתי נכון?

מישו אמר לי פעם שזה לא ככה אבל אני חושש שהוא פשוט רצה למכור לי גיינר ואמר לי מה שהוא רצה שאני ישמע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית