הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקווט, דד ליפט, בנצ' פרסס, קלין וסנאצ' מהדיוידי של ריפטו

Benny Gamus

משתמש מתחיל
19
4
נק' מוניטין:
26
19
4
הי חבר'ה,
הגיע הזמן שלי להחזיר לקהילה.

אלו סרטונים שהורדתי בזמנו מיוטיוב, ככל הנראה מהדיוידי של ריפטו.
הם כמובן מעולים ומומלצים מאוד בכל הרמות.

הורידו את הסרטונים המקוריים ואני ממליץ לשמור את אלה ולפרסם אותם באופן מתון כדי שגם הם ישרדו כמה שיותר.
<נערך>

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה לא נכון. אתה לא מגיע לאותה פוזיציה במיוחד בעניין הטיימינג.

בקלין 2 הדברים הכי חשובים זה טיימינג ומהירות וכדי להגיע מדדליפט לפוזיציה השניה מבזבז לך יותר זמן מלהגיע לאותה פוזיציה ממשיכה רגיחה של קלין.
לא סתם משקולנים מבצעים דדליפט כתרגיל כוח ומשיכות קלין כדי למשוך יותר משקל במשיכת קלין שהיא שונה לגמריי.

אתה מוזמן לערוך 2 תמונות של אחד שמושך כמו ריפ ונגיד של קלוקוב ולהדגים לי מץי הם מגיעים לאותה פוזיציה באיזה שלב של התנועה.

קלוקוב:193ek:🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

זה לא נכון. אתה לא מגיע לאותה פוזיציה במיוחד בעניין הטיימינג.

בקלין 2 הדברים הכי חשובים זה טיימינג ומהירות וכדי להגיע מדדליפט לפוזיציה השניה מבזבז לך יותר זמן מלהגיע לאותה פוזיציה ממשיכה רגיחה של קלין.
לא סתם משקולנים מבצעים דדליפט כתרגיל כוח ומשיכות קלין כדי למשוך יותר משקל במשיכת קלין שהיא שונה לגמריי.

אתה מוזמן לערוך 2 תמונות של אחד שמושך כמו ריפ ונגיד של קלוקוב ולהדגים לי מץי הם מגיעים לאותה פוזיציה באיזה שלב של התנועה.
אני מהפלאפון, אבל כשהמוט בקו / עובר את הברך.
כמובן שמדובר על כל אחד ביחס לעצמו, לא ביחס אחד לשני. זה תלוי במבנה הגוף - טורסו ארוך ביחס לרגליים יצור זווית גב יותר אנכית, ההיפך יצור זווית יותר אופקית.

שוב, מוט ריק אפשר למשוך בכל דרך שרוצים. כשהמוט נהיה יותר ויותר כבד המודל מתקיים מוקדם יותר. בקלין זה מתקיים קצת אחרי שהמוט מתנתק מהריצפה, ובכל קלין (מקסימלי) כפי שציינתי, הכתפיים הולכות להגיע למקומן (לפני המוט) פשוט קצת אחרי הניתוק בניגוד לדדליפט (מקסימלי) כי המשקל קל יותר.

לך ליוטיוב וצפה בכל משיכה כבדה שבוצעה איי פעם, ואם אתה מוצא אחד שהצליח לשמור על הכתפיים מעל / מאחורי המוט מבלי שיזוזו קדימה לכל אורךרך המשיכה תראה לי.

הדגש בקלין (בשיטה המשקולנית) היא לווא דווקא לגביי הכתפיים, היא יותר הקטע שלמשוך עם ידיים משוחררות, ולהפתח עם הברכיים והאגן באותו הזמן כדי להגיע לפוזציה השניה בצורה הכי נוחה בלי לבזבז כוח וזמן שאתה נמצא במצב שהברכיים נעולות והמשיכה מעל הברך (ובהמשך למעלה) נעשית דרך הגב ולא דרך הניתור(עם הגב והרגליים בסכרון). זה המצב שרוב האנשים שמושכים את הקלין כמו דדליפט יגיעו אליו.

ברור שאם תמשוך כמו דדליפט תמשוך יותר משקל, זה המהות של התרגיל. אבל בסופו של דבר אתה צריך גם לשים את המוט בפרונט-ראק, ומליוני שנים של נסיון וטעיה הביאו למצב של משיכה ש99 מהאנשים מבצעים אותה מצליחים להביא את המשקלים הכי כבדים לפוזיציה הזאת ובמקרה הזה כן, אם מישהו היה מוכיח אחרת אולי היו מושכים כמו שריפ מלמד אבל כנראה ניסו ולא הצליחו...

אחלה אז גם ניתור מדהים לא היה לי.
בקיצור, עזוב, בזבוז זמן. כבר אמרתי שאני לא מעוניין לנהל איתך דיון / ויכוח באף רמה.
אתה תרגיש צודק ואני לא אצטרך לענות לך.
מה שכן אני חייב לך תודה על רעיון אדיר שנתת לי עם החפירות שלך 😃

איזה רעיון? להפוך לאצן אולימפי ולשבור את שיאיו של בולט?
(פשוט נזכרתי שבזמנו ביסט וציט לא היה מרוצה מהמאמן של בולט 😃)

איזה רעיון? להפוך לאצן אולימפי ולשבור את שיאיו של בולט?
(פשוט נזכרתי שבזמנו ביסט וציט לא היה מרוצה מהמאמן של בולט 😃)
פשוט נזכרתי שאתה תמיד נכנס לנושאים מבלי שיש לך מה להגיד, כמו בנושא ההוא שדובר על בולט. אם כל מה שהיה ויש לך להגיד זה שאין לך מה להגיד, אתה יכול פשוט לא להגיד. נסלח לך.

הדגש בקלין (בשיטה המשקולנית) היא לווא דווקא לגביי הכתפיים, היא יותר הקטע שלמשוך עם ידיים משוחררות, ולהפתח עם הברכיים והאגן באותו הזמן כדי להגיע לפוזציה השניה בצורה הכי נוחה בלי לבזבז כוח וזמן שאתה נמצא במצב שהברכיים נעולות והמשיכה מעל הברך (ובהמשך למעלה) נעשית דרך הגב ולא דרך הניתור(עם הגב והרגליים בסכרון). זה המצב שרוב האנשים שמושכים את הקלין כמו דדליפט יגיעו אליו.

ברור שאם תמשוך כמו דדליפט תמשוך יותר משקל, זה המהות של התרגיל. אבל בסופו של דבר אתה צריך גם לשים את המוט בפרונט-ראק, ומליוני שנים של נסיון וטעיה הביאו למצב של משיכה ש99 מהאנשים מבצעים אותה מצליחים להביא את המשקלים הכי כבדים לפוזיציה הזאת ובמקרה הזה כן, אם מישהו היה מוכיח אחרת אולי היו מושכים כמו שריפ מלמד אבל כנראה ניסו ולא הצליחו...
בכל מקרה הברכיים יתכופפו שוב אחרי שהמוט עובר אותן כשאתה מושך מלכתחילה דדליפט, על מנת לקפוץ - זה לא שריפטו מלמד לא לקפוץ או לא להשתמש בקוואדס. להיפך, הוא מלמד את התרגיל כ"קפיצה עם מוט בידיים".
להגיד שאם זה היה יותר טוב כולם היו משתמשים בזה זה סתם כשל לוגי של "מיליארד זבובים אוכלים חרא אז זה טעים".
זה לא מתבצע בין היתר כי עד שריפטו לא הבין, ניתח וכתב על זה - ככל הנראה אף אחד לא הבין לעומק את מודל המשיכה (כפי שהצגתי קודם לגביי מיקום הכתפיים ביחס למוט). זה לא הופיע בספרות המקצועית עד אליו. כן, נשמע מוזר - אבל זה המצב. חלק מהאנשים לפני שהקשיבו למה שהוא אומר ניסו לבצע דדליפט כסקוואט עם מוט בידיים, וכל מה שקרה זה שהתחת עלה על מנת שהכתפיים יתמקמו במקומן לפני שהמוט עוזב את הריצפה. גם פאוורליפטרים מהגדולים ביותר, למשל אד קוהן. כיום מי שבקיא יותר בנושא לא מנסה למשוך ככה (למרות שאני מניח שכן יש יוצאים מהכלל, למרות שאני לא מכיר).
הקטע הוא שכשהמשקל קל יותר, כמו בקלין, אז כן אפשר למשוך ככה את המשיכה הראשונה (שוב - עדיין מהר מאוד המודל מתקיים, פשוט מאוחר יותר מבדדליפט מקסימלי).

עכשיו בשביל שינסו את זה צריך לשבור הרבה שנים של משיכה באופן אחר + להקשיב למישהו שבמקור הגיע מפאוורליפטינג, וזה פשוט לא משהו שWL כל כך ממהרים לעשות.

אני מאמין שבעתיד מודל הניקוי שלו יהיה יותר ויותר פופולארי, אבל אולי גם לא. מה שבטוח זה שטכנית, עובדתית - הוא יותר יעיל. אבל לך תספר את זה לאיראני ששוקל 160 קילו שמצליח לנקות 263 בצורה אחרת, כי הוא בהמה גדולה וחזקה.

זה לא נכון שזה יותר יעיל, כי אתה לא מבין בכלל מה אני כותב לך (וכנראה גם ריפ לא) זה שהברכיים יגיעו לאותו מצב אז מה? השאלה באיזה מחיר כמה מהר? האם זה יעיל? תנסה לנתר עם המוט בידיים שהברכיים נעולות והגב פונה קדימה (לא ככה מנתרים ולא ככה מלמדים לנתר) אין בזה שום הגיון.

זה ממש לא כשל לוגי ותאמין לי שניסו למשוך ככה וזה פשוט לא עבד, אולי לא התייחסו לזה בספרות כי אין לזה טעם וזה לא נכון.
אין פה קשר לזבובים שאוכלים חרא יותר מזה, מתאמנים מאד מנוסים בשלב מסויים מפתחים טכניקה לעצמם במיוחד הגדולים שבניהם ולא כל כך מקשיבים למאמנים שלהם בעניין הטכני (קלוקוב שמושך עם רגל מאחורה בגלל, יליה ילין סוג של מתפוצץ קדימה בסנאץ ועוד...) ככה שאם היה כאן יעילות מסויימת אני מאמין שמישהו מהעלית' היה מגיע לזה לבד.
בכל מקרה הד הומינם או לא, קשה להתווכח איתך באמת כי אתה לא בא מהעולם הזה ואין לך מושג מה ניסו מה לא ניסו ואת כל הנקודות והדגשים שצריך לשים לב לב ב"קלין" אז פה הדיון נגמר מבחינתי.
ובהצלחה בהמשך.

ההסבר שלו הוא שיש לו בעיות באגן מחוסר איזון בין 2 רגליו, כנראה באורך וזה מרגיש לו יותר נוח.

כן הוא אמר על רגל אחת ארוכה מהשניה פעם אפשהו אולי ריפטו ימליץ לו איך למשוך

פשוט נזכרתי שאתה תמיד נכנס לנושאים מבלי שיש לך מה להגיד, כמו בנושא ההוא שדובר על בולט. אם כל מה שהיה ויש לך להגיד זה שאין לך מה להגיד, אתה יכול פשוט לא להגיד. נסלח לך.

אז אתה אומר ואומר ואומר ואומר ואומר גם כשאין לך מושג כלשהו בתחום שלגביו אתה אומר ואומר ואומר
ואני נכנס מידי פעם לנושא ופשוט מודה שאין לי מה לתרום בו זולת להצביע על כמה שההתנהלות שלך מגוחכת.
אז מה עדיף בעיניך? סתם, אני כבר יודע : )

זה לא נכון שזה יותר יעיל, כי אתה לא מבין בכלל מה אני כותב לך (וכנראה גם ריפ לא) זה שהברכיים יגיעו לאותו מצב אז מה? השאלה באיזה מחיר כמה מהר? האם זה יעיל? תנסה לנתר עם המוט בידיים שהברכיים נעולות והגב פונה קדימה (לא ככה מנתרים ולא ככה מלמדים לנתר) אין בזה שום הגיון.

זה ממש לא כשל לוגי ותאמין לי שניסו למשוך ככה וזה פשוט לא עבד, אולי לא התייחסו לזה בספרות כי אין לזה טעם וזה לא נכון.
אין פה קשר לזבובים שאוכלים חרא יותר מזה, מתאמנים מאד מנוסים בשלב מסויים מפתחים טכניקה לעצמם במיוחד הגדולים שבניהם ולא כל כך מקשיבים למאמנים שלהם בעניין הטכני (קלוקוב שמושך עם רגל מאחורה בגלל, יליה ילין סוג של מתפוצץ קדימה בסנאץ ועוד...) ככה שאם היה כאן יעילות מסויימת אני מאמין שמישהו מהעלית' היה מגיע לזה לבד.
בכל מקרה הד הומינם או לא, קשה להתווכח איתך באמת כי אתה לא בא מהעולם הזה ואין לך מושג מה ניסו מה לא ניסו ואת כל הנקודות והדגשים שצריך לשים לב לב ב"קלין" אז פה הדיון נגמר מבחינתי.
ובהצלחה בהמשך.
נו אתה סתם לא מגיב למה שאני אומר.
כשהמוט מעל הברך והוא מספיק כבד אתה נמצא באותה פוזיציה, בין אם תרצה ובין אם לא. כן, לפני הקפיצה. אתה קופץ מאותה פוזיציה בכל מקרה. הברכיים מתכופפות שוב אחרי שהמוט עובר אותן, בכל מקרה.

עכשיו, אם אתה מסכים איתי הטיעון שלך נופל. ואם לא, אז צפה בכל משיכה שבוצעה איי פעם ותראה איך שהמודל מתקיים.

אה, ובעילית כן נמשך ככה. פירוס דימאס. שים לב איך הכתפיים שלו לא זזות קדימה.

עמרי,
אתה לא תורם לדיון.

אני אגיב תגובה אחת ויחידה (ואני בטוח שביסט יהיה חייב להגיד את המילה האחרונה, אז לבריאות) למען מי שקורא את הדיון - רצ"ב בזאת תמונות של קוקלייב (אותו ליפטר) - והפוזיציות שהוא מגיע אליהן בדדליפט כבד ובמשיכת קלין כשהמוט נוגע בחלק התחתון של הסינגלט, רגע לפני הפאזה השנייה של ההרמה. מי שחושב שזו אותה פוזיציה, אז איך אומרים: אשרי המאמין.

upload_2014-2-24_8-27-27.png
upload_2014-2-24_8-27-13.png

אויש, איזו הוצאה מהקשרו! נו באמת, פה זה כבר אחרי שהמוט עובר את הברך והיא מתכופפת שוב, מה שאסור לבצע בדדליפט ואתה תפסל על זה (היצ'ינג).
בגובה הברך אם המשקל מספיק כבד, הוא באותה פוזיציה. זה שבדדליפט הוא ממשיך לדדליפט ובקלין לקלין לא שייך. ריפטו מלמד לכופף את הברך אחרי שהמוט עובר אותה, ולקפוץ. הוא לא מלמד להמשיך לדדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית